FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 21:18

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: beta blokator  (Prebrano 4665 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
zo-ki
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« dne:: četrtek, 07. maj 2009 ura: 22:50 »

zvedel sem,da propranolol blokira adrenalin in s tem dobro vpliva proti paniki in anxiozi.
ugodno deluje tudi pri govorni paniki,zato ga uporablja večina spikerjev.
Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 900

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 07. maj 2009 ura: 23:38 »

http://www.zdravila.net/navodilo.php?navodilo=a-003837.pdf&dir=pdf
Prijavljen
outside
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 566

« Odgovori #2 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 11:28 »

Jaz ga že nekaj časa jemljem in moram rečt da zelo blagodejno vpliva na moje anksiozne simptome oki
Umiri me tko kot kakšen Helex in pa utrip srca je končno normalen (prej skoz okoli 100)
« Zadnje urejanje: petek, 19. junij 2009 ura: 11:39 od ribič » Prijavljen
zo-ki
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #3 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 12:54 »

V kakšni dozi ga pa jemlješ in koliko časa.Ali imaš zraven še kakšno zdravilo?
Prijavljen
outside
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 13:09 »

40 mg na dan, razdeljen na dve polovički, zraven po potrebi Helex. Prej sem jemal AD-je, ki pa so mi stanje samo še poslabšali in nasploh mislim da niso primerni za zdravljenje Anksioznosti.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.429

« Odgovori #5 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 13:13 »

Meni je na ultrazvoku srca predlani zdravnik tudi prepisal Propranolol, pa sem morala jemati samo polovičko in se po tistem nisem v redu počutila. Mogoče sem prekmalu obupala, srce pa itak enkrat je v prvi prestavi , enkrat pa v peti. kiselnasmeh
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.411

« Odgovori #6 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 17:35 »

Z beta blokatorji zakrivaš simptome anksioznosti, nič drugega. V tem smislu so kot pomirjevala, ki v nasprotju z antidepresivi ničesar ne zdravijo, ne spreminjajo struktur v možganih.
Večino spikerjev je pred nastopi strah, ker je to naravno in normalno ter kot tako ne potrebuje zdravljenja.

Jaz sem tudi dobila beta blokerje, ampak se mi je zdelo absurdno, da bi jedla zdravila za srce, če pa je moje srce čisto zdravo...

Citiraj
AD mislim da niso primerni za zdravljenje Anksioznosti.
Od vseh zdravil so samo AD-ji primerni za dolgotrajno zdravljenje anksioznosti in to še v višjih dozah kot za depresijo.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
outside
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 18:38 »

Teorija in praksa sta dva precej različna pojma. Važno je da ti nekaj pomaga. Propranolol deluje na simpatično živčevje in s tem na vse organe in umirja simptome anksioznosti.

Citiraj
Jaz sem tudi dobila beta blokerje, ampak se mi je zdelo absurdno, da bi jedla zdravila za srce, če pa je moje srce čisto zdravo...

Še bolj absurdno je jemati nekaj kar ti škodi oki
Ne vem zakaj bi jedel zdravila, ki mi ne pomagajo in celo škodijo Huh? Vprašanje je če AD-ji res zdravijo, ker drugače jih ne bi bilo treba jemati leta ali pa doživljensko.
Mislim da je najbolj pomembna izkušnja vsakega posameznika, ker smo si različni. Propagande za farmacijo je pa že tko dost Grin
« Zadnje urejanje: petek, 19. junij 2009 ura: 18:50 od ribič » Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.411

« Odgovori #8 dne:: petek, 19. junij 2009 ura: 19:09 »

Jep, jaz sem se obregnila zgolj ob to, da si svojo osebno izkušnjo generaliziral na antidepresive kot take.

Nekateri pa jih jemljejo res samo pol leta in potem nikoli več.

