Pozdravljena a648!
Verjetno boš morala jemati zdravila, ki ti jih je predpisala zdravnica. Če si odrasla, mama nima pravice braniti ti jemati jih. Torej ti predlagam, da stopi do zdravnice in jo zaprosi, da ti predpiše primerna zdravila. Imeti majhnega otroka je napor. Mogoče se tudi zaradi tega slabo počutiš. Občutki, da se ti bo zmešalo, naj te ne prestrašijo. Tudi jaz sem imela take občutke, ko sem imela leto dni starega otroka in še novorojenčka, a glej, ni se mi še zmešalo, pa je od takrat minilo že ogromno let. Ko bo otrok nekoliko starejši, boš imela več časa za počitek in oddih, ki bosta ugodno vplivala na tvoje počutje. Po rojstvu otroka je veliko mamic depresivnih. Kasneje pa se to pri večini uredi.
Poskusi čim manj razmišljati, kako bi bilo, če ne bi..., take misli vodijo navzdol; razmišljaj raje, kaj lahko sama storiš, da boš našla več veselja do življenja in večji mir v svoji duši.
Organiziraj si življenje tako, da boš imela čas za sprehode v naravi. To zelo pozitivno vpliva na duševnost in živce. Ne pozabi, da je narava naša velika prijateljica! Kolikor sem te brala, imam občutek, da pri tebi ne gre samo za depresijo, ampak tudi za bolj rahle živce. Predvidevam, da si zelo nežno in čustveno bitje. Nujno je, da stvari vzameš v svoje roke. Delo, počitek, rekreacija, vse to mora biti v nekem sorazmerju. Dobro bi bilo prepoznati, koliko napora lahko preneseš, a da se to ne odraža v poslabšanju počutja.
Svojemu fantu jasno povej, kako si predstavljaš vajino skupnost, kaj pričakuješ od njega, kakšne potrebe imaš. Nekateri moški pač ne vedo, kaj ženska potrebuje. Če se bosta pogovorila, je več možnosti, da se bo stvar izboljšala. Če pa ne bo takoj kakega vidnega izboljšanja, mu ponavljaj, kakšne so tvoje potrebe. Jasno mu ponavljaj, da kot ženska pričakuješ več nežnih objemov in podobnih nežnosti. Nekateri fantje so odraščali v družinah, kjer objemanj in poljubljanj ni bilo. Potem ni čudno, da tega ne prakticirajo kasneje v življenju. Tudi vajin otrok bi moral biti deležen ljubkovanj kakor od tebe, tako tudi od njega. Mnogo stvari lahko rešiš s pogovori.
Torej, imej se rada in delaj sebi to, kar te lahko zadovolji in pomirja!

Tayana