|
himiko
|
 |
« dne:: sobota, 24. maj 2008 ura: 13:26 » |
|
Lepo pozdravljeni, mene pa zanima, ce si lahko nabavim omenjeno zeliscno zdravilo za dvig koncentracije, ce istocasno jem paroxat... Najkasneje do sept (tj skrajni rok...) moram namrec napisat diplomsko nalogo, opazam pa - zdaj ko sem ze boljse sicer in spet bolj cutim svet okoli sebe - da imam precej slabo koncentracijo, kar pred anksioznostjo ni bila ravno moja domena... Dela pa je veliko...
Za odg se vam kar najlepse zahvaljujem!
Himiko
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sobota, 24. maj 2008 ura: 14:46 » |
|
Hmm, ponekod piše, da se lahko jemlje in je celo zaželeno (naj bi pomagal pri libidu zmanjšanem zaradi ADjev) ponekod pa, da je možno, da lahko skupaj z ADji povzroči serotoninski sindrom (nevarno stanje). Upam, da se nam bo Barbra kaj oglasila in razjasnila zadeve. Drugače pa pokliči psihiatra in povprašaj. Lp.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sobota, 24. maj 2008 ura: 15:25 » |
|
Hvala Alex za tako hiter odg! Bom poklicala, sej v koncni fazi so pa zato tam.
Lep dan,
Himiko
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Anchi
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sobota, 24. maj 2008 ura: 16:38 » |
|
Ni bila Alex, ampak Anchi  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sobota, 24. maj 2008 ura: 16:52 » |
|
sej pravim, res rabim bilobil  Sori, jz sploh ne vem, kaj se z mano dogaja... Himiko
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sobota, 24. maj 2008 ura: 21:38 » |
|
himiko...ne skrbi... tudi v najboljših družinah se dogaja.  En malo hecen nasvet ko nam možgani malo pričnejo štrajkat. Neki tip (z nekaj diplomami...med drugim iz sanskrta) iz moje prve službe ko sem še študirala, mi je dal nasvet naj stojim na glavi kake 2 minuti vsako uro, ko se učim. Malo bedasto sem se počutila...a pomaga. Ne pozabiti na povštr pod glavo.  P.S. Škoda, da mi takrat nisem vedela, da imam teto Ankso. Morda bi mi dal kak uporaben nasvet. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #6 dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 15:33 » |
|
Tnx Alexx za tale zanimiv nasvet...  Lepo se imej in dober dan ti zelim, Himiko
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Barbra
gost
|
 |
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 19:23 » |
|
Draga Himiko, Pripenjam povezavo do podatkov o zdravilu Bilobil: http://www.krka.si/si/otc/bilobil/bilobil_forte/V kolikor v podatkih o zdravilu za paroxat ni navedeno, da izvlečkov Ginka bilobe ne smeš jemati, JE SOČASNA UPORABA/JEMANJE OBEH ZDRAVIL VARNO. Bilobil ti namreč s širjenjem žil na periferiji (tudi možgani) povečuje prekrvavitev in zaradi boljše preskrbe možganov s kisikom in hranili je njihova sposobnost obdelave podatkov boljša. Ker ne vplivajo direktno na sintezo, prevzem ali razgradnjo živčnih prenašalcev (serotonina v tvojem primeru),ni nevarnosti, da bi izničil učinek. Bilobil je na voljo v dveh jakostih, v hujših primerih priporočajo forte (ali v tvojem, ko je pred tabo velik in obsežen delovni prijekt), sicer pa boš sama videla, ali ti predpisan režim jemanja ustreza, ali ga boš nekako prilagodila svojim potrebam. Pri zdravilih zeliščnega izvora je dobro to, da se morebitne presežne koncentracije izločijo z urinom in za uporabnika večje nevarnosti ni. Lp, Barbra
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
krasendan
gost
|
 |
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 21:34 » |
|
hmmm...zanimivo...sam men bilobil ni popolnoma nč pomagu...himiko upam, da tebi bo...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Barbra
|
 |
« Odgovori #9 dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 22:06 » |
|
Tako kot je na voljo veliko zdravil na recept, je na voljo tudi veliko zdravil brez recepta. Ljudje pa smo si med seboj različni in se tudi na zaužito zdravilo/hranilo/prehransko dopolnilo lahko popolnoma drugače odzovemo. Pri hrani je vodilo pregled morebitnih sestavin pri znani preobčutljivosti. Sicer pa le s poskušanjem ugotoviš, kaj ti ustreza in kaj ne. Žal. Zgodba je malo drugačna pri ožjih krvnih sorodnikih, saj se večina preobčutljivosti/dobre/zmanjšane odzivnosti na zdravilo/hranilo/dopolnilo v veliki meri deduje, kar nam pri odločanju za določen preparat lahko zelo pomaga. Vendar pa so tudi znotraj te skupine možna odstopanja in univerzalnega recepta za vse žal ni. Krasendan ne obupaj, upam, da bomo zudi zate našli ustrezno delujočo kombinacijo.
Lp, Barbra
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 26. maj 2008 ura: 00:16 » |
|
Barbara, Alexx, Krasendan hvala za nasvete in informacije!!! Jutri se odpravim v lekarno in potem cez cas porocam, kako se bo zdravilo odrezalo. Upam, da bo zadeva vsaj malo pomagala... Hm, vcasih mi ni bil noben problem sedet ure za knjigami in PCjem, danes je zgodba malcek drugacna... Ceprav baje, da tudi to mine... Moram pa stisnit in diplomirat... Se enkrat hvala vam  , lep vecer vam zelim, Himiko Ps Krasendan, tudi jaz drzim pesti, da se bo zate nasla prava kombinacija!!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Dečko
|
 |
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 14:42 » |
|
Jaz sem jemal Bilobil in kako naj rečem, sem bil bolj skoncentriran pa tko sem si lažje zapomnil stvari tko, da ja na nek način mi je pomagal ampak v LJ sem se pa vseeno izgubil. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
|
|
|
|
samajka
gost
|
 |
« Odgovori #12 dne:: nedelja, 15. junij 2008 ura: 23:51 » |
|
Sjah, jest ga nisem jemala, sem pa povpraševala po njem farmacevta, ki se mi je samo izpod obrvi nasmejal in odkimal, to vi ne rabite... Kakor pravi Barbra, ljudje smo si različni, različno reagiramo, zanimiv bo odziv Himiko. Javi se in poročaj, predvsem pa srečno pri diplomi!!!!  Samajka
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
pepi
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 50
moja čast je zvestoba do žene
|
 |
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 16. junij 2008 ura: 06:08 » |
|
žena ga je jemala pred končnimi izpiti ali je delovalo ali ne, ne ve točno je pa mogoče, da deluje bolj kot placebo efekt, če verjameš, da pomaga, potem pomaga lp pepi  p.s. končne izpite je naredila s štirico
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Dečko
|
 |
« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 16. junij 2008 ura: 10:52 » |
|
Jaz tudi nisem nič opazil, da bi se kaj spremenil, ko sem jemal Bilobil. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
krasendan
gost
|
 |
« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 16. junij 2008 ura: 14:26 » |
|
hmm dečko, drugega junija si drgač pisal Jaz sem jemal Bilobil in kako naj rečem, sem bil bolj skoncentriran pa tko sem si lažje zapomnil stvari tko, da ja na nek način mi je pomagal ampak v LJ sem se pa vseeno izgubil. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Dečko
|
 |
« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 16. junij 2008 ura: 17:36 » |
|
hmm dečko, drugega junija si drgač pisal Jaz sem jemal Bilobil in kako naj rečem, sem bil bolj skoncentriran pa tko sem si lažje zapomnil stvari tko, da ja na nek način mi je pomagal ampak v LJ sem se pa vseeno izgubil.  Jah res je to ampak ne vem, če bi to pripisal Bilobilu  Po tiistem pa mi je koncentracija zopet padla. Ne vem no......
