FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 05:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ginko proti nehotenim mislim o samomoru  (Prebrano 2106 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
psyEXPL
gost
« dne:: petek, 12. december 2008 ura: 20:32 »

Verjamem da se/se je marsikdo na tem forumu že spopadal z mislimi o samomoru. Saj veste, ko se človek zjutraj zbudi, pa ga že na poti do kopalnice prestrelijo misli kot so: "najbolj da si kar vrat prerežem", "moj čas tle je itak poteku...", "noben me ne mara, buhuhu". In to kljub temu da je moja zavestna odločitev da samomora ne bom naredil.
    Takih dni sem v zadnjih dveh letih preživel kar precej. Včasih je bil kakšen dan pavze, sicer pa se mi je to dogajalo dan za dnem. Imel sem velike težave z zbranostjo, pa tako rekoč nobenega spomina.
Iz težav s spominom pa je prišla rešitev za vse tri težave. Ginko naj bi pomagal pri spominu, pa sem si namočil 3 dl narezanih listov v enaki količini šnopca. To sem pustil mesec dni na okenski polici, nato pa odstranil listje in začel dnevno, po kosilu, uživati 15-20 kapljic raztopljenih v kozarcu mrzle vode. Že po prvih dveh tednih uživanja sem opazil izboljšanje počutja, bolj koherentne misli in posledično boljšo koncentracijo. Sedaj, po 3 mesecih, dnevi minevajo brez negativnih misli, ali pa vsaj mnogo manj. 1 teden nazaj sem prekinil uživanje za 3-4 dni. Ko sem 4. dan pred spanjem ležal v postelji mi je kar naenkrat skozi možgane švistnilo "itak najbolj da se kar ubijem,  ....", povzročilo plaz še drugih negativnih misli in občutkov. Verjetno je odveč povedati da sem naslednji dan nadaljeval z ginkom.

Rad bi slišal, če ima še kdo podobne izkušnje z ginkom. Fantje in punce, ki imate nekontrolirane s.m. preizkusite ginko biloba, zame je bil zdravilo, mogoče bo tudi za vas.

Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #1 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 20:53 »

Brez zamere: od začetka do konca se sliši kot reklamno sporočilo. Sploh za ljudi, kot sem jaz, ki besedilo viziualiziram.

Torej, ginko pomaga. Jaz ga jemljem.

Lp,

Vesna
Prijavljen
psyEXPL
gost
« Odgovori #2 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 21:38 »

Reklama?, ne to ni reklama. Verjetno ti je to asociacijo povzročila zadnja poved. Sicer pa že način priprave, ki sem ga opisal (listi namočeni v domačem žganju), pove, da se tega ne da kupit. 

Ko berem še enkrat, na nek način res spominja na reklamo. Hotel sem napisati čimbolj tekoče in povedati čim več, pač prišlo je do tega da sestavek izgleda kot ponudba za brezplačno šloganje na zadnji strani oglasne pošte.   
« Zadnje urejanje: petek, 12. december 2008 ura: 21:43 od psyEXPL » Prijavljen
HisTer
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.005

« Odgovori #3 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 21:43 »

psyEXPL ,
pomaga samo tistim, ki slepo verjamejo, da pomaga.

Evo tako piše spodaj, torej čeprav je Ginko v zahodnem svetu bil od razni šarlatanov po vseh medijih propagiran kot čudežno zdravilo za vse bolezni, so dejstva veliko bolj prizemljena. Pač zdravilna rastlina, ki vsebuje tako nevarne strupe, kot tudi blage učinke pri določenih obolenjih.

Citiraj
Stranski učinki in strupenost
Po vzetju predpisanih odmerkov listnih izvlečkov niso opazili nobenih stranskih učinkov, denimo spremembe v telesni temperaturi, krvnem tlaku ter krvni ravni holesterola in trigliceridov, prav tako ni bilo medsebojnega delovanja z drugimi zdravili, kot so srčni glikozidi in antidiabetični pripravki. Le po čezmernih odmerkih poročajo o blagi želodčno-črevesni slabosti in glavobolu. Sadež lahko po zaužitju ali na dotik povzroči  alergično reakcijo, rdečino, oteklino, izpuščaje in srbenje. Seme vsebuje toksin 4-o-metilpiridoksin, ki naj bi bil na  Japonskem in Kitajskem kriv za tako imenovano zastrupitev s hrano “gin-nan”, glavna zastrupitvena znaka sta mišični krči in izguba zavesti, smrtnost je okrog 27-odstotna, za zastrupitev so dovzetni posebno otroci.

Prepovedi in opozorila
Glede na prej omenjeno strupenost in stranske učinke plodovi niso primerni za uživanje, z ozirom na številne farmakološke učinke in pomanjkanje izsledkov o strupenosti pa se med nosečnostjo in dojenjem ne priporoča niti raba ginkovih listnih izvlečkov. O samozdravljenju z ginkom je koristno seznaniti svojega zdravnika.

Lekarniško mnenje
Ginkov listni izvleček ali prečiščena zmes ginkolidov se nahaja v več zdravilih naravnega izvora na zahodu, samostojno zdravilo je na voljo tudi pri nas. Obstajajo upoštevanja vredni farmakološki izsledki, ki kažejo, da je ginkov list zmožen zmanjšati neželene učinke, ki jih lahko povzroči dejavnik zlepljenja krvnih ploščic v številnih tkivih in organih tako v živalih kot pri ljudeh, po izidih dosedanjih kliničnih raziskav pa ginkovi pripravki zdravijo arterijsko nezadostno zmogljivost predvsem v  možganih in nogah, opazili so tudi blažilen vpliv na astmo in vnetje. Zdravljenje starostnih tegob s pomočjo ginka je vredno pozornosti, saj je pričakovati, da bi pomagal odpraviti številne simptome, med njimi omotičnost, glavobol, zvonjenje v ušesih, opešano pomnjenje, nezbranost, nespečnost, občutek strahu in nerazpoloženost.

Misel
Mladost ostane, le spomin zbledi s slovesom od mladoletja.
Avtor: Janez Špringer, mag.farm.
Datum: marec 2003

Mimogrede kakih 20Km od mojega stanovanja raste eno večje drevo Ginko, pa čeprav je pri nas zelo redko. Raste na glavnem pokopališču v Trstu. Pa še res je.
« Zadnje urejanje: petek, 12. december 2008 ura: 21:48 od HisTer » Prijavljen

Rock&Roll
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.864

« Odgovori #4 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 22:39 »

Še nekaj...pred kratkim je bila huda afera na Hrvaškem. Ginko Biloba...ena serija...sploh ni imela ginka. In zelo odvisno je od kot prihaja (kitajski je menda bil najslabši).

Pa še malo... http://www.javno.com/hr/zivot/clanak.php?id=156724

Tudi za ostale zeliščne pripravke velja isto. Kamilica ki jo sama naberem na Banški planoti, diši in ima okus, ki ni primerljiv z industrijskim.
Ali gozdne in vzgojene jagode...jau...kako so gozdne dobre (a drobne...smrk). oki

Še pa še je tega...
« Zadnje urejanje: petek, 12. december 2008 ura: 22:49 od Alexx » Prijavljen

alexx Afro 
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: petek, 12. december 2008 ura: 23:54 »

Raste tudi sredi mestnega parka pri nas.

Psy, ne zadnja poved.. Od prve do zadnje črke. Neverjetno, pravzaprav. Tole si moram skopirat. Najbolj me je navdušil tisti del: "Saj veste, ko se človek zbudi, pa ga prestrelijo misli, kot so: najbolje da si vrat prerežem.."

Še enkrat, brez zamere.

Aja, naj še pojasnim, da jemljem občasno ging seng. Korejskega. Se ga ne dobi pri nas.

V.
Prijavljen
Gaba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 94

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 00:29 »

Ginko ima res ogromno pozitivnih lastnosti,tega pa nikjer ne zasledim,pa sem pregledal par medicinskih baz.
Kje je to pisalo imaš vir morda?
Prijavljen
psyEXPL
gost
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 22:11 »

Vesnav, ti kar mile volje kopiraj, ni nobenih avtorskih pravic.

Gaba, če je vprašanje namenjeno meni, potem je vir osebno izkustvo.

Sicer pa, če bi kdo rad užival ginkgo, naj ga poišče. Ni tako redek, kot mislite, ker je nezahteven za vzgojo (po principu posadiš, nato pa se vzdržuje sam). Varianta pa je tudi nakup drevesa ali semen, kar znese cca. 10 eur. Dvomim da je ena škatlica bilobila cenejša. Hkrati pa tudi dvomim če je enako učinkovita. V glavi se dogajajo same naravne zadeve, zato res ne vem zakaj bi človek užival neke (z veliko kemije pripravljene) ekstrakte, ko pa obstaja preprost, naraven način.
Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 22:23 »

Khm, khm...

Pa drgač?

V.
Prijavljen
Astrica
oštrokanđa