na EAP? v ljubljani?
sem bila nekajkrat tam,ampak ze nekaj let nazaj,se pa po moje ni nic kaj dost spremenilo..
a ze ves katero zdravnico/zdravnika bos imela tam?
moram priznat,da tvoje zgodbe sicer ne poznam,lahko ti pa powem kaj o oddelku..
in glede na to,da si polnoletna,se pomoje lahko sama odlocis ce bi zelela imeti razgovore s starsi ali ne..ceprav kolkor se spomnim so imeli starsi ob ponedeljkih svojo skupino(uro),vsi starsi skupaj-mislim da bolj na splosno,sej ne vem-sami z dr. ..
okolje? hmm..glede dr.nimam lepih izkusenj,ampak na sreco ena ne dela vec tam..so pa sestre in tehniki zlo prijazni-samo fer moras bit,pa je ok..to je tako ali tako jasno..lepo se lahko z njimi pogovoris,ko imas krizo..ce imas npr. zvecer krizo,lahko poklicejo tudi dezurnega dr.,ki se pogovori s tabo..ampak ponavadi pogovor s sestro ali tehnikom ze zlo pomaga..
ce bos lahko,mi vmes lahko napises kdo se dela tam,me ful zanima..

(lahko tudi os, oz.ce bos sploh lahko)
okolje..par dni je normalno da je vsepovsod malo-ali malo vec..heh..tesnobe prisotne..potem pa je uredu..okolje varno..potem odvisno tudi od tistih,ki se ze zdravijo tam..kak se s kom ujames..jaz sem npr.nasla tam 2zlo dobri prijateljici,ki sta sicer z razlicnih koncev kot jaz,ampak smo dosti v stiku..druzlo se nas je se kar nekaj vec..
na adolescentnem se zdravijo tam nekje od 15let pa do..hmm..21 ali 23?

tam nekje vmes..
na oddelku je dnevna soba(tv,kavci), 'cajna kuhinja'-kjer si lahko kaj 'skuhas' oz.hranis kaj v hladilniku-ne priporocam sicer,zaradi bulimikov-lahko prosis sestro da ti dajo v njihov hladilnik-torej ta soba niti ni tako pomembna..ne uporabna..

kopalnice-loceno moski-zenske,wc,tus kabina,eni trije umivalniki..
potem..6? sob..loceno moski-zenske,seveda..v sobah po 2 ali 4postelje..omara,miza,umivalnik..kaksne podrobnosti..

telovadnica posebej(poleg stavbe),jedilnica posebej(cez mali parkec-lep)..
urnik..bujenje okol 7ih..telovadba,zajtrk,zdravila..malo pavze..jutranji sestanek 'stanovalcev' v dnevni sobi..

potem delavnice(razlicne-glasbena,likovna,skupaj z dr.,kjer izberete temo in se o njej pogovarjate,..glasbeno-izrazna-to bos sama vidla,pa se par jih je,samo se jih ne spomnim..)
vmes je kr nekaj pavz..pa kosilo,spet zdravila(odvisno kdaj jih mas to),se ena skupina..potem imas popoldan prosto,vecerja nekje od 6-7ih(ce se prav spomnim),na oddleku moras bit do 21h,'spanje'od 22h..en dan imajo par ur sam prost izhod(mislim da prvi teden ne, in pa dan prej se moras vpisat v zvezek..),en dan pa je skupinski izhod-s sestro/tehnikom in pa/oz. s socialno delavko-to se sami zmenite kak pa kam-npr.kino,sprehod.. edino cez noc moras oddati mobitel,dobis ga zjutraj,ko vstanes..
aha..se to..za cez teden si stanovalci razdelite naloge-nekdo zbuja,nekdo 'vodi' zjutraj telovadbo(zbere ljudi skupaj),nekdo pobira zvecer telefone,....ponavadi ti je prvi teden prizaneseno..

na oddelku vas je nekje okoli 15..
cez vikend so izhodi za domov,lahko se tudi zmenis da ostanes cez vikend na sosednjem odd.,EKI,ampak moras imeti dober razlog..ce so eden izmed problemov tvoji starsi,bi ti lahko pomoje pustili..
sicer pa ko prides na oddelek ti vse lepo razlozijo(tisti ki je zadolzen tisti teden za to) in pa mas tut urnik na hodniku..
upam da sem ti kolk tolk ok predstavla in pa da se ni kaj prevec spremenilo..
ce te se kaj zanima,ti kar vprasaj..
lp in drzi se

P.s.: ves oddelek je bolj na 'easy'..ni to tista 'taprava psihiatrija' -za npr.zelo psihoticne ipd. .