2003
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 3
|
 |
« dne:: torek, 30. december 2008 ura: 22:26 » |
|
No,pa sem spet tukaj.Pred malo več kot letom dni sem se znašla v čudni situaciji.Doletelo me je točno tisto,kar nikoli nisem pričakovala.....depra.Sranje.Kaj zdaj?Kam?H komu?Zakaj?Za koga?Tisoč in eno vprašanje,a odgovora nobenega.Potem se je začelo zdravljenje z AD-ji,pa slabosti,pa vrtoglavice,pa ne vem kaj še vse.Ni da ni.Po petih mesecih sem ponovno ugledala luč,dan,sonce.Vrnila sem se v službo,živela nekako "normalno" življenje.AD-ov ne jem več.Ampak zdaj...neeee,črn oblak se vrača.Borim se in ga skušam odgnati,a počasi mi zmanjkuje moči.Bojim se,da bom omagala.Ne vem,če bom zmogla še enkrat vse to.Nočem,da moja družina spet trpi.A koliko časa naj še skrivam?Koliko časa naj se še nasmiham in se delam,da je vse ok?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 22:37 » |
|
Ampak zdaj...neeee,črn oblak se vrača.Borim se in ga skušam odgnati,a počasi mi zmanjkuje moči.Bojim se,da bom omagala.Ne vem,če bom zmogla še enkrat vse to.Nočem,da moja družina spet trpi.A koliko časa naj še skrivam?Koliko časa naj se še nasmiham in se delam,da je vse ok?
Dobrodošla 2003  In prosim...nič več se ne nasmihaj in delaj, da je OK. TAKOJ poišči pomoč. Zmogla pa boš. Veš koliko repetentov je tu gor. Močnejša si kot misliš.  Nižje padeš....težji je vzpon nazaj. Saj veš itak sama. Vem pa, da si trenutno vsega sita. Prazniki, vreme, luna...vsega je kar češ. Drži se in res TAKOJ ukrepaj. 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 30. december 2008 ura: 22:40 od Alexx »
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
2003
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 22:40 » |
|
Sej bi ukrepala.Pa,nekako mi je nerodno it spet k zdravniku.Še vedno mi je to tako tako tako grooooznoooo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Yang
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 22:42 » |
|
...a mora res postati tako nevzdržno, da bo bolj grozno kot poiskati pomoč, da boš ukrepala?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You can't control how you feel, only what you do about it.
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #4 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 22:47 » |
|
Sej bi ukrepala.Pa,nekako mi je nerodno it spet k zdravniku.Še vedno mi je to tako tako tako grooooznoooo.
.....čemu pa nerodno saj bolezen je bolezen in ne čakaj in ne premišljuj, kajti samo od sebe pozdravilo se ne bo, hm nekako domnevam tudi, da si premalo časa jemala ad-je, kajti pri prvi epizodi najmanj eno leto in nato postopno res postopno ukinjanje ter seveda psihoterapija... ....sama sem po prvi epizodi čakala prav tako kot ti in stanje se je samo slabšalo, tako da sem bila hospitalizirana in povratek nazaj je bil precej težji kot po prvi epizodi, zato ne odlašaj
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
|
Lost
|
 |
« Odgovori #5 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 22:48 » |
|
Imas izkusjo, ves da se da priti iz tega dna ampak ADji te samo postavijo na noge, za korake pa potrebujemo psihoterapijo. Ves da cakanje tvojega pocutja ne bo resilo le poslabsalo in poglobilo stisko.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
|
|
|
2003
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #6 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 22:51 » |
|
Joj,kok fajn k ste kle.Kok sem hvaležna za tole stran.Čakam v klepetalnici pa nikogar ni.....AD-je sem jedla 8 mesecev,ker mi je tako predpisala psihiatrinja.Potem sem jih nehala.Če dobro pomislim,ne vem zakaj sem sploh hodila k psihiatrinji.Drugega kot to,da mi je predpisala zdravila in podaljševala bolniški stalež ni naredila.Mogoče bi si mogla najdt drugo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 22:54 » |
|
Sram?  V današnjem času? Še malo si preberi na kratko tu... http://www.ezdravje.com/si/zivcevje/depresija/V 10-ih letih pričakujejo, da bo depresija prvi vzrok smrtnosti. Depresija je bolezen, prav tako kot sladkorna bolezen ali povišan krvni tlak. Kot za številne druge bolezni tudi za depresijo ne vemo, kaj natančno jo povzroča, kljub temu pa jo lahko učinkovito zdravimo. Depresija je posledica kemičnega neravnovesja v možganih in zdravila imajo pomembno vlogo pri ponovnem vzpostavljanju tega ravnovesja. Brez zdravljenja bi depresija trajala več mesecev ali celo let. Čeprav je večina depresivnih bolikov prepričana, da so sami krivi za depresijo ali da je znak njihove šibkosti, to nikakor ni res. Ni znano, zakaj nekateri ljudje zbolijo za depresijo in drugi ne, jasno pa je, da bolniki sami ne povzročijo svoje bolezni.Mene bi morala videti ko se odpravljam k ginekologu. O ljubi bog...raje bi 100x tekla okrog Ljubljane. A se mora. Moja nona je rekla: ''Sram se vrže stran in gre naprej.'' Da sem jo vsaj takoj vbogala...  P.S. Ja...poišči drugega psihiatra in/ali psihoterapevta.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 23:00 » |
|
....za začetek pojdi k splošni zdravnici naj ti predpiše Ad-je, potem pa naprej do strokovnjaka in res je menjaj, kajti zgolj samo predpisovanje tablet ne potrebuješ, poleg zdravila potrebuješ tudi psihoterapijo hm in osem mesece je bilo žal premalo...., no sicer to bi verjetno najbolje vedela ali morala vedeti strokovnjakinja in ne jaz.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 23:13 » |
|
Poskusila te bom malo nasmejati...vem, da ni smešno imeti depresijo...a.... Če gledaš Sopranove, vidiš, da tudi ata Soprano je Prozac in hodi na terapije. Pa je tak mafiozo. BREZ PSIHIATRA "Kako se piše tvoj psihiater?" "Jaz nimam nobenega psihiatra!" "Kaj? Nimaš psihiatra? Si nor?" Pa še veliko o depresiji...a najboljši nasveti so na naši strani. Verjetno ker smo sami izkušeni bojevniki. http://odmevi.zdravstvena.info/search.php?search=depresija&tag=true
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 30. december 2008 ura: 23:50 od Alexx »
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
Tanjas
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 185
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 23:48 » |
|
pozdravljena 2003 so ti moji predhodniki lepo napisali ne obupaj držim pesti zate Tanja 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ko boš doumel bistvo življenja, boš našel lepoto v vseh stvareh!
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #11 dne:: četrtek, 01. januar 2009 ura: 11:34 » |
|
Kar lepo se opogumi in pojdi k zdravniku. Tudi meni je bilo nerodno, potem sem se pa vprašala zakaj. In odgovor, zato ker sem bolna. In da bolezen nebo še slabša, čimprej ukrepaj.
Srečno, Trzinka
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|