ami
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Prispevki: 268
|
 |
« Odgovori #120 dne:: sreda, 04. februar 2009 ura: 23:06 » |
|
Vabljeni na občni zbor......ki bo konec marca
Koky kdaj bo znan dnevni red oz. predlogi sklepov; bo pripravljeno kakšno gradivo ali pa bodo poročila in plani predstavljeni samo ustno?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #121 dne:: sreda, 04. februar 2009 ura: 23:11 » |
|
Vedno je bil dan in tudi sedaj bo pravočasno na naši spletni strani dnevni red.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
ami
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #122 dne:: sreda, 04. februar 2009 ura: 23:20 » |
|
o tem ne dvomim, me pa zanima, če se vsaj približno že kaj ve
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
koklja
|
 |
« Odgovori #123 dne:: sreda, 04. februar 2009 ura: 23:27 » |
|
Bo v drugi polovici marca...najverjetneje v soboto ali nedeljo, saj se člani med vikendom lažje udeležijo. 12. člen Občni zbor se sklicuje s pisnimi ali elektronskimi vabili članom društva, ki morajo biti vročena najmanj mesec dni pred sejo. Vabilu mora biti priložen tudi dnevni red zasedanja. Pa še to: Pravice in dolžnosti članov Društva so: * da volijo in da so voljeni v organe Društva, * da sodelujejo pri vseh oblikah društvene dejavnosti, * da s pobudami skrbijo za aktualno vsebino društvenega dela in za učinkovitost njegovih akcij, * da se ravnajo po pravilih in po sklepih organov Društva, * da opozarjajo na pomanjkljivosti in napake pri društvenem delu, * da varujejo ugled Društva, * da redno plačujejo članarino * da pomagajo pridobivati sredstva za delovanje društva * da varujejo osebne podatke članov Društva
Vse to so vaše pravice in izkoristite jih. Na občnem zboru 2007 smo spremenili marsikaj in tudi to vnesli v statut. Bila je žolčna a koristna debata. Če nas je več, lažje debatiramo in pridemo do zaključkov.
K
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 04. februar 2009 ura: 23:35 od koklja »
|
Prijavljen
|
|
|
|
ami
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #124 dne:: sreda, 04. februar 2009 ura: 23:43 » |
|
če vam ob pripravi zbora pride prav pomoč, sporočte
nisem si uspela še vzeti dovolj časa, da akte pozorno preberem, zdi se mi pa, da nekatere stvari ne štimajo... bom sporočila, ko razvozljam... kot dobronameren predlog ali pobudo... če mi bo pa zopet kdo polena pod noge metal in spreobračal pomen mojih besed, bo dobil ista ta polena, pa še malo zraven, nazaj... obrambni refleks pač
ali imamo v svojih vrstah solidnega pravnika? glede finančnih in računovodskih zadev lahko veliko pomaga Anuška, obvlada jih v nulo, pomaga pa tudi rada, kolikor jo poznam; glede polen pa mislim, da še bolj obvlada, kot jaz....
do mene je prišlo precej govoric, tudi o delitvi gotovine kot nekakšnih nagrad med moderatorji; preverit jih ne morem, mislit mi pa da... za vložen trud in zapravljen čas, bi verjetno bilo prav, da nekateri dobijo nekakšno nadomestilo, vendar bi moralo biti jasno, kdo o tem odloča in na kakšen način... glede na to, da smo humanitarno društvo, bi zadeve morale biti toliko bolj čiste in jasne... pa ne trdim, da niso... ne vem... kar vem in vidim, bom pa sporočila, ko mi bo dopuščal čas
dobro bi bilo najbrž na nekem mestu zbrat in formulirat, kakšna pomoč bi vodstvu društva prišla prav - ne vem, kdo je omenjal, da imate težave s prijavami na razpise, nekaj takega...
še pred tem pa nekaj o članarini, samo da skupaj spravim - čisto in jasno
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #125 dne:: sreda, 04. februar 2009 ura: 23:48 » |
|
....ami zopet govorice-pa to je že višek in prosim za dokazila kdo deli gotovino med moderatorje?  ?? vse bo kot je bilo vedno objavljeno na občnem zboru, tudi o morebitnih nadomestilih in potnih stroških, ki pa se nakazujejo transparentno in po zakonu. Računovodkinjo pa imamo našo uporabnico, ki je tudi imensko navedena pod odbor društva.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ami
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #126 dne:: sreda, 04. februar 2009 ura: 23:54 » |
|
beri kaj je naslov teme
tu zbiramo in razčiščujemo članarino
o govoricah pa takrat, ko se bo meni zdelo
kar se računovodkinje tiče, koliko obvlada, če rabi hodit na tečaj?
in kje si vidla dokazila pri gotovini? ta se ravno zato deli, tam kjer se, da se je ne da dokazat oz. se jo prikazuje drugače v papirjih
spraševala sem, kaj rabite, ne kaj imate; če ne rabite, pač rečeš, hvala ne in bom jaz potem tiho
a anuška pa ni naša uporabnica? ah, štulim jo nekam, brez da bi jo kaj vprašala, verjetno bi pa imela manj pripomb, če bi združno s tisto, ki hodi na tečaj, zadeve pošlihtali; če nič drugega bi anuški zaprli usta in ne bi mela kaj komentirat, eto
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
koklja
|
 |
« Odgovori #127 dne:: četrtek, 05. februar 2009 ura: 00:04 » |
|
Tole z gotovino pa je že malo preveč.....to pa je že resnično obrekovanje. Naj se javi tisti, ki je to izjavil in naj poda dokaze. Ami, hvala, da si povedala konkretno, kaj je prišlo do tebe. Je pa to zrelo za pravnika, kajti širjenje takih laži dela škodo društvu. In ker sem pač predsednica društva in odgovarjam za finančno poslovanje, nikakor ne bom dovolila širjenje takih informacij. To zadevo bomo definitivno razčistili, tako ali drugače....
K
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
koklja
|
 |
« Odgovori #128 dne:: četrtek, 05. februar 2009 ura: 00:06 » |
|
kar se računovodkinje tiče, koliko obvlada, če rabi hodit na tečaj? Kdo od vas ima neskončno znanje? In, ali vsak računovodja obvlada specifike humanitarnih društev? K
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
vesnav
|
 |
« Odgovori #129 dne:: četrtek, 05. februar 2009 ura: 00:11 » |
|
Dober računovodja je dober računovodja. To vemo že vsaj 30 let ... In kdor ni dober, je slab.
Kar se Društva tiče, te razumem. Jaz bi enako ravnala.
V.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #130 dne:: četrtek, 05. februar 2009 ura: 12:04 » |
|
Spoštovani člani,uporabniki in gostje!
Že nekaj dni se na forumu pojavljajo govorice, obrekovanja, podtikanja o netransparentnosti finančnih sredstev, razdeljevanje gotovine med člani in s tem je že povzročena škoda, saj meče slabo luč na društvo, njene člane, predvsem vodstveni organ saj z naštetimi dejanji posameznikom krnijo tako poslovni kot osebni ugled v javnosti. Kljub pozivom Anuški,Ami in Alexx, da naj dokažjo črno na belem, nas ignorirajo, vendar obrekovanj ni konec in se širijo med uporabniki in gosti foruma.
Če se bodo neosnovane govorice nadaljevala bodo akterji izključeni tako iz društva kot iz foruma.
V primeru, da imajo omenjene kakršenkoli dokaz jih ponovno pozivam, naj jih predložijo društvu do občnega zbora, kamor so vabljene.
Po posvetu z odvetnikom prilagam Kazenski zakonik:
Kazenski zakonik 170. člen - Obrekovanje 1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj neresničnega, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, čeprav ve, da je to, kar trdi ali raznaša, neresnično, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.
3) Če je tisto, kar se neresnično trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z zaporom do dveh let.
Uredništvo društva Dam
PS
Občni zbor bo 21.03.09 ob 16.oo uri. Vse podrobnosti sledijo.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: četrtek, 05. februar 2009 ura: 12:08 od masi »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|