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Soncnica
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 30. september 2008 ura: 17:42 » |
|
Zunaj je zdej Bilobil Forte. A je kdo ze sprobal in ali res deluje tolk hitro kot pišejo? Ker koliko sem brala navodila za uporabo piše pri Bilobilu, da je potrebno jemat tablete vsaj dva-tri mesece da se poznajo neki učinki.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Barbra
|
 |
« Odgovori #18 dne:: torek, 30. september 2008 ura: 18:15 » |
|
Hojla,
Nekaj časa je potrebno nepretrgoma jemati prehranska dopolnila/zdravila brez recepta, če želiš, da se dejansko poznajo učinki - to velja predvsem za regenerativne in popravljalne mehenizme (npr. posameznih celic in tkiv, ki pri določeni funkciji, ki je oslabljena, sodelujejo). Zakaj? Celice človeškega telesa neprenehoma propadajo, tvorijo pa se tudi nove, vendar z različno pogostnostjo. Opaznejši in morda trajnejši učinki se pojavijo šele takrat, ko je obnovljenih oziroma popravljenih dovolj celic, ki pri določeni funkciji sodelujejo. Pred tem časom, prehransko dopolnilo/zdravilo lahko jemlješ, vendar učinek zvodeni, ko se po določenem času snov v telesu presnovi in se izloči z urinom (redkeje po drugih poteh - blato, pot,...). Takrat je čas za naslednji odmerek. V stresnih stanjih npr. pred izpiti, je Bilobil potrebno jemati skladno z navodili neprenehoma, če želiš boljšo kapaciteto spomina. Nekaj prispeva boljša lokalna prekrvljenost možgan, ki jih oskrbuje s hranili in kisikom, nekaj pa dejstvo, da si bolj motivirana za učenje in ponavljanje (možganski trening). Aktivnosti se med seboj prepletajo in to daje končni rezultat. Ni pa realno pričakovati, da boš npr. izpit dobro opravila, če samo goltaš Bilobil, študiraš pa dejansko ne. Drugačna so npr. stanja izjemnih dogodkov, ki so stresni, vendar trajajo krajši čas - npr. pri tremi pred javnim nastopanjem - tu npr. lahko vzameš zeliščno pomirjevalo (npr. Persen), ki običajno prime po 30 minutah, učinek pa traja nekje od 2 do 4 ure (odvisno od jakosti presnove posameznika, zaužite hrane,...). Največkat enkratni odmerek zadošča za izpeljavo aktivnosti, ki jo posameznik dojema kot problematično. Zaporedno večdnevno jemanje ni škodljivo, je pa običajno v navodilih navedeno koliko časa trajajoče uživanje je za posamezen namen še smiselno. V kolikor prehransko dopolnilo/zdravilo brez recepta nima učinka, težava pa ostaja, se je morda smiselneje o strategiji pristopa zoper težavo pogovoriti s farmacevtom v lekarni (če gre za dopolnila/zdravila brez recepta) ali z osebnim zdravnikom, ki bo presodil, ali problematično stanje zahteva dlje časa trajajoči in medicinsko nadzorovan pristop z ustreznimi zdravili na recept.
Lp, Barbra
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dusica
Druge motnje
Veteran
Odsotni
Prispevki: 742
|
 |
« Odgovori #19 dne:: petek, 10. oktober 2008 ura: 12:24 » |
|
Pozdravljen Himiko, upam, da ti sedaj Bilobil ustreza, sicer sama imam najraje prehranska dopolnila naravnega izvora, kot je Omega3 in Lecitin E, ki pomagajo za boljše razpoloženje, koncentracijo in tudi srce čutim, da je "boljše razpoloženo"!  Drugače, mi lahko pošlješ izvod tvoje diplomske naloge na moj e_mail naslov? Imam občutek,, da bo zelo zanimiva...resno!  Javimi. Dusica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|