piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 267
modrost je dragocenejsa od zlata
|
 |
« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 21. september 2009 ura: 14:38 » |
|
iskreno receno, pri soncni svetlobi zjutaj najvec spim... :zardevam, ceprau ne grem spat pozno... aja, pa tud jz zadnje case ful sanjam, npr, kaj morm nardit next dan in da to delam, pa se pol zjutraj zbudim, pa nism ziher ce je narjen al ne  pa ne, ne polezavam ravno, sm kr aktivna.. pa vsak dan med drugim pol ure na orbitreku, da sm cist mokra 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Če v času stiske obupuješ, bo tvoja moč opešala
|
|
|
|
Tačka
|
 |
« Odgovori #21 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 07:51 » |
|
iskreno receno, pri soncni svetlobi zjutaj najvec spim... :zardevam, ceprau ne grem spat pozno... aja, pa tud jz zadnje case ful sanjam, npr, kaj morm nardit next dan in da to delam, pa se pol zjutraj zbudim, pa nism ziher ce je narjen al ne pa ne, ne polezavam ravno, sm kr aktivna.. pa vsak dan med drugim pol ure na orbitreku, da sm cist mokra  ej, daj vrzi orbitrek čez okno ven  .... pejd ven, na zrak, v naravo.. tam se prešvicaj ,.ne bit notri v prostorih .. ven na sonček  , pol pa pod tuš 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Smeh je pol zdravja ....
|
|
|
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #22 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 08:43 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tačka
|
 |
« Odgovori #23 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 09:02 » |
|
picolinca... prid naza v SLO.. boš vid'la, kaj je svež luft
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Smeh je pol zdravja ....
|
|
|
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #24 dne:: torek, 22. september 2009 ura: 09:08 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
zalostna
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 33
|
 |
« Odgovori #25 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 00:07 » |
|
vem da bi morala že zdavnaj spati, saj moram jutri v službo, a najtežje mi je ko v postelji premišljujem o svojih težavah in ne morem zaspati 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Pero je močnejše od meča.
|
|
|
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #26 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 00:10 » |
|
jz bi tud mogla spat  pa nix zato, vcasih je vredno 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Gigli
|
 |
« Odgovori #27 dne:: sreda, 23. september 2009 ura: 14:42 » |
|
žalostna..  gigli
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Gigli
|
 |
« Odgovori #28 dne:: torek, 15. december 2009 ura: 20:07 » |
|
Dragi forumci..  No nekaj časa je že minilo..vmes sem imela daljše boljše obdobje, tudi kar se spanca tiče. Nekako sem lahko vstala "dokaj" zgodaj in zdržala brez popoldanskega dremanja. Trenutno sem imela bolj slab vikend, ker sem v soboto delala 13 ur, potem pa sem v nedeljo prespala skloraj cel dan!!? Res je da sem dobila menstruacijo in imam res obupen PMS in ponavadi takrat res več spim ampak vseeno..potem imam seveda slabo vest in ..  Nikakor se ne morem naspat. Spomnin se ze dolgo nazaj...ko sem se naprimer zbudila v soboto ob 09:00-ih in enostavno nisem več mogla spat..tut če sem se trudla nisem mogla. Tega več ni. VEDNO bi lahko podaljšala ampak ne morem, ker grem delat. Težava je pa predvsem v tem, da hodim razmeroma pozno spat..okol 00:00 in tisit teden ko imam popoldansko izmeno, spiiim v nedogled do 12:00, 13:00 ure!! Potem vstanem in grem delat, povožena seveda. Potem ko zakjljučim ob 21:00-ih pridem domov, valda nisem zaspana in gledam TV pozno v noč...in tako dalje...začaran krog! Imajo tu zraven kaj tudi ad-ji?? Kako vam je nekaterim uspelo to izkoreninit?? Sodelovka mi pa pravi naj se ne sekiram, da njena hčerka tudi zeloo velikoo spi in da pač rabi več spanca in da s tem ni nič narobe... hvala ker me poslušate! gigli
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #29 dne:: sreda, 16. december 2009 ura: 08:29 » |
|
izmensko delo zna bit smotano in ubijajoče, vsaj kar se spanca in tovrstne rutine tiče; mogoče si postaviš točen urnik - ko delaš popoldne, vstaneš ob, recimo, vsaj 8.00 uri, ok, maksimalno ob 9.00 uri + obvezno zvečer it čimprej spat Težava je pa predvsem v tem, da hodim razmeroma pozno spat..okol 00:00 in tisit teden ko imam popoldansko izmeno, spiiim v nedogled do 12:00, 13:00 ure!! Potem vstanem in grem delat, povožena seveda. Potem ko zakjljučim ob 21:00-ih pridem domov, valda nisem zaspana in gledam TV pozno v noč...in tako dalje...začaran krog!  brez TV! Ko delaš dopoldne, pač vstaneš za na šiht, zvečer pa isto - čimprej spat. Glede na izmene si določi urnik in se ga čimbolj točno drži, dovoli si največ pol urce odstopanja. Sprva bo težko, a z disciplino in redom se spanje zagotovo uredi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Gigli
|
 |
« Odgovori #30 dne:: sreda, 10. marec 2010 ura: 18:08 » |
|
Hvala draga Arwen  , Ja vrjetno je velik del mojega pretiranega spanca kriva tedenska izmena. Ta teden imam spet "krizo" s spanjem..mogoče je mal krivo tut vreme, kaj pa vem! Vem tudi to, da preden sem zbolela in pred ad-ji sem naprimer v srednji šoli tudi rabla več spanca, dostikrat sem, ko sem prišla iz šole mal "zalegla" za urco, dve. Doma so me seveda imeli za leno  . Zadeva je v glavnem zeloo moteča. Saj se potrudim na čase in mi celo nekaj časa še uspeva, da imam normalni ritem, potem pa spet jovo na novo. Koliko lahko na to vplivajo ad-ji?? lp, gigli
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #31 dne:: četrtek, 11. marec 2010 ura: 06:53 » |
|
Vem tudi to, da preden sem zbolela in pred ad-ji sem naprimer v srednji šoli tudi rabla več spanca, dostikrat sem, ko sem prišla iz šole mal "zalegla" za urco, dve. Doma so me seveda imeli za leno  . podobno je bilo pri meni, s tem, da sedaj vem, da je bila glavni razlog za to (pri meni, namreč) depra... Ja vrjetno je velik del mojega pretiranega spanca kriva tedenska izmena. Ta teden imam spet "krizo" s
bi skor upala si trdit, da je to velik razlog; vsaj tisti, ki jih poznam, da delajo izmensko, pravijo, da imajo občasno kar težave z bioritmom in to taki, ki drugače nimajo še ostalih zdravstvenih težav, tako da predvidevam, da se pri nas to še bolj pozna...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
asdf
|
 |
« Odgovori #32 dne:: sreda, 17. marec 2010 ura: 10:47 » |
|
Mene sam zanima, če je nujno za vse te montje anksa, panični, depresija, itd... da se ponoči slabo spi !! oz. da si nespečen, ker js usako noč normalno spim brez zbujanja in tega ... in me zanima če pač je nujni znak teh motenj da slabo spiš, ker potem js nimam tega in so vse druge težave od nekje drugje
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #33 dne:: sreda, 17. marec 2010 ura: 11:00 » |
|
[/quot Mene sam zanima, če je nujno za vse te montje anksa, panični, depresija, itd... da se ponoči slabo spi !! oz. da si nespečen, ker js usako noč normalno spim brez zbujanja in tega ... in me zanima če pač je nujni znak teh motenj da slabo spiš, ker potem js nimam tega in so vse druge težave od nekje drugje
Ne, ni nujno. Lahko normalno spiš, lahko slabo, lahko na obroke, .....sploh se ne obremenjuj s tem. Bodi vesel, da s spanjem nimaš problema 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
piccolina
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #34 dne:: sobota, 29. maj 2010 ura: 22:39 » |
|
jaao, odkar nism več na zoloftu oz na ničimer več bi sam spaaaala  in nič mi ne pomagaaa da bi bla budna...  niti matura ki je čez 2 dni... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Gigli
|
 |
« Odgovori #35 dne:: torek, 19. oktober 2010 ura: 15:03 » |
|
Dragi moji  , danes bom bolj na hitro, ker sem v službi in trenutno na malici  . Sedaj, ko sem končno zamenjala psihiatra mi je Dr.Dernovškova rekla, da sem bila po vsej vrjetnosti vsa ta leta poddozirana  in mi je zvišala dozo za 75mg, torej imam sedaj 225mg (ker je moja prvotna diagnoza OKM, pomagajo baje višje doze). Odkar sem začela jest višjo dozo mi je bilo najprej par dni non-stop slabo...bila sem nenormalno utrujena..je sicer malo bolje ampak sem še vedno utrujena + veliko spim (to sem tudi že prej na nižji dozi) - so to lahko stranski učinki ob povišanju? Tole spanje me resnično še vedno mori, pa ne vem ali je mogoče tudi zaradi Efectina tako - ker je s podaljšanim sproščanjem? Resnično se hitro utrudim, je pa tudi res, da imam anksio prisotno skoraj non-stop in seveda posledično telo v krču...potem se pa utrudim. Samo mi gre pa zadeva že resnično na živce... ..kaj menite? hvala že vnaprej  lp, gigli
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Liber
|
 |
« Odgovori #36 dne:: sreda, 20. oktober 2010 ura: 09:16 » |
|
Ja, če se že zastrupljaš z raznimi tabletami, pol probej še en mesec brez vseh teh aditivov, sedativov oz karkoli že to je. Kaj bi se zgodilo, če prenehaš z dozo? A je to podobno ko heroin?  Pejt za en mesec na presno prehrano .. Ko sem bil js na presni kšna dva mesca je blo spanje super tko rekoč. No, motilo me je da sem bil zelo zaspan že ob 9ih-10ih zvečer, ker sem bil prej navajen spat hodit ob cca 1ih. Sam je bla pa velika razlika zjutraj, ko je blo vstajanje velik lažje! Še zdej se spomnim enga dneva, ko sem vstal s tako lahkoto, da sem potem 1 mesec še razmišljal kako je to mogoče in kaj sem delal prejšnji dan da je blo to neverjetno jutro! Popoln začetek dneva je bil! Vstaneš spočit 100%, brez obremenitev nočnih mor ko rabiš najprej eno uro da vse pozabiš najprej (kot na primer danes), in greš v službo z nasmeškom. No ja, 1 dan sem pa le mel tak v lajfu Ni nujno, da je blo to posledica presne prehrane, no dejstvo pa je da sem v tistih časih dost experimentiral na tem področju. To je bla res ena izmed dobrih lastnosti. Sam kaj ko sem pa pogrešal pizo in ves ostali shit današnjih časov in nisem zdržal pa sem padu mal nazaj. Dandanes je vstajanje spet je*a. Zahteva disciplino in če moram pod nujno it nekam pol se nekak dvignem, sam budilko mam pa naštimano na 3 al pa 4 x bujenje. S tem da ima vsako bujenje še dremež na 5 min. Se pravi se nekak prebujam uro do dve, da se skobacam pokonc 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Tukaj piše nekaj motivacijskega, nekaj kar ti polepša dan in nekaj kar ti reši vse probleme. 
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #37 dne:: sreda, 20. oktober 2010 ura: 10:16 » |
|
si še vedno na izmenskem delu?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
J.N.
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 29
|
 |
« Odgovori #38 dne:: torek, 26. april 2011 ura: 01:23 » |
|
Mene pa zanima, če obstaja kdo, ki ponoči "rad" bedi. Opažam namreč, da se kar ne morem in ne morem spraviti v posteljo. To se mi dogaja že precej časa in resno se sprašujem, zakaj je tako. Domnevam, da je to le eden izmed načinov bega iz realnosti - noč namreč nekako prebluzim in še drug dan sem "zadet" od bedenja in rahlo omotičen zaradi tega. Seveda dopuščam tudi možnost, da gre le za lenobo, ki je presegla meje dobrega okusa in bi bila potrebna le trda roka, ki bi naredila red.  Zanimivo je, da sicer zelo rad dolgo spim, brez težav spim tudi po 12 ur. Se je komu kdaj dogajalo kaj podobnega? Anybody? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tačka
|
 |
« Odgovori #39 dne:: četrtek, 28. april 2011 ura: 13:04 » |
|
In zjutraj ti ni treba iti v službo, šolo ?
Ja, vprašanje je res, ali "rad" bediš.. ali pač ne moreš zaspati ?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Smeh je pol zdravja ....
|
|
|
|