FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 15:37

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 8   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Primalna terapija  (Prebrano 6975 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
ibaneznajnaj
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« dne:: torek, 24. februar 2009 ura: 23:10 »

Me zanima kakšen učinek je imela na vas? Ali je tudi primerna za reševanje manjših kriz?
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #1 dne:: sreda, 25. februar 2009 ura: 08:19 »

...Od kod pa tebi informacije o Primalni terapiji? 

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: sreda, 25. februar 2009 ura: 08:30 »

http://klopca.com/psihologija/primal/
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 25. februar 2009 ura: 13:01 »

Tale je dobra:"Zgodivna psihičnih motenj ni nič drugega, kot zgodovina žalosti...." Smiley

Ibane zna zana znaj....uh kolk komplicirano..Pimalna terapija se pri nas ne izvaja...Zelo redka je tudi v Evropi....je pa pri nas že, thanks god, precej terapevtov, ki vedo, da je čustvovanje temelj zdravljenja psihičnih težav....
Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 26. februar 2009 ura: 09:45 »

Primalna terapija izhaja iz stališča, da je depresija, anskioznost (pa tudi psihoza) čustvenega izvora in da je to "bolezen čustvovanja"....

Ljudje, ki so blizu svojim čustvom, ki so v stiku z njimi zato hitro začutijo, da je to prava zadeva....Nekateri pa potrebujejo več časa (let), da to spoznajo...

Večina ljudi se še premalo zaveda, da so čustva tisto najpomembnejše kar gradi medčloveške odnose sploh pa odnose med starši in otroki...NAJLEPŠE DARILO, KI GA LAHKO DAŠ SVOJEMU OTROKU JE, DA SI SPOSOBEN PREPOZNAVATI IN SPREJEMATI NJEGOVA ČUSTVA...

Na žalost večina otrok dobi le pridige, kritike, poučevanja,žalitve, nasvete itd....Kar pa so načini odvračanja otroka od nj. čustev....

Žalostno je tudi, da ovirajo doživljanje in predelavo čustev tudi mnogi terapevti....
« Zadnje urejanje: četrtek, 26. februar 2009 ura: 09:51 od scorpion » Prijavljen
ton
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.138

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 26. februar 2009 ura: 12:42 »

violina
Prijavljen

Anuška, javi se! In kje neki kolovrati Scorpion?
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 26. februar 2009 ura: 12:45 »

...Eden takih tuki zdej svira grdabeseda Grin  Ton ton ton ton
« Zadnje urejanje: četrtek, 26. februar 2009 ura: 15:12 od DAMa » Prijavljen
ton
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 26. februar 2009 ura: 12:49 »

Lej, spet si se razlezel čez cel forum s svojimi težavami (ja, seveda, naše so in ne tvoje, zeh zeh).

Brate, kdor zagovarja tole: "Primalna terapija izhaja iz stališča, da je depresija, anskioznost (pa tudi psihoza) čustvenega izvora in da je to "bolezen čustvovanja"....
Ljudje, ki so blizu svojim čustvom, ki so v stiku z njimi zato hitro začutijo, da je to prava zadeva....Nekateri pa potrebujejo več časa (let), da to spoznajo..."

Tisti je ODGOVOREN, da takšno trditev bodisi dokaže in omogoči milijonom zavedenih depresivcev, tesnobnežev in psihotikov, da spoznajo resnico in se čudežno odrešijo, ali pa naj si za prazno nakladanje javno z žajfo našamponira usta in prste.
Prijavljen

scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 26. februar 2009 ura: 12:52 »

Pejt na eno pivo..Tonko..ti bo koristlo Smiley.."pivce za živce"
Prijavljen
ton
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 26. februar 2009 ura: 12:56 »

Brez vzvišene žaljivosti ne gre, ne? Samo to pričakujem, da nekaj bodisi dokaži ali pa vzemi nazaj - je to tako nerazumljivo?
Prijavljen

scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 26. februar 2009 ura: 13:08 »

..Ti sviraš grdabeseda..ne jest..

Tolk o žaljivosti...Bom pa še kaj citiral ne boj se...
« Zadnje urejanje: četrtek, 26. februar 2009 ura: 15:12 od DAMa » Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 26. februar 2009 ura: 13:54 »

Nekaj znansvteno podkrepljenih dejstev..."Leva (logična, razumska) hemisfera je center neverjetne kapacitete samoprevar...Desni (intuicija, čustva) lahko verjamemo, ker je center resnice" (Janov, Primal Healing, 2007, str.62)..

"Nobena terapija, ki uporablja le besede, kot glavno obliko terapije ne more uspeti v smislu globljih sprememb v pacientu" (prav tam, str.21)..

"Nevroza je značilna stopnja bolečine, ki je vtisnjena nevrokemično v naš sistem zgodaj na začetku našega življenja in je vzrok glavnim motnjam delovanja tako na mentalnem , čustvenem, kot tudi telesnem področju.." (prav tam, ..)

Za začetek...

"Kot otroci niso smeli kazati svojih močnih občutij in jih tudi ne doživeti, zato so kasneje hrepeneli po njih.." (Miller, str134)

itd. itd..
« Zadnje urejanje: četrtek, 26. februar 2009 ura: 14:09 od scorpion » Prijavljen
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: petek, 27. februar 2009 ura: 08:08 »

Saj te po svoje razumem Ton...Da te jezi tole moje pisarjenje, argumentirano ali ne...

Tudi meni gredo na živce nekatera pisanja, kot npr. v "vsiljivih mislih"..., kjer ljudje pišejo nekaj kar je čisto kontra mojemu pogledu in se mi zdi, da si delajo nerealne iluzije...

Vendar..če mene moti, da oni tako pišejo je to moj problem...oni imajo pravico pisati kar želijo in če jim tele iluzije pomagajo preživeti..pa naj...Tudi iluzije potrebujemo..vsaj nekaj časa..

Tako, da se jaz učim tukaj sprejemati drugačna mnenja....in verjetno tudi ti..
Prijavljen
ton
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: petek, 27. februar 2009 ura: 11:33 »

Ne gre za to. mene pri tebi moti, ker si šarlatan. Navržeš neke nepreverljive trditve in potem na podlagi tega perja in robidovne kvasiš naprej in celo drezaš v ljudi. Moti me to, ker to počneš v okolju občutljivih in sugestibilnih ljudi.
Razumem te, vse bi naredil za pozitivne odzive, vse bi naredil za nadomestke ljubezni, za katero misliš, da si bil zanjo tako nepravično prikrajšan - ampak ker to počneš na račun ljudi, ki vsak zase potrebujejo pomoč, ne pa nekega čustvenega sesalca, ti moram že v imenu poštenosti nasprotovati.
Preberi počasi: ni prav, kar počneš, Scorpion.

Glede Janova pa: a ne govori že najbolj elementarna zdrava pamet, da bi njegove teorije, če bi kaj veljale, v desetletjih pridobile kaj več privržencev, družbene moči, kaj več znanstvene pozornosti? Jasno, zarota.
Prijavljen

scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: petek, 27. februar 2009 ura: 11:38 »

Ti se kr oglasi , če te kaj moti na meni...Ton..me ne moti..ne bom pa se tebi na ljubo spreminjal za vsako ceno..to verjetno razumeš..

Če bi gledali tako, kot ti meniš potem je vse kar je splošno, konvencionalno itd. veljalo za najboljše..Potemtakem je tudi splošno onesnaženje sveta , segrevanje ozračja, uničevanje planeta dobro, ker je normalno..medtem ko je ekološko prizadevanje nekaj morbidnega..

Ton, zame si preveč konvencionalen....To me dolgočasi..

Glede primalne terapije bova težko diskutirala, ker ti nimaš o zadevi pojma in te lahko le poučujem...Potem pa moraš biti v vlogi učenca, kot se spodobi
« Zadnje urejanje: petek, 27. februar 2009 ura: 11:41 od scorpion » Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.411

« Odgovori #15 dne:: petek, 27. februar 2009 ura: 11:43 »

Glede primalne terapije bova težko diskutirala, ker ti nimaš o zadevi pojma in te lahko le poučujem...Potem pa moraš biti v vlogi učenca, kot se spodobi
Misliš, tako kot mi tebe v temi o vsiljivih mislih?
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: petek, 27. februar 2009 ura: 11:45 »

Zanimiva primerjava..

je pa dejstvo, da ima Ton z mano in mojim pisanjem velike težave....Čuti se ogroženega..
« Zadnje urejanje: petek, 27. februar 2009 ura: 11:53 od scorpion » Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #17 dne:: petek, 27. februar 2009 ura: 11:53 »

S tabo nima nihče nobenih težav, Škorpija. Nisi ti središče vesolja. Vendar smo tu nekateri že dolgo in opazujemo "malo drugače", kaj se dogaja, zato tista svirka gorka.

Jaz tvojo teorijo sprejemam, moti me le.. svirka... določene sugestije resnično najobčutljivejšim in lahkovernim ljudem, ki jih je zlahka "zlomiti s sugestijami".. Moti me najbolj posploševanje v stilu: večina otrok dobi le to in ono...

tega zagotovo ne moreš in nimaš ne pravice ne osnove trditi. Kaj kdo dobi, ti res nimaš pojma. Sklepaš po svoji izkušnji, ki si jo z leti zmlel do perfekcije... Ok, sprejmem, celo občudujem, a ne posiljuj, ker s tem počneš tisto, kar sam najbolj sovražiš.

Brez zamere, seveda, čeprav bo to bolj težko. Si pa zanimiv, o tem ni dvoma.

V.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #18 dne:: petek, 27. februar 2009 ura: 11:57 »

... Ok, sprejmem, celo občudujem, a ne posiljuj, ker s tem počneš tisto, kar sam najbolj sovražiš.

Za narcistično motenega je edina realnost le njegova notranja realnost in se ne zmore vživeti v realnosti drugih..
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: petek, 27. februar 2009 ura: 11:57 »

....Hvala Vesna...to si povedla na tak način, da sem celo malo premislil Smiley

Ton je rekel, da sem šarlatan, ti si rekla, da sem zanimiv..nekdo bo rekel kaj drugega..

Bom pa v bodoče poskušal argumenirat svoje trditve s citati..vendar se mi zdi, da že res preveč citiram..vseskozi...pa sem vseeno šarlatan Grin
« Zadnje urejanje: petek, 27. februar 2009 ura: 12:01 od scorpion » Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4 ... 8   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar