FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sobota, 04. februar 2012 ura: 22:19

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ZELO MI JE HUDO  (Prebrano 4793 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Flaver
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 73

« dne:: ponedeljek, 13. april 2009 ura: 08:55 »

POZDRAVLJENI
tako mi je hudo,pa ne vem na koga se naj obrnem.Boli me duša,boli srce,vse v meni se trese.Moja anksioznost se je vrnila.ON jo je povzročil,on,ki je pil in me potem žalil.Ni mi vračal ljubezni,ali je ni znal vračati.Za sabo ima teško življenje,dela na kmetih,samo nisem jas kriva za njegovo preteklost.Imela sem ga nadvse rada,pogrešam ga,pogrešam najine klepete in smeh,kadar ni pil,je bil dober človek.Noče niti slišati,da je alkoholik.Zdrži tudi pol leta brez alkohola,potem,ko pa začne pije dolgo časa skupaj.Sem ga rotila,prosila,da naj neha,samo razjezil se je.Bil je ljubosumem na vse,ki jih imam rada.Apak,jas sem ga ljubila.Sedaj že več ne vem je bila to ljubezen,ali samo spoštovanje in navezanost.Sedaj sva že več kot dva meseca narazen,mene pa boli.Strah me je,da bo prišel in me spet prizadel.Največji problem je ta,da ga videvam vsaki dan,saj sva narazen le nekaj hiš.Od njega sem sedaj šla že tretjič.Odločila sem se,da je to zadnjič.Mi lahko pomagate s kakšnim nasvetom.Je imel že gdo takšno iskušnjo?Jas se sedaj zdravim,on pa verjetno pije naprej.Ko se srečava,beži od mene,ni mi sposoben,dati ene lepe besede in to me boli.Imam pa še pri njemu nekaj stvari,pa me je strah iti pobrat,ker se bojim,da bo odprl rano.Pomagajte mi,da mi bo vsaj malo lažje.Skupaj sva živela dve leti.Hvala.lp
Prijavljen
Rob
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 171

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 13. april 2009 ura: 09:38 »

Živjo, Flaver

Tale tvoj JE alkoholik, dokler tega sam ne spregleda, bodo trezna obdobja vedno krajša.

Praviš, da nisi prepričana ali je bila ljubezen, ali kaj drugega. Že s tem si se opredelila za ono *drugo*. Dva meseca sta že narazen, vztrajaj pri tem, pusti preteklost.

Citiraj
...on pa verjetno pije naprej...
- nehaj, ne obremenjuj se stem, kaj počne. Nisi ti za to odgovorna. S tem, da se ne zmeni zate, ti hoče vsaditi občutek krivde in če boš na to reagirala kot zdaj, mu bo uspelo. Potem boš odhajala še četrtič, pa petič...kdo bi štel...

Zgrabi se, odloči se dokončno in se usmeri proč, v svoje življenje. (tvoje stvari gre lahko iskat kdo tretji, ali pa jih enostavno pustiš...saj so le *stvari*)

To vse boli, tebe po dveh letih, mene je po petindvajsetih. Nekaj časa. Potem se pojavijo novi ljudje.
Jaz sem zmogel, daj še ti.

drži se  rozicodam

Prijavljen
Flaver
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 13. april 2009 ura: 10:28 »

Hvala za te besede,so samo potrditev na to,kako razmišljam sama.To ni moje prvo razočaranje.Razvezana sem že 12 let.Takrat sem prvič vedela ,kaj je to depresija in anksioznost.Borila sem se dve leti,da sem prišla iz tega.Sedaj se trudim na vse kriplje,da ne tonem predaleč.Strah me je postalo vsega.Tesnoba je včasih nevzdržna.Nabavila sem si zelo majhnega psička in on mi je v veliko veselje,on me ne bo prizadel.Hvala za vsako besedo,lažje mi je.Lep dan še naprej.
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 972

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 13. april 2009 ura: 18:10 »

Ej, ja...pijanc se spreobrne, ko se v jamo zvrne.
Zahvali Boga, da si šla in ne misli več nanj. Srečno in vztrajno v lepšo prihodnost.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.370

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 13. april 2009 ura: 18:17 »

Flaver prav razmišljaš.
Preberi si knjigo Sanje Rozman Peklenska gugalnica.
Mislim, da boš v njej našla odgovore na svoja razmišljanja.

Živeti z odvisnikom je bolezen...je soodvisnot....ni ljubezen...

Objem, bodi pogumna in si na pravi poti!
Psihoterapija ti bo veliko pomagala.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Flaver
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 13. april 2009 ura: 19:22 »

Res vam hvala za tele vspodbudne besede,sem že ponosna nase :oki:saj bom zmogla,samo malo potrditve in usmeritve rabim.Enkrat sem se že izvlekla is tega,saj mi bo uspelo.Čakam na psihoterapijo,v juniju imam prvo.Prav veselim se že.Hvala vam,res hvala.lp
Prijavljen
Flaver
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: torek, 14. april 2009 ura: 08:58 »

pozdravljeni
Danes sem spet tako žalostna in prestrašena.Slabo sem spala,grozne sanje.Zvedela sem,kaj moj bivši govori o meni.Baje ga je bilo strah,da ga bo moj sin tožil,za premoženje,ker sem jas zbolela zraven njega.To mu govorijo pijančki po gostilnah,on pa vse pobira.Je kot sesalec.Baje je isto delal 30 let v svojem zakonu.S svojim sinom se tožita po sodišču,mojega pa ful sovraži.Ne razume,da imava midva s sinom popolnoma drugačen odnos,kot ima on s svojim.Ma zakaj me to tako boli.Vse drugo je vzrok,samo njegov alkohol ne.ALi  se bom sploh gdaj rešla tega bremena.Morda se bom morala preseliti,saj ga vsak dan vidim.Svetujte mi prosim.Hvala  LP
Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 435

« Odgovori #7 dne:: torek, 14. april 2009 ura: 09:15 »

Flaver -   Ja alkohol  to je velik problem. Še večji je ker moški ki ga radi prevečkrat pijejo ne priznajo da so alkoholiki. Tudi sama sem 25 let glihala in posila, pa ni nič zaleglo. A vstrajala sem dokler otroci niso odrasli, in ker ni bilo izbolšanja sem se odločila oditi. Sedaj sem ze 8 mesecev na svoje in imam prijaelja s katerim uzivam proste trenutke. A še vedno večkrat razmišljam ali sem naredila prav da sem šla. Sin me podpira , a hčerka mi večkrat vrze naprej kaj sem sploh zelela od moza. Češ saj te ni tepel, rad je imel mene in brata. A kaj mi to pomaga če je bilo pri njem prvo alkohol, potem sluzba, nato prijatelji seveda z alkoholom vred, potem otroci in šele daleč zadaj sem bila jaz. Ja zadnje 2 meseca predno sem odšla se je poskušal spreobrniti a moje potrplenje in zivci so bili na koncu. Svetujem ti , da se pogovorita, če te ima res rad bo šel na zdravljenje in ti mu lahko pri tem pomagaš, če pa to odkranja pojdi stran. Vem da boli, a čas celi rane. Korajza velje - SREČNO !
Prijavljen

OLJA
Flaver
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: torek, 14. april 2009 ura: 10:34 »

OLJA ,pozdravljena
jas sem že pred dvema mesecema šla od njega.Sem mu večkrat omenila zdravljenje,samo ni hotel o tem niti slišati.Vstran sem šla sedaj že tretjič.Še vedno ga imam rada,saj ,ko je bil trezen,tudi po pol leta ni pil,sva se imela super.Baje on tudi joče za mano,ampak sem se odločila,da poti nazaj več ni.Ko je bil je bil zelo žaljiv.Sedaj se me boji,ker ve,da sem padla v dep.,me ni niti enkrat poklical in vprašal kako sem.Moram iti naprej,pa,če glih bo teško.Videvam pa ga vsaki dan,saj je čist blizu doma.Bo že kako,dajmo času čas.Javi se še kaj.Lep dan še naprej.Uživaj.papa
Prijavljen
daan
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #9 dne:: torek, 14. april 2009 ura: 22:33 »

Bodi pogumna, težko je, toda tudi sebe moraš ljubiti in si pomagati, oditi od tega kar te ugonablja. Vso srečo, pogum bo bogato poplačan.
 Smiley
Veseli se majhnih stvari in si osvetljuj vsak možni trenutek, ne obračaj se nazaj, naprej in pogumno! clap
Prijavljen
Flaver
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sreda, 15. april 2009 ura: 07:43 »

dean-hvala za te vspodbudne besede.Saj vem,da bi morala tako narediti,samo vseeno se borim sama seboj.Videvam ga skoraj vsaki dan,to je najhuje.Sedaj ima obdobje,ko spet ne pije.Ko ga vidim,mi odpove telo.Glava mi pravi eno,srce drugo.Nisem več mlada,dosti sem v življenju že dala skoz,pa se včasih obnašam zelo nezrelo,do sebe.Vedno sem pred sebe postavila vse,ki jih imam rada,sedaj sem na vrsti jas.Včasih pride kakšen dan,ko sem ok,pol me spet vrže.Sicer sem pa tako dobra,saj sem brez AD-jev,psihiater mi je dal helex inasentro,jas to nič ne jem,čakam na psihoterapije.Vem,da bom zmogla,sem enkrat to že dala skoz,bilo je pred 14 leti.Bom tudi tokrat
Drži pesti.Lep dan ti želim.Lp
Prijavljen
bozickus
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

« Odgovori #11 dne:: sreda, 15. april 2009 ura: 17:43 »

Poznam veliko takšnih primerov.
On pije, jo pretepa, vara z drugimi, jo tlači v blato, a ona pa ne more brez njega.
Pač ne razumem.
Moja tašča je nekaj podobnega.
Ded, da bi ga še povohal ne, vse stvari ji zmetal na cesto, jo zmerjal, tud priletela je kakšna..a ona pa po dveh tednih, kot bi rožice sadila.
Jo pokliče in reče, če pride na kosilo, ona leti ko muha brez glave.
Čez dva-tri tedna pa ista stvar.
Ona je komaj nastopila v penzijon, je fizično privlačna pa se dosti moških zanima za resno zvezo.
A ona pušča življenju, da ji polzi skozi prste.

Prijavljen
Flaver
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: sreda, 15. april 2009 ura: 18:50 »

bozickus-glej,teško je to razumeti,stem,da mene ni tepel.Pil je občasno in takrat je bil nesramen.Pa saj ne bi bil,če bi še jas pila in bila tiho.Če nimaš takšne iskušnje ,je teško soditi.Se pač navežeš na človeka,ki si živel z njim.Saj sva imela tudi zelo lepe dneve.Ja to je soodvisnost.A misliš,da bi žena tebe kar pustila,če bi začel piti,ali imeti druge ženske???Pa poskusi,boš lažje razumel.Pa lep večer ti želim!
Prijavljen
andro
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 16. april 2009 ura: 11:15 »

Vsi vemo,da je z alkoholikom zelo težko živet.Tudi moje življenje se je vrtelo okolii alkohola,starša(nehala),sorodniki(zmeraj bolj not),tašča(kot bi jo hipnotiziral,čez noč nehala),jaz zaenkrat nehal in me tudi ne skrbi,da se bom še kdaj spustil v pijačo.

Glej,če sam nebo skontal,da s tem,ko se ga naliva in je težek,škoduje sebi in bljižnjim,potem je najbolje,da ga pustiš pri miru,vem,da je težko,ker ga ljubiš ampak z alkoholikom ni prihodnost.

Boš že našla osebo,ki te bo spoštovala in te spravljala v dobro voljo,tako kot te je on nekoč,verjemi.

Verjemi sama vase,pusti preteklost,uživaj življenje in ne obremenjuj se z preteklostjo.

LOVE,BE HAPPY  pivo dft004 004 srce-utrip
Prijavljen
Flaver
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 16. april 2009 ura: 16:21 »

oj andro
Saj imaš prav,sem že dosti sama skužila.En teden že ni solz.Šla sem v knjižnico,si nabavila en kup knjig.Sem že prečitala peklensko gugalnico inknjigo Dr. Ruglja,odvistnost od alkohola.Sedaj boje razumem njega in sebi sem veliko pomagala.Moram ti pa povedati,da,ko je bil pijan,me je prosi,da naj grem in ga pustim,ker mi bo uničil življenje,ker si tega ne zaslužim.On ve,da je alkoholik,samo ne prizna.Strah ga je,kako bo potem,če ne bi več pil,ubijal to bolečino.Vedno,ko je imel težave  ,je pil.SEdaj postajam vsak dan močnejša,tudi z vašo pomočjo.Veliko mi pomeni že stavek,,saj bo,treba iti naprej,,Tudi ti se drži,pa lep večer želim. oki
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 652

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 16. april 2009 ura: 18:47 »

Flaver,

tvoj primer ni tako redek...veliko ima takšne in pd težave!

Moj zadnji fant ni bil alkoholik ali ga je mama ovila v krog črne magije in s tem naju je z veseljem ločila,
tip pa se je ves čas obnašal čudno, nenavadno in me žalil... Cry..ko sem mu bila, pred tem vplivom, vse na svetu in me je tolko ljubil, da mi je pravil, da bo z menoj umrl in da naju nič ne bo ločilo...jah, ne dolgo...po 3 letih je bilo vsega konec ali še danes,..ga nisem 100% prebolela. To vem, ker v sebi upam, da ga  ne bom nikoli srečala! Čeprav živi 6km od mene stran, z drugo...vem, da lahko zopet prižgem stare bolečine in tega nočem!! Ali svet je majhne..

V tvojem primeru je stvar še slabša ali..ne daj se!  pomezik

Moji nasveti:

- počasi uvedi spremembe v tvojem življenju in zaživi znova: loti se nečesa drugega, kar
te ne spominja nanj in spoznaj novo družbo, ki njega ne pozna...za vse boš rabila nekaj časa! oki Jaz sem rabila skoraj 3 leta, da sem ga prebolela...vmes depresije, jok in še! Zavedaj se, da on tvojih solz ni vreden!!
- preusmeri tvoje misli, želje v branje knjig, ki te zanimajo. S časoma je tudi to dober trening!
- s dobro prijateljico zahajaj tam, kjer te čakajo drugi ljudje..sprosti se! Zaupaj se osebi, ki te res
razume..
- ne oziraj se za njim in če ga srečaš, ga le pozdravi..drugo naj te ne mika!! ne

Tako, lahko pa mi pišeš še pod zasebno, ok??

Dušica
Prijavljen
Latifa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 113

« Odgovori #16 dne:: četrtek, 16. april 2009 ura: 20:04 »

Pozdravljena Flaver,

v tvoji zgodbi mi je marsikaj znanega, vendar skozi oči otroka. Namreč moj fotr je tudi zelo veliko pil in še vedno pije. Mami je rabila skoraj 30 let, da je končno ugotovila, da ne bo NIKOLI bolje. Še danes se sprašuje, ali je naredila prav, ker se je ločila.

Pa je bolje tako, kot je. Včasih je bilo res nevzdržno - se spominjam, ko smo morali hoditi skoraj po trepalnicah, ker je naš ljubi očka imel mačka in je bil potem jezen na vse, le alkohol ni bil nikoli krivec. Pa tudi danes imam boljše odnose z njim, saj ga vidim, ko meni paše.

Hočem ti rečt (klišejsko, pa vendar), čas zaceli vse rane in tudi tvoje bo. Razumem, da ti je še vedno hudo, vendar bo minilo. In potem boš gledala nazaj in boš ponosna nase, da si to storila ZASE.

Srečno  rozicodam
Prijavljen
Flaver
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: četrtek, 16. april 2009 ura: 21:09 »

OJ dušica
saj se trudim,pa nekak še ne gre.Ko ga vidim,se mi vse trese.Ne vem,kako bo to,mi že polzijo solze.Grozno me boli.Nisem več mlada,vse se mi je podrlo,moram dati času čas.Razmišlja,da bom prodala hišo,in šla drugam.Ne prenesem pogleda nanj.Ne predstavljam si,da bi se me drugi moški sedaj dotaknil.Groza me je.Pa saj bo.Hvala za te vspodbudne besede.Lep večer.
Prijavljen
Flaver
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 16. april 2009 ura: 21:16 »

OJ LATIFA
Veš njegova žena je bila 30 let z njim.In bil je še slabši,celo fizično sta obračunavala.Baje ga je imela namen pustiti,pa jo je bolezen prehitela.Bil je ful dober ,ko ni pil,pa to po pol leta.Če pomisli,da sedaj ne pije in je tako lep in dober,se mi hoče zmešati.Glava govori eno,srce drugo.Hvala za te vspodbudne besede,mi zelo dosti pomenijo.Nočko.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.370

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #19 dne:: petek, 17. april 2009 ura: 11:30 »

Flaver te popolnoma razumem kaj doživljaš.
Ker se mi dogaja podobno, s tem da imam še 4 otroke. Cry
Moj ni nasilen. Ampak ga samo ni..gre...noben ne ve kdaj pride nazaj...čez dan, dva, tri...
Utaplja svojo depresijo, življenjske zablode pač v alkoholu.
Nesrečen v sebi..ampak spravlja v nesrečo še celo družino...

Ko misliš, da je vse že preteklost, spet pride "faza"...
Pomembni so samo še prijatelji, pijača in takrat pozabi na cel svet...
Tudi na družino. Izgovori, obtožbevanje mene...vsega so krivi drugi, le on ničesar.

Alkohol človeka uničuje dobesedno, celice možganske skorje odmirajo.
Človek se spremeni. Potrebuje strokovno pomoč.
Pot iz tega je možna šele ko se sam zave, da je na dnu.

Biti z njim pomeni biti soodvisen.
Sploh če čutiš, da njegovo vedenje nate vpliva negativno, da ti povzroča anxo, depro.
Sama prav začutim "anxo" kako pride, ko je spet nekaj narobe doma.

Imeti se moramo tok radi sebe, da se zavemo, da to ni dostojno življenje.
Upati si iti naprej sami...imeti pogum in vero vase.
Kot je enkrat Sinuska napisala: "Bolj imam rada sebe, kot potrebujem tebe."

Drži se, vem da ti ni lahko... rozicodam

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Strani: [1] 2 3 4   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar