FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 21:20

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: beta blokator  (Prebrano 4665 krat)
0 uporabnikov in 4 gostov pregleduje temo.
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.056

« Odgovori #40 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 15:20 »

Citiraj
Prvič pa slišim, da bi pomagali proti zardevanju.

Mogoče tudi, ker pomaga pri anksioznosti, paniki ipd.
Poznam enega, ki je zadevo super rešil s tem. Samo pod zdravniškim nadzorom.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
krasendan
Uredništvo
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 78

« Odgovori #41 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 15:24 »

BBje je treba jemat pod zdravniškim nadzorom. Stranskih učinkov naj načeloma ne bi bilo. Jaz sem imela le nekoliko bolj mrzle podplate:) Sem jih težje segrela. Delujejo na upočasnitev srčnega utripa, to je predvsem bistvo BBjev in tako omilijo panične napade! Za samo anksioznost...ta pa se mi naprimer še vedno kaže. Tle mi ADji bolj pomagajo.
Prijavljen
tejama
Moderator
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 68

« Odgovori #42 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 15:46 »

BBje je treba jemat pod zdravniškim nadzorom. Stranskih učinkov naj načeloma ne bi bilo. Jaz sem imela le nekoliko bolj mrzle podplate:) Sem jih težje segrela. Delujejo na upočasnitev srčnega utripa, to je predvsem bistvo BBjev in tako omilijo panične napade! Za samo anksioznost...ta pa se mi naprimer še vedno kaže. Tle mi ADji bolj pomagajo.

Pozdravljena, Krasendan!

BB (beta blokator) zavira receptoprje beta v srcu in in zato zmanjša srčno frekvenco (srce počasneje bije), s tem pa se znižata tudi zgornji in spodnji krvni tlak. Zaradi znižanja tlaka se pojavijo lahko različni stranski učinki, tvoj je bil tipičen in zelo neprijeten (hladne okončine).

Sicer pa se BB-ji ne uporabljajo za "zdravljenje" paničnih napadov. Sklepam, da je zdravnik predpisal BB zaradi hitrega bitja srca, ki pa je očitno bolj posledica strahu in nemira, kot pa težav s srcem in pritiskom.
 Lepo si ugotovila, da si nemirna, srce pa ti ne bije tako močno, če jemlješ BB. Visoke doze AD-jev se uporabljajo za panične napade. To pa zato, da je pacient dovolj "močan", da se začne soočati s svojimi strahovi. Ker so razlogi za panični napad vedno strahovi, ki običajno izvirajo iz življenjskih prepričanj o sebi, drugih ljudeh in življenju nasploh. To pa lahko najučinkoviteje odkrivaš s pomočjo terapevta in ob podpori AD-jev.

Srečno in pogumno!
Mateja
Prijavljen
krasendan
Uredništvo
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 78

« Odgovori #43 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 15:57 »

O hvala za prijazen odgovor,

ja tako je bilo ja...nemir pa tesnoba...hitro bitje srca...strah pred infarktom (itak  sesmejem)...dobila BB, so upočasnili srčno frekvenco in panični napadi papa...
Prijavljen
tejama
Moderator
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 68

« Odgovori #44 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 16:12 »

O hvala za prijazen odgovor,

ja tako je bilo ja...nemir pa tesnoba...hitro bitje srca...strah pred infarktom (itak  sesmejem)...dobila BB, so upočasnili srčno frekvenco in panični napadi papa...

No, zdaj vidiš, kaj ti pomaga in kaj še moraš narediti.
Kar veselo na delo!!!

Želim ti veliko miru in moči, da boš "odganjala" vsiljivce strahove.
Mateja
Prijavljen
miha93
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #45 dne:: četrtek, 22. marec 2012 ura: 22:58 »

ne vem kaj folku ni jasn ampak meni je betablokator pomagal ZELOOOOOO
nevem kaj govorite o zdravilu o katerem pojma nimate
ja in pomaga pri paničnih napadih saj ob primerni dozi do tega pride v MILI OBLIKI, KO ENKRAT PRIDE V MILI OBLIKI SI TELO ZAPOMNE IN NASLEDNIČ JE VEDNO MANJ TEGA.IN JA BETABLOKATOR UPORABLJAJO PRI ZDRAVLJENJU PTSM.

govorili ste mi da to ni zdravilo za anxioznosti, in podobno.
do some research
Prijavljen
miha93
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #46 dne:: četrtek, 22. marec 2012 ura: 23:00 »

v mirovanju imam 50 utripa, bil na dozi 120mg pa je blo vse ok
tko da ne vem od kje vam ideja: če se ti spusti pod 50 je nevarno
Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 415

« Odgovori #47 dne:: petek, 23. marec 2012 ura: 00:49 »

jaz sem mel v mirovanju utrip do 45 brez kakršnihkoli zdravil  Grin če nimaš zelo nizkega pritiska, ni nevarno.
pri ptsm pa uporabljajo beta blokatorje iz malo drugačnih razlogov. tam se to uporablja enkrat na teden v vodenih seansah, ko si mora pacient pod dozo betablokatorja priklicati težke spomine in potem se telo manj fizično odziva, zato je vsakič naslednjič manj odziva in se zmanjša čustven odziv na spomin.
lahko, da je pri drugih vrstah anksioznosti podobno, meni se vsekakor zdi zanimivo ...
glede študij te pa prosim, da daš kak link do kake raziskave, sam namreč nisem našel ničesar kar bi govorilo temu v prid.
Prijavljen
miha93
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #48 dne:: petek, 23. marec 2012 ura: 21:01 »

ni govorilo o izrecno paničnih napadih, je pa govorilo o anksioznosti in ptsd - o reakciji telesa in kako si telo zapomne ko si na betablokatorjih in ko nimaš fight or flight responsa
bilo pa je v enem od science illustrated (raziskava)
Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 415

« Odgovori #49 dne:: sobota, 24. marec 2012 ura: 23:17 »

v (nekaterih) poljudnoznanstvenih revijah pogosto pomanjlkljivo ali celo napačno citirajo znanstvene raziskave, zato bi blo dobro, če bi našel vsaj povzetek članka.
Prijavljen
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar