|
scorpion
|
 |
« dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 11:07 » |
|
Lost..nič hudega, da is se odločil za ukinitev mojega predloga teme (koga na forumu cenite..)...Saj sem sam rekel, da mogoče ni prava... Vendar bi rad rekel le, da tista tema, ki si jo ti dal kot primer podobne, nima nobene zveze s tistim kar sem imel v mislih jaz.. Zdi se mi mi nespatmetno odpirat temo, ki bo favorizirala določene ljudi...Kdo je najboljši??Zame je to nesmisel..Primerjanje ljudi med sabo..Zame bi verjetno bil nekdo, ki bi ga anketa na forumu izbrala za "najboljšega" , nekdo, ki mene osebno niti malo ne zanima..in marsikoga le da ne želijo biti odkriti.. Mislil sem da bi obstajala tema, kjer bi lahko izrazili nekaj pozitivnega v zvezi s komerkoli na forumu..tako kot imamo temo "pohvalaite se" ...ne pa, da bi peli hvalo "zvezdnicam" v razredu...  Pa saj lahko to tudi drugače in kje drugje..Tisti primer ko pa začnejo ljudje klečeplazno dajati nekomu pohvale in se nekateri celo sami deklarirajo kot "najboljši" tukaj je pa .... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.533
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 11:42 » |
|
Mislim, da lahko tak prijeten občutek nad kom izraziš tudi v temi "Kaj vam je polepšalo dan"... lahko pa celo v "Pohvalite se", kjer pohvališ svoj napredek v sprejemanju različnosti...  In izraziš veselje nad tem, da si sprejet s svojim mnenjem...brez da te sogovornik obsoja. Koga ceniš na forumu? Koga imaš rad na forumu? Kdo ti je najbolj simpatičen? Kdo najboljše piše? Kdo je največ na forumu? Koga najraje bereš....? In dejansko ko napišeš koga ceniš - ga s tem pri samem sebi favoriziraš. In smo dobesedno v isti temi kot je že bila...pri primerjanju..pri izpostavljanju nekoga... Pravzaprav pa so to le posamezna dejanja, morda stil pisanja, zrelost komunikacije... in ne celotna slika osebe.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 11:47 » |
|
Nebi se čist strinjal, da je dobro prepovedat izražanje svojega mnenja glede koga..sploh pa če gre za obrazložitev..konktreno in ne kar hvaljanje vse vprek...in za POZITIVNO mnenje...
Ne vidim razloga zakaj taka tema nebi obstajala...me pa ne moti..ker se to lahko pove drugje...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
vesnav
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 11:55 » |
|
Jaz pa tebe pohvalim, S., za prvi vpis v tej temi oz. tvoje mnenje. Lep dan.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 12:18 » |
|
Iz napisanega sklepam Scorpion, da nisi razumel kaj sem ti želela sporočiti. Nihče ni prepovedal izražat mnenja o komerkoli. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 13:42 » |
|
Pravzaprav sem dobil to idejo ..ker sam s študenti delam občasno vajo v kateri si povemo pozitivne stvari drug o drugem..in je zelo dobra za samopodobo...(ogledalo..)
Sem pač brcnu v temo.....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 14:01 » |
|
Kaj je značilno za depresijo? - žalost, tesnoba in občutek praznine - pesimizem in obup - občutki krivde, manjvrednosti, nemoči .....
in tu gor smo pretežno ljudje, ki nas je doletela ta bolezen. In sedaj si zamisli, kako bi lahko taka tema vplivala na človeka, ki ima že tako občutek manjvrednosti in v tej temi nikoli ne bi bil omenjen...
oziroma tudi nasprotno se dogaja, namreč da nekateri tudi pohvalo zelo težko sprejmejo in sedaj si zamisli, da bi pa taka oseba bila večkrat omenjena, pohvaljena ...učinek bi bil ravno nasproten, kot je mišljeno...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 14:03 » |
|
Ja razumem..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #8 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 14:24 » |
|
Pravzaprav sem dobil to idejo ..ker sam s študenti delam občasno vajo v kateri si povemo pozitivne stvari drug o drugem..in je zelo dobra za samopodobo...(ogledalo..)
Tole je odlična vaja. Poznam.  In po njej si poln pozitivnih misli, medčloveške topline...občutek sprejetosti te prežema.. in nemalokrat si začuden, kaj kdo opazi na tebi...kot dobro lastnost... Za skupino izredno pozitivna vaja...ki medsebojno povezuje...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #9 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 15:24 » |
|
Ja ..imaš izkušnjo..in veš kolk pozitivne energije se takrat preliva v skupini..in kolk se človek dobro počuti...ker kritike tako ali tako slišimo pogosto...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
HisTer
|
 |
« Odgovori #10 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 16:35 » |
|
scorpion, vaja je zagotovo dobra. Oglasil sem se pa zato, ker se mi ne zdi primerno v neko pozitivno zadevo vpletat vere. Mislim vere v kakršnokoli kao energijo, ki se kao pretaka nekje (po kakšnem mediju). Sam menim da s tako vajo, ki si jo omenil vzpostaviš dobro pozitivno vzdušje, oziroma občutke, ki se jih "nalezejo" prisotni pri taki vaji. Če bi bila to energija, potem bi patent lahko prijavili na patentnem uradu in namesto s sončnimi, veternimi in drugimi obnovljivimi viri energije, kar s tako energijo rešili energetsko krizo. Malo bi bilo sicer zapleteno, ker bi morali najprej vzpostaviti skupini z negativno in pozitivno energijo in potem iz obeh polov črpati energijo naravnost v omrežje. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
 Rock&Roll
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #11 dne:: četrtek, 19. marec 2009 ura: 23:39 » |
|
Razumem Hister  ...Boljša beseda bi bila vzdušje ali klima v skupini..Pa nima povezave z vremenom  Je pa tudi res, da rečemo :Tale človek pa ima veliko energije! pa ne mislimo s tem na elektriko..
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: petek, 20. marec 2009 ura: 05:59 od scorpion »
|
Prijavljen
|
|
|
|
sonny
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 34
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sobota, 21. marec 2009 ura: 21:48 » |
|
 Pohvalit se morate sami, ker drugi vas tako in tako ne bodo. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
koklja
|
 |
« Odgovori #13 dne:: nedelja, 22. marec 2009 ura: 10:05 » |
|
Največkrat je res tako, da se moramo sami pohvaliti...ampak kaj, ko je pri duši tako toplo, če nas pohvali tudi kdo drug....da opazi naše delo, napredek...karkoli. Jaz osebno, če opazim, da se je nekdo potrudil, nekaj naredil, z veseljem pohvalim.
K
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
amadeus
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 847
Izaija 2 : 2 - 4
|
 |
« Odgovori #14 dne:: četrtek, 02. april 2009 ura: 12:13 » |
|
Oglasil sem se pa zato, ker se mi ne zdi primerno v neko pozitivno zadevo vpletat vere. Mislim vere v kakršnokoli kao energijo, ki se kao pretaka nekje (po kakšnem mediju).
No Hister, potem pa razloži, zakaj je možno, da se dve popolnoma premraženi telesi pod odejo hitro ogrejeta, ko pa greš premražen v posteljo sam, pa se ne ogreješ do jutra? Ne rabiš vere v energijo, kajti energijo preprosto čutiš! Še ne poznaš teh občutkov? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
_______________________________________ ___ VSE v tem postu je izraz mojega osebnega mnenja, razen URL naslovov in citatov. Prosim verjemi mi, da nimam nič proti tebi, ko se večkrat ne strinjam s tabo
|
|
|
|
HisTer
|
 |
« Odgovori #15 dne:: četrtek, 02. april 2009 ura: 14:28 » |
|
Ne rabiš vere v energijo, kajti energijo preprosto čutiš! Še ne poznaš teh občutkov?  Seveda čutim energijo, če vtaknem dva prsta v vtikač nameščen na zidu.  Za tiste kao "pozitivne" in "negativne" energija pa potrebuješ vero vanje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
 Rock&Roll
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #16 dne:: četrtek, 02. april 2009 ura: 15:29 » |
|
Verjemem pa Hister, da is se kdaj dotaknu kakšne polne ženske, recimo Istranke in te je mal streslo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|