FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 07:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 42 43 44 [45] 46 47 48 ... 70   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ZA TISTE, KI SI NE UPATE ZAČETI PISATI NA FORUM  (Prebrano 299601 krat)
MucaMaca
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 375

« Odgovori #880 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 12:35 »

Muci, na skupini so ljudje, ki imajo enake, podobne, morda še bolj "smotane" težave, nihče te ne bo obsojal, ni ti treba biti sram.

Mi smo na skupini ravno zadnjič ugotavljali, da imamo vsi (vsi ljudje, ne samo mi na skupini) take ali drugačne težave, bolj ali manj izrazite - razlika je le v tem, da smo mi dovolj pogumni, da priznamo, da jih imamo, da priznamo, da jih sami kar tako ne moremo rešiti in da smo tudi tako pogumni, da nekaj storimo glede tega (in se, na primer, ne napijamo v samoti) Wink
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #881 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 12:36 »

Punce drage...nč bat...samo prvi korak je težak, pa še to samo tisti, ki ga storiš čez prag...potem, ko si enkrat tam, je pa super. Vsi smo v isti kaši...vsi se spopadamo s podobnimi občutki...težavami...stiskami. Zakaj bi se tega sramovali...to smo pač mi.

Na skupini tudi ni treba povedati pod katerim nickom se "skrivate" na forumu...to je čisto vaša stvar in vsak bi moral to razumeti in spoštovati.

Madonca no, bom prišla jaz v Ljubljano na skupino, pa gremo skupaj...jaz & Daniamma & Muci ... pa zapojemo Lovšinovo: "mi trije smo najboljši par..."  pomezik

Kdaj gremo?
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Muci
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 103

« Odgovori #882 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 12:43 »

PUNCE (lumpaste) rozicodam
Prijavljen
DANIAMMA
gost
« Odgovori #883 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 13:22 »

Slavka pridi pridi...pol grem pa tud jaz Smiley
Prijavljen
DANIAMMA
gost
« Odgovori #884 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 15:19 »

ali pa greš prej na čaj Smiley jaz tudi ne vem, če bi uspela it na skupino, če se ne bi prej dobila s Slavko, in sem ji še zdaj hvaležna za to  zardevam
MucaMaca zame bi bil čaj že preveč...že tko se komaj zbrcam,da kam grem in že to bi bil ful podvig,da bi bila na skupini. Že da bi do skupine prišla in bila na skupini pa bi ponucala vso moč kar jo premorem. Eh Sad sem smotana ...včasih bila pa "prva" za na vsekakršno zadevo...eh
Prijavljen
MucaMaca
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #885 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 15:39 »

Daniamma, verjamem, da ni lahko. Ampak držim pesti, da ti bo uspelo Smiley
Prijavljen
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #886 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 15:39 »

DANIAMMA tud jaz sem bila taka . Komaj da sem iz hiše stopila kam ,kje da bi šla sama kam ,ma ni šans,tudi ko so bili drugi poleg je bil občutek hm ..strašen,straha za izvoz,pol sem tud jaz smotana .Nisem zasledila kakšne težave imaš ? anksioznost? fizični simptomi?

Pri meni je stanje zelo boljše,grem ,stojim v vrsti,hodim, še vedno mi je pa grozno neprijetno,pa tudi simptomi me delajo kar živčno .Sploh ta majavost in občutek omotičnosti ,strah. Ampak kar grem in skoz si govorim če se mi kaj zgodi ,bodo že kaj naredili z menoj. Smiley
Prijavljen
DANIAMMA
gost
« Odgovori #887 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 17:04 »

Daniamma, verjamem, da ni lahko. Ampak držim pesti, da ti bo uspelo Smiley
MucaMaca seveda bo  Smiley optimizem pa še imam  Smiley ampak vseeno lahko držiš pesti  Smiley
Prijavljen
DANIAMMA
gost
« Odgovori #888 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 17:18 »

DANIAMMA tud jaz sem bila taka . Komaj da sem iz hiše stopila kam ,kje da bi šla sama kam ,ma ni šans,tudi ko so bili drugi poleg je bil občutek hm ..strašen,straha za izvoz,pol sem tud jaz smotana .Nisem zasledila kakšne težave imaš ? anksioznost? fizični simptomi?

Pri meni je stanje zelo boljše,grem ,stojim v vrsti,hodim, še vedno mi je pa grozno neprijetno,pa tudi simptomi me delajo kar živčno .Sploh ta majavost in občutek omotičnosti ,strah. Ampak kar grem in skoz si govorim če se mi kaj zgodi ,bodo že kaj naredili z menoj. Smiley

