FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 16:24

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Brezplačne skupine za pomoč  (Prebrano 2031 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
mojci
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 58

« dne:: petek, 10. april 2009 ura: 14:24 »

Zanima me ali kje na Gorenjskem ali v LJ obstajajo brezplačne terapevtske skupine. Že dalj časa se soočam z hujšim stresom, živčnostjo, napadi straha in panike, pa si večkrat ne znam pomagati. Rada bi to odpravila in normalno živela. Pomagalo bi mi za začetek, da bi se vključila v kako skupino. prosim za informacije, kje je kaj takega. Žal si ne morem privoščiti velikih denarnih vsot.
Prijavljen
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.271

moja mačkonka Opa

« Odgovori #1 dne:: petek, 10. april 2009 ura: 14:36 »

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=433&Itemid=66
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
mocka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 30

« Odgovori #2 dne:: petek, 10. april 2009 ura: 22:08 »

To so skupine za samopomoč, ki so laične.  Nihče ni strokovno podkovan, da bi se reklo, da je to terapevtska skupina. Mojci sprašuje za TRAPEVTSKE skupine.
Prijavljen
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

moja mačkonka Opa

« Odgovori #3 dne:: petek, 10. april 2009 ura: 23:22 »

....so tudi strokovno vodene !!
Prijavljen

(O.Wilde)
mocka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 30

« Odgovori #4 dne:: sobota, 11. april 2009 ura: 07:11 »

Terapevtka je zdaj na Obali. V Ljubljani, Celju in Kranju pa skupine vodijo člani društva. Strokovno lahko vodi samo strokovnjak. Skupina za samopomoč pa lahko samo svetuje. Med terapijo in svetovanjem je pa velika razlika.
Mojci sprašuje za terapevtsko skupino.
Prijavljen
koklja
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.568

« Odgovori #5 dne:: sobota, 11. april 2009 ura: 08:09 »

Sredino skupino v Ljubljani vodi izkušena terapevtka iz oddelka B1 iz Begunj. V Kranju pa bo 1x mesečno vodila izkušena terapevtka, tudi iz Begunj.

Tepapevtske skupine - strokovno vodene - nudi skoraj vsaka samoplačniška ordinacija. Nisem še slišala, da obstaj terapevtska skupina  - strokovno vodena - brezplačno. Veseli bomo vsake informacije, če pridete do nje.

Celo skupina, ki poteka na Polikliniki, na oddelku za psihiatrijo, je pod vodstvom laika, ki je sam izdelal program in so ga strokovnjaki potrdili.

Seveda so skupine brezplačne, a le če si vključen v program zdravljenja, npr. na Zaloški, v Begunjah in verjetno še kje drugje.

Lepe praznike,
Koky
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 883

« Odgovori #6 dne:: sobota, 11. april 2009 ura: 08:40 »

Tepapevtske skupine - strokovno vodene - nudi skoraj vsaka samoplačniška ordinacija. Nisem še slišala, da obstaj terapevtska skupina  - strokovno vodena - brezplačno. Veseli bomo vsake informacije, če pridete do nje.

Celo skupina, ki poteka na Polikliniki, na oddelku za psihiatrijo, je pod vodstvom laika, ki je sam izdelal program in so ga strokovnjaki potrdili.

To o skupinah samoplačniških ordinacijah drži, čeprav jih načeloma ne organizirajo, ker menda ni interesa. Toliko iz lastne izkušnje, sam spraševala kar na ene 5 naslovov in potem obupala.

Na KOMZu pa sem dobila možnost obiskovati skupino pod strokovnim vodstvom in to tedensko in preko zavarovalnice. Sicer smo vključeni sami taki, ki smo iskali pomoč na EKIju, oziroma bili dlje časa hospitalizirani na KOMZu. Ne vem pa, če je to pravilo. Ampak, če Kokljo prav razumem, potem vključenost v zdravljenje tam, je pravilo.

Skupine za samopomoč, ki nimajo strokovnega vodstva oz. jasnega in potrjenega načrta dela, so podobne temu forumu, vsak pove svoje mnenje, pove nasvet. Bolj so podobne prijateljskemu druženju in podpori v smislu razumevanja težav, s katerimi se spopadamo.

Se pa v takih (laično vodenih in brez načrta dela) skupinah hitro vzpostavi družbena hiearhija, ki temelji na simpatičnosti udeležencev, kar pripelje do neiskrenosti in izključevanja udeležencev. Razumem, da je to čisto človeško in normalno, ni pa terapevtsko.

Osebno tovrstnih skupin ljudem, ki so se šele začeli spopadati s svojimi težavami in bolečinami ne priporočam. Takrat je res potrebno načrtno psihoterapevtsko vodstvo. Taka je moja izkušnja.
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
masi
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

moja mačkonka Opa

« Odgovori #7 dne:: sobota, 11. april 2009 ura: 10:13 »

Absolutno Jagodka je pomemben strokovnjak in tudi sami takoj napotimo osebo, če jo še nima k strokovnjaku in tako delujemo že štiri leta.

Draga Mojca pridi nas pogledat in čeravno smo t.i. laiki imamo znanja in izkušnje v vseh teh letih, predvsem pa smo osebe, ki vemo kaj to depresija je.

Prijavljen

(O.Wilde)
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.864

« Odgovori #8 dne:: sobota, 11. april 2009 ura: 10:24 »

in čeravno smo t.i. laiki imamo znanja in izkušnje v vseh teh letih, predvsem pa smo osebe, ki vemo kaj to depresija je.

Veliko krat bolje zaležejo kot psihiater. Svetujem, da greš pogledati.  Smiley

« Zadnje urejanje: sobota, 11. april 2009 ura: 10:31 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.411

« Odgovori #9 dne:: sobota, 11. april 2009 ura: 10:32 »

Dr. Rejc na Aškerčevi ima skupine, ki jih krije zavarovanje (torej brezpačne).
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 883

« Odgovori #10 dne:: sobota, 11. april 2009 ura: 17:22 »

Tudi na tem linku, mogoče najdeš kakšen namig:

http://www2.arnes.si/~oskrpre2s/projekti/mreza2/dusevno.pdf
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 12. april 2009 ura: 07:05 »

Skupine za samopomoč, ki nimajo strokovnega vodstva oz. jasnega in potrjenega načrta dela, so podobne temu forumu, vsak pove svoje mnenje, pove nasvet. Bolj so podobne prijateljskemu druženju in podpori v smislu razumevanja težav, s katerimi se spopadamo.

Se pa v takih (laično vodenih in brez načrta dela) skupinah hitro vzpostavi družbena hiearhija, ki temelji na simpatičnosti udeležencev, kar pripelje do neiskrenosti in izključevanja udeležencev. Razumem, da je to čisto človeško in normalno, ni pa terapevtsko.

Osebno tovrstnih skupin ljudem, ki so se šele začeli spopadati s svojimi težavami in bolečinami ne priporočam. Takrat je res potrebno načrtno psihoterapevtsko vodstvo. Taka je moja izkušnja.

Se v celoti podpišem
Moja osebna izkušnja z obiskovanjem "laične" skupine je, da sicer pomaga pri morebitnih socialnih težavah, pri težavah povezanih z navezovanjem stikov, vključevanjem v družbo.. Meni osebno pri premagovanje depre ni pomagala, saj težav pri vključevanju v družbo nimam. Mi pa izredno pomaga psihoterapija, in na podlagi  lastnih izkušenj bom vedno priporočala strokovno vodenje. Laično vodenje pa le kot obliko druženja z ljudmi, ki imajo podobne težave

« Zadnje urejanje: nedelja, 12. april 2009 ura: 07:34 od pupika » Prijavljen
mojci
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: torek, 14. april 2009 ura: 07:41 »

Hvala vsem za odgovore, kakršna koli pomoč mi bo za začetek prav prišla.
Prijavljen
mojci
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: torek, 14. april 2009 ura: 07:51 »

Ali mogoče kdo ve ali je tudi v Begunjah kakšna taka skupina za samopomoč, vendar da ne rabiš imeti kakšne napotnice od zdravnika, hvala.
Prijavljen
koklja
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: torek, 14. april 2009 ura: 08:32 »

Kolikor sem seznanjena, tam ni skupine za samopomoč, so samo terapevtske skupine. Namenjene so uporabnikom, ki so na bolnišničnem zdravljenju in seveda z napotnico.

Sredina skupina v okviru našega društva je strokovno vodena, ne potrebuješ napotnice. Poteka vsake 14 dni. Čas, lokacija pa je v napovedniku na portalu.

K
Prijavljen
nenci
Sodelavka/sodelavec DAM
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 175

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 20. april 2009 ura: 08:13 »

draga mojci

kot je že koklja opisala, so v Ljubljani sredine skupine sedaj pod strokovnim vodstvom terapevtke, ki deluje tudi v Begunjah. Sama sem že obiskovala njeno skupino in meni je zelo pomagalo.
V napovedniku na portalu pod: naša mala skupnost-srečanja boš našla obvestilo o skupini, kakšen dan pred skupino. Ne vem, če bo 29.04.2009, ker je pred praznikom, sicer pa poglej. Jaz bi ti jo pod vodstvom te terapevtke priporočala obiskati.

nenci
Prijavljen
sadness
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7

« Odgovori #16 dne:: sobota, 30. maj 2009 ura: 20:49 »

mogoče ve kdo, če tudi v mb obstajajo take skupine?
Prijavljen
koklja
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 31. maj 2009 ura: 13:44 »

Obrni se na Jerneja Kovača cistpm@gmail.com, ki vodi terapevtski center v Mariboru. Mogoče imajo pri njih.

Lep dan,
Koklja
Prijavljen
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 327

« Odgovori #18 dne:: torek, 09. junij 2009 ura: 10:33 »

ojla,

preden karkoli napišem, nej povem da sm prvič tuki in tud prvič pišem, tko da če bom kej narobe napisala al pa tko kej me plis opozorte Embarrassed

anyway, zgori sm zasledila da je nekdo omenil dr.  Rejec, pa me sam zanima če ma kdo kake izkušnje z njim pa kako se vam zdi?

lp
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #19 dne:: torek, 09. junij 2009 ura: 10:53 »

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,360.0.html
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar