|
Dečko
|
 |
« dne:: torek, 23. december 2008 ura: 13:52 » |
|
No mene pa v tej temi zanima, kateri ste kdaj koli bili hospitalizirani na oddelku psihiatrične bolnišnice, kako se Vam je zdelo, Vaše izkušnje, mnenja? Skratka jaz sem bil prvič hospitaliziran in sicer zaradi poizkusa samomora. Bil sem na zaprtem oddelku. Osebje res nimam kaj reči ful prijazno, vendar zelo zadržani. Zdravnica in zdravnik, odlična, strokovna prijazna, poslušna. Sem pa opazoval paciente na oddelku, auč to je pa res hudo, kako so nekateri bogi, kako nekateri nič ne vedo kaj počnejo, res je hudo ko to gledaš. Skratka jaz skoraj z nobenim nisem moral vzpostaviti kakšnega stika, kontakta, tako močno so bili vsi moteni, ali kako se naj izrazim?  Sem kar vesel, da sem doma, res!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
|
|
|
|
Jagodka
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 15:06 » |
|
Zdaj pa ne razumem, Dečko. Ti si doma? Po poskusu samomora, po dnevih na zaprtem oddelku si doma?
Ko sem bila na EKIju, sem po enem tednu sitnarila za domov, pa so me vprašali, kam se mi mudi. Ostala sem nekaj manj kot 4 tedne. Pa nisem imela samomorilnih misli.
Kdaj se dobiš s svojim psihiatrom? Kako je zdravljenje začrtano za naprej?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane. V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
|
|
|
|
Dečko
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 15:13 » |
|
Ja, seveda doma sem.  Seveda nimam v sebi več negnjen, da bi si kaj naredil, z osebjem sem tudi kolikor se je dalo sodeloval in tudi moja prošnja je bila, da me odpustijo domov. Prav tako pa sem skozi voden pri moji osebni psihiatrinji in imam redne kontrole, ki se jih tudi udeležujem. Zdravljenje ostaja nespremenjeno, imam še vedno isti AD, kot sem ga imel, pa pomirjevala. Kaj bo pa po novem letu, ko imam pregled pa ne vem, upam na vse dobro. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
vesnav
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 15:16 » |
|
Hojla, Dečko. Lepo je brati, da si v dobri in optimistični formi.
Jaz sem bila php ene 4 mesece. Nisem imela nobenih pogubnih namenov, pa so mi svetovali, naj si malo oddahnem. Res neverjetno, da si že doma. Zato zdaj počasi, tukaj jih veliko skrbi za tebe.
Drži se,
Vesna
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
krneki
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 90
|
 |
« Odgovori #4 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 15:47 » |
|
Jaz sem bila 3 mesece in pol na Kliničnem oddelku za mentalno zdravje (poleg EKIja) in danes sem odpuščena. Bilo je kul, le popoldnevi so bili mal dolgočasni, ker nisem imela izhodov zaradi prepovedi gibanja. Skupina je bila kul in jih bom pogrešala. Je pa dobra izkušnja, ker tam moraš delat na sebi, tega dela pa nikoli ne zmanjka.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
slaya
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 147
|
 |
« Odgovori #5 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 16:12 » |
|
jaz sem bil samo na obisku v psihjatrični bolnici idrija pa me je vse minilo skratka zelo grozen občutek. še zdej se ga nisem otresu.. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
krasendan
gost
|
 |
« Odgovori #6 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 16:14 » |
|
Hej dečko...no fajn, da si okej...sam tole s pomirjevali pa ni najbolj kul...pa tko k si napisu, da nimaš več pomirjeval, tle pa da jih imaš....uglavnem...le previdno z njimi
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Dečko
|
 |
« Odgovori #7 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 16:22 » |
|
pa tko k si napisu, da nimaš več pomirjeval, tle pa da jih imaš....uglavnem...le previdno z njimi
Tko je, če sam sebi določeno obdobje prekrivaš, da si OK, pa začneš z enim, končaš pa ....  Ampak saj bo tudi to šlo mimo! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 17:32 » |
|
bila sem cca dva meseca na PHP-ju, zdajšnjem EKI-ju. Prve tri tedne sem samo jokala, ker sem bila v zelo slabem stanju sem imela tudi močno dozo pomirjeval poleg AD-ja in tudi prve va tedna sem bila pod nenehno kontrolo brez izhodov, v dometu bolnice. No kasneje se je stanje stabiliziralo, tako da sem lahko vsaj malo sodelovala na terapijah-osebje prijazno.
B1 oddelek v Begunjah-6 mesečna psihoterapija-zakon na kvadrat od strokovnosti in prijaznosti vseh do urejenosti samih prostorov, saj nič ne spominja na bolnico ampak na super opremljeno veliko podstrešno stanovanje s tramovi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
|
outside
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 17:36 » |
|
masi oprost ampak sem pač radovedna duša  kaj te je zvilo? Anksa, depresija?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
maca_a
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 127
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 17:41 » |
|
a lahko tja greš prostovoljno?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #11 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 17:45 » |
|
masi oprost ampak sem pač radovedna duša  kaj te je zvilo? Anksa, depresija? ....jah sem popolna pa me je vse  oki brez heca imam depresivno anksiozno motnjo, v bistvu je depresija kronična, saj ni bila pravočasno odkrita in tako tudi ni bila zdravljena, naknadno pa še napačno zdravljena - prekmalu so prvič ukinili AD in nato ponovni padec, ki je bil še hujši kot prvi je pa res, da je bil moj prvi simptom nekaj letna utrujenost, ampak zdravniki niso povezali simptom z depresijo, pa saj jih ne krivim, da ne bi sedaj tako izpadlo, kajti kot vemo je depresija zelo zahrbtna in se prav počasi plazi in pri meni najprej utrujenost, no kasneje tesnoba,huda žalost in nato dodatlni kolaps telesa-tako fizično kot psihično.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #12 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 17:47 » |
|
...ja seveda kakopak??, mislim meni oz. mojim najbližjim so svetovali, da je pod nujno, da grem na PHP, ker je bilo stanje obupno, da ne rečem še kaj hujšega, meni je bilo pa itak vseeno kam grem in kam ne grem saj sem bila itak adijo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
outside
|
 |
« Odgovori #13 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 17:56 » |
|
pa saj jih ne krivim, da ne bi sedaj tako izpadlo Sam jaz vseeno mislim da so me tud dohtarji zašuštral. Moj prvi je bil dr. Petelin iz Njegoševe, totalno zamorjen tip, ki mi je znal povedat sam to, da pač tak sem in to je to.  Nato me je na moje prigovarjanje poslal na Poljanski nasip, kjer so se me po enem mesecu na hitr znebl (moral bi ostat 3 mesece). Moram rečt da od psihoterapije nisem odnesel prav nič, edino bolj sem spoznal svoje tegobe in pa to da nisem edini.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
mina
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.056
|
 |
« Odgovori #14 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 17:58 » |
|
Dečko, me veseli da si doma!  Drži se in korajžno naprej, v novem letu bo itak vse bolje. Zagotovo! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
|
Jagodka
|
 |
« Odgovori #15 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 18:01 » |
|
...ja seveda kakopak??, mislim meni oz. mojim najbližjim so svetovali, da je pod nujno, da grem na PHP, ker je bilo stanje obupno, da ne rečem še kaj hujšega, meni je bilo pa itak vseeno kam grem in kam ne grem saj sem bila itak adijo. Rabiš napotnico in res moraš biti aut. (EKI) Je ful dren. Jaz sem imela srečo, sem bila sprejeta isti dan, potem so bili pa v treh tednih vsi sprejeti šele po čakalni vrsti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane. V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #16 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 18:05 » |
|
pa saj jih ne krivim, da ne bi sedaj tako izpadlo Sam jaz vseeno mislim da so me tud dohtarji zašuštral. Moj prvi je bil dr. Petelin iz Njegoševe, totalno zamorjen tip, ki mi je znal povedat sam to, da pač tak sem in to je to.  Nato me je na moje prigovarjanje poslal na Poljanski nasip, kjer so se me po enem mesecu na hitr znebl (moral bi ostat 3 mesece). Moram rečt da od psihoterapije nisem odnesel prav nič, edino bolj sem spoznal svoje tegobe in pa to da nisem edini. ....mene je po nekaj letih padcev od prve epizode "rešil" dr. Marušič in psihoterapija na B1 v Begunjah, kjer se ukvarjajo izključno z našimi motnjami in seveda moji starši v vseh letih, ker dejansko so spoznali, da je z menoj vse v redu v smislu, da sem bolana samo da pri nas psihiatrija zelo šepa, tako da sem imela suport, ker sama enostavno več nisem vedela, kaj in kako, no potem so moji brskali in zvedeli za dr. Marušiča, ki se je vrnil enkrat takrat iz Londona in moje zdravljenje v pravi smeri se je končno pričelo...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
outside
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 18:12 » |
|
Ja sej moja zgodba je stara 25 let, takrat je blo še vse v povojih. Od takrat imam dobra in slaba leta, samo da me je zdaj res zvil.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #18 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 18:16 » |
|
Ja sej moja zgodba je stara 25 let, takrat je blo še vse v povojih. Od takrat imam dobra in slaba leta, samo da me je zdaj res zvil.
čaki malo, ampak saj zdaj si kar dobro upam no??
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
outside
|
 |
« Odgovori #19 dne:: torek, 23. december 2008 ura: 18:18 » |
|
Ja je boljš, ampak to zadnje obdobje je blo najhujše, prej nikoli nisem jemal tablet. Hm, kriza srednjih let 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|