FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 16:11

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ali res potrebujem zdravila?  (Prebrano 743 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 423

Hrabra miška

« dne:: petek, 27. marec 2009 ura: 19:48 »

Živjo vsem, tu sem nova...
 Za uvod naj najprej napišem, da sem pred 8 leti zbolela za depresijo in pred 5 leti sem prišla na zeleno vejo s pomočjo ADjev, VKT in skupine za motnje hranjenja.

No, življenje teče naprej in zdaj sem spet padla, oz. vsaj mislim tako.. ne vem točno, zato vas prosim, da mi pomagate razumeti samo sebe (če je to sploh možno  Embarrassed).
Torej, ko sem prišla na zeleno vejo sem po nasvetu psihiatrinje po 8 mesecih terapije prekinila z ADji in se po tem dobro počutila do lanskega septembra. Takrat je življenje zopet postalo težje, temnejše...najprej sem mislila, da je to le jesensko-zimska žlost, ki bo minila v mesecu ali dveh, kakor je minila v prejšnjih letih, vendar pa je kar trajala in jaz sem vedno bolj obupavala in tonila, tako, da sem se potem v februarju naročila pri študentskem psihiatru, ker trenutno še živim v Lj in sem dobila datum za prvi pregled ta teden. Reči moram, da so se v marcu moje težave malo omilile in tu nastane problem. Ta teden sem torej imela pri njem prvi pregled, kjer sem na kratko orisala svojo preteklost, povedala da sem enkrat že šla skozi depresijo... in takrat je padla odločitev, da mi ponovno predpiše AD. Pričakovala sem, da bova z dr. razjasnila, ali je moja diagnoza ponovna depresija ali ne... oz. da se bova pomenila, ali so zdravila res nujna, ali pač ne, glede na to, da se mi je stanje v marcu izboljšalo (morda je tako samo zaradi pomladi, ne vem). Ampak ne, sploh nisva razpravljala o mojem trenutnem (delno izboljšanem) stanju. In jaz sem zdaj zelo zmedena ali naj zdravila jemljem ali ne. Imam veliko pomislekov, saj moja žalost ni tako zelo globoka, kot je bila pred 8 leti, po drugi strani pa čutim, da ni vse v redu in nisem prepričana, da bom zmogla sama. Pa še to je, da bi mi ADji dodatno obremenili jetra, jaz pam mam obolenje na jetrih. Zopet po drugi strani pa mislim, da potrebujem ADje, da se končno spravim z mrtve točke... itd.

Do prihodnjega srečanja s psihiatrom je še več kot mesec dni, morda sem preveč nestrpna in ne morem čakat do takrat, da bi z njim razčistila, ali so zdravila res potrebna, po drugi strani pa ne želim zapravit še enega meseca svojega življenja na tej mrtvi točki.
Ko sem prvič prišla iz depresije sem si sveto obljubila, da bom, če se mi stanje ponovi, hitro poiskala pomoč in ne bom dovolila, da bi ponovno padla tako globoko.
In sedaj se sprašujem - ali sem že dovolj globoko?

Podpis: Zmedena  Shocked
« Zadnje urejanje: petek, 27. marec 2009 ura: 22:25 od libby » Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
Mcmurphy
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 265

« Odgovori #1 dne:: petek, 27. marec 2009 ura: 23:13 »

Preveč globoko si, če verjameš da si preveč globoko. To je tvoja odločitev.
Če si se pripravljena boriti, zmožna ohraniti objektivem pogled, premoreš vztrajnost in imaš vizijo h kateri delaš, ne rabiš tablet.

Jaz osebno jih nisem nikoli jemal in menim, da se na splošno zelo prepogosto predpisujejo.
Prijavljen

Pipe | Šiše | Bongi
www.pipler.si
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #2 dne:: petek, 27. marec 2009 ura: 23:17 »

Težko rečem..
Bolj mi je padlo v oči tole z jetri.
Se da to preveriti, predvideti?
Vsekakor zaupaj svoje pomisleke psihiatru..

Seveda se da izboljšati stanje brez zdravil, po drugi strani pa ti sebe prepričuješ, da ti lahko le ti pomagajo.
Sama boš začutila, ali si šla čez kritično točko.
Seveda pa, kot sem že napisala, zaupaj zdravniku in se pomenita.
Prijavljen
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 423

Hrabra miška

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 30. marec 2009 ura: 13:59 »

Ja, to z jetri sem povedala zdravniku in pravi, da je to pač ena obremenitev več za moja jetra in da jih lahko jemljem, le da mi bo zmanjševal odmerek. Kar precej stvari sem prebrala na straneh tega foruma in drugod in vidim, da imam vse simptome generalizirani anksiozne motnje, pa tudi pri pshologu, ki ga obiskujen tedensko so se izrazile te težave... Resnično mi je težko to sprejet...  no, potem sem se le odločila, da bom Salipax vendarle jemala in tu so že stranski učinki. Čez dan predvsem veliko  zeham in pottytrain5, zvečer pa 029, sanje pa so približno takšne taz. Če računam, da imam drugi teden izpit,ni obdobje pred mano nič kaj obetavno za učenje saj sem zelo nemirna ali pa zaspana. Zelo me skrbi, da ne bom zmogla splezat ven iz te luknje in na površju tudi ostat...
Lp
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
Mcmurphy
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 265

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 30. marec 2009 ura: 14:21 »

Absolutno boš zmogla, ne skrbi.

Življenje ti postavlja prepreke z razlogom, da se nekaj naučiš. Saj veš kdaj si lekcijo najbolj zapomniš, ko si globoko v dreku.

Le vzemi življenje v svoje roke in pogumno naprej. Če boš iskreno delala in stremela k napredku, ta tudi ne bo izostal.
Prijavljen

Pipe | Šiše | Bongi
www.pipler.si
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar