FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 15:13

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nosečnost in homeopatija  (Prebrano 1767 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Biba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 52

« dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 14:22 »

Dragi forumovci...

imam vprašanje.

In sicer. Bila pri ginekologu po splavu na pregledu in mi povedal da glede na moje stanje jajčnikov in anamneze sploh je sedaj že skrajni čas da ponovno poskusim z zanositvijo. Jaz pa ravno pijem asentro in mi je prijela. Sedaj sem na polni dozi za panično motnjo in sicer 200ml. Ginekologu sem to tudi povedala in je gledal tam med zdravila in rekel, da ne piše da bi kjerkoli škodovali. Da je itak najbolje brez tablet ampak če ne gre ne gre.

Jaz o homeopatiji že nekaj časa poslušam od prijateljic in vsi jo neizmerno hvalijo. Sedaj mi je sodelavka, ki je noseča dala številko od njene homeopatinje, ki je tudi zdravnica in moja sodelavka daje homeopatska zdravila svoji 1 leto stari punčki. Pravi da so tudi njeni prijateljici pri poporodni depresiji zelo pomagala.

Jaz sedaj celo razmišljam o opciji, da bi opustila asentro, da bi bila brez zdravil, vendar pa bi še naprej aktivno hodila na psihoterapijo in jedla homeopatska zdravila. Sicer imam jutri svojega psihiatra (dr. Rebolj) pa se bom še z njim poskusila zmeniti o tem.

Ali je imela katera od vas tako ali podobno izkušnjo in kaj mi svetujete?

Hvala vnaprej za odgovore in lp,
Biba
Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 15:24 »

Biba,
to se boš morala sama odločiti.
Vendar, če zdaj jemlješ to Asentro, in si bolje, semi zdi nesmiselno, da bi z njo prekinila. Jaz bi na tvojem mestu delala še na tem, da se dodobra stabiliziram, pa bi potem zdravila opustila in pač zanosila. Saj nismo stroji, da bomo rojevali na datum..
Kako se počutiš? Koliko si stara, sem že pozabila..

Otroka imaš lahko tudi čez dve leti..

Ne zdi se mi zdaj pomembno vprašanje homeopatija da ali ne, temveč tvoje počutje, stabilnost.

Lp,

Vesna
Prijavljen
Biba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 52

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 15:51 »

Ma sej to vem da je odločitev moja ampak vseeno...če ima kdo izkušnje....

Pri meni ni problem v letih temveč v stanju mojih jajčnikov. Sem pa sicer 27 let stara...kmalu 28 let. Tko da pri meni se kar mudi.

Itak lahko asentro najmanj še en mesec pijem in jo bom po moje podaljšala za en mesec in bom potem videla. Ker se že zdej ful bolje počutim in če bi se v tem času uspela stabilizirat bi blo super.

hvala in lp,
biba
Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 20:10 »

Potem pa poskusi.

Otrok daje moč, da vse težave rešujemo še prej in še učinkoviteje.
Vsekakor navijam za novo rojstvo.

Pa vse dobro,

Vesna
Prijavljen
bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.185

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 23:45 »

Biba jaz bi na tvojem mestu še malo počakala - res je sicer,da ti daje otrok energijo in moč,lahko pa je ravno obratno.Nikakor te nočem strašiti,vendar bi res najprej sebe stabilizirala,se temeljito pogovorila z psihiatrom in bi nato postopoma zniževala AD.Kot pravi Vesna ljudje nismo stroji in tako mislim tudi jaz.
Sprejmi svoje zdravstveno stanje tako kot je - verjetno je zaenkrat še nestabilno,naj AD prime v vsej svoji   moči in potem zniževanje.Homeopata pa tudi obišči - izgubiti itak nimaš kaj - lahko pa pridobiš  Smiley

lp
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar