eva
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 8
ljubiti in biti ljubljen.
|
 |
« dne:: sobota, 21. marec 2009 ura: 21:14 » |
|
Ali vas partner razume stisko in pomoč, ki jo rabite v vaši bolezni?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Lost
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sobota, 21. marec 2009 ura: 22:24 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
|
|
|
|
pupika
|
 |
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 22. marec 2009 ura: 07:30 » |
|
Svojo depresijo sem sprejela kot "normalno" bolezen, in imam občutek, da me družina pri mojem zdravljenju podpira. Na to temo sva enkrat govorili z mojo terapevtko, in mi je s svojimi besedami odprla nov pogled na pojem "razumeti in čutiti z drugimi". Navedla mi je primer poroda. Matere vemo, da je porod boleča izkušnja, mislim v fizičnem smislu. In ne glede na to, ali gre partner z nami v porodno sobo ali ne, bolečino moraš prenesti sam. Nekako tako se mi zdi tudi pri depresiji. Domači lahko stojijo ob tebi, lahko te držijo za roke.. vendar pa bolečino prenašaš sam, na pot zdravljenja se moraš podati sam in tudi najbolj primeren način zdravljenja moraš najti sam. Je pa lažje, če te nekdo ob tem drži za roko..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 22. marec 2009 ura: 10:49 » |
|
Na žalost ne in je tudi ne omenjam, sicer sam vidi, da nekaj ni v redu, ampak se ne pogovarjam o tem. Sploh ne razume in meni se ne da diskutirati o tem z njim, ker je potem še slabše z menoj. Sem probala razložiti tudi svoji mami, pa tudi naletim na odgovor: "k seb se vzem že enkrat!". Saj ima prav, ampak lepo je pa če te nekdo najprej razume, potem pa še podpira. Tako, da se počutim včasih prav grozno in potem mi anksa samo poskoč, me stiska in boli.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.582
|
 |
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 22. marec 2009 ura: 12:34 » |
|
Ali vas partner razume stisko in pomoč, ki jo rabite v vaši bolezni?
ja sem FUL hvaležna za to!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
|
[nori diamant]
|
 |
« Odgovori #5 dne:: nedelja, 22. marec 2009 ura: 12:38 » |
|
ne razume (ker ni tega doživel). je pa potrpežljiv in me spodbuja.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
She_
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 23. marec 2009 ura: 13:25 » |
|
Jaz pri vseh molčim...  Se bojim, da ne bi razumeli. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
She is growing up. *Sebi verjamem in grem naprej.*
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 23. marec 2009 ura: 13:31 » |
|
Moj mož je na lastni koži izkusil panične napade...depro..zdaj še stranske učinke AD-ja.
Pa se mi vseeno zdi, da me ne razume kaj potrebujem od njega. Včasih sem zato zelo žalostna. Pa tako jasno povem kaj želim, kaj potrebujem in pazim, da mu ne bi bila s tem v breme. Občutek imam da vedno nekak "prosim" za čas zame...za pozornost..za pogovor...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 23. marec 2009 ura: 14:07 » |
|
Aslan...mislim, da razume...samo na moški frekvenci. Vem, da te ima rad...zelo. Verjamem v tvojega JB. Morda si trenutno bolj občutljiva. Saj sem jaz tudi. In nekako ne razumem, da bi nekdo hotel biti zmano. Ja...saj veš...samozavest. RTM Levček 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
|
outside
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 24. marec 2009 ura: 10:40 » |
|
Ja moški drugač reagiramo na bolezen. Če nismo v polni formi se nam podre svet in tud veliko slabše prenašamo razne bolezni kot ženske. Aslan zdaj ima tolk dela s samim sabo, da si nehote na stranskem tiru.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 24. marec 2009 ura: 11:54 » |
|
Ne, moje bolezni ne razume, mi pa skuša stati ob strani, me podpira in spodbuja, ko to potrebujem. To je vse kar želim in pričakujem od njega.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
|
[nori diamant]
|
 |
« Odgovori #11 dne:: torek, 24. marec 2009 ura: 17:22 » |
|
^^enako. me pa skrbi, koliko si lahko dovolim, da prenesem nanj ... ker sem spoznala, da sem mu bila nehote večkrat v 'breme' - ker ga je skrbelo in je včasih težko biti tisti trdnejši ... saj ima tudi on svoje težave in ga nočem preveč obremenjevati. včasih sem zmedena, kje je tista prava mera, koliko lahko prelagaš na bližnje ... moram priznati, da se dolgo sploh nisem zavedala, kako potrpežljiv je (včasih imamo res velika pričakovanja).
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #12 dne:: torek, 24. marec 2009 ura: 20:23 » |
|
Dokler živiš s parntnerjem ob katerem imaš občutek, da ti ne stoji ob strani, je to dober znak, da is še vedno ujet v nevrozi...It's only my opinion...
Ko se osvobodiš nevroze si izbereš partnerja ob katerem boš imel občutek, da te razume hkrati pa tega nepotešenega hrepenenja po razumevanju in pozornosti ni več..oz.toliko manj, da te ne moti več..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Kristy
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sreda, 01. april 2009 ura: 14:54 » |
|
Ne, moje bolezni ne razume, mi pa skuša stati ob strani, me podpira in spodbuja, ko to potrebujem. To je vse kar želim in pričakujem od njega.
Glih kontra: razume motnjo (tesnobo, paniko), mi pa ne stoji ob strani, niti me ne podpira ali spodbuja. Po njegovem je to moj problem in on se noče še s čim ubadat, ker revež skrbi za posel  . Beda  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
|
|
|
|
|
Kaj
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 191
Smeh podarjam sebi in drugim :-)
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 22. april 2009 ura: 12:31 » |
|
moja ex-partnerka je sama imela težave v duševnem zdravju...pravzaprav naju je to v veliki meri pripeljalo da sva začela hoditi...bila sva si v oporo en drugemu...zdaj sva še samo prijatelja...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
JAZ SEM, KI SEM
|
|
|
Gregy 81
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 71
L'amicizia fortifica lo spirito
|
 |
« Odgovori #16 dne:: četrtek, 23. april 2009 ura: 19:40 » |
|
Mislim,da ne povsem.Mi je pa v oporo,sam včasih pozabi,kake zežave imam... In se počutim včasih sam.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V besedah so si vsi ljudje podobni,v dejanjih se razlikujejo.
|
|
|
|