|
DAMa
|
 |
« dne:: četrtek, 22. januar 2009 ura: 22:21 » |
|
OK, sem se odločila, da poskusim. Homeopat mi je predpisal tista svoja zrnca in bomo videli, kaj bo. Bom poročala, zaenkrat (po 1 dnevu), ni nobenega učinka  Kakšne izkušnje?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Pogum potrebujemo, da vstanemo in spregovorimo; prav tako pa ga potrebujemo, da sedemo in poslušamo.
|
|
|
ami
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Prispevki: 268
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 22. januar 2009 ura: 22:32 » |
|
dama
zelo priporočam... sem jemala v času hude izčrpanosti in prav tako hudo na srcu bolan otrok... škodit ti ne more, tudi v kombinaciji z tradicionalnimi zdravili... homeopat (mora bit šolan medicind) pa naj bo dober, tudi med njimi se znajdejo mazači... jaz sem hodila v Zagreb in s hčero sva jemali preparate na bazi zlata in vrtnice, tretje stvari ti pa ne povem, da se ne ustrašiš
ko sem začela jemat, sem bila kot znucana vileda cunja, po dveh mesecih jemanja ob istih obremenitvah in istem načinu življenja oz. okoliščinah sem se počutila tako, kot da bi šla sama sebe novo kupit v štacuno.... še enkrat, priporočam.... če bo Hister mel kaj za pripomnit, mu reci, da je moder može in veliko ve, o tem pa ne dovolj.... tle smo se že bockali, ampak ni vsega prebral predvsem pa na svoji koži preizkusil
loh, pa tud vzameš placebo... ta dokazano v 20 do 30% deluje
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Gaba
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 94
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 22. januar 2009 ura: 23:50 » |
|
dama jaz sem imel arzenicum album in podobne pa pri paniki ni nič pomagalo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
DAMa
|
 |
« Odgovori #3 dne:: petek, 23. januar 2009 ura: 16:23 » |
|
Hvala za odgovore. Ami, tudi moj homeopat je sicer zdravnik, zelo priporočan in hvaljen. Bomo videli. Jaz verjamem, da vsaj nekaterim lahko pomaga, ker je pomagalo moji tašči (na zelo očiten način, tako da...). To zdravilo, ki ga je meni dal, nima nobenega imena, tako da ne vem, kaj jemljem - lahko je tudi samo cukrček. Po 2 dneh, nobenega vidnega učinka ali poslabšanja. Seveda tudi placebo pomaga!  Polovica zdravja je v podzavesti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Pogum potrebujemo, da vstanemo in spregovorimo; prav tako pa ga potrebujemo, da sedemo in poslušamo.
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Prisotni
Spol: 
Prispevki: 1.579
|
 |
« Odgovori #4 dne:: petek, 23. januar 2009 ura: 16:30 » |
|
DAMa, zaradi kakšne težave pa jemlješ ?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
ami
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #5 dne:: petek, 23. januar 2009 ura: 18:41 » |
|
ima ime, ima... loh da je kdo pozabil napisat na embalažo, ime pa ima vsako homeopatsko zdravilo, še bolj pomembna pa je potenca
zdaj so tudi v Sloveniji homeopat. zdravila uradno v prodaji, predpis pa določa kako mora bit kaj označeno itd., itd.,
če te zanima, zavrti telefon, pa ti bodo hitro povedali.... njihov seznam zdravil je strašansko dol, čak, kako se že reče, aha Matera Medica in sam izurjeni se v njemu znajdejo... da bi dolčil pravi preparat in potenco, mora homeopat dobro opravit tisti prvi pogovor, ki naj bi trajal kako uro in pol... tekom enega ali dveh tednov bi se moral učinek pokazat... kadar se stanje v prvih dveh dneh poslabša, to kaže, da arcnija dela tko kot more
pravo diagnozo postavit je najtežji del dohtarskega posla, zato so nam hvaležni za vsako povratno informacijo o počutju, stranskih učinkih....
v ceno tistega, kar si plačala spada tudi to, da so ti dolžni povedat, kaj so ti predpisali.... zvrcni po telefonu, pa boš vedela... vprašaj tudi v kolikšnem času naj bi se počutje izboljšalo, če se pa ne bo, pojdi nazaj, morda bo določil višjo ali nižjo potenco, učinek pa bo večji... vse to lahko opraviš po telefonu, ni potreben ponovni pregled ali "kontrola"... poleg placeba, ki reeeeeeees pomaga, ti jaz svetujem še kako dobro misel... v njej je zakodirano veselje, optimizem, pogum in vse kar rabiš za psihosr... garant deluje.... vidiš pri meni, sem že kar "preveč" zdrava
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
DAMa
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sobota, 24. januar 2009 ura: 21:20 » |
|
Hvala Ami, dejansko se ne počutim najbolje, ne včeraj, ne danes  Ampak to je že tretji dan po jemanju in si želim, da se začne kakšno izboljšanje? Moonica, zaradi paničnih napadov. Zadnje čase so bolj pogosti. Ni prehudo, samo takrat, ko pride, ... No, saj veste, kako je.  Naročena sem bila že zelo dolgo, skoraj 1 leto sem čakala na datum. Takrat, ko sem se naročila, še ni bilo nič narobe. Zdaj je pa glih malo bolj bedno obdobje in bomo videli, če to kaj pomaga. Če ja, super, če ne, pa bo kaj drugega 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
DAMa
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 03. februar 2009 ura: 19:59 » |
|
Prvi teden: grozno. Tako slabo se nisem počutila že dolgo. Prav kriza je bila par dni. Panika, da se ne spomnim. Še z novimi simptomi, prav presenetljivo nadležnimi - sem se tako čudno tresla (odznotraj), da sem mislila, da je potres v Kopru. Potem mi je pa mož povedal, da ni potresa in sem opazila, da to samo jaz čutim v sebi. Freak-out totalen ... Zdaj je zvečer bolj tako tako, ampak v primerjavi s prejšnjim tednom je super  Upam, da bo vedno boljše.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ami
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 03. februar 2009 ura: 21:52 » |
|
tudi pri teh zdravilih velja pravilo, da v primeru občutnega poslabšanja ali spremembe stanja, moraš obvestiti zdravnika
meni se je nekajj podobnega zgodilo, ko sem h.z. začela jemati v eni od epizod depresije; ko sem dohtarja po telefonu obvestila o nenadnem poslabšanju (fizična oslabelost, izrazit tremor, povišana temperatura, omotičnost, hud glavobol ipd.) mi je naročil, naj se nemudoma oglasim v ordinaciji; ob tem me je povprašal o morebitnih dodatnih "stresorjih" oz. obremenitvah, ki jih pred tem ni bilo; malo sem pomislila in ugotovila, da jih je kar nekaj; odločila sem se potrpeti še par dni, da vidim, ali bo kaj bolje... je bilo! ko so "dodatni stresorji" odpadli, je tudi moje fizično in psihično počutje bilo občutno boljše... tekom prvega meseca jemanja h.z. (brez jemanja drugih zdravil) se je zadeva do te mere uredila, da sem lepo sigurno sedela na zeleni veji in bingljala z nogami... red v glavi sem pa morala kar sama narest (odločitev o tem, za kaj se sploh splača sekirat in ali se je sploh treba sekirat....); zraven sem jemala ves čas še vitamine skupien B kompleks... ta reč pri meni deluje zelo pomirjevalno in tako nekako kot da bi se osebni akumulator energije lepo sproti polnil brez nevarnosti, da bi se prehitro izpraznil
jaz svetujem na začetku vsake terapije obvezen dodatek: stran z vsemi problemi, ne se brez potrebe izpostavljat, dokler še nisi dovolj trden (saj problemi itak počakajo), sicer lahko izpade, da si sam sproti režeš vejo, na kateri sediš
vsekakor DAMa vprašaj za mnenje homeopata, lahko da bo potreba spremenit potenco ali kaj podobnega, morda tudi drugo zdravilo... hm, mene tud ne zadane dovolj, če pijem kavo brez kofeina in se moram pol nalivat do onemoglosti, da mi "pride"; ne pozabi pa "iz/odključit" se od "problemov"
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
DAMa
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 03. februar 2009 ura: 22:07 » |
|
Ma glih zdaj po nasvetu prijazne osebe razmišljam o tem, kaj se še vse dogaja trenutno. Da je izpitno obdobje sigurno ne pomaga - ampak najbolj po mojem vpliva to, da sem hkrati nehala jemati kontracepcijske tabletke. Po nekaj letih jemanja je moj sistem čisto zmešan in mi meče hormone  Tako da... Jaz spremljam, kaj se dogaja. In če bo še naprej hudo, bom seveda poklicala homeopata, da vidimo kako in kaj. Zaenkrat OK. Živim 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ami
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #11 dne:: torek, 03. februar 2009 ura: 23:14 » |
|
kontracepcijske tablete so hormonski preparat in ta zagotovo zelo vpliva na splošno, tudi psihično počutje; ponavadi traja kakšen mesec ali dva, da se organizem privati oz. naravno ustvari, kar je prej dobivalo iz k.t.
v teh dneh, ko prihaja nova fronta, smo precej občutljivi na vremenske spremembe; le-te vedno upoštevaj pri svojem počutju; to se lepo vidi, pri majhnih otrocih in starejših, še najbolj pa pri bolnih; ponavadi so v teh dneh tečni, kot kaktus; ko se vreme ustali, se umirimo tudi mi; tudi na položaj Lune ne pozabi; to so vse neki faktorji, ki vplivajo, mi pa na njih pozabimo... moja hči ima v takšnih dneh hude glavobole, visok pritisk ipd., tudi jaz, samo v manjši meri; veliko zdravega spanca bo tudi prispevalo k mirnejšim dnem; predno zaspiš izvedi katero od tehnik sproščanja; tudi svetloba ni brez pomena - gre za povsem fizično delovanje, ko svetloba vstopa skozi oko in prihaja do žleze (ne vem zdaj, kako se ji reče) in ta potem izloča ta pravo količino serotonina; v zimskih dneh je vedno premalo svetlobe, če še nimaš "zdravilne luči", si jo omisli; zračenje prostorov pozimi ponavadi tudi ni zadostno in električna nabitost, zato ti svetujem nabavit si kvaliteten ionizator zraka.... vse, kar ti naštevam, so drobne stvari, ki pa niso brez pomena... nobena od njih ti škodila ne bo, lahko pa veliko pomaga
izpiti!? a se splača sekirat? saj bo še kakšen rok? zakaj pa ne bi sebe kdaj častila, da kakšnega opraviš "za silo", ali pa negativno... svet se ne bo podrl, ti boš pa zase prišparala malo več "svoje življenjske energije"... vprašaj se vedno, ali bi se dalo še malo bolj na easy lotit zadeve? sčasoma se zverziraš in živčni sistem več tolk ne nagaja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #12 dne:: torek, 03. februar 2009 ura: 23:39 » |
|
Ja...tile dnevi so *peklenski* DAM-a. Ne vem kaj mi manjka in kaj imam odveč. Najbrž oboje.  Definitvno pa nam *proizvodnja* hormona sreče šepa. Včasih si misli, da je tudi ona v recesiji.  ami pa ima prav...čim več drobnarij, ki polepšajo in olajšajo življenje. Jaz trenutno jem bombone...čokoladne.  In prej sem si privoščila doooooooolgo tuširanje še z majhnim ostankom Lush-a. Glede na moje trenutno finančno stanje, bom Lush nekaj časa gledala skozi okno trgovine pri Magistratu.  Če me boste kaj obdarovali za moj rojstni dan junija....ne pozabite Lush.  Lahko je tudi mali košček. Kar zadeva ocene DAMa...naj te ne skrbi? Saj en faks že imaš narejen...tole je samo bonus...aneda...in tvoje zadovoljstvo. In tudi veš, da se znaš potruditi za več...če se ti da.  P.S. Jaz sem imela dveletno terapijo z Vobenolom (hormonom ščitnice) in zelo hudo je bilo ko sem opustila. Pač ni nič pomagal pri zmanjšanju gomoljčkov na lotusih ščitnice. Sedaj sem nekaj časa jemala Eutyrox...pa mi TSH preveč varira...in ni dobro. Hormoni so naše gonilo in tudi zato se ti malo *fuzla*.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 03. februar 2009 ura: 23:46 od Alexx »
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
ami
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #13 dne:: torek, 03. februar 2009 ura: 23:47 » |
|
jem bombone...čokoladne aha, zdaj te pa imamo; kar lepo povej kolk stanejo? ti se lepo zdraviš z bonboni, potem pa zmanjka za članarino? dovoliš, da ti jaz poravnam? a vsaj ješ ta črno oz. ta pravo belo čokolado? si se pred tem "nafilala" še s kakimi drugimi naravnimi pomirjevali? meta, med, mleko, semena (lešniki, mand....)? priznat greh sicer spada v terapijo, še bolj pa opustit ga oz. nadomestit... naj te tvoj najdražji stisne v objem in bo to najboljtapravo nadomestilo za vse arcnije
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
ami
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 04. februar 2009 ura: 00:14 » |
|
dobiš nagrado, seveda dobiš
ampak lepo po vrsti
odvisnike je treba lepo najprej zdisciplinirat in potem sledi nagrada; isto kot v društvu, plačaj članarino in dobiš bonus...
torej, zmanjšaj ali pa nema čokolada, ima Lush;
na odvisnost se pa verjemi spoznam (tud mamila); no, zdaj ne vem, kako bomo tebe stestiral al si vzela in si high, al si čista...
unga za pod koutr boš pa prej srečala, ko boš vsa vitka in mikavna pred njim špancirala... vidiš, dozo č. moraš zmanjšat, al pa ukint..
ti se pa sama odloči, kaj ti bolj škodi in kaj koristi
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
Jagodka
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sreda, 04. februar 2009 ura: 18:18 » |
|
Jaz trenutno jem bombone...čokoladne. Kateri homeopat ti je pa te bonbončke predpisal? Kakšno potenco? A jih kupiš pri nas, al moraš iz tujine uvažat? Daj nalepi njegovo spletno stran ali pa telefonsko. Lahko tudi na ZS  Lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane. V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
|
|
|
ami
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
|
 |
« Odgovori #18 dne:: sreda, 04. februar 2009 ura: 23:22 » |
|
v homeopatskih čokoladnih bonbonih ni čokolade; je tolk razredčen preparat (samo neka sled spomina na č.), da od zgauzneš od same žalosti
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
dane
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 96
Jadranka
|
 |
« Odgovori #19 dne:: torek, 24. februar 2009 ura: 14:32 » |
|
kAVŠEK DRAGO JE BIOENERGETIČAR IN HOMEOPAT,PREDVSEM PA ČLOVEK V PRAVEM POMENU BESEDE.žIVI jAGNENICA PRI ZIDANEM MOSTU,TEL. POGLEJ V IMENIKU. PARTNER JE BIL PO POSKUSU SAMOMORA V HUDI DEPRESIJI IN GA JE ZVLEKEL V 14.DNEH.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|