Citiraj
Propranolol deluje na simpatično živčevje in s tem na vse organe in umirja simptome anksioznosti.
Tehnike sproščanja tudi Wink.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
outside
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sreda, 01. julij 2009 ura: 09:54 »

Citiraj
Zaviralci beta-adrenergičnih receptorjev (npr. propranolol – Propranolol, Inderal) in presinaptični agonist 2 receptorjev (klonidin – Catapresan 150) se v zadnjih letih vse pogosteje uporabljajo pri zdravljenju anksioznosti. Njihovo uporabo upravičuje dejstvo, da nekatere simptome (palpitacije, tremor, potenje) nadzira simpatični živčni sistem. Zaviralci beta-adrenergičnih receptorjev, ki so v prvi vrsti indicirani za zdravljenje hipertenzije, angine pektoris, aritmij in migren, učinkovito zmanjšujejo oziroma odpravljajo omenjene telesne (periferne) znake. Posredno ob zmanjšanju periferne simptomatike omilijo tudi občutke tesnobe in tako prekinejo negativni krog pogojevanja, ki je eden pomembnih mehanizmov anksiozne motnje.
Zdravljenje začnemo z majhnimi odmerki (10 mg propranolola), ki jih postopoma višamo do željenega učinka (običajno od 40 do 160 mg/dan). Običajno damo zaviralec beta-adrenergičnih receptorjev poleg benzodiazepina, ki na tesnobo deluje tudi centralno. Nekaj tednov po prenehanju zdravljenja s ¨prvim anksiolitikom ¨ postopno  ukinjamo tudi zaviralca beta-adrenergičnih receptorjev.
Prijavljen
miha93
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #10 dne:: torek, 25. januar 2011 ura: 19:56 »

Kakšne simptome ti je beta blokator odgnal ? Koliko časa pa prime betablokator ko ga vzameš ?
Prijavljen
anuj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 145

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 18. april 2011 ura: 11:10 »

Pa je zadeva kaj manj zasvojljiva kot pomirjevala? Kakšen je občutek v primerjavi s pomirjevali (če je morda kdo že poskusil oboje)?
Prijavljen
anuj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: torek, 19. april 2011 ura: 10:55 »

Prosim ...
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #13 dne:: torek, 19. april 2011 ura: 11:13 »

Beta blokatorji niso zasvojljivi v klasičnem smislu. Jih pa je treba previdno jemati, saj vplivajo na tlak in srčni utrip. Zmanjšujejo oba. Ga je pa potrebno previdno zmanjševati, če ga nekaj časa jemlješ. Primerjava pomirjevala in beta blokaterjev ni možna. Pomirjevala uplivajo na zmanjšanje strahu na psihični bazi. Beta blokatoji pa samo zmanjšajo simptome prehitrega utripa in uplivajo na srce in tlak.  kiselnasmeh

Prijavljen

alexx Afro 
toja
Expert
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #14 dne:: torek, 19. april 2011 ura: 11:26 »

Točno tako JA kot je Alexx napisala, ker jih jaz jemljem... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
miha93
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #15 dne:: torek, 19. april 2011 ura: 11:51 »

bi mi pomagalo ohrant trezno glavo med mojimi napadi panike?ali do tega sploh nebi prišlo ...
« Zadnje urejanje: torek, 19. april 2011 ura: 11:59 od miha93 » Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: torek, 19. april 2011 ura: 12:11 »

Ne verjamem, da bi ti pomagalo ohraniti trezno glavo. Samo malce bo lažje prenašati simptomatiko.  kiselnasmeh
« Zadnje urejanje: torek, 19. april 2011 ura: 12:32 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
anuj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: torek, 19. april 2011 ura: 12:24 »

Kdo pa to lahko predpiše? Tudi psihiater oz. osebni zdravnik? Včasih ravno simptomatika povzroči panični napad ...
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: torek, 19. april 2011 ura: 12:35 »

Tudi osebni zdravnik. Za psihiatra pa ne vem.  kiselnasmeh
Prijavljen

alexx Afro 
toja
Expert
Prisotni Prisotni

Prispevki: 1.858

« Odgovori #19 dne:: torek, 19. april 2011 ura: 12:40 »

Samo osebni zdravnik ali kardiolog glede na izvide EKG, ali merjenja tlaka...psihiater pa NE !
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Strani: [1] 2 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar