FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 15:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kaj naj storim?  (Prebrano 1444 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
patricia
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: četrtek, 19. februar 2009 ura: 08:36 »

Brez denarja, brez službe, depresivna, osamljena, v nekaj dneh bom na cesti... in to na začetku dvajsetih let. Včasih sem bila borka zdaj se mi pa vse podira. Nove službe od nikjer, študirat brez denarja ne morem, debelih prostitutk pa najbrž noben ne mara. Rada bi živela ampak ne vem več kako!
Prijavljen
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.056

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 19. februar 2009 ura: 09:40 »

Situacija res ni rožnata, te popolnoma razumem. Sem tudi sama brez službe in dohodkov, položnice pa kar prihajajo...
Kljub vsemu ni za obupat. Si se morda obrnila na Center za socialno delo in zaprosila za denarno pomoč. Če si brez dohodkov/službe ti pripada vsaj tistih minimalnih 240 eurov. Potem je tu še možnost, da ti sofinancirajo stanarino (najemnino) in ostale stroške.
Vtipkaj CSD + mesto iz katerega si in si lepo v miru preberi, kaj ti pripada. Vsaka občina ima namreč drugačne zahteve in obrazce. Ne čakaj, naredi to še danes. Jutri je petek (uradne ure) in lahko vložiš svojo prošnjo.
Kar se tiče osamljenosti in depresije. Bo minilo, najprej poskrbi za svojo eksistenco. Ne odlašaj.
Srečno!
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
krasendan
gost
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 19. februar 2009 ura: 09:51 »

Prav tako ima vsak državljan RS možnost izkoristiti enkratno finančno pomoč...

http://www.mddsz.gov.si/si/statistika/denarna_socialna_pomoc/

patricia...poleg tega, če si študentka se obrni na študentsko organizacijo v ljubljani, kjer imajo sklad tudi za finančno pomoč študentom...če rabiš tle še kako pomoč mi lahko pišeš os...

pozdravček
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 19. februar 2009 ura: 10:03 »

mogoče kaj uporabnega:

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=782&sid=413

Patricia, si čisto sama? nobenih sorodnikov, prijateljev?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
patricia
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 19. februar 2009 ura: 11:38 »

Res hvala za odgovore. Pa še sonček je danes tako da sem malo boljše volje. Vsaj za nekaj časa.
Govorila sem že s socialno delavko in ji odkrito povedala kaj in kako, pa mi je rekla da nisem upravičena do pomoči. Problem naj bi bil v tem ker imam uradno stalno prebivališče še pri starših. Se je možno obrnit na CSD izven tvoje občine?
Ja, čisto sama sem... ali pa preponosna. Čudna kombinacija je to.
Trenutno sem še kar dobre volje, nenavadno optimistična, ampak vem da bom kmalu spet na dnu. Finančno in psihično. Nimam taprave energije, pa še vsi me tlačijo/ignorirajo.
Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 19. februar 2009 ura: 11:54 »

ja tole s stalnim je pa problem ja...

a si še študentka?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar