FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 10:07

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: To pa je moja depra  (Prebrano 5024 krat)
Bogica
gost
« dne:: petek, 23. maj 2008 ura: 13:47 »

Danes imela pri eni psihiatrinj v bolnici neke vrste kontrolo......
In potem govoriva malo o tem kaj vse se je v tem letu odkar jem AD dogodilo, kaj
se je izboljšalo, kaj je slabše......tako nekako sva poskusili potegniti črto čez vse....

Pa vem, da sem ogromno naredila na sebi,da sem se iz tiste najhujše luknje že izvlekla
vse ostalo pa še rabim čas in čas in čas.....

Med drugim sem ji tudi povedala,da sem znižala Cymbalto na 90mg........ In reakcija?
Takoj nazaj na 120 mg!!!!

Včasih enostavno ne morem razumeti zakaj toliko silijo v te AD? V neki meri sem sama
nase ponosna, ker sem uredila kar nekaj stvari v tem času. In moja želja vsekakor ni
večno metat v sebe te AD. In če zdaj funkcioniram na 90mg zakaj in čemu višanje?

Saj je vse lepo in prav. Ko te čisto vrže je že o.k., da ti pomagajo AD....
Ampak zdaj sem že v drugem feelingu. Saj še pridejo obdobja, ko me vrže. So pa
krajša in manj huda. In verjamem, da jih bo vedno manj. In želim si to.

V bistvu sem ugotovila, da ko pri psihiatru malo pojamraš ti takoj ponudijo večjo dozo.
Je pa bistvo  vsega čisto nekaj drugega.Saj meni tabletke ne bodo spremenile mojega
življenja. Je res, da mi bodo pomagale.

In vsak dan, ki ga preživim je zame uspeh. Vsak dan, ko se počutim dobro tam nekje
globoko....je zakon zame......
In vem, da ko sem na maksimalni dozi ,da ni nekih pravih občutkov. Da to nisem jaz in
da to nočem biti jaz.
Da in dala si bom priložnost, da se začutim. Vsaj dokler imam voljo.
Če pa kdaj to voljo izgubim pa bom morda živela z AD.

LPB

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: petek, 23. maj 2008 ura: 13:49 »

bogica, kaj je pa za ostalo rekla? za napredke... pa kaj bi še kazalo nardit...?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
BB
gost
« Odgovori #2 dne:: petek, 23. maj 2008 ura: 14:22 »

Meni je moja psih. rekla da po raznih raziskovalnih študijah naj bi Cymbalta 120 mg imela isti učinek kot 90 mg in ona več kot 90 mg  Cymbalte ne predpisuje. Rekla je tudi, da to velikokrat same farmacevtske firme priporočajo večje doze za boljši učinek da bi imeli večjo prodajo, vendar neodvisni testi zdravil potem pokažejo drugače.
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #3 dne:: petek, 23. maj 2008 ura: 14:34 »

Bogica....sam sem se odlocil da bo sedaj po vec kot letu "aktivnega boja" zacel pisati
dnevnik pocutja. Zakaj ? da bom lahko dobil vpogled v svoja nihanja in pocutje......
Tudi moja psihologinja me je opozorila da se depra lahko vedno vrne, lahko v lazji obliki
in zato to spremljanje pocutja. Sam sem pred pol leta zmanjsal na 15mg Cirpalexa in
sedaj bi sel "testno" na 10mg.....vedno se lahko vrnem. Ocitno je tvoja psihijatrinja presodila
da imas trenutno prevec stresno zivljenje in ...... ne vem na koliko cas se vidita ?
Jaz hodim na 14 dni in...lahko moja prej opazi spremembe kot tvoja. Pri sebi ze nekaj casa opazujem
svojo psiho glede na utrujenost. Bolj sem utrujen bolj ne obcutek "nemoci" in boja mocan.
Zato si lepo ali grdo privoscim kaksno uro vec spanja...samo da odzenem tesnobo in tisti grozen občutek.
Napisi si tudi kreditno listo , kaj ti je uspelo, in tisto kar ti ni...in potem lahko delas dokaj realne analize.
Bila si pobudnik za nekaj skupin za samopomoc v vasem koncu....za  to je potreben pogum....
Drzi se.....

Lost
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #4 dne:: petek, 23. maj 2008 ura: 17:13 »

Ja...to je tvoja depra Bogica in nihče bolje od tebe ne ve kako se počutiš. Če si depra repetent je bolje dolgo časa jemati AD-je. Ne vem pa če je tak *greh*, ker si malo zmanjšala dozo. Preverjaj svoje počutje in ob prvem *čudnem* znaku ukrepaj.
Ne vem pa če je potrebno preveč natančno vrednotit vsak trenutek dneva. Vsi...ne samo počenčki imamo malo boljše in malo slabše dneve. Ni treba, da ti je depresija vsak trenutek v mislih. Poskusi živeti kot, da depre ni nikjer in je ni bilo...a z malo previdnosti. Smiley
Prijavljen

alexx Afro 
Bogica
gost
« Odgovori #5 dne:: petek, 23. maj 2008 ura: 18:33 »

Ja Alexx se strinjam - vsi imamo dobre in slabe dni....včasih kar pozabim, da nisem
edina v tem....

Lost - jaz imam srečanja pri psihiatru na vsake tri mesece. In še potem je to le kakih
15 minut časa. In nikoli nisem prepričana, da uspem tam vse nazorno povedati, ker vem,
da me preganja čas. In zato nekako ne morem zaupati, da lahko nekdo v tako kratkem
času oceni mene in moje počutje.
In nekako sem si v tem času sestavila svoj urnik - ki vsebuje dodatno spanje in veliko
aktivnosti. Pa pridejo dnevi, ko jih pač moram prespati, pa pridejo dnevi, ko se moram
potožiti.....pa pridejo dnevi, ko spustim tudi solze..... Pa zaenkrat sem še vse nekako
prebrodla....in še naprej se bom trudla....
Bi pa nekako vseeno rada, da mi ob tem stoji in me vzpodbuja psihiater. Res ne vem kako
bi vse skupaj potekalo, če ne bi hodila k psihoterapevtu.

In hvala vam... oki

lpb

Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #6 dne:: petek, 23. maj 2008 ura: 20:21 »

Lost - jaz imam srečanja pri psihiatru na vsake tri mesece. In še potem je to le kakih
15 minut časa. In nikoli nisem prepričana, da uspem tam vse nazorno povedati, ker vem,
da me preganja čas. In zato nekako ne morem zaupati, da lahko nekdo v tako kratkem
času oceni mene in moje počutje.

TUdi sam imam psihiatra na 3 sedaj na 4 mesece......psihologinjo pa na 14 dni.
Lej vsakdo ima svoj nacin dela, samo jaz vedno napisem nekaj tistih "najhujsih" misli in
moje reakcije. Potem on iz tega lazje oceni sliko v situacijah kot pa iz tvojega pripovedovanja
ko si se vkljucila "cenzuro".
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #7 dne:: sobota, 24. maj 2008 ura: 00:25 »

Bogica zelo dobro in nazorno si opisala svojo depresijo  clap
Jaz pri psihiatru letos še nisem bila,hodim pa k psihologinji - vsakih 14 dni.
Moj zadnji obisk pri psihiatru je bil itak zelo,zelo hiter - pa tudi zelo poučen.
Takoj na začetku mi je dejal,da izgledam utrujena in bova povišala AD - sem na min. dozi .
Pa si doktor takoj premisli in pravi : ne ne bova zvišala,sama veste,da ste utrujena,imate preveč na plečih,veste kako izgleda na dnu in sama se morate znati ustaviti.
Kaj naj rečem ima prav ! Dobro me pozna,si zaupava,sama naj bi si po potrebi zvečala dozo AD,pač odvisno od počutja. ADji so nam v pomoč,vsi pa delamo na tem,da bi bili morda nekoč brez njih.
Sama sebe najbolje poznaš in če se na 90 mg dobro počutiš,ne vem zakaj bi dozo višala.
Psihiatrinji naslednjič povej odkrito kaj,kako in zakaj si storila kot si .
Si odrasla in samostojna ženska,ki po mojem ve kaj dela !
Srečno in vse dobro ti želim  Smiley

lp
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #8 dne:: sobota, 24. maj 2008 ura: 09:59 »

dala si bom priložnost, da se začutim. Vsaj dokler imam voljo.
Če pa kdaj to voljo izgubim pa bom morda živela z AD.

Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar