2212
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 1
|
 |
« dne:: ponedeljek, 29. december 2008 ura: 13:10 » |
|
Že kot najstnica sem imela težave. Zdaj, ko gledam nazaj se zdi, da bi lahko bila depresija. Takrat o tem nisem brala. Moje obdobje žalosti je takrat trajalo več let. Bila sem sama, nikomur nisem zares zaupala, doma niso opazili, da je z mano kaj narobe. Ko sem bila sama sem jokala, se tresla, se rezala. Za tem je bilo obdobje, ko je "šlo čez mene" precej droge. Potem sem spoznala njega. Ki sem mu zaupala. Ki je zaupal meni. Vse svoje strahove, vso bolečino. Vse, kar me je težilo že leta in leta. Občutek je bil neverjeten. Zares. Ko vidiš še nek drug svet. Bolj srečen. Drugačen. Bila sva skupaj, se poročila, načrtovala družino. Se ogromno pogovarjala kako in kaj bomo skupaj. Potem pa se je rodil prvi otrok. On pa-kot, da bi bil drug človek. Ni imel časa ne zame, ne za otroka. Po dveh letih sem spoznala, da takega življenja nočem. Da ga nimam več rada. Da je obljubljal mnogo stvari, pa niti ene uresničil. Takrat sva si rekla da končava vse skupaj ali pa stvari spremeniva. In res, se je začel spreminjati. Jaz pa sem ga imela vse bolj spet rada. Takrat, ko sem spet imela upanje za nas sva se odločila še za enega otroka. Res, bila sem srečna. Potem pa šok, ko se je otrok rodil. Izvedela sem, da me je 2x prevaral. Enkrat v času visoke nosečnosti, drugič takoj po rojstvu otroka.
Takrat sem se zaprla. Ostala z njim. On je drugačen. Celo zares se zdi, da mu je žal. Da me ima rad. Globoko v sebi pa tega ne verjamem. Zdaj bo že dve leti od tega. Jaz pa sem tako zelo žalostna. Vedno bolj. Komaj zadržujem solze. Doma, v službi, v družbi. Boli me želodec, glava, vrat. Sem tako zelo zaspana, utrujena, čeprav zadosti spim. Ne morem se zbrati, vse pozabljam. Rada bi se spet ukvarjala s športom-pa kar ne gre. Do otrok se res trudim biti taka kot prej. Pa sem velikokrat zadirčna, čeprav tega nočem. V bistvu sploh do njega svojo žalost kažem kot jezo. On nima pojma kaj mi je. Zanj sem tečna. In brez razumevanja. Ne vidi vame. Jaz pa nočem, da ve.
Spet se je vrnil občutek, da sem sama. Da ni nikogar, ki razume, ki me ima rad. Da nima več smisla. Le onadva dajeta upanje. Za drugo ga nimam več.
Že dve leti. In vse huje je. Že trikrat sem se naročila pri zdravniku, pa kar ne morem tja, ko je čas. A kdaj mine?
|