FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 14:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Spanje??!!  (Prebrano 3454 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
J.N.
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 29

« Odgovori #40 dne:: četrtek, 28. april 2011 ura: 15:22 »

Zjutraj moram ponavadi razmeroma zgodaj vstati, ja. In v večini primerov spim nekje 4-6 ur in potem nadoknadim ob koncu tedna, včasih tudi popoldne, če je ponoči prekratka.
Bolj se mi zdi verjetno, da me nekaj odvrača od tega, da bi šel spat, ampak ne vem, kaj. Mogoče sanje. Sploh zadnje čase se mi namreč zelo pogosto sanja. Zaspim pa običajno kar lahko, itak sem se že navadil preusmeriti misli, če te onemogočajo spanje.
Prijavljen
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 423

Hrabra miška

« Odgovori #41 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 19:17 »

Imam eno težavo s spanjem.

Zadnjih 11 dni ne morem prav spat. Ko zaspim, je ura že zelo zgodnja, med 3. in 4., vmes se zelo pogosto prebujam, sanje so žive, povezane z resničnim svetom. Vstanem neprespana, pridružili so se glavoboli. Zadnje dni se mi pogosto strga nit in veliko pozabljam, koncentracija je pod mejo vzdržnosti. Istočasno z nespečnostjo so se pojavili krči v mečih.

Običajno berem, dokler me ne pobere, ampak sedaj to ne pomaga. Sem izvajala PMR, kuhala kamilice in meto, vzela Helex, si zamenjala tudi ful lepo novo posteljnino sesmejem in nič.
Včeraj sem si načrtovala zelo pester in psihično in fizično utrujajoč dan in sem pričakovala, da bom po njem padla v postlo. Ampak ne.
Danes me začenja skrbeti, ali bom končno spala; prej se nisem sekirala, ker sem pri sebi vajena takih obdobij in vem, da sčasoma minejo. Ta nocojšnji strah pred še eno neprespano nočjo pa me ne ravno pomirja  Embarrassed
Čudno je to, da me nič zame neobičajnega ne preganja, tudi zvečer grem spat dokaj umirjena. Običajno mi skrbi, strahovi in misli, ki se jih zavedam, ne dajo spati, sedaj pa je drugače. Zadeve, resda težaške, predelujem na terapiji in mi še kar uspeva, da jih ne nesem s seboj v posteljo. Ali je možno, da predelujem tako intenzivno v podzavesti? In kakšno vezo imajo krči v nogah?

Lunin vpliv pa sem sama izključila  sesmejem
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #42 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 19:18 »

jst kar 2x nism vzela zolrixa, ni  nočnih mor, niti krčev v nogah,.... spim super
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Jinjo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 128

« Odgovori #43 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 19:25 »

super sofia! jst morem rečt, da opažam pri sebi obdobja mor... pridejo tako enkrat na dva mesec, pa trajajo en teden... sicer zaspim ko klada zvečer, ampak se zaradi sanj tudi prebudim, vsa napeta....
pol pa kr minejo za neki časa...
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #44 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 19:26 »

kere tablete pa jemlješ?
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Jinjo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 128

« Odgovori #45 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 19:32 »

na cipralexu sem....sem pa to opazla, da se mi dogaja ko mam pred sabo kake pomembne stvari ali se mi obetajo spremembe... pa totalno sm opazla, da sanjam osebe, s kerimi sem čez dan imela opravek, v istih situacijah kot tisti dan,ampak v mojih sanjah je vse nekam sprevrženo in čudno...
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.540

« Odgovori #46 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 20:51 »

Sofija, ti je zdravnica ze odpisala, kako zdaj jemat?
Ti je rekla, da ne vzemi Zolrixa?
Ce imas take tezave na njem, bi blo bolje res kaj drugega vzet, kar tako hudih stranskih ucinkov ne povzroca. Ker nekaj je treba, saj se spomnis, samega AD ne smes jemat! Glede na izkusnje, potem, hitro na samem AD postanes spremenljiva, jezna, izredno nemirna. Vse skup. Ceprav, AP PA V VELIKI DOZI tudi daje depresijo ja.
Prijavljen

neimenovana
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #47 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 20:57 »

martinca............. ni mi še nič odpisala in sm kr mal razočarana.

spet bom mogla poklicat, pa mi je taka muka govort z dr. po telefonu  Angry

jutr pokličem! moram!

tnx martinca ♥

sofie
Prijavljen

kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.093

« Odgovori #48 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 21:42 »

Imam eno težavo s spanjem.

Zadnjih 11 dni ne morem prav spat. Ko zaspim, je ura že zelo zgodnja, med 3. in 4., vmes se zelo pogosto prebujam, sanje so žive, povezane z resničnim svetom. Vstanem neprespana, pridružili so se glavoboli. Zadnje dni se mi pogosto strga nit in veliko pozabljam, koncentracija je pod mejo vzdržnosti. Istočasno z nespečnostjo so se pojavili krči v mečih.

Običajno berem, dokler me ne pobere, ampak sedaj to ne pomaga. Sem izvajala PMR, kuhala kamilice in meto, vzela Helex, si zamenjala tudi ful lepo novo posteljnino sesmejem in nič.
Včeraj sem si načrtovala zelo pester in psihično in fizično utrujajoč dan in sem pričakovala, da bom po njem padla v postlo. Ampak ne.
Danes me začenja skrbeti, ali bom končno spala; prej se nisem sekirala, ker sem pri sebi vajena takih obdobij in vem, da sčasoma minejo. Ta nocojšnji strah pred še eno neprespano nočjo pa me ne ravno pomirja  Embarrassed
Čudno je to, da me nič zame neobičajnega ne preganja, tudi zvečer grem spat dokaj umirjena. Običajno mi skrbi, strahovi in misli, ki se jih zavedam, ne dajo spati, sedaj pa je drugače. Zadeve, resda težaške, predelujem na terapiji in mi še kar uspeva, da jih ne nesem s seboj v posteljo. Ali je možno, da predelujem tako intenzivno v podzavesti? In kakšno vezo imajo krči v nogah?

Lunin vpliv pa sem sama izključila  sesmejem

Libby, kako je pa čez dan, si kaj bolj utrujena? Te zmanjka kaj čez dan in zaspiš?

Tudi jaz imam zadnja 2 dneva mal težave in evo, čist sm pozabu na luno, to more bit to Smiley Sicer zaspim takoj, ampak se morm 2x preoblečt ponoč in menjat rjuhe, ker tako močno švicam, da so dobesedno poplave.. Ampak danes bo že bolje, more bit  Angry
Prijavljen
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Hrabra miška

« Odgovori #49 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 21:49 »

Hej,
če je luna kriva, bo danes gotovo boljše  oki Meni je tudi včasih toplo ponoči, predvsem ob menjavi pregrinjala v deko ali kovter, dokler se ne navadim na novo "nočno klimo".

Podnevi pa ne hodim spat prav zato, da bi ponoči počivala.
Prijavljen

kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #50 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 22:11 »

Podnevi pa ne hodim spat prav zato, da bi ponoči počivala.

Pa glede na to, da sedaj toliko manj spiš, ne občutiš čez dan nič večje utrujenosti? Jaz 1 dan brez spanca še preživim, po 2 dnevih pa že nastopi utrujenost čez dan in popoldne me hitr zmanjka.
Prijavljen
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Hrabra miška

« Odgovori #51 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 22:21 »

Oh da, čutim utrujenost in neko meglo v glavi. Pa malo me zanaša.

Spat pa ne hodim, ker si ne dovolim spanja po dnevi, ker si ga ne zaslužim.... če nisem ravno fizično zgarana, si ga ne smem privoščit. To je ostanek mojih starih vzorec... , ko sem si omejevala vse, kar je bilo možno, od wc-ja do toplih oblačil pozimi in vse vmes.
Prijavljen

Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.603

« Odgovori #52 dne:: četrtek, 13. oktober 2011 ura: 23:37 »

Libby! rozicodam

Za krče v nogah res ne vem, vem pa, da je čisto verjetno, da se te stvari, ki jih predeluješ na terapiji odražajo tudi ponoči.

Jaz zelo veliko sanjam in vem, da sem tudi že v sanjah predelovala stvari, ki so me težile.

In ti sedaj delaš zelo intenzivno. Stvari, ki jih ti predeluješ, niti slučajno niso lahke in posledice so tu. Ampak se mi zdi, da ko boš počasi šla čez te hude faze, se bo tudi spanje počasi umirilo.

Spat pa ne hodim, ker si ne dovolim spanja po dnevi, ker si ga ne zaslužim.... če nisem ravno fizično zgarana, si ga ne smem privoščit. To je ostanek mojih starih vzorec... , ko sem si omejevala vse, kar je bilo možno, od wc-ja do toplih oblačil pozimi in vse vmes.
Libby, res ni lahko iti čez stare miselne vzorce, ki so kar globoko zakoreninjeni. Ampak daj vsa malo poskušaj čez dan prespati. Poskusi se na kakšen način prepričati. Saj vem, da ni najlažje, če tega ne zmoreš. Ampak v nasprotnem primeru ne bo OK, ker spanec potrebuješ. Sploh pa zdaj, ko tako zelo intenzivno delaš na sebi.

Libby, res si se začela odpirati. In jaz te občudujem!
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #53 dne:: petek, 14. oktober 2011 ura: 08:02 »

Uff Libby, don't be so hard to yourself nehvala  Res, s spanjem popoldne ni prav nič narobe, dokler ti (popoldanska utrujenost) ne zmanjšuje kvalitete bivanja. Mislim, da je kratek popoldanski spanec (cca. 20 min) celo priporočljiv.

Zakaj pa toliko omejevanja oz. to zgleda že bolj samokaznovanje?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #54 dne:: petek, 14. oktober 2011 ura: 08:22 »

Uff Libby, don't be so hard to yourself nehvala  Res, s spanjem popoldne ni prav nič narobe, dokler ti (popoldanska utrujenost) ne zmanjšuje kvalitete bivanja. Mislim, da je kratek popoldanski spanec (cca. 20 min) celo priporočljiv.

Zakaj pa toliko omejevanja oz. to zgleda že bolj samokaznovanje?

se strinjam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Hrabra miška

« Odgovori #55 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 03:08 »

Js še kar ne morem spati   Cheesy

Ne vem, kaj to pomeni.
Zdej, al sem v obdobju, ko sta 2 uri pravega spanja za moje telo dovolj  unsure, kajti čez dan mi ne gre za spat, le utrujena sem in z meglo v glavi...
....ali pa je z mano kaj narobe  laughing

Res ne vem, samo tako ne gre naprej. Tisto, česar me je še najbolj strah je, da se bo ponovilo tisto obdobje, ko sem 2 leti vse noči močno trpela in se peklensko mučila. Takih noči me je strah. Vem, da mi kaže slabo takrat, ko si ponoči pustim prižgano luč, da odženem demone, še slabše pa kaže, ko potrebujem tudi prižgan radio, da preglasi moje misli. No, luč je že prižgana zadnje noči...

Kaj naj naredim?

Včeraj sem vzela zvečer 1,5mg Helexa...in nič!?!?! Postajam vedno bolj nestrpna...

PS  Omejevanje...dejansko je samokaznovanje, je zasidrano v meni. Ni mogoče ravno presekat in se začet imet rad. Sem že nekaj naredila na tem...se npr. stuširam zvečer tudi, če ni še čisto vse postorjeno, pa na wc si dovolim it... npr. oblačenje me še čaka, ampak tudi to bo sčasoma.
Zakaj pa je do tega prišlo, je pa dolga štorija  kiselnasmeh
Prijavljen

trzinka
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 3.427

« Odgovori #56 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 08:53 »

libby, kot da si v pričakovanju, da se bo res tisto ponovilo. Ne tako razmišljat, lahko je samo obdobje, ko slabo spiš, poizkusi s CDjem za sproščanjem, pa ga ponavljaj celo noč, če ne moreš spati, bo že malo prijelo rozicodam
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #57 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 09:09 »

Libby, kaj pa kakšna rekreacija pred spanjem, da mal utrudiš telo?
Prijavljen
martinca
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.540

« Odgovori #58 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 09:55 »

Libby, helex marsikomu ne pomaga pri uspavanju.... Na njem sem jaz postala kronicno nespecna in celo po kaksnem tednu jemanju in ukinitvi (helexa) pa za namecek anksiozna...   ne  Tud v navodilih nima zapisane indikacije  za lazje uspavanje....  Recimo lexaurin jo pa ima, pomaga pri uspavanju, ceprav ne uspava direktno, le telo pripravi (vsaj prva leta, dokler ni vajeno, vecinoma se clovek navadi). Meni ta lexaurin prime v najnizji dozi, ampak zal ima dolgo delovanje (8 do 12 ur) in sem na njem nekako rahlo custveno otopela.
Benzodiazepini pri uspavanju drugace predvsem  pomagajo tistim, ki zvecer niso navajeni jesti antipsihotika.
Prijavljen

neimenovana
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar