FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 15:57

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: hiponoza  (Prebrano 3000 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« dne:: četrtek, 29. maj 2008 ura: 13:37 »

pozdravljeni
mene pa zanima, če ima kdo izkušnje s hipnozo. na netu sem brala, da se lahko s hipnozo pozdravi oz. odpravi škrtanje z zobmi, kar je moj velik problem. pa moram rečt da me je mal strah hipnoze, zato me zanima če je že kdo od vas bil
LP
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 587

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 29. maj 2008 ura: 18:43 »

nisem bila in nocem it. Me je prevec strah da bi povedala kaj cesar nocem.

sicer pa mi je t.i. zdravljenje s hipnozo malo mimo. Ce bi bilo tako, potem bi ne bilo več depresivnih in zalostnih, in skrtajocih z zobmi...
Prijavljen
Gaia
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 25

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 29. maj 2008 ura: 19:32 »

Citiraj
Me je prevec strah da bi povedala kaj cesar nocem.

Veliko ljudi ima zmotno prepričanje o hipnozi. Hipnoza je samo neko drugo stanje možganov. Pod hipnozo je človek v direktem stiku s svojo podzavestjo (kar je dobro, glede na to, da so lahko nekatere travme tako potlačene, da so nedostopne na "zavestnem nivoju").

Nemogoče je, da bi nekomu npr. sugeriral pod hipnozo, naj nekoga ubije, če to ni v skladu z njegovimi moralnimi vzorci. V človeku je nek obrambni mehanizem. Prav tako mora za uspešno terapijo pod hipnozo pacient popolnoma zaupati hipnoterapevtu. Ker sicer mu ne bo povedal, kar se skriva v njegovi podzavesti. Če pacient nima popolnega zaupanja, "blokira" enako kot takrat, ko ni pod hipnozo. Nemogoče je, da bi človek pod hipnozo "izblebetal" stvari, ki jih ni pripravljen zaupat.

Je pa res, da je potrebno najti nekoga, ki je res dober v tem. Ker če so v ozadju kakšne velike travme in hipnoterapevt ni dovolj izkušen, nas ne bo znal pravilno vodit.

Citiraj
sicer pa mi je t.i. zdravljenje s hipnozo malo mimo. Ce bi bilo tako, potem bi ne bilo več depresivnih in zalostnih, in skrtajocih z zobmi

S tem se nikakor ne strinjam, da je to mimo. Je pa res, da malo ljudi to obvlada. Ni pa to ekspresna rešitev, kar pomeni ena seansa in si "kot nov" - razen če gre recimo za odvajanje od kajenja. Pri depresiji gre za terapijo, ki ne traja le eno uro. Gre le za to, da stvari, ki jih zavestno iz kakršnega koli razloga blokiramo in "skrivamo" v podzavesti, v tem stanju lahko dosežemo.

Pupika, če se ti zdi to pravi način, se vsekakor splača pozanimat, kdo je dober v tem.

Gaia
Prijavljen
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 29. maj 2008 ura: 19:45 »

hvala za odgovor
ne vem , če je to pravi način, ampak nikjer ne zasledim da bi se še kdo drug ukvarjal s škrtanjem z zobmi- oz. z odpravo te nadležne navade.
ne vem, v soboto grem na sejem altermed- kjer bo imel en hipnoterapevt predavanje na to temo in bom vidla ali me bo potegnilo, oziroma kako se mi bo zdelo
me pa res zanima ali je kdo izmed obiskovalcev foruma že bil na hipnoterapiji in njegove izkušnje
Prijavljen
čebula
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 29. maj 2008 ura: 20:20 »

bila, do sedaj 2x. Bom pa še šla.

Vsem tistim, ki se bojiho hipnoze, naj povem, da to ni nikakršen BAV BAV, da to ni odrska hipnoza, ki ste jo morda videli na TV,...
Si povsem buden, vsega se zavedaš; če te terapevt kaj vpraša, veš kaj govoriš,...torej ne gre za nikakršno čarovništvo.
Tako da je, če greš seveda k treniranemu in izkušenemu terapevtu, strah odveč.

Če pa pomaga...o tem pa ne morem sodit.

Prijavljen
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 914

« Odgovori #5 dne:: petek, 30. maj 2008 ura: 16:54 »

Pupika, jaz sem hodila od februarja do maja...kot je rekla čebula, to ni tista hipnoza, ko ne veš kaj delaš....sediš v fotelju in se probaš umirit in poslušaš kaj ti govori terapevt. Lahko bi tudi vstala in lepo šla  Smiley ... ni nič kaj takega.
Če pomaga...hm, hm, hm ojoj ,....ljudje smo si sicer različni.....ampak meni ni nič pomagala. Mnogo, mnogo bolj mi pomagajo afirmacije....da se sama nekaj prepričujem....kakor, da samo nekoga poslušam, ki mi nekaj govori. Sicer sem dovzetna za take "nekonvencionalne" zadeve, zato sem bila prepričana, da bo kakšen učinek....ampak res, žal ga ni bilo pri meni. Pa je rekel, da bi moral bit učinek že po 4 seansah.

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 10:18 »

pupika, mogoče kaj prav pride:

http://www.viva.si/clanek.asp?id=3422

http://www.mojedelo.com/delo/zaposlovalci_hrcenter_pregled.aspx?pID=40&showID=713

http://www.elle.si/aktualno/zdravje/stisnjeni_zobje-10539.aspx

http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=forum&temaid=28522

http://www.lek.si/slo/skrb-za-zdravje/stres/
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 13:47 »

hvala vsem
moram povedat, da sem bila v soboto na enem predavanju o hipnozi in mi je sedaj kar pecej jasno okoli tega.
hipnoterapevt, ki je vodil predavanje mi je deloval dovolj strokovno in pa realno. pravi, da lahko s hipnozo odpravi razne strahove, lahko poskusimo tudi glede bruksizma. čeprav mi je vnaprej povedal, da v kolikor je to nekje v globoko v meni pač ne bo dovolj ena terapija
nisem se sicer še odločila ali bi šla ali ne. bom razmislila
Prijavljen
čebula
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23

« Odgovori #8 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 21:32 »

živjo pupika,

kakšno predavanje, kdo je vodil, kje?

sem firbčna  Smiley

bi šla tud sama kdaj, če bo še