FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 16:08

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 8   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Heii =(  (Prebrano 11244 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
987
gost
« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 20:14 »

zakaj ne morm normalno zivet
Ta občutek je samo posledica depresije. To je samo občutek, ki ga imamo v sebi. Tvoje življenje mogoče res ni posejano z rožicami, vendar to še vedno ne pomeni da lahko obupaš nad njim. Življenje poteka v intervalih. Enkrat bolje in drugič slabše. Četudi se kar naenkrat nabere veliko slabih stvari jih lahko s časoma premagamo. Nič pa se res ne da narediti čez noč. Za vsako stvar je potreben čas.

...ne vidm vec izhoda iz usega...sam se smrt bi me resila...
Čakaj umiri malo konje. Še predobro vem kakšen občutek je to, ko ne vidiš več izhoda. Vedno si je potrebno zapomniti, da je to samo produkt naše glave, ki nam kaže izkrivljene misli. Nič na svetu ni tako hudo, da bi se splačalo zato umreti. Življenje je edina stvar, ki jo imamo in še to je velikokrat prekratko.

...sm ze probavala use na bols spreminjat pa je prsu prvi udarc in sm se ukloniilaa...
100% nisi poskusila še vsega. Udarci znajo boleti, vendar še niso razlog da se vdamo. Poskušati je potrebno vedno ponovno in ponovno. Enkrat mora ratati. Je pa depra res hudič, ker nas noče kar tako izpustiti. Ne obupaj, življenje imaš samo eno.
Prijavljen
broken
gost
« Odgovori #21 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 20:38 »

Izbrisano na željo uporabnice.
« Zadnje urejanje: torek, 06. marec 2012 ura: 23:07 od Anchi » Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #22 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 08:25 »

broken, si pomembna, verjemi, da si. Žal si odraščala v težkih pogojih, bila deležna zaničevanja, slabega, .. prisoten alkohol, .. težko je, resnično je težko, a poglej, kljub vsemu si zdržala, kljub vsemu veš, da je nekako treba najti pot iz tega začaranega kroga... in, veš, kljub temu, da je sedaj okrog tebe le temna oblačnost, da je težko videt pot iz tega, ..verjemi, bo bolje. Poskušaj iz sebe iztisniti še preostanke moči, dokončaj šolo... potem je mogoče res edina rešitev, da se zaposliš in preseliš na svoje, študiraš pa ob delu, ko bo čas za to.

Broken, čisto razumljivo, da si na tleh; bi mogoče le razmislila o strokovni pomoči? saj niso vsi tako slabi, žal si imela slabo izkušnjo... so psihologi, psihiatri, tudi osebni zdravniki, ki si vzamejo čas, ki znajo prisluhnit in ki znajo svetovat... poskusi... pa piši na forum, te razumemo; mnogi so doživeli podobne zgodbe, tako da te tukaj resnično razumemo. In ti prisluhnemo. 

In ja, kot je rekla krasendan, kaj pa mladinski servis...saj, lahko bi dobila kako delo, kjer bi bila cel dan od doma,  da bi hodila le prespat domov...

..težko kaj pametnega povem, vem le to, da vedno, a prav zares vedno, za vsakim dežjem posije sonce. Pri meni sije šele sedaj, recimo...ok, res je, da tako hudo pri meni ni bilo, a kljub vsemu...

Kar se tiče prijateljic ti pa iz osebne izkušnje povem, da bolj, ko se trudiš, slabše je...bolj, ko na vso silo, za vsako ceno, želiš imeti koga ob sebi, zagotovo take osebe ni, je ne najdeš, ... bolj, ko se trudiš, bolj deluješ "vsiljivo" in s tem posledično odbijajoče ..  Jaz osebno sem sem prvo pravo prijateljico dobila pri 18, že skor 19 letih. Prej pa.. tko tko. Sploh srednja šola - katastrofa na celi črti. Na faksu pa sem s pomočjo profesorice oz. njenih predavanj (psihologija) začela malce drugače razmišljat in delovat.

Broken, držim pesti zate

objem  Kiss
 rozicodam
arwen 
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
broken
gost
« Odgovori #23 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 08:33 »

arwen hvala za tvoj odgovor rozicodam
sj sm od zadnjih vasih postov res razmisljala o strokovni pomoci,sj ves u tretje gre rado Smiley ampk k sm pregledala cenike pa to mi je postal slabo..denarja za eno srecanje sama ne bi nabrala niti u 3 mescih Cry da bi delala cel dan in hodila domov samo prespat?hmm zelo tezko bi nasla kaj takega pa ne verjamem da bi zdrzala...ker to bi blo vrjtn zelooo zelooo utrudljiv...kolonijo sm si zbrala pa tut zato kr sm tm pou dneva na pocitncah ob morju delam kar hocem Cry druzm se s uredu ljudmi Cry usaj bols k kle no Cry ne vem se jim bom tezila vodjo bom klicala nocm se vdat Cry
tudi tebi objem Kiss
broken rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #24 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 08:44 »

broken, kaj pa osebni zdravnik/ica? meni osebno je veliko pomagal prav osebni zdravnik...

...se jim bom tezila vodjo bom klicala nocm se vdat...

se mi zdi pravila odločitev.  Smiley

arwen

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Flip
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 131

« Odgovori #25 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 09:23 »

pozdravljena broken,

videti je, da ti je zelo hudo in razumljivo je. morda malce za motivacijo in da morda ne bo popravnih: potrudi se, da boš lahko čimprej stala na svojih nogah, kot ti je povedala že arwen. zagotovo imaš kakšne talente. poišči jih in se tam razvijaj. izkušnje, ki jih imaš, poskusi uporabiti v svojo korist. čeprav te zdaj uničuje, te lahko kasneje (verjela ali ne) naredi močno. po strokovno pomoč pa si le pojdi. zagotovo imate na šoli prihologa ali socialnega delavca. zaupaj se mu. to ti morda lahko koristi tudi pri ocenah, če bodo videli, da imaš RESNIČNE težave in te bodo razumeli, bodo morda tudi kriterij malenkost znižali - če bodo seveda mnenja, da pa se kljub vsemu trudiš. za psihiatra pa rabiš napotnico osebnega zdravnika. ne denar. odkrij tvoje probleme. ne bodi tiho. to je najslabše. nisi TI kriva. krivi so drugi. naj te ne bo sram.

drži se, punca
flip
Prijavljen
broken
gost
« Odgovori #26 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 09:34 »

hvala flip rozicodam
kako pa pridem do napotnice...mislm a kr grem do zdravnice in recem da rabm napotnico za psihiatru al kako...kako pa naprej s cakalnimi vrstami... Cry Cry ... pa kako najdt pravega k sm slisala da imajo razlicne metode za razlicne probleme Cry Cry sm pa iz ljubljane ce mi lahko kdo svetuje kam najboljse da grem  Kiss upam da bom zbrala pogum trenutno ga ne vidm jok jok u soli to ne pride u postev...psihologinja je ziva nocna mora... Shocked Cry
broken
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #27 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 09:39 »

broken, najbolje, da kar greš do osebne zdravnice in že njej razložiš, kako in kaj, potem pa vidiš, kaj ti bo ona svetovala..in ja, ji lahko tudi rečeš, da bi rada še napotnico za psihologa ali psihoterapevta. So pa na prvi strani so priporočila uporabnikov, pobrskaj, lahko kaj pametnega najdeš.

arwen
Prijavljen

broken
gost
« Odgovori #28 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 10:03 »

Cry Cry moja zdravnica je moraa jok ne morm verjet kasn folk je okol mene Cry Cry res use mi gre narobe kr razrezala se bom pa mir jok jok njej se to bi tezko rekla za napotnico k je zatezenaa seznojim seznojim ze to me je naibl strah..pa d bi kj rekla starsem sm pa tko ze pod zemljoo jok sm brala o dr.rebolju pa me zanima kje dela pa tm pise samo samoplacnisko Huh? pa nwm ce ne bi raj zenske nobena ni pohvaljena lih Cry pac lazi mi bi bloo nwm no Cry ma k vragu z usem Cry Cry
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #29 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 10:15 »

Broken, glavo pokonc.... ej, lahko pa te zdravnica prijetno preseneti? če prav vem, dr. Rebolj dela v Begunjah...

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=37

broken, nič obupat! objem  Kiss Kiss Kiss
arwen
Prijavljen

broken
gost
« Odgovori #30 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 10:20 »

sm slisala zdej za saso rojc...stacionirana je  na taboru..ma kdo pojm kje je to Sad sm uprasala ze za mnenje uporabnico,ki jo je omenila happy samo nwem kako nj a pol k mi dajo napotnico kr poklicem in grem ke al kako..se opravicujem ampk mi tuki res ni nc jasn Huh? Cry Sad
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #31 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 10:24 »

ko dobiš napotnico, pokličeš in se dogovoriš za termin; mogoče bo osebna zdravnica napisala gor nujno, da si čimprej na vrsti...

Broken, drži se, mislim nate in...pazi nase  Kiss

objem
Prijavljen

morska deklica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 298

« Odgovori #32 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 10:26 »

Broken, res pretresljiva zgodba Cry Ampak jst vrjamem vate, da ti bo uspelo najti svetlo točko in mir v srčku!!! wav Poskušaj ne več iskati popolnosti v drugih ljudeh (ker je ni) in hrepeneti po tem, kaj drugi imajo, ker lahko to tudi ti imaš. Verjemi, da če boš najprej nase gledala kot na neprecenljivo stvar, najpomembnejšo stvar v življenju, ko ti bo tvoje življenje drago, ko ga boš cenila ... boš tudi ti potem gledala na svet z večjo radostjo, z bolj svetlimi učkami in predvsem bolj pozitivno in mirnejše. Veš koliko sem že videla ljudi zunaj, na cesti, ko sem hodila po mestu, kao neki popolni, fit, obdani z družbo ljudi, pa so govorili en mimo drugega, sploh niso zaznali, kaj drugi govorijo, bli mrki, na obrazu sem jim videla, da niso zadovoljni ... in kolk sem že videla posameznikov, ko so se ponosno sprehajali, z dvignjeno glavo, po cesti in z nasmehom na obrazu. pomezik In taki posamezniki mi dajo zagona za življenje naprej. Smiley Tud jst sm mela prijateljico, zelo dobro in tesno prijateljico, in ko sva pred zdaj že skoraj letom dni prekinili stike, se mi je zrušil svet, tudi jst sm hotla jt s tega sveta, ker nism mogla prenest poraza in tega, da sm ostala sama. Ampak se mi je uspelo pobrati po 9-ih mesecih ... prišla na forum ... spoznala res veliko čudovitih ljudi tukaj gor! Smiley Ne rečem, da sm sedaj vedno super, tud jst mam padce, ki zabolijo, a mnogo manj, kot so me nekoč. Skušam na življenje gledat drugače, predvsem sem pa nehala čakat ... stalno čakat in hrepenet po nekom oz. nečem ... zakaj bi hrepenela po tem, da bi rada plavala, če pa lahko grem (in sm šla), zakaj bi hrepenela po nekom, ki mi je nedosegljiv, če pa lahko najdem druge ljudi (pa sem jih), zakaj bi hrepenela po tem, da bi rada šla na koncert Kitića, ko pride zdj v petek v Lj. (in grem, z enim fantom, ki mi je zadnje čase res pri srcu), zakaj bi skrivala svoja čustva in lagala drugim, da sem ok, da nisem jezna nanje ..., če pa ne čutim tako (skušam vedno povedat tisto, kar čutm, pa mi je ful težko, k nism ravno tip človeka, da to zmorem in da lahko to počnem na izi) ...

Dobro bi bilo tudi zate, da si poiščeš kak hobi, neko dejavnost, ki ti bo zapolnila prosti čas ... in vrjemi, da skozi dejavnostjo bodo prišli tudi novi ljudje (skupna točka pogovora je že ta, da obiskujete isto dejavnost in preko tega lahko navežeš kontakt). Je pa masi v Gorjah rekla eno ful dobro misel, pa ti jo kar jst tuki zapišem (če ne, me prosim naj kdo popravi), pa upam, da bom zadela: namreč, ljudje, ki niso depresivni, so motivirani za nek hobi, dejavnost ... in se zanjo odločijo na podlagi interesa oz. motivacije. Depresivni ljudje pa nimajo motivacije za ničesar in si zato morjo najprej poiskat dejavnost in potem se preko dejavnosti razvija motivacija. Tud men na začetku, ko sem se vpisala na fitnes, ni blo neki fajn, da bom zdj hodila na fitnes, samo sem si rekla, to je zdj tvoja dejavnost, tja boš hotla, ker si si jo plačala ... in hodm, zdj že 3 mesece ... in če lohk povem po pravici, mi ni več taka muka hodt, ampak grem že iz užitka (pa sem v SŠ sovražla, kadar smo mel pri športni vzgoji fitnes).

kolonijo sm si zbrala pa tut zato kr sm tm pou dneva na pocitncah ob morju delam kar hocem

Kam pa greš to v kolonijo? Greš kot strežnica al vzgojitelj? Sprašujem zato, ker tudi jst hodim v kolonije kot vzgojitelj, pa se mogoče še kje vidimo, če greš slučajno v isti kraj.

Drži se in naj ti sonček sveti povsod ... rozicodam rozicodam
Prijavljen

... it's never too late ... Smiley
Flip
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 131

« Odgovori #33 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 10:28 »

hej, broken,

verjemi, ni tako črno, kot se ti trenutno zdi. ranjena si, na tleh in verjamem, da se ti zdi pogled vsakega človeka očitajoč, jezen, skratka, negativen. zagotovo so tudi okoli tebe pozitivni ljudje. povsod so. probaj na njih gledat iz drugega zornega kota, ne iz tako pesimističnega, obupanega. ko berem tvoje prispevke, me kar stisne. punca - NUJNO rabiš pomoč. ampaka - res: ne jemlji vsakega stavka, ki tebi velja, negativno. morda je problem ta, da že v naprej pričakuješ negativen odnos drugega do sebe in potem dobesedno najdeš dlako v jajcu. to me pri tvoji žalosti in obupu ne bi čudilo.  morda kakšna profesorica, ravnatelj, sosed.... verjemi SO dobri ljudje. SO ljudje, ki bodo pomagali. in SO ljudje, ki te imajo radi. le videti jih moraš. včasih namreč gledamo, vidimo pa nič.

glavo pokonci in HITRO po pomoč.
podraček,
flip
Prijavljen
broken
gost
« Odgovori #34 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 10:32 »

hvala usem za odgovore rozicodam
morska deklica...ze dve leti zapored sem bila na debelem rticu..sm delala u kuhinji nikol noben reku d kj narobe letos so me zavrnil Cry sicr sm napisala da ne bi bla vec u kuhinji da bi delala drugje npr strezba,sobarstvo ampk zdej mi je pa usen seznojim samo da grem jok
 Kiss Kiss
broken
Prijavljen
morska deklica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 10:34 »

morska deklica...ze dve leti zapored sem bila na debelem rticu..sm delala u kuhinji nikol noben reku d kj narobe letos so me zavrnil Cry sicr sm napisala da ne bi bla vec u kuhinji da bi delala drugje npr strezba,sobarstvo ampk zdej mi je pa usen seznojim samo da grem jok
 Kiss Kiss
broken

Ne poznam, kako potekajo zadeve na Debelem rtiču, ker tja ne hodim, jst hodm v Poreč in Savudrijo. Če so te zavrnil, so mogl kak razlog navest?! Huh?

Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #36 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 10:40 »

.sm delala u kuhinji nikol noben reku d kj narobe letos so me zavrnil Cry sicr sm napisala da ne bi bla vec u kuhinji da bi delala drugje npr strezba,sobarstvo...

oj, saj lahko je pa to razlog zavrnitve, ker drugje že imajo dovolj ljudi... najbolje, da vprašaš; lahko je pa posredi nesporazum...
Prijavljen

broken
gost
« Odgovori #37 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 12:57 »

ne zavrnil so me z razlogom da so si pac poiskal druge..in se to prov nesramn so mi povedal..problem je k so mi ze lani lagal d ni prostora pa so mi pol tm povedal d je to zto kr so bli problemi..ampk jz nism bla nikol zravn..nwm zkj me mecejo u isti kos Cry Cry al pa nj mi usaj povejo zares kaj je Cry Cry nc jim ne vrjamem Cry Cry uglavnm zdj je dokoncno..vrgl mi telefon dol..mislm neki hocm rect pa prekine me in rece smo se tko odlocil adijo jok jok jok kr umrla bii jok jok tok sm odvisna od tega...kako nj bom doma jok jok al kako nj grem na morje s starsi jok jok res ne bom prezivela tega poletja k use k vidm naprej sam praznina jok jok morjeeeeeeeeee jok jok jok jok jok jok
Prijavljen
morska deklica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #38 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 13:24 »

Broken, bom jst povprašala, če potrebujejo koga za strežnika, samo ti čisto nič ne obljubljam, ker sem bila ravno prejšnji teden v Savudriji in mi je upravnik doma rekel, da jih ima že preko 100 prijavljenih. Posamezna izmena (kolonija) traja 10 dni.

Prosim, povej mi, kateri mesec bi imela čas (julij, avgust), pa se bom skušala kaj zmeniti, SAMO NIČ ne obljubljam, to vedi, lahko pa vprašam ... upam, da se lahko potem nate zanesm, če bo odgovor ja, ker ne bi rada, da potem izpade, da rihtam delo neresnim ljudem. Embarrassed pomezik

Drži se! Smiley
Prijavljen

morska deklica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #39 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 13:35 »

Kaj pa junija - bi imela čas, broken? Sm se spomnla, da tud junija potrebujejo kader in da je junija precej manj ljudi prijavljenih zaradi izpitov, šole ...
Prijavljen

Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 8   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar