FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 14:38

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zdravila proti bolečinam  (Prebrano 2324 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 883

« dne:: ponedeljek, 12. januar 2009 ura: 08:58 »

Zanima me, katera zdravila brez recepta vzamete pri bolečinah?

Namreč: spet so se mi pojavili tenzijski glavoboli. Že kakšne 14 dni se ubadam s tem. Glavoboli so pri meni sicer redkost. Če kaj, vzamem Lekadol in je. Pa še to če je bilo res hudo. Zdaj pa mi ne prime. V lekarni mi je predlagala Nalgesin in jaz, trola, nisem povedala, da jemljem AD. Kot sem brala v navodilih, naj sicer ne bi bil problem, ampak sem imela po tableti dva kar huda napada panike. Enega po pol ure in enega po 5ih.

Ali ima kdo podobne izkušnje?
Kako si lajšate glavobole?
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
Amelie
gost
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 12. januar 2009 ura: 09:28 »

Meni Nalgesin pomaga hitreje in bolje kot Lekadol. Ga pa tudi ne vzamem ob vsakem glavobolu, ampak takrat, ko je bolj hudo in ne kaže, da bo minilo samo od sebe. (Sovražim tablete in itak jih moram jest vsakodnevno.) Dvomim, da bi bil lahko povezan z napadi panike, po moje ne.

Pri tenzijskih glavobolih včasih pomaga sprehod ali če se uležeš za pol urice. Na dolgi rok redna rekreacija, sprostitev, ampak to verjetno že sama veš. Meni je zelo pomagala tudi akupunktura.
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.411

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 12. januar 2009 ura: 12:05 »

Meni Lekadol ne prime popolnoma nič, to sem imela priložnost ugotoviti takrat, ko sem se na ADje bala vzeti karkoli drugega. Tako da sem se potem opogumila in vzela dobri stari Aspirin. Prime mi pa drugače tudi naprosin, samo raje vzamem aspirin.
Jagodka, po mojem ti napada panike ni povzročil Nalgesin (razen če je bila kakšna različica napumpana s kofeinom, da prej prime - če je, potem piše na škatli in v sestavinah), ampak to, da si se pač bala, da ti ga bo. ADji ne gredo skupaj z antimigreniki, kar pa Nalgesin ni. Sicer imajo tako ADji kot veliko tablet proti bolečinam učinek na strjevanje krvi (ga upočasnijo oz. zmanjšajo), samo mislim, da je to pri zdravemu človeku zanemarljivo. Pa panike tudi ne povzroča.
Za vsak dvom ali vprašanja, pa je seveda bolje, če gremo do/pokličemo psihiatra oz. tistega, ki nam je zdravila predpisal.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 587

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 12. januar 2009 ura: 15:48 »

Za bolečine (menstrualne, glavoboli) jemljem Panadol (ali Panadol extra - malček močnejš od Panadol) oz. Panadol rapide (baje hitreje prime).
Mi pomaga, in tud ko sem jemala Ad-je ni bil problem sočasnega jemanja. Tud za želodec je prijazen, ne "obleži" kot nekatere druge tablete.

Lekadol je na zalost pri men isto kot navadn bombon.
Žal je moje telo navajeno teh protibolečinskih tablet, tako da men aspirin in lekadoli ne primejo ravno...

Lp, soncnica
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.411

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 12. januar 2009 ura: 16:29 »

^^Kar je zanimivo, ker je Panadol isto kot Lekadol, samo druga firma Smiley.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 587

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 12. januar 2009 ura: 18:12 »

Ma ja zanimivo. Dost je tko al tko v nasih glavah.
Men osebno prime Panadol extra, Lekadol je isto kot da ga ne bi vzela. kiselnasmeh

Pred Panadolom sem pa jemala Bonifen. Vendar se je telo očitno navadilo nanj (migrene, tenzijski...), da mi ni vec prijel. Res je drzi to, da z zdravili samo posledice odpravljamo, vzroka pa ne..  zardevam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar