FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 13:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ..je to konec?  (Prebrano 3563 krat)
kleopatra
gost
« dne:: torek, 30. december 2008 ura: 06:49 »

Pod istim naslovom sem pred kratkim pisala že v rubriko Depresija...Brez razloga ne bi pisala semle...ne vem,kaj se z mano dogaja...ali so krivi stranski učinki zdravil ..ali situacija...ali oboje...
Ne morem spat..že nekaj noči...če že..samo nočne more,tko da se zbudim grozno utrujena(kako to dopovedat partnerju?Huh?)...
Včeraj sem se počutila tkole kot zdajle...pospešeno bitje srca,zmedenost,nervoza...samomorilne misli...ki so tudi str. učinek Welbutrina...Dobila sem injekcijo kombinacija Apaurina in Prazine-ja...Spala celo popoldne...počutje zdaj spet katastrofa...strah me je...Moja psihiatrinja začne delat šele 7.jan.
Ne bi rada klicala spet za injekcijo...ker imam na bokih že kar izbolkline...od njih..
Zdajle bom vzela terapijo...Liryca,Welbutrin,Paroxat,Helex...ter čakala...
Bojim se teh vsiljivih misli...pa še nikomur ne morem povedat...Sem pa že tko nagnjena k samomorilnim mislim....
Welbutrin jemljem od 11.12-ega..
A je možno,da so to še stranski učinki??!!!
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 957

« Odgovori #1 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 07:23 »

Jutro Kleopatra,
Ni konec. Nekaj gotovo pripomorejo stranski učinki zdravil. Pri meni se je uredilo po 6ih tednih.
Tvoje stanje pa je zaskrbljujoče. Ali hodiš po injekcije v ZD? Ja, pomirjevala te uspavajo, ko pa se zbudiš je pa isto. Kaj pa pravi, ta zdravnik, ki ti da injekcijo? Ali si razmišljala o hospitalizaciji, toliko, da preguraš najhujše, dobiš moč za naprej in dobiš ustrrzno psihoterapijo. Zdaj imaš veliko zdravil, kaj pa ostalo?
p.s. Sem šla prebrat še tvoje prejšnje poste. Pa si že tako optimistično razmišljala, po obisku pri svojih po toliko letih. Nekaj se je najbrž takega zgodilo, da te je spet porinilo dol. Pot okrevanja je vijugasta, malo gor, malo dol. Mogoče ima pri tvojem trenutnem dol tudi praznično "vzdušje" svojo vlogo. Ob krizi, kakršna je tvoja poišči strokovno pomoč. Pokliči na SOS, pojdi na psihiatrično k dežurnemu. Poskušaj se umiriti z zavestnim dihanjem, spomni se kakšnega prijetnega dogodka in prikliči prijetna čustva v svoje misli. Vse dobro ti želim.
« Zadnje urejanje: torek, 30. december 2008 ura: 07:53 od Jagodka » Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
ton
gost
« Odgovori #2 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 08:24 »

Povsem se strinjam z Jagodko: če je počutje takole slabo in so močno prisotne samomorilne misli (nekateri antidepresivi jih na začetku jemanja dodatno vzpodbudijo), se res nima smisla mučiti: razloži to ljudem v dežurni službi (v Ljubljani čez dan na polikliniki, čez noč na KOMZu na Zaloški) in se dogovori za magari nekajdnevno hospitalizacijo - toliko, da najhujše mine in začno zdravila ustrezno delovati ali pa se izkaže, da bo bolje prijela druga kombinacija.
Srečno, Kleopatra, in oglasi se še kaj.
Prijavljen
kleopatra
gost
« Odgovori #3 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 09:16 »

Hvala vama,Jagodka,Ton...
Ja res se je zgodilo...vsega je preveč...ko zberem malo volje in moči,vam bom,če smem napisala tam...Injekcije mi pridejo dat iz urgence,tako se je psihiatrinja dogovorila...Vem,da bilo najbolje v takem stanju it v bolnico...
Najslabše je,ker partner ne razume...ne verjame,da trenutno nisem zmožna funkcionirat normalno...Kako naj se z njim pogovarjam o silvestrovanju,ko pa razmišljam o smrti...Sem besna,žalostna,nemočna...zmedena...sama sebi grem na živce...Pa bom kr nehala,da ne bom šla še vam..
Lep dan želim vsem iz vsega srca...Kleopatra
Prijavljen
ton
gost
« Odgovori #4 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 10:20 »

Vmes sem prebral tudi nadaljevanje tvoje štorije tako z očetom kot s sinom - in bila bi naravnost neobčutljiv kandelaber, če te pri vseh teh stresih ne bi dobro zamajalo.
Lej, ne vem, koliko je partner seznanjen s tvojo zgodbo o zlorabi in v peripetije s sinom: vsekakor se velja o obojem počasi in dodobra pomeniti, saj te obe zadevi močno določata, ne boš ju kar odvrgla kot par cunj v pralni stroj in oblekla kaj drugega. Če bi bilo še tako lepo in prav - žal ne gre.  Zato se dogovorita za neko obema še znosno silvestrovanje in življenje v teh prazničnih dneh. Bo že nekako sprejel.
In mirno piši, kolikor vem, je ta forum namenjen ravno temu, da preko pisanja o svojih težavah prideš ne ravno do rešitve, zato pa vsaj do vpogleda vanje. Drži se!
Prijavljen
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 982

« Odgovori #5 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 11:13 »

Draga Kleopatra,
predvsem moraš sama pri sebi sprejeti, da nisi dolžna pripravljat se na silvestrovanje, če ne zmoreš normalno funkcionirat; da nisi dolžna bit vesela, če se ne počutiš dobro - da, skratka, nisi dolžna bit srečna za partnerja, če te vsako noč mučijo more - tako kot nisi dolžna sinu dovolit, da te maltretira, sploh pa nisi dolžna ničesar očetu. Postavi za spremembo svoje občutke na prvo mesto, sicer se z njimi ne boš mogla spoprijet - to pa si dolžna sama sebi.
Če te partner ne zmore razumet, ne pomeni, da se mu moraš nujno prilagodit in potlačit svoje počutje. Slej ko prej bo sprevidel, da nisi dobro - najbrž je pa itak že.
Tudi jaz ti predlagam, da stopiš do dežurnega psihiatra na polikliniko: tvoje trenutno stanje mora ocenit psihiater - sploh, ker si včeraj poleg pomirjevala (apaurin) dobila tudi injekcijo antipsihotika (prazine). O taki terapiji mora odločat psihiater vsak dan sproti.

Le pogum, minilo bo.
Prijavljen

Če hočeš zmagat, ne smeš zgubit. (Otto Grunf)
vesnav
gost
« Odgovori #6 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 14:20 »

Jaz sem imela številne stranske učinke.
Ja, mogoče je.

Kleopatra, pogum in zavedaj se, da se bo uredilo.
In, kot pravijo zgoraj forumovci, tole je čas, ko si in pod MUS se daj na prvo mesto!!!

Vse dobro,

Vesna
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 857

« Odgovori #7 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 15:03 »

Draga Kleopatra, drzi se, drzim pesti zate, vse se bo se uredilo!!! Vsi ti obcutki, vsiljive misli bodo minili.

Tudi jaz ti zelim vse dobro, v tem trenutku si samo ti pomembna, ostalo bo ze se pocakalo.

En velik objem  rozicodam

Himiko
Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #8 dne:: torek, 30. december 2008 ura: 18:02 »

Draga kleopatra,

Povzela bi vse zgornje poste.
Pomembna si TI in tvoje zdravje in trenutno ni v najboljši koži. Bo pa bolje, kot je napisala Himiko.

V mislih smo s tabo. Oglasi se in povej kako ti gre.

Lp,
Gigli
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar