FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 15:19

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: diagnoza  (Prebrano 2455 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
karpo
gost
« dne:: ponedeljek, 26. maj 2008 ura: 16:13 »

sm fant sportne postave pred nedavnim sm prekinil odnos z osebo ki sm jo imev in jo se imam najraje.Azaradi tega ker sm imev tesko otrostvo in negativna predstavo v ljubezenskem odnosu.zivev nism za trenutke vedno je prislo nekaj kar mi je kazilo lepe trenutke in zaradi svoje obcutljivosti in nedela na sebi sm izgubiv osebo ki mi je pomenila vse.Sedaj sm se upisal k psihoterapevtu da mi pove kaj me muci in zacnem delati na sebi,ziveti in se ne zapirati v svoj svet.zanima me ce je imev kdaj kdo podobno iskusnjo.Sedaj vidim da smo si ljudje razlicni ,da so dobri in slabi.zanima me ce kdo pozna dobrega psihoterapevta ali terapevtko hval lp KARPO
Prijavljen
lonči
gost
« Odgovori #1 dne:: torek, 27. maj 2008 ura: 00:37 »

Sem kot ti novinka na foromu, samo da jaz iščem pomoč, da bi razumela svojega partnerja in mu pomagala je na pravi poti, da me izgubi, čeprav me neizmerno ljubi tako kot jaz njega...samo vsak ima svoje meje in nisem sigurna koliko časa bom še zdržala...nimam več energije..zmankuje mi opravičil za njegove žaljive besede in dejanja. Dobesedno izvaja verbalni, psihični in včasih agresiven teror...za njega sem najslabša, vse in svašta samo jaz ne...no tak je , ko je v "efektu", sprička se za se vsako malenkost..pa to ne samo z mano, je lahko sam papež... Včasih je mesec dni mir, včasih poči 3x na teden in nikoli ne vem kako bo ker je zelo nepredvidljiv..komunikacija o problemih je nikakva, ker vsak vleče na svoj mlin in kriviva drug drugega..začetka sem bila presenečena in mi ni bilo jasno (pa še zdaj mi ni), da lahko nekdo iz banalne stvari naredi totalno sranje...npr.: Si ti kam dal kuharsko knjigo?  Ne znam opisat kaj je sledilo...zdaj je postalo to že normalen način življenja prepir na prepir in mu ne morem razložit, da se za take malenkosti ni vredno jezit kamoli naredit totalno sranje.... No, point je v tem, da je v petek dvignil konkretno roko name in je moral odit...zdaj mu je žal (kot vedno) in prvič je naredil korak zase danes je odšel k zdravniku in je dobil dvojne tablete... držala bom pesti čeprav mi ni nič kaj všeč, ko prebiram ta forum sploh tema o učinkih zdravil in odvajanja... Upam pa z vsem srcem, da bo našel svoj notranji mir in da bo lahko ljubil in zaživel življenje...Če se vidiš kje tu not ne čakaj idi k zdravniku, mej se vsaj malo rad zase poskrbi, da boš lahko tudi za svojo partnerko..
Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #2 dne:: torek, 27. maj 2008 ura: 14:04 »

hmm...za partnerske težave sm slišala že od večih da so super na centru stik...

če poguglaš, dobita njihovo stran...

lp
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: sreda, 28. maj 2008 ura: 08:23 »

Karpo, seznam terapevtov najdeš na prvi strani

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=37

za prvo silo pa bi bilo mogoče dobro, če greš do osebnega zdravnika? vsaj meni je osebni zdravnik precej pomagal.

pa dobrodošel med nami
arwen

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Jon
gost
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 15. junij 2008 ura: 18:09 »

Vedno znova vidim ta seznam psihiatrov in terapevtov in vedno se mi porajajo ista vprašanja. Ali potrebujem za obisk napotnico osebnega zdravnika ali se obrnem neposredno na enega izmed strokovnjakov s seznama? Ali so terapije vedno samoplačniške, ali je mogoče terapijo dobiti tudi v okviru zdravstvenega zavarovanja? Na podlagi česa naj izberem zdravnika (poleg lokacije seveda)?

Skoraj prepričan sem, da so odgovori na ta vprašanja že skriti nekje v drugih temah foruma, vendar konkretnih odgovorov zaenkrat še nisem zasledil, zato ponovno prosim pomoč tukaj.

Vnaprej hvala za pomoč!

Jon
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.755

wanna be found

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 15. junij 2008 ura: 19:25 »

.Sedaj sm se upisal k psihoterapevtu da mi pove kaj me muci in zacnem delati na sebi,ziveti in se ne zapirati v svoj svet.zanima me ce je imev kdaj kdo podobno iskusnjo.

Karpo pozdravljen. Hja...prvi pogoj je da se bos z terapevtom "ujel" zato ce eden nekomu ugaja
ni receno da bo drugemu, zato ne obupaj ce se z prvim ne bosta takoj ujela.

O tem kaj te muci mu bos moral povedati sam.....on pa ti bo poskusal glede na tvoje trenutno
psihicno stanje pokazati pot ven iz tega. Na zacetku bo vecina tega kar se bosta dogovarjala
zate nedosegljivo, ker se ti bo zdelo nemogoce da bos kdaj prisel ven. Zato bodi iskren do njega
povej mu vse....vse strahove....vsaka beseda je zanj pomembna...zato si lahko tudi ko si
v stiski zapises svoje obcutke in misli...tako bo vajino delo veliko hitrejse in kvalitetno.
Na arhiviranem forumu imas veliko izkusenj in nasvetov.....
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

wanna be found

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 15. junij 2008 ura: 19:37 »

Vedno znova vidim ta seznam psihiatrov in terapevtov in vedno se mi porajajo ista vprašanja. Ali potrebujem za obisk napotnico osebnega zdravnika ali se obrnem neposredno na enega izmed strokovnjakov s seznama? Ali so terapije vedno samoplačniške, ali je mogoče terapijo dobiti tudi v okviru zdravstvenega zavarovanja? Na podlagi česa naj izberem zdravnika (poleg lokacije seveda)?

Jon na seznamu je opisano kje je zadeva samoplacniska in kje na napotnico.
Na zalost je tako da samoplacnisko zadevo pohitris...pri napotnici pa zadeva lahko traja
do prvega obiska tudi nekaj mesecev. Poleg tega so dobri terapevti zelo zasedeni, tako
da tudi samoplacnisko tezko prides. Poglej si na arhiviran del foruma kjer imas veliko
hval in graj razlicnih terapevtov....poleg tega....tisti ki ugaja nekomu drugemu ne bo.
In se vedno prevec ljudi pricakuje da jim bo terapevt dal nasvet ki ga bo po nekaj obiskih resil
vseh tezav ki so se nabrale preko mesecev in let. Oni nam samo pomagajo razumeti nase tezave
in nam svetujejo kako se soociti z njimi. Na nas pa je kako hitro in kakostno bomo to storili.

Prijavljen

alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.864

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 15. junij 2008 ura: 19:40 »

Pozdravljen Jon-a.
Zdiš se mi kar uspešen mlad mož, ki ima relativno normalne odnose z družino in družbo. Današnji čas je hiter in ni veliko časa za druženje, tako, da si verjetno v istem položaju kot veliko nas. Z istimi vprašanji se sooča večina mladi tvojih let. Sigurno nisi zadnji romantik...veliko nas je. In mnogi imajo težave z partnerstvom.
Najbrž že sam veš, da moraš čim več ven. Vključi se v kako društvo. Skratka...druži se. Vem, da je začetek težak, ampak vsakič bo lažje.

Glede psihiatra ali psihologa je napisano h komu lahko greš kot samoplačnik in kdo je na koncesijo. Po napotnico greš  k svoji osebni zdravnici. V Ljubljani greš lahko na Njegoševo tudi brez napotnice.
Po mojem mnenju nisi tako *rizičen* Tongue, da rabiš ravno zdravila. Pogovor pa prav pride.
Glede na nasvete h komu, pa se boš moral sam odločit. Nekaj namigov boš dobil tu na forumu. Pač malo še pobrskaj. Vsak ima svojega favorita. Grin

Veliko sreče.
Prijavljen

alexx Afro 
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

wanna be found

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 15. junij 2008 ura: 19:41 »

Lonci....samo tablete in obisk zdravnika ne bo pomagal. Povedal si da bi mu rada ti pomagala,
zato je najbolsa resitev da gresta skupaj k psihiatru ali terapevtu, tako da bos tudi ti dobila
strokovno razlago in povedala svojo razlago. Ker tudi sam sem vcasih kaj terapevtu zamolcal
ker me je bilo sram...ce pa bos ti zraven tega zamolcanja ne bo.
Prijavljen

Jon
gost
« Odgovori #9 dne:: nedelja, 15. junij 2008 ura: 21:04 »

Hvala za nasvete Lost in Alexx  Smiley

Strinjam se, da ne potrebujem zdravil, čeprav pa bi včasih v najhujših trenutkih (ki so na žalost zadnje čase vse pogodtejši) prav prišlo nakaj, kar bi imelo sicer kratkoročen ampak hiter učinek. Vsekakor pa mislim, da potrebujem še kakšen strokoven pogled na mojo situacijo, kajti meni je po vseh teh letih preprosto zmanjkalo idej, imam pa občutek, da se stanje iz meseca v mesec poslabšuje.

Otožen ampak še vedno optimističen pozdrav,

Jon
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.864

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 15. junij 2008 ura: 21:37 »

Če imaš res občutek, da je vsak dan slabše potem pa le ni slabo poiskati nasvet strokovnjaka. Če pa bo kdaj res hudo....saj veš...se zna zgoditi vsakemu, imaš tu seznam SOS telefonov, kjer se lahko pogovoriš: SOS telefoni

Na Njegoševi pa se lahko oglasiš vsak dan brez napotnice. Te takoj vzamejo in ti celo dodelijo psihiatra. Tudi zdravila ti predpišejo.

Center za izvenbolnišnično psihiatrijo - CIP
Njegoševa 4, 1000 Ljubljana

Sprejemna pisarna:   
01 4344 517; 01 2315 990

Klic v duševni stiski na Njegoševi.

P.S. Kratkoročna zdravila so pa razni anksiolitiki po katerih ti začasno odleže. Niso pa rešitev, ker se jih precej hitro navadiš. Zelo resno mislim.

Srečno.

A.
Prijavljen

alexx Afro 
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar