FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 15:16

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 7   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Članarina Društva DAM  (Prebrano 6039 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.755

wanna be found

« dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 09:03 »

Spoštovani obiskovalci spletnega portala in foruma Društva DAM,

Naše dejavnosti so močno odvisne od dobre volje in finančne podpore organizacij in ljudi, ki z nami sodelujejo (Mestna občina Ljubljana, IVZ, Lek). Člani društva tudi sami prispevajo simbolično članarino za podporo naših dejavnosti. V prihodnosti načrtujemo organiziranje posebnih delavnic tehnik sproščanja, dihalnih tehnik in tehnik učenja socialnih veščin. Ker smo neprofitno humanitarno društvo, nam za organiziranje posebnih predavanj velikokrat enostavno zmanjka financ, čeprav je povpraševanje ogromno. Našim uporabnikom in članom želimo v prihodnosti nuditi še več in bolje, ne samo v društvu, pač pa tudi na portalu in forumu.

Povezava do članka tukaj ---->>>
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.864

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 09:13 »

Morda bi vseeno premislili o tem drago vodstvo:

Citiraj
Plačilo članarine velja samo za tekoče leto, zato se jo izplača poravnati čim hitreje v začetku leta.

P.S. Saj vem, da je treba planirati dejavnosti....a anksa in depra pridete brez plana. Tudi konec leta. Kaj če bi bilo za leto vnaprej? Just wondering? In kaj če kdo ne more plačati? Tudi za take vem, če prav 10€ ni veliko. A ne bo smel na bowling, na skupino....se družiti. Padec v depro veliko krat pomeni tudi finančni padec.
Moj dnevni limit za hrano za dve osebi je 10€. Ta mesec (no...pretekli) sem že plačala zavarovanje stanovanja 170€, knjižnico, Zvezo borcev, najem groba na žalah, Klelijo 70€, zdravila....Pa maja imam teh. pregled in registarcijo, pa brez službe (redne). Samo z 700-800€....ne gre. Moji mesečni stroški poleg hišnih stroškov, ki znašajo 350€ (bolj elitni del Ljubljane na žalost), so še zavarovanje za delovno dobo, zdravstveno varstvo. Plačala vinjeto...poln tank bencina.
Ta mesec sem že v minusu. O tem, da bi kupila kaj za obleč ne morem niti sanjati.

Ali to pomeni, da nekdo ki ne bo mogle plačati ne sme na skupino ali bowling. Jutri sem nameravala iti po dolgem času. Članarino pa bom plačala šele konec marca (na letni skupščini...kot lani). Povejte mi, a lahko pridem na skupino?
Jaz, če vem, da finančno ne bom zmogla, ne grem nikamor. Na to sem zelo občutljiva. Niti ficka še v življenju nisem bila nikomer dolžna. Gre za moralna (moja) merila. In jih NIKOLI ne prekršim. In nikoli se ne bi obesila komu za vrat, samo za to, da bo plačeval moje račune. Tudi take poznam.
« Zadnje urejanje: nedelja, 01. februar 2009 ura: 14:08 od Alexx » Prijavljen

alexx Afro 
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.582

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 12:25 »

Jaz nisem nikjer zasledila, da se tisti, ki ne plača ne sme udeleževat raznih dejavnosti. Tako je bilo tudi do sedaj. Na skupino lahko pride tudi tisti, ki nima za članarino. Meni se zdi pomemben podatek, da je skupina brezplačna, da vsak lahko pride brez skrbi, brez slabe vesti ... že tako je za nekatere težko naredit ta korak.
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.755

wanna be found

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 12:39 »

Odločili smo se, da bomo člane društva, ki sproti redno plačujejo članarino, nagradili z določenimi ugodnostmi. Pozorno preberite!

-    Popusti na delavnice, organizirane v okviru Društva DAM
-    Nižja članarina za socialno ogrožene
-    Obisk psihoedukacijskih skupin in izobraževanj, ki so v okviru sofinanciranega programa

Nikjer pa ne piše da se NE SME udeleževati skupin in bowlinga.  Huh? pomisli
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
morska deklica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 298

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 14:03 »

Sj to je že stara novica in o tem, kolkr se spomnm, se je govorilo že lansko leto na skupščini. kiselnasmeh

Jst sm, da sm obiskovala delavnico v okviru društva, plačala članarino. Pa kolkr vem, odziv za take - plačljive zadeve - nikoli ni bil velik ... tko da se potem sprašujem, kako se bo rešil "ta problem", če nekega odziva za tovrstne delavnice ni. unsure
Prijavljen

... it's never too late ... Smiley
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 14:34 »

Vem, da ne piše Lost in ja draga morska deklica...res je bilo na skupščini...a se tudi tako da razumeti. Vsaj za tiste ki ne poznajo delovanje društva.
Ne vem...mislim, da tole z delavnicami  ne Ko sem predlagala za Celjsko skupino morda vajo asertivnosti, sem mislila, da bi to naredili med sabo. Delitev vlog.
Denar članarin naj bo zato, da bo strežnik posodabljan, da plačamo stroške najema strežnika, kokljin mobitel...pa še kaj takega, kar je nujno. Pa da morda plačamo pot pa hrano, če nas bo sončnica naučila šivati, kdo drug morda lončarit....naši ljudje.
Osebno sem res skeptik, da bodo delavnice zaživele. Vnaprej načrtovati, pa nikogar ne bo. ne

To je res samo moje mnenje.  kiselnasmeh

Tole kar je predlagalo vodstvo DAM-a, mi bolj kaže na nekako institutizacijo društva. Ne vem....

Res samo moje mnenje. zardevam
« Zadnje urejanje: nedelja, 01. februar 2009 ura: 15:00 od Alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Anuška
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 196

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 18:57 »

Ja, tudi jaz sem za to, da se iz društvenega denarja plačuje strežnik, upravljalec strežnika in najemnine, če so plačljivi najemi prostora za samopomoč. Ajd, še kokljini impulzi mobitela. Pa kar konec. Ko bodo društvene finance enkrat tako razvidne, bo najbrž tudi več odločitev za tisti % dohodnine.

Če se motim, mi kar direktno povejte.......iz članarine se ali pa so se v preteklosti plačevala tudi izobraževanja nekaterim moderatorjem in vodjem skupin. Meni to ni kul, kot mi ni bol kul način, kako sem plačala članarino.

Mal stegnila o tem, kako jaz vidim nekatere zadeve tukaj.

S pozdravi, Anuška
« Zadnje urejanje: nedelja, 01. februar 2009 ura: 19:34 od Anuška » Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 19:31 »

.......iz članarine se ali pa so se v preteklosti plačevala tudi izobraževanja nekaterim moderatorjem in vodjem skupin. Meni to ni kul, kot mi ni bol kul način, kako sem plačala članarino.

Ja...tudi jaz sem zvedela na malo čuden način o izobraževanju moderatorjev. Za hrbtom. Pa iz zanesljivega vira. Blago rečeno...razočarana sem bila. V času ko sem bila pripravljena marsikaj narediti...zastonj....jasno. Zato sem se umaknila iz skupine in...ma ja. In prostore se ni plačevalo (vsaj na cesti Dveh cesarjev ne)...vsaj v nekem času. Če se sedaj pa ne vem. Upravljalec strežnika pa kot vem dela zastonj (HisTer). Plačuje se samo T2-ju za najem.

Čisti računi...duga ljubav...in predvsem zaupanje. Jaz sem zelo, zelo nezaupljiv človek. Pa ne od vedno. Zadnje čase. Pri meni ni popravnega izpita. Ne odpuščam sebi, pa drugim tudi ne. Razen če je bilo narejeno iz neumnosti. Morda imam res bolj nežen in prijazen obraz, a neumna nisem.

Fajn bi bilo, če bi kar tukaj razjasnili kako in kaj.
« Zadnje urejanje: nedelja, 01. februar 2009 ura: 19:48 od Alexx » Prijavljen

alexx Afro 
martin64
Administrator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 291

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 19:46 »

Mislim, da to ni tema s terapevtskim namenom. Anksioznosti in fobije obravnava forum drugje. Sem pogledal. Res.
Prijavljen
Anuška
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 20:00 »

To je bil moj odgovor na poziv k plačilu članarine. Zame je terapevtsko že to, da povem, kaj si mislim. Fobije gojiš predvsem takrat, ko te misel samo preganja, ne upaš pa se soočiti z resnico.
Tako so me učili terapevti. Res.

A.
Prijavljen
koklja
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.568

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 20:01 »

Joj kako ste prisrčni, razpravljate o stvareh, o katerih nimate pojma.
Spomladi sem se dogovorila z dr. Dernovškovo, če bi imela izobraževanje za naše moderatorje in vodje skupin. Ker podpira naše delo, je bila navdušena in ne boste verjeli, imeli smo 12 srečanj in to zastojn. Lahko verjamete? Verjamem da ne, za to lahko pokličete na davčno upravo in poizvejte o plačilih dr. Dernovškovi, saj nam verjetno, po vaših odzivih ne zaupate.
Gospa doktor je želela, da v zameno iz teh predavanj naredimo knjižico, zato so bila vsa predavanja snemana, tajnica dr. dernovškove je vse prepisala, sedaj pa čaka na obdelavo. Jaz in Barbra naj bi uredili tekst.

Ne glede na to, mislim, da je dolžnost, da se vodje skupin in moderatorji izobražujejo, saj tako nudijo ustrezno pomoč.
Zakaj bi bilo za hrbtom, ne vem.
Če bi želeli iz članarine plačevati izobraževanje bi tenko piskali....Ne pozabite, naš glavni vir financiranja so sponzorji.....
No, če nekdo plača članarino zvezi borcev, ne vem zakaj je ne bi tudi nam. Očitno nismo vredni.

Dragi Azrael, očitno te je užalil moj odgovor, da ne potrebujemo  tvoje pomoči.....in luštno kuhinjo si skuhal, kar pa ni nič hudega....se saj razčistijo zadeve.
Sicer pa....si še pišemo in se še beremo.....definitivno....in prosim...le preverite na davčni, da ne boste streljali mimo  sesmejem
Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 20:05 »

Anuška, prav so te učili.
Res.
Zdaj pa, če je to komu smešno, je že stvar nečesa drugega.

V.
Prijavljen
Anuška
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 20:15 »

Draga koklja, mislim da nihče od nas ne bo šel preverjati na davčno plačila dr. Drnovškovi. Mislim da niti jaz niti Alex nisva imeli v mislih te delavnice. No, zase vem sigurno. Žalostno je, da nas pošiljaš na davčno preverjat. Vsa plačila morajo biti razvidna iz poslovanja društva DAM. In ravno zato, ker potrdila, da sem plačala članarino nisem nikoli dobila, sem se oglasila.

Ne vem, kdo je komu stopil na rep in kdo zdaj cvili. Jaz sem želela samo odgovor na vprašanje:
komu, kdaj in koliko je društvo plačalo za izobraževanje. To so številke in datumi. Ne pa pošiljanje na davčno.

Terapevtsko, ni kaj.

A.
Prijavljen
koklja
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 20:25 »

Anuška pridi na občni zbor, vse boš lahko izvedela.....je pa bilo veliko govora spodaj o izobraževanju pri dr. Dernovškovi...zato sem odgovorila na to...na davčno sem pa poslala tiste, ki nam itak ne zaupajo....
K
Prijavljen
ami
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 268

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 20:30 »

iz statuta društva nekaj v pojasnilo:

Društvo deluje javno in v javnem interesu. Društvo je humanitarna organizacije, ki deluje v javnem interesu na področju zdravstvenega varstva

Namen Društva je povezovanje oseb z anksioznimi motnjami (generalizirana anksioznost, panična motnja, socialna fobija, specifične fobije) ali depresijo ter njihovih družin in drugih zainteresiranih oseb, pri čemer si Društvo zastavlja naslednje naloge:
   •   utrjevanje medsebojne komunikacije med osebami z anksioznimi motnjami ali depresijo in izmenjava osebnih izkušenj;
   •   prizadevanje za odkrivanje in registracijo novih članov;
   •   prizadevanje, da bi vse osebe z anksioznimi motnjami ter depresijo prejemale ustrezno terapijo;
   •   zavzemanje za učinkovit, sodoben sistem zdravljenja, izobraževanja in poklicnega usposabljanja in zaposlovanja, ki bo osebam z anksioznimi motnjami ali depresijo omogočal normalno ustvarjalno življenje;
   •   izdajanje posebnih informacij in publikacij za svoje člane in drugo zainteresirano javnost, v katerih bodo strokovni delavci seznanjali člane in ostale z novostmi pri premagovanju anksioznih težav in depresije;
   •   izobraževanje članov z občasnimi predavanji in tečaji
   •   zavzemanje za pravilno, strokovno in multidisciplinarno obravnavo oseb z anksioznimi motnjami ali depresijo, zlasti s strani stroke.

Pravice in dolžnosti članov društvenih organov so častne, zato za delo v Društvu ne prejemajo plačila. Za organizacijska, tehniška in poslovna opravila v okviru Društva, ki presegajo določen obseg, lahko člani prejmejo plačilo, ki ga odobri in potrdi Izvršni odbor. Za dela, ki so trajnega značaja in ki po obsegu presegajo neprofesionalni pristop, lahko Društvo s posameznikom sklene pogodbo o začasnem ali trajnem delu.

Društvo razpolaga s finančnimi sredstvi v skladu s programom in letnimi finančnimi plani, ki jih sprejema občni zbor. Na rednem letnem zboru se obravnava zaključni račun (poročilo o oslovanju), ki ga sprejme in potrdi občni zbor. Poročilo o poslovanju je sestavljeno v skladu s pravili računovodskega standarda za društva. Letno poročilo o poslovanju društvo predloži rganizaciji, pooblaščeni za obdelovanje in objavljanje podatkov, do zadnjega dne v mesecu februarju tekočega leta.

Pristojnosti občnega zbora so:
   •   obravnava in sprejema poročila o delu izvršnega odbora, disciplinske komisije in poročilo o finančnem poslovanju Društva,
   •   sprejema finančni načrt za celotno mandatno obdobje izvršnega odbora ter obravnava in sprejema poročila o finančnem poslovanju Društva v skladu z računovodskim standardom za društva,
   •   določa smernice za nadaljnje delo Društva...

Finančno in materialno poslovanje mora biti v skladu z načeli, ki veljajo za Društvo ter v skladu z veljavnimi predpisi. Podatki se izkazujejo v skladu z računovodskim standardom za društva

Društvo lahko pridobiva sredstva za svoje delovanje:
   •   s članarino,
   •   z dohodki od tečajev in drugih oblik dejavnosti Društva, 
   •   z drugimi prostovoljni prispevki, darili in volili,
   •   s prispevki donatorjev,
   •   iz javnih sredstev, 
   •   iz drugih virov.
Če društvo pri opravljanju svoje dejavnosti ustvari presežek prihodkov nad odhodki, ga mora porabiti za izvajanje dejavnosti, za katero je bilo ustanovljeno. Vsaka delitev premoženja društva med njegove člane je nična.

Javnost dela se zagotavlja:
   •   s pravico vpogleda članov v zapisnike organov Društva,
   •   preko spletne strani in glasila,

če društvo razpolaga s finančnimi sredstvi v skladu s programom in letnimi finančnimi plani, ki jih sprejema občni zbor, kje je to objavljeno? in prav tako poročila!

Citiraj
moderatorji izobražujejo, saj tako nudijo ustrezno pomoč
za moderiranje foruma, funkcijo le-tega je Hister že večkrat jasno pojasnil, moderatorji ne rabijo strokovnega usposabljanja, za vodnje skupnih pa je vprašanje ali so dovolj strokovno usposobljeni

videti je, da so eni pač malo bolj enakopravni in da delajo prostovoljno za ustrezno plačilo ali nadomestilo

kar niso požegnali organi društva, se ne bi smelo delat na hojladri... če pa Forumovce ali člane kdo zmerja, "da nimajo pojma", naj zadeve predloži v transparentni obliki in odpadle bodo vse nejasnosti

kva pa je to - glasilo društva? je tam notri kaj objavljenegega? če ne prideš na občni zbor, ne smeš biti seznanjen? je treba zdravstveno opravičilo predložit?
Prijavljen
JoJ
gost
« Odgovori #15 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 20:33 »

Popusti pri delavnicah? Kolko pa je oz. bo približno cena kakšne take delavnice? Kolikokrat se potem sploh udeležiš take delavnice... recimo tehnike sproščanja, dihanje... ?  Undecided
Prijavljen
bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.185

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 20:33 »

Joj kako sem žalostna,ko prebiram takšne stvari.Nikoli in nikdar me nihče več ne more silit,da bom tam kjer ne želim biti in da plačam nekaj kar nočem.So bili časi,ko sem se močno podrejala - a k sreči so minili.
Vsakič,ko se omeni,da bi bilo fino nekaj plačat - se vsuje plaz očitkov - zakaj saj nič nimam od tega.Odkar sem na forumu še nisem slišala,da bi nekoga silili - naj plača članarino.Jaz jo pač redno plačujem,ker sem pač članica tega društva.Ja pa zelo težko se preživljamo iz meseca v mesec,pa imam 2 otroka,pa imam dobre pufe do 2016 a povem še kaj - aja pa plačo imam od 700 do 800 evriča - no mal mi da še mož  sesmejem
Na predavanja k dr.Drnovškovi sem hodila tudi jaz in iz zanesljivih virov lahko povem,da nismo bili nič plačani  zvizgam pa naša MINA se je vozila iz Kopra,pa tudi ni dobila nič plačano. Ma itak se mi zdi brez veze razpravljat o stvareh,ki se potem vlečejo kot jara kača.
Mislim,da je jasno napisano zakaj članarina in kdor jo plača jo - kdor pa ne pa ne  oki
Prijavljen
koklja
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 20:38 »

Vabljeni na občni zbor......ki bo konec marca

Koky
Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 20:40 »

Bikica, ne vem, zakaj si žalostna.

Anuška je samo postavila vprašanje, na katero je med drugim dobila posmeh. Žalostna bi lahko bila kvečjemu ona, pa ni, ampak je reagirala zrelo.

Lp,

Vesna
Prijavljen
bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.185

« Odgovori #19 dne:: nedelja, 01. februar 2009 ura: 20:48 »

Vesna zato,ker preprosto ni res  oki in sem žalostna zato,ker se tako govori.
Jaz vsakič,ko plačam članarino dobim potrdilo  oki
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4 ... 7   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar