Madhurii
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 15
|
 |
« dne:: sobota, 21. marec 2009 ura: 23:44 » |
|
Pozdravljeni!
Ponovno se oglašam. Po večletnem zelo dobrem počutju, se je pri meni spet nenadoma pričela panična motnja, ne vem zakaj, spet je tu. Najprej sem mislila, da gre za nevrološke težave, ker se je začelo (tega simptoma pa po mojih prejšnjih izkušnjah z anksioznostjo ni bilo) z odpovedovanjem desne roke, kmalu pa so se temu pridružili še drugi simptomi. Vsi telesni izvidi OK, tudi pregled pri nevrologu in EMG ok, no danes sem bila spet še pri enem drugem nevrologu prof. in strokovnjak za možgane, ki pa mi je jasno povedal, da je to panična motnja, ker me je nevrološko še enkrat pregledal in je bilo vse OK. Predpisal mi je zdravilo Ciprolex, 10 mg (samo ena škatlica), verjetno bom morala jemati to dalj časa in potem se bom morala oglasiti za novo zdravilo pri moji splošni zdravnici, ker na žalost nimam svojega psihiatra. Dr. Lovšinova je šla že nekaj časa nazaj v penzijo, drugega pa nimam, ker ne vem, kateri bi bil prijazen, dober in skratka človeški (da bi se mu res z veseljem odprla) in ne tako strašno neoseben, skratka zaupanja vreden. Rada pa bi na nekoga na koncesijo v Ljubljani, ker glede na dolgotrajnost zdravljenja, bi bila lahko kmalu brez denarja, če bi hodila k samoplačniškim psihiatrom. Glede na to, da sem dobila Ciprolex, bi morala imeti nekoga, ki bi mi v bodoče svetoval, koliko časa naj jemljem. Kar zgrozim se ob misli, da bi morala to jemati več let, kot sem prebrala tu na forumu, saj po mojem mišljenju tablete niso končna rešitev ampak da na koncu ostanes dokaj zdrav brez tablet. Jaz sem imela zelo močno panično motnjo po porodu (takrat sem imela dr. Lovšinovo) in sem dobila xanax, ki pa ga nisem dolgo jemala, hodila pa sem tudi na skupinske terapije. No kakor sem rekla je bilo potem kar dolgo let mir (recimo ko je bil sin star 3 leta ali pa še manj, se je precej izboljšalo, no sedaj je star 16 let in je spet udarilo ven). No na kraju bi vas vse na forumu vprašala, če veste za kakšnega dobrega psihiatra na koncesijo v Ljubljani, morda tudi na Polikliniki ali pa kakšnega zasebnika na koncesijo, ker bi mi s tem pomagali pri odločitvi. Napotnico za psihiatra že imam, samo ne vem, h kateremu.
LP
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 22. marec 2009 ura: 12:14 » |
|
....pozdravljena,
kot prvo so ti prvič predpisali pomirjevalo, ki ne zdravi-omili simptome, vendar povzroča odvisnost in s tem povezano vedno večje odmerke, zdaj pa imaš predpisan antidepresiv, ki ni pomirjevalo, tako da nič se ne boj jemanja AD-ja na dolgi rok. Glede psihiatrov si preberi seznam terapevtov, ki so objavljeni na naši strani in žal jih je malo ali skorajda nič na koncesijo, na polikliniki pa žal ne vem za nobenega, ki ti ga lahko priporočim, razen seveda dr. Dernovškovo, ki je vrhunska strokovnjakinja in temu primerno tudi zasedena, tako da ne vem, če zaradi prezasedenosti sploh sprejema nove uporabnike.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
Madhurii
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 15
|
 |
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 23. marec 2009 ura: 12:45 » |
|
Hvala Masi za odgovor. Veš tudi jaz si ne želim biti odvisna od zdravil ampak AD primejo kasneje, nevrolog mi je rekel tam do 3 tedne-1 mesec, recimo, jaz pa moram nekako premostiti ta čas. Xanax mi prime takoj in včasih to na žalost potrebujem, še posebno kdaj v službi oz. kadar so simptomi preveč neznosni in ne morem več normalno funkcionirat (predvsem v službi). Če bi bila skozi doma, to sploh ni problem, se da zdržat tudi brez takih zadev, samo moram tudi ven t.j. vsak dan v službo in še kakšne druge (nujne) stvari, ker to kar ni nujno, sploh sedaj, ko se je ta panična motnja zgrnila name, ne počnem (včasih sem vse sorte počela, pa večkrat kam zavila iz službe, po nakupih tu in tam in podobno), sedaj grem lahko brez večjih problemov edinole v eno ne prav veliko samopostrežno, ki je blizu mojega doma, vse ostalo pa samo z možem (pa še za to moram vzeti xanax). Če samo pomislim, kako je bilo dolgo mir, res ne vem, zakaj je spet nenadoma usekalo... Ko si rekla prej, da pomirjevala povzročajo odvisnost, kaj pa naj naredim takrat, ko enostavno zaradi simptomov ohromim takrat, ko bi morala biti najbolj funkcionalna (v službi), saj se dostikrat matram in ne vzamem, potem pa moram s taksijem domov, ker drugače ne gre. Moram pa povedati, da drugače sploh nisem pristaš katerihkoli tablet in je vse to zame precej mučno, ker vidim, da brez tega kar nekaj časa ne bo šlo.. lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 23. marec 2009 ura: 17:30 » |
|
...seveda ni nič narobe, če si v hudi stiski in vzameš pomirjevalo-tudi sama sem ga, vendar na dolgi rok ni priporočljivo kajti pomirjevalo ne zdravi ampak se razvije toleranca in posledično vedno večji odmerki. Priporočam ti, da greš čimpreje k splošnemu zdravniku in naj ti predpiše AD, da ti bo lažje do obiska pri psihiatru.
Drži se
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
delfinka
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 4
|
 |
« Odgovori #4 dne:: petek, 29. maj 2009 ura: 10:06 » |
|
Lep pozdrav vsem! Naročena sem pri psihiatrinji ge. Dragomiri Ahlin Rotar v Ljubljani, bila je tudi ena od tistih, ki mi jo je priporočila moja osebna zdravnica. Prej sem bila enkrat pri drugi, pa mi je nekako postalo jasno, da ji enostavno ne zaupam. Ne da bi hotela komu narediti krivico, verjetno je pomagala že mnogim, ampak, ne vem, včasih ti pač kdo ne "sede". Skratka, zdaj grem kmalu h ge. Rotarjevi in me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje z njo. Vem, da imajo vsake oči svojega malarja, pa vseeno... Sem bolj optimistična, morda zato, ker ima tako lepo staro slovansko ime  Hvala!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Orhideja1
|
 |
« Odgovori #5 dne:: petek, 29. maj 2009 ura: 10:43 » |
|
Sem bolj optimistična, morda zato, ker ima tako lepo staro slovansko ime Zanimivo.  Upam, da boš tudi sicer zadovoljna in ne samo z imenom.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
|
|
|
delfinka
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 4
|
 |
« Odgovori #6 dne:: petek, 29. maj 2009 ura: 15:35 » |
|
Ja, jaz tudi. Mimogrede, vidim, da imaš spodaj napisan Pavčkov verz. Enkrat sem ga imela priložnost spoznati in lahko ti povem, da izhaja iz njega zelo močna in spokojna energija. Kar vsi tule potrebujemo. No, upam, da jo bo tudi Dragomira. Lep dan! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Orhideja1
|
 |
« Odgovori #7 dne:: petek, 29. maj 2009 ura: 16:30 » |
|
A veš, da jaz tudi. Tudi jaz dobila zelo pozitiven občutek. Prav tako, pa sem spoznala Cirila Zlobca, ki me je tudi navdušil. Ta se tudi dobro drži, glede na to da je že dopolnil 80 let.
Želim ti veliko sreče z Dragomiro. Ona mislim, da je nekje v neki reviji svetovala bralcem, mislim, da je to bilo v Oni, prilogi Dela. Tam je bila objavljena tudi njena slika.
Enako želim lep dan!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
|
|
|
|