BBje je treba jemat pod zdravniškim nadzorom. Stranskih učinkov naj načeloma ne bi bilo. Jaz sem imela le nekoliko bolj mrzle podplate:) Sem jih težje segrela. Delujejo na upočasnitev srčnega utripa, to je predvsem bistvo BBjev in tako omilijo panične napade! Za samo anksioznost...ta pa se mi naprimer še vedno kaže. Tle mi ADji bolj pomagajo.
Pozdravljena, Krasendan!
BB (beta blokator) zavira receptoprje beta v srcu in in zato zmanjša srčno frekvenco (srce počasneje bije), s tem pa se znižata tudi zgornji in spodnji krvni tlak. Zaradi znižanja tlaka se pojavijo lahko različni stranski učinki, tvoj je bil tipičen in zelo neprijeten (hladne okončine).
Sicer pa se BB-ji ne uporabljajo za "zdravljenje" paničnih napadov. Sklepam, da je zdravnik predpisal BB zaradi hitrega bitja srca, ki pa je očitno bolj posledica strahu in nemira, kot pa težav s srcem in pritiskom.
Lepo si ugotovila, da si nemirna, srce pa ti ne bije tako močno, če jemlješ BB. Visoke doze AD-jev se uporabljajo za panične napade. To pa zato, da je pacient dovolj "močan", da se začne soočati s svojimi strahovi. Ker so razlogi za panični napad vedno strahovi, ki običajno izvirajo iz življenjskih prepričanj o sebi, drugih ljudeh in življenju nasploh. To pa lahko najučinkoviteje odkrivaš s pomočjo terapevta in ob podpori AD-jev.
Srečno in pogumno!
Mateja