No da začnem nekje po vrsti. Imam anskioznost,socialno fobijo,panični napadi (pa so po ad-jih izzveneli),kar je ostalo je le še ena tona strahu. Tudi fazo zapiranja in ždenja v hiši sem že premagala in sedaj vsaj kam grem. Res da ne najlažje ampak tudi dom ni neko varno zavetje(nič več). Grem sama v vrtec (peljem otroka),v trgovino najraje v spremstvu,če pa že sama je pa to zgolj tedaj ko moram pod nujno in ni nikogar,ki bi šel z menoj. Sej se mi počasi izboljšuje vse skupaj ampak ne vem,če bi bila v stanju čisto sama iti kam (izven mojega mesta),,,že na skupino bi se mogla vozit 40 km...eto tle mi pa zmanjka poguma. Pa niti ne še toliko sama vožnja...bolj potem tisto iskanje parkinga in sama hoja (pa čeprav 5 metrov) iz avta do prostora kjer srečanja potekajo. Ampak bom osvojila tudi to,počasi in zanesljivo. Vsak dan delam pridno na sebi in vsak dan se zbezam,da grem ven iz hiše...pa čeprav le 200 metrov z otrokoma,možem. Edino zvečer ko pa pade mrak...grem pa tudi čisto sama rada na krajši sprehod (nekako zabremzam ko se preveč oddaljim od avta,doma...zmrznem,zagrabi me panika kako bom prišla nazaj če me bo začelo grabiti...in potem me res,valda) .
Bi bila pa resnično zelo vesela,če bi se kdo,ki hodi v Lj na skupino želel malce bolj spoznati z menoj. Vem,da bi mi bilo lažje nekoč se pridružiti skupini...Kot pravi MucaMaca...je tudi njej pomagala Slavka  Smiley ...tudi jaz bi kakšno takšno Slavko Torej bi bil/bila kdo moja Slavka ali Slavko?  kiselnasmeh
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #889 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 19:14 »

Veš kaj Daniamma, če sem se jaz zmogla do Novega mesta sama zapeljat, se boš pa tud ti. Jaz sem imela enake težave kot ti (edino namesto SF sem imela med drugim depresijo), mal jih imam še vedno z ankso...Tudi jaz imam izgovore za parking, pa kako se bom znašla, pa kaj če se kaj po poti zgodi....bla, bla, bla....nakladam kr naprej. Če je volja, je tudi moč  :pomezik:in ratal ti bo, sem prepričana.

Egi, ne vem katerega psihiatra bi ti priporočila, ker sem šla sama kar na polikliniko v Ljubljani in nimam določenega nikogar. Kar se tiče psihoterapije so mi pomagali izbrati tu na forumu. Vendar fora je v tem da vsak ne sede vsakemu. Mogoče se za enega odločiš, pa če boš zadovoljen....Je pa odvisno tudi od diagnoze, terapij je pa tudi več vrst.... rozicodam
Prijavljen
MucaMaca
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #890 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 19:22 »

Daniamma, v LJ je meni žal malo od rok/nog/vsega, če pa bi se pridružila skupini v NM, se lahko ponudim za tisto roko, ki te "pelje" not... Ne vem pa, kako daleč je to tebi.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #891 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 19:53 »

Citiraj
tudi jaz bi kakšno takšno Slavko Torej bi bil/bila kdo moja Slavka ali Slavko? 

Lahko sem jaz....bom prišla v Lj in ti ponudila podporo, se zmenimo, ok?  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
DANIAMMA
gost
« Odgovori #892 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 20:50 »

Veš kaj Daniamma, če sem se jaz zmogla do Novega mesta sama zapeljat, se boš pa tud ti. Jaz sem imela enake težave kot ti (edino namesto SF sem imela med drugim depresijo), mal jih imam še vedno z ankso...Tudi jaz imam izgovore za parking, pa kako se bom znašla, pa kaj če se kaj po poti zgodi....bla, bla, bla....nakladam kr naprej. Če je volja, je tudi moč  :pomezik:in ratal ti bo, sem prepričana.
Trzinka se strinjam tole glede volje ja,vsekakor. Čeprav dosti volje pokurim že ko se spopadam s tole anko...ampak ja...vsekakor so najbrž izgovori tole glede parkinga ampak jojjj ko je vse to na prvi pogled videti tko realno in dejansko občutim ob vsem tem tesnobo za čisto 10ko. Včasih mi zmanjka moči(ker jo pokurim za naprezanje ob tesnobi),čeprav je volja še prisotna  kiselnasmeh . Delam na tem,da premagujem in si s tem dan za dnem utiram svobodnejšo pot...mogoče ne ta mesec....mogoče pa že v marcu tudi jaz pricapljam na skupino  Smiley
Prijavljen
DANIAMMA
gost
« Odgovori #893 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 21:05 »

MucaMaca  rozicodam hvala  Smiley ...se bom potrudila in se bom opogumila priti do Ljubljane  Smiley ko zberem še kanček poguma,volje...par projektov obletam še prej potem pa...akcija

Slavka  Smiley hvala  rozicodam veš da nebi hotla,da se zaradi mene tko žrtvuješ in hodiš iz Nm v Lj. Me boš virtualno mal zbrcala v rit ko se bom še bolj odločno spopadla s tem,da dejansko grem...in vsekakor pokazala več moči kot jo imam ta trenutek...ti  boš pa dodala tisto pikico na i  Smiley
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #894 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 00:02 »

Daniamma! rozicodam

Šele sedaj sem prebrala, ker sem zadnje čase bolj malo na forumu. Jaz hodim na obe skupini v Ljubljano, ki potekata ob torkih. Daj opogumi se in pridi jutri. Boš šla z mano.

Jaz bom po vsej verjetnosti jutri prišla. Ponavadi hodim redno na skupini, razen, če ne pride kaj vmes.

Jutri je sicer eno predavanje v sklopu skupine, ampak mislim, da bi bilo dobro, da prideš. Daj odloči se. Če sem prav zasledila, si nekje napisala, da si iz Litije.

Zvezdica, živjo! rozicodam

Se ne znajdem preveč na tem forumu. Ali tukaj obstaja kaka podskupina za tiste, ki imamo diagnozo akutne psihoze?
Daj poskušaj kontaktirati kakšnega od moderatorjev. Vem, da je včasih obstajal en podforum za druge motnje. Ampak res ne vem koliko ljudi sploh sodeluje tam.

Srečno!
Prijavljen
DANIAMMA
gost
« Odgovori #895 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 00:12 »

Daniamma! rozicodam

Šele sedaj sem prebrala, ker sem zadnje čase bolj malo na forumu. Jaz hodim na obe skupini v Ljubljano, ki potekata ob torkih. Daj opogumi se in pridi jutri. Boš šla z mano.

Jaz bom po vsej verjetnosti jutri prišla. Ponavadi hodim redno na skupini, razen, če ne pride kaj vmes.

Jutri je sicer eno predavanje v sklopu skupine, ampak mislim, da bi bilo dobro, da prideš. Daj odloči se. Če sem prav zasledila, si nekje napisala, da si iz Litije.

O Janja HVALA ti Smiley definitivno bom vesela,če bom koga vsaj s foruma "znanega" zagledala ko bom čakala pred vhodom.  Jutri žal pa ne še...prav kmalu pa definitivno ja,ja,ja  Smiley Janja zlata si,res si pravi sonček. rozicodam Dve skupini sta vsak torek al kako gre to? Joj sej sem čist nevedna  kiselnasmeh
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #896 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 00:17 »

Daniamma! rozicodam

Poglej si tukaj:

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,10.0.html.

Tukaj so objavljena vsa srečanja. Jutri bo Ljubljanska skupina za samopomoč II, ki jo vodi Krasendan, čez en teden pa bo Ljubljanska skupina za samopomoč III, ki jo vodi Maši.

Jaz hodim na obe. Če te še kaj zanima, vprašaj!

Čimprej se opogumi, da te tudi jaz spoznam. pomezik

Lepo bodi!
Prijavljen
DANIAMMA
gost
« Odgovori #897 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 01:04 »

rozicodam ta trenutek,če bi bila čez eno uro skupina imam ves pogum kar ga je sploh možno in bi bila zraven...še naveličali bi se me ker bi hotela skoz čvekati sesmejem
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #898 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 15:55 »

Muci, sem te včeraj spregledala, ker sem na hitro brala! rozicodam

Midve z Daniammo sva se že spoznali in imava ogromno skupnega. Joj, je to fino. A ne Daniamma? Ko bo čas za to, bo Daniamma prišla na skupino. Nič pa ne gre na silo. In tudi meni je bilo lažje, da sem osvajala tiste korake, ki sem jih takrat zmogla.

Ni namreč v redu, če si postavljamo previsoke cilje, ki jih ne moremo doseči in potem je padec še večji.

Daniamma, če te ni strah glede vožnje, se lahko zmeniva v Šentjakobu in boš potem peljala za mano, točno do parkirišča in šla z mano do stavbe.

Muci, zate velja isto. Ko boš zbrala pogum, si zelo dobrodošla.

To piše ex totalno izolirana. strah mah Embarrassed

Ampak takrat drugače ni šlo. Sedaj pa gre turbo. Baje sem kot avion. To je Trzinkina ugotovitev, pa mislim, da Slavkina tudi. sesmejem

Lepo bodita!
Prijavljen
Muci
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 103

« Odgovori #899 dne:: torek, 07. februar 2012 ura: 16:09 »

Janja, najlepša hvala, res ste super ženske, da takole ponudite pomoč neznancu! Kapo dol vsem! Ampak jaz žal (še) ne zberem poguma in volje. Ko bom, pa pridem, ker bi vas res rada spoznala.  rozicodam

Ja, Daniamma, ugotavljam, da imava kar nekaj skupnega; tudi jaz, ko imam "dobro uro" bi šla kamor hočeš!
Oz., ko moram nekam it (pred kratkim na en rojstni dan) sem čisto napsihirana, tresoča, nič jesti cel dan, pulz na 300 itd., ko pa pridem tja in se po ene pol ure umirim, sploh če so fajn ljudje, postanem pa kar malo hiperaktivna, zgovorna, nasmejana in kar ne bi šla domov...  zvizgam
Prijavljen
Strani: 1 ... 42 43 44 [45] 46 47 48 ... 70   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar