Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 95
|
 |
« dne:: petek, 23. maj 2008 ura: 23:47 » |
|
Zadnje čase me vsi napadajo verbalno, češ, uf ti si se pa zredila...mama, fant, skratka kdorkoli...pa se čisto fajn počutim z mojimi kilami. KO mi to rečejo se počutim skrajno debilno, sama sebi postanem gnusna in najraj bi si razrezala žile na rokah....to me tako prizadane... Kaj sem komu naredila?
Jutri moram v "službo", kjer bom cel dan....pa mi sploh ni za it....ker bi se najraj skrila nekam, da me nihče nebi gledal. Visoka sem 170 cm in imam 70 kil. Ampak vsi mi pravijo, da sem debela . Do ničesar mi ni, ko mi to rečejo pa mi ni niti za telovadbo....te besede me še bolj odvračajo od aktivnosti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sobota, 24. maj 2008 ura: 00:05 » |
|
Roza , če se ti dobro počutiš v svojem telesom,se ne obremenjuj z kilami . Fino pa je telo vsakodnevno razgibavati in imeti kondicijo.Najbolje pa bo ,da se s tistimi , ki te žalijo lepo pogovori,saj nima smisla,da bi trpela in se hotela poškodovati . Srečno !
lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
pupika
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sobota, 24. maj 2008 ura: 07:16 » |
|
ne zaradi oblikovanja postave, ampak zaradi telesnega počutja in krepitve zdravja je telovadba pomembna in v današnjem času, ko večina v službi samo sedi, tudi nujna kot razumem, te v bistvu odrasli ljudje opozarjajo na tvojo težo. povej jim, da te to moti in boli. čeprav včasih je tako, da izrečene besede niso mišljene tako hudo in žaljivo, kot jih mi čutimo. in mogoče si tudi preobčutljiva. ne vem, razmisli sama ali te res verbalno napadajo, ali pa je tvoj pogled takšen
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Mcmurphy
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sobota, 24. maj 2008 ura: 14:58 » |
|
Če bi se moja punca zredila, bi jaz to zagotovo tudi pokemtiral, kar je moj prav, ko sem z nekom v zvezi. Mislim, da tvoji bližji nič slabega s tem ne mislijo, ljudje pač zinemo, ko kaj takega opazimo. Ti se počutiš dobro svojimi kilami in to je edino kar šteje, kako na to tvoj fant gleda in kako bosta to rešla, pa je druga stvar.
70kg pri tvoji višini je daleč od debelosti, vendar če si prej imela 55kg, so komentarji seveda razumljivi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sobota, 24. maj 2008 ura: 15:51 » |
|
Hej Roza, jaz dozivljam podobne izkusnje, le da me najbolj razume moj fant in mi stoji ob strani... Poglej, jaz sem vseskozi imela 56, 57 kg, visoka sem okol 165 cm, potem pa sem se - zlasti zaradi AD in bolezni zredila in to zelo... Ljudje opazijo, me zafrkavajo, se celo bliznji se muzajo v stilu: kok si se pa ti zredila... In ves kaj, udarla sem po mizi in jim kar naravnost povedala, da naj dajo mir! Kot da sem si zelela, da sem zbolela, kot da sem si zelela zrediti (ze v otrostvu sem bila predmet posmeha, ker sem bila pac buhteljcek, potem pa se je zacelo hujsanje, obsesivno hujsanje...). In na tak nacin res ne mislim vec hujsat... Ko me bo moja odvecna teza res tako motila, bom pac zacela z dieto, a nadzorovano... Pa se to. Roza, poglej, ce si ti dobro pocutis v svoji kozi enostavno preslisi komentarje - je pa redna telovadba sevede zdrava, a bos ze... Pa btw men se ne zdi, da bi ti sploh imela kej prevec kil!!! So pa itak dans vsi obsedeni s to suhostjo.... Mislim, men se to zdi dost bolj bolano... Pa probi se enostavno ne ukvarjat s takimi pripombami - telo je namrec tvoje in ti si njegov gospodar... In ni lepsega kot imeti zdravo telo ali kot pravi Baz Luhrmann v svojem singlu: http://youtube.com/watch?v=sTJ7AzBIJoILep dan, Himiko
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Starlight
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 319
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sobota, 24. maj 2008 ura: 21:17 » |
|
draga roza..popolnoma razumem kako se pocutis,.. jaz se vedno vsak dan poslusam, naredi nekaj zase,..ne jej tega ne jej unega,..ta dieta je dobra uno tretje,..pa imam cca 5-8 kg prevec,..ampak trenutno se v svoji kozi pocutim kar ok,..vem da bi bila lahko bolj suha, vendar mi se vedno manjka motivacija za vsakodnevno gibanje,..itak me pa v vecerih osamljenost napade in se potem tolazim s hrano,..
dokler se bos ti pocutila dobro v svoji kozi, dokler bos samozavestna in bos ponosna nase in si bos rekla waw kako dobro zgledam, se pozvizgaj na mnenja drugih,..preprosto preslisi ali pa jih postavi na realna tla,..vsak naj najprej sebe pogleda in naj potem s prstom cilja na druge,...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
I'm not crazy, I'm just a little unwell
|
|
|
|
mina
gost
|
 |
« Odgovori #6 dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 07:33 » |
|
Zadnje čase me vsi napadajo verbalno, češ, uf ti si se pa zredila...mama, fant, skratka kdorkoli...pa se čisto fajn počutim z mojimi kilami. Me prav zanima, če se oni počutijo dobro v svoji koži...če pa želiš izgubiti kakšno kilo poskušaj mojo "dieto" - poskušaj po 17. uri ne jest več. Sicer pa tokom dneva jem popolnoma normalno. Od te ure dalje samo še pijem čaj, mineralno vodo ali razredčen sok. V enem tednu takega načina prehranjevanja izgubim cca 2 kili. In nisem prav nič lačna! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
987
gost
|
 |
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 11:19 » |
|
Roza ne obremenjuj se s tem kar drugi pravijo. Zmeraj jim lahko nazaj poveš kar si misliš. Glavno je, da se ti dobro počutiš v svoji koži. Na žalost pa drugega ne moremo spremeniti, spremenimo lahko samo sebe. S tem ne mislim, da moraš začeti hujšati in ugajati drugim, ampak da se moraš nekako navaditi pozitivno odreagirati na kritike.
Telovadba pa je v vsake primeru priporočljiva. Tudi minin nasvet ni slab.
lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Mcmurphy
|
 |
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 14:20 » |
|
če pa želiš izgubiti kakšno kilo poskušaj mojo "dieto" - poskušaj po 17. uri ne jest več. Sicer pa tokom dneva jem popolnoma normalno. Od te ure dalje samo še pijem čaj, mineralno vodo ali razredčen sok. V enem tednu takega načina prehranjevanja izgubim cca 2 kili. In nisem prav nič lačna!  Brez zamere, a to je bedasta dieta. Na ta način izgubljaš samo mišice in vodo, poleg tega pa sta 2 kili na teden absolutno preveč, to je potem znak, da ga hudo biksaš. 2 kili na mesec je zdravo hujšanje. Edina pot je 4--5 majhnih obrokov primernih živil na dan, šport + veliko vode. Morš seveda kalorični deficit doseči, več migaš, več lahko ješ (če hočeš). Vse ostalo je pesek v oči. In to je fakt!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Prisotni
Spol: 
Prispevki: 1.580
|
 |
« Odgovori #9 dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 16:11 » |
|
pa se čisto fajn počutim z mojimi kilami. Kaj sem komu naredila?
Roza, ne rabiš nikomur nič naredit ... eni so taki, drugi niso ... jaz osebno se s takimi ne bi kaj dosti družila ... Drži se pozitivnih, prijetnih ljudi! Če se ti počutiš OK, če si zadovoljna sama s sabo, je to SUPER ... drži se tega in ignoriraj njihove izjave ... verjetno vidijo, da te prizadanejo, to pa jim da zagon za še kakšno pikro ... Ti reci, da si zadovoljna s svojim izgledom in le tvoje mnenje je važno ... Sej takoj ti ne bo postalo vseeno za njihove besede, ampak s časom se navadiš preslišat ... Pa, ti poznaš te ljudi in na podlagi tega verjetno veš koliko so njihova mnenja sploh splača 'upoštevat'. Kar glavo gor, nasmej se sama sebi v ogledalo in samozavestno naprej! Tudi, ČE bi imela kak kg preveč ... dokler si TI zadovoljna je vse kul! Sedemkrat bolj sexy deluje SAMOZAVESTNA ženska s 'preveč kg', kot ... sej veš.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
Džimi
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 29
|
 |
« Odgovori #10 dne:: nedelja, 25. maj 2008 ura: 21:22 » |
|
Se strinjam z moonico. Očitno so občutljiva in ti te stvari pridejo zelo do živega. Ne se sekirat, ljudje pač na tak način svoje frustracije stresajo na druge. Pomembno je da se ti vredu počutiš v svojem telesu, ostalo pa raje ignoriraj
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Onstran sleherne senčice dvoma spoznaš, da je svet v tebi in ne ti v svetu..
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 26. maj 2008 ura: 08:18 » |
|
..mama, fant, skratka kdorkoli... in predvidevam, da imajo vsi idealno težo/postavo?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 10:16 » |
|
..mama, fant, skratka kdorkoli... in predvidevam, da imajo vsi idealno težo/postavo? Arwen, daleč od tega...saj to je najbolj smešno. Jaz sploh ne vem, je ta folk tako zakompleksan, al kaj?? Pa skoz sam druge vidijo. Sicer pa nimam volje za nič, še na forum se mi ne da pisat.  Pa vedno in znova sem razočarana nad ljudmi. Toliko stvari sem rihtala sošolcu, pol pa ga prosim za eno uslugo, pa da kao ne more posodit...,ma brezveze, pred enim tednom je pa rekel, da lahko. Sem brez komentarja, to me tako boli, da bi se najraje razjokala. Vedno sem za vse dobra samo ko me potrebujejo, ko potrebujem jaz kaj vsi zginejo... Pa res skoraj nikoli nikogar nič ne prosim. Ne bom sploh komentirala. Še ko sem prosila eno osebo, ki živi 500 km stran, da mi v njegovem mestu zrihta neke dokumente je rekla, da ne more, ker ji to pol vzame par ur časa ( oseba je v pokoju, še mlada in vitalna), tak da se bom zdaj morala odpravit 500 km stran, da bom sama to zrihtala. Eh brezveze no.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 10:17 » |
|
Se strinjam z moonico. Očitno so občutljiva in ti te stvari pridejo zelo do živega. Ne se sekirat, ljudje pač na tak način svoje frustracije stresajo na druge. Pomembno je da se ti vredu počutiš v svojem telesu, ostalo pa raje ignoriraj
Sak tudi sama pravim, da so to verjetno zafrustrirani in zakompleksani ljudje, druge razlage nimam.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 10:19 » |
|
ne zaradi oblikovanja postave, ampak zaradi telesnega počutja in krepitve zdravja je telovadba pomembna in v današnjem času, ko večina v službi samo sedi, tudi nujna kot razumem, te v bistvu odrasli ljudje opozarjajo na tvojo težo. povej jim, da te to moti in boli. čeprav včasih je tako, da izrečene besede niso mišljene tako hudo in žaljivo, kot jih mi čutimo. in mogoče si tudi preobčutljiva. ne vem, razmisli sama ali te res verbalno napadajo, ali pa je tvoj pogled takšen
Pupika, če me pa vedno vsi opozarjajo na to, sploh takrat ko pridem domov. Saj priznam, da se mi ne da telovadit, pravzaprav se mi ne da niti psa peljat ven zadnje čase....ampak komentarji o telesu drugega so res odveč...kaj pa koga briga , res nimajo kaj drugega počet v življenju?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Prisotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 10:29 » |
|
imajo dosti drugega za počet Roza ... ampak izberejo tisto kar je najlažje ... pri sebi uredit zadeve ni lahko in eni še niso pripravljeni na to ...
tudi mene vse zelooo prizadane ... sama dostikrat rečem, da sem tako 'krhka', da sem za živet le v pravljicah ... (pa še to so nekatere čist prekrute) ...
ampak nekako grem dalje ... počasi ... še vedno se sekiram, še vedno mi je težko za popi*dit in kljub temu, da veš to in ono, ko se zgodi te vrže dol ... spet ti gre po glavi pa kaj ljudje to in ono, pa kako so lahko takšni, pa kako ... ampak res ni kej drugega kot izogibat se negativnih ljudi in it svojo pot dalje ... spremeniti drugih se ne da, lahko pa se mi sami - se pravi, s časom lahko dosežemo, da nas to ne bo več prizadelo v tolikšni meri ... pa kakšne pozitivne afirmacije pomagajo meni včasih - govori si kaj kar te vsej delno pomirja takrat ... Ti si dobra oseba, ti delaš dobro ... in dobro se z dobrim vrača ... pa čeprav ne takoj in ne v isti stvari kot jo daješ!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 10:36 » |
|
Moonica, pa saj ne rečem, da jaz npr sošolcu kdaj nebi usluge hotla naredit, prav nasprotno, veš koliko sem zanj naredila, kolikokrat mu rihtala zapiske, mu jih kopirala in vse. Ta druga oseba, ki živi 500 km stran pa tud nikol me ni za nič prosila, ampak vseeno sem si pač mislila, tudi jaz bi šla komu rihtat če bi vedla, da živi 500 km stran. Valda je lažje meni porabit 3 ure, kot pa njemu 5 ur za vožnjo v eno stran, pa še bencin pa vse. Ampak tako je. Očitno.....potem pa vsi jamrajo kak so finančno bogi, pa kak so stanovanja draga pa..ja, saj so, ampak mladi si pa sploh ne pomagamo med sabo, da bi nam šlo boljše. Očitno bom morala še veliko delati na sebi, imaš prav... Tudi meni se včasih dozdeva, da sem samo še za v pravljico... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 02. junij 2008 ura: 23:35 » |
|
Danes sem šla celo na fitnes, neverjetno....upam, da me bo to navdušenje držalo čez poletje. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Prisotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #18 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 08:21 » |
|
Če te bo 'držalo' celo poletje - kul! ... če ne ... tudi kul! Nič se s tem obremenjevat ... Kakšno knjigo bi bilo dobro vzet v roke ... o samozavesti, o imeti se rad itd.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Roza
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #19 dne:: torek, 03. junij 2008 ura: 10:49 » |
|
Če te bo 'držalo' celo poletje - kul! ... če ne ... tudi kul! Nič se s tem obremenjevat ... Kakšno knjigo bi bilo dobro vzet v roke ... o samozavesti, o imeti se rad itd.
Imaš morda kakšen predlog za naslove knjig?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|