FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 15:10

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 5   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: KAJ NAJ NAREDIM  (Prebrano 5061 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
kakadu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 30

« dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 19:07 »

LEPO POZDRAVLJENI
TE DNI SE POČUTIM SKRAJNO NEZNOSNO. NE VEM VEČ KAKO NAPREJ. MOJA DIAGNOZA JE OKM, TRPIM PA ZARADI VSILJIVIH MISLI, KI SO TAKO NAGRAVŽNE IN TRDOVRATNE, TAKO DA SE JIH NIKAKOR NE MOREM ZNEBIT. OBČUTEK IMAM, DA SE MI BO KAR ZMEŠALO IN ME BODO ŠE KAM ODPELJALI. ZAČELA SEM SPET Z AD (ZA ZAČETEK 25 MILIGRAMOV ZOLOFTA KASNEJE PA 50MG). POLEG TEGA MI ŽE DVA MESECA ZAOSTAJA MENSTRUACIJA IN ME SILIJO MISLI K TEMU, DA SEM NOSEČA. TU JE PA MOJ PROBLEM, SAJ MISLIM DA SEM KAR Z NEKOM ZANOSILA-TO SO MOJE VSILJIVKE. POVEDALA SEM OSEBNI ZDRAVNICI ZA MOJE STANJE,POVEDALA SEM TUDI DOMA PA NEKAKO NISO NAJBOLJE SPREJELI. POLEG TEGA ME V PONEDELJEK ČAKA SLUŽBA IN SPLOH NE VEM KAKO BOM VSE SKUPAJ ZVOZILA. VSE SKUPAJ MI JE ŽE ODVEČ, NAJRAJE BI IZGINILA.
Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #1 dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 19:18 »

Pa ne boš! In nočeš.

Ljuba moja, tukaj nas je kar nekaj, ki smo to nadlogo, strašno, najstrašnejšo dodobra spoznali, pa smo jo nekako premagali.
Lej, nujno se pogovori s psihiatrom, meni se zdi, da tile tvoji Ad-ji ne bodo zalegli. Vem, da so na forumu ljdje, recimo Koki pa Onix, ki so jima našli prava zdravila in se mnogo bolje počutijo.
Poleg tega pa si pomagamo tudi sami!

Jaz sem si pač non stop ubijala v glavo, da so to samo moje misli, popačene in da mi nič ne morejo. Nisem imela vseh tistih hudih bolezni, ki sem si jih pripisovala, in nisem storila ničesar, česar sem se bala, da bom.
Ne, ne, to ni res..

Govori si sama, govori naj tvoj razum, potlači visljivko, naredi kaj zase, nekaj, v čemer uživaj in čim več časa na dan bodi v prijetnem, lepem, pozitivnem!

Če si imela razmerje in nimaš menstruacije, pojdi k zdravniku. Ginekolog ti bo potrdil ali ovrgel vse tvoje sume, dvome, problem bo rešen. Potem boš pa že verjela, ne?
Če nisi imela spolnih odnosov, ti jaz zagotavljam, da nisi noseča. Pa naj vsiljivke govorijo kar hočejo. Pošlji jih nekam in vrni sebi tisto, kar si zaslužiš! Najboljši del sebe.

Drži se!

Vesna
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.864

« Odgovori #2 dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 19:24 »

Kakadu...vesnav imam prav. oki
Danes si pa tudi oglej oddajo na POP TV... http://www.nebojse.si/Forum/index.php?action=profile;u=1059;sa=showPosts
Prijavljen

alexx Afro 
kakadu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 19:35 »

problem je ker nobeden ne ve za to moje stanje, pri ginekologu sem že bila pred približno tremi tedni in ni blo nič narobe, zdaj pa ker menstruacije, kljub tabletkam, ki jih jemljem še vedno ni so se moji strahovi spotencirali do te mere da mislim da sem vmes zanosila z nekom. vem, da se sliši bedno ampak jaz čutim kot da bi bilo res. sem povedala mami in ni glih najbolje sprejela. zmedena sem do te stopnje da niti ne vem al sem bila s kom ali ne. vmes sem šla celo enkrat ven in bil je vmes tudi alkohol in zdaj si domišljam, da se nisem zavedala al kaj takega.tabletke sem jemala redno, vendar sem včasih tudi bruhala, no nekako sem pazila da se tableta absorbira v telo. zdaj niti glede tega nisem več sigurna. skratka mogoče se vse skupaj sliši zmedeno, ampak ne vem kako to svojo zmedo sploh drugače opismenit.
Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 20:05 »

Pojdi k zdravniku, psihiatru, ljubica in nič se ne boj.
Noseča nisi.
Morda imaš slabo vest...

Lej, sto neumnosti v življenju naredimo, smo jih naredili in jih morda še bomo, ljudje smo, ne obremenjuj se in upoštevaj moje zgornje nasvete.
Pa res pojdi k strokovnjaku, doma si že povedala, ne razlagaj ta hip, ko te ne razumejo, ko še sebe ne.. Rabiš srokovnjaka.

Pa res se ne boj. Vse bo dobro. Boš videla. Verjemi.

Vesna
Prijavljen
Koki
Izkušen član/ica
Prisotni Prisotni

Prispevki: 297

« Odgovori #5 dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 20:43 »

Kakadu, točno vem, s čim se spopadaš. Meni se je to dogajalo v nosečnosti. Bilo je obupno, grozno, ni mi bilo za živet. Potem me je v roke dobila dr. Dernovškova in mi predpisala terapijo, sicer nizke doze, ker v nosečnosti pač ne moreš jemati večjih doz. po porodu pa sem postopno dobila asentro 500 mg na dan in kventiax 800 mg na dan. In ko sem tako visoko dozo jemala približno 1 mesec, je šlo na bolje. Imam še slabe dneve, a je veliko bolje kot v nosečnosti. Dr. Dernovškova je rekla, da se za okm potrebuje visoka doza zdravil, tako da 50 mg zolofta ni skoraj nič. Za okm se uporablja sertralin (asentra, zoloft), tako da terapijo imaš pravo, a premalo dozo, jaz imam zraven še kventiax, antipsihotik. Če te karkoli v zvezi s tem zanima, lahko vprašaš. Sicer pa - drži se.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 3.427

« Odgovori #6 dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 20:45 »

Pozdravljena Kakadu!

Jaz že tri mesece nimam menstruacije in je to verjetno zaradi ADja in stresa. Če nisi prepričana, kupi v lekarni Clear Blue in naredi nosečniški test. Zvedela boš rezultat v 20ih sekundah.

Trzinka rozicodam
Prijavljen
kakadu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 21:16 »

Vesna ali mi lahko prosim poveš če je moj e-mail skrit, ker sem v nastavitvah že probala spremenit meni pa se non stop prikazuje
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 21:42 »

Skrit je kakadu. Sem preverila že jaz, da boš bolj mirna. Ti ga boš pa vedno videla. Samo ti. Preverjeno. oki
Prijavljen

alexx Afro 
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: torek, 27. januar 2009 ura: 21:51 »

Res je, kot pravi Alex.

Kakadu, ne boj se!

Vesna
Prijavljen
Latifa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 113

« Odgovori #10 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 13:11 »

Pozdrav kakadu
ko berem tele tvoje stavke, najdem sebe. Ogromno nas je s temi težavami. In tud jst, tako kot ti ne upam povedat doma. Edina, ki ve za moje težave, je moja sestra. Sem bila že 1000X na tem, da povem fantu in včeraj gledava Preverjeno in sem si rekla; aha zdej mu bom pa povedala, ampak ko sem vidla njegovo reakcijo na reportažo, sem se premislila.

V službi boš pa shendlala - brez skrbi. Meni je blo še najbolj grozno, ko sem cele dneve prebila doma, sama s svojimi mislimi in ko sem začela delat, so v veliki meri zginile. Enostavno pri vsem delu ni časa za neljube misli oz. jih je definitivno manj.

Tako kot pravijo drugi, same tablete ne zadostujejo. Sicer jst zaenkrat ne jemljem še ničesar, sem pa danes prvič naročena pri psihoterapevtki in me je pošteno strah.

Veliko, veliko, veliko,... sreče ti želim in upam, da misli izginejo  oki
Prijavljen
kakadu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 16:36 »

se vedno mi ni nic bolje, mogoce se slabse. sem bla pri splosni zdravnici in psihijatrinji in so mi obe rekle, da ne bi bilo slabo ce bi sla se prav zdravit(ustanova).meni je blo pol tako bed, da se nisem prisla k sebi. jaz res nocem it tam, ker se bojim in vem kaj pomeni ce tam pristanes. ne vem kaj naredit, misli se non stop ponavljajo in mi ni boljse.naj mi kdo kaj svetuje, prosim prosim, res nocem pristat na oddelku.
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.116

« Odgovori #12 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 17:18 »

Živjo Smiley

Kakadu vem kolk je grozn te vsiljive misli trpet, ampak vrjem mi gre na bolš. Jes sm biu sam v psihiatrični bolnišnici že 2krat hospitaliziran, in ni tolk grozn kot folk misl. A te dajejo samo te misli od nosečnosti, a so še kkšne druge?
Prijavljen
kakadu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 17:29 »

tudi druge žal.sem mislila da mi bo kaj boljše ma mi ni. totalen kaos v glavi.dobila sem zoloft(prva dva dni sem jemala po 100, pol mi je začelo ful utripat srce in vsiljivke so postale ful intenzivne.pol mi je rekel psihijater, naj jemljen po 25mg tri dni, ampak jaz bom vzela kar 50mg danes. sla sem se osebni zdravnici in drugi psihijatrinji, ki mi je rekla ce ne bi sla na oddelek. jaz si tega ful ne zelim in mi je totelno bed, ker non stop mislim da bom komu kaj naredila, ali da sem koga okužila.
Prijavljen
Koki
Izkušen član/ica
Prisotni Prisotni

Prispevki: 297

« Odgovori #14 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 17:37 »

Kakadu, zavedaj se, da ne boš nikomur nič naredila in ne boš se okužila. To so meni zagotavljali zdravniki, ki se na to spoznajo (dr. rejec, Pogorelec, Rebolj). To je obsesija, bolezen. In Rebolj pravi, da zaradi te motnje ponavadi ne potrebuješ hospitalnega zdravljenja, ker točno veš, zakaj se gre pri tej stvari (v nasprotju s psihozami). Res pa je, da so vsiljivke zelo boleče, jaz sem bila čist boga v času nosečnosti. Dobiti moraš pravo dozo zdravil, potem pa počasipomaga. Ali si noseča? Predlagam ti, da zaprosiš Barbro (ki je naforumu Zdravila moderatorka), da se zmeni z dr. Dernovškovo, da te vzame. Mene je rešila, kajti prijeelo je šele 500 mg asentre (generik zolofta) in 800 mg kventiaxa. Meni je dernovškova rekla, da ne bi smela čisto opustit tablet med nosečnostjo, potem pa ne bi prišlo tako daleč. drži se.
Prijavljen
kakadu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 17:48 »

meni je osebna zdravnica na list napisala akutna psihoza?glede okužb pa bi rada napisala da je moj partner imel problem z drogami.enkrat sem se celo pičila z iglo, ki je bila v gobici za pomivanje posode(ne vem kako), vmes se je zdravil in tudi testiral ter rekel, da nima nobenih bolezni. od tod izvira moja bojazen, saj sedaj zivim doma in imam občutek, da sem sedaj to vse prinesla s sabo. poleg tega sem v času, ko sva bila narazen spala z osebo(ki naj bi imela že ogromno žensk).s starim partnerjem sva bila nato spet skupi- testiral se je pa kar dolgo po tem dogodku. misli me silijo da povem čisto vse, upam da kdo ne zameri.
Prijavljen
ivica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 27

« Odgovori #16 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 18:05 »

kdo ti bo pa zameru to? sej zato je ta forum. jst sm neki že povedala, vsega pa ne..
drgače podobne misli sem pravzaprav ugotovila, da sm mela/jih mam tud jst. enkrat sem celo noč prebedela, misleč da sem noseča, pa čeprav je od sexa minilo 3 mesece. z menstruacijo.  Embarrassed ampak taki smo.. glede okm-ja je pa tud tko, da SE DA pozdravt. mene sicer občasno obletavajo, ampak še zdelč ne tolk kot prej, sm pa tud zamenjala AD (iz paroxata na anafranil).
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.116

« Odgovori #17 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 18:06 »

Kakadu, sigurno nimaš psihoze. Eni zdravniki se ne zastopijo na OKM, in pol dajo čist eno tretjo diagnozo. Vse kr si do zdej povedala je čisti OKM, tako da ti priporočam, da si najdeš terapevta ki bo zastopil OKM in ti pomagal z zdravili in pogovori. Zolost moraš sigurno zvečat, jes ga jemlem 200mg že 2 leti. Ampak to je treba zvečat postopoma in pod zdravniškem nadzoru. Tud jes sm se zlo bal da bom komu kaj naredil, mel pa sm še več manjših obsesij. Ampak zdj se skor nič več ne bojim teh misli, pač jih ignoriram tud ko pridejo, pridejo pa zlo manjkrat kot v najhujšem obdobju. Probaj se s čim zamotit, to še najbolj pomaga, predlagam križanke, da mal misli izklopiš od vsiljivk. Use bo še ql sm prepričan, ker vsm je šlo na bolš pa tud tebi bo šlo, sam traja pa kr nekej časa, da se čist pobereš. Zlo uredu bi blo, če bi si res našla terapevta, ki se ukvarja z anksioznimi motnjami in kognitivno vedenjsko terapijo.
Prijavljen
kakadu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 18:15 »

sedaj me spopada strah, da imam še aids in da sem ga prenesla na ostale člane. tisto, kar sem napisala odzgori drži, zato pa me tako skrbi in me zanima vaše mnenje o tem.vem, da si marsikdo misli, da sem sama kriva.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 19:13 »

Daga kakadu. Jaz bi šla na test za aids in spolno prenosljive bolezni. In potem ko boš imela črno na belem, da nisi, boš vsakič ko te stisne lahko sama sebi potrdila. Testi so danes zelo zanesljivi. Sem sigurna, da nisi nič prinesla, a tako boš imela še dokazilo.

Strahovi so pa itak irealni. Zavestno to itak veš.

P.S. Meni se tudi zdi, da so tvoji simptomi precej značilni za OKM. Poišči drugo mnenje.
Prijavljen

alexx Afro 
Strani: [1] 2 3 4 5   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar