FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 05:45

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 25 26 27 [28] 29 30 31 ... 48   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ZA TISTE, KI SI NE UPATE ZAČETI PISATI NA FORUM  (Prebrano 31742 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
piaa32
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 63

« Odgovori #540 dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 13:31 »

Vijolica,

takoj sem se našla v tvoji zgodbi. Sama sicer nisem pristala v bolnišnici, pa bi lahko, vendar sem trpela doma. Kljub pomirjevalom in ad-jem me po dveh mesecih še vedno grabi panika, (vsi fizični simptomi- omotica, nabijanje srca, potne roke, stiskanje v glavi....), vendar v milejši obliki in vmes posije tudi že sonce.

Lepo da si se oglasila.

Piaa
Prijavljen
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 575

« Odgovori #541 dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 13:54 »

Opažam, da nekatere zmoti to, kar napišem. Kaj reči drugega kot to, da če želiš slišat resnico, jo moraš znat prenesti, jo sprejet.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.532

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #542 dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 14:17 »

Nabc problaj pogledati skozi to perspektivo, da besede posameznika največ povedo o njem samem.
Tako tvoje, govorijo predvsem o tvojem pogledu na svet, sebe in druge..
in besede drugih, ki jih namenijo tebi, govorijo o njih samih, tudi njihovi strpnosti, sprejemanju drugačnosti.

Okoli absolutne resnice bi lahko teoretizirali dolgo.
V praksi pa je tako, da vsak dojema skozi svoje oči, skozi svoje izkušnje in svoja prepričanja.

Nabc kadarkoli pišemo o sebi, svojih občutkih in izkušnjah je to način, ko ne posegamo v nikogar.
Naj ima vsak svoje mnenje, mi smo OK tudi če se drugi ne strinjajo z našim pogledom.
Nam pa prav drugi vidiki, druge izkušnje in druga mnenja lahko širijo naše obzorje, podirajo tabuje itd ...

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
utrujena
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 179

« Odgovori #543 dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 14:49 »

edini stavek, ki mi pade na pamet, ko berem Nabca je: NE IŠČI STVARI TAM, KJER JIH NI.
Prijavljen

Bila na dnu, prišla na vrh. Povem vam punce in fantje, OBSTAJA POT.
vijolica90
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« Odgovori #544 dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 16:39 »

lepo pozdravljena med nami in hvala za svojo zgodbo,
zanima me ali si sedaj na AD, se pravi da si z zdravljenjem  v bolnišnici bila zadovoljna
lp ana

Na žalost še vedno jemljem AD. Ko sem prišla iz bolnišnice se je stanje normaliziralo a so se mi težave spet začele pojavljati.
Prijavljen
vijolica90
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« Odgovori #545 dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 16:42 »

carmel

iz bolnišnice sem prišla že pred letom in pol.  Shocked
Prijavljen
MP2011
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« Odgovori #546 dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 17:23 »

Živjo, sem Matic, imam socialno fobijo/tesnobo in kot posledico depresijio. Doktor mi je predpisal Ecytaro in Zyprexo, ki ju redno jemljem približno 3 mesece. Med hospitalizacijo v PB Begunje sem spoznal ljudi s podobnimi težavami, torej ljudi, ki razumejo moje težave. Na žalost z njimi nimam več pravih stikov (s punco sva se razšla, par jih nadaljuje zdravljenje v komunah, itd).
Rad bi razširil socialno mrežo, spoznal ljudi s podobnimi izkušnjami; doktor se strinja, da bi bila to dobra terapija oziroma del rehabilitacije. In kje začeti, če ne na nebojse.si.  Smiley
V bistvu me zanima če je kdo za dopisovanje (več od nas strahcov ne pričakujem  Grin)?
No, če koga zanima naj sporoči, kar v tej temi, naprej se bomo pa že zmenili.
Aja drugače sem iz Kranja, če koga zanima.

Ok, lep pozdrav  happy
« Zadnje urejanje: sreda, 26. januar 2011 ura: 17:28 od MP2011 » Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #547 dne:: sreda, 26. januar 2011 ura: 19:43 »

Živjo, sem Matic, imam socialno fobijo/tesnobo in kot posledico depresijio. Doktor mi je predpisal Ecytaro in Zyprexo, ki ju redno jemljem približno 3 mesece. Med hospitalizacijo v PB Begunje sem spoznal ljudi s podobnimi težavami, torej ljudi, ki razumejo moje težave. Na žalost z njimi nimam več pravih stikov (s punco sva se razšla, par jih nadaljuje zdravljenje v komunah, itd).
Rad bi razširil socialno mrežo, spoznal ljudi s podobnimi izkušnjami; doktor se strinja, da bi bila to dobra terapija oziroma del rehabilitacije. In kje začeti, če ne na nebojse.si.  Smiley
V bistvu me zanima če je kdo za dopisovanje (več od nas strahcov ne pričakujem  Grin)?
No, če koga zanima naj sporoči, kar v tej temi, naprej se bomo pa že zmenili.
Aja drugače sem iz Kranja, če koga zanima.

Ok, lep pozdrav  happy

Hojla Matic! Welcome  Smiley
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
MP2011
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #548 dne:: četrtek, 27. januar 2011 ura: 12:25 »

Hojla Matic! Welcome  Smiley

Hvala.  Smiley
Prijavljen
medvedek
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #549 dne:: sreda, 02. februar 2011 ura: 14:39 »

heej,sem nova,pa ne vem,če prav tole uporabljam??
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #550 dne:: sreda, 02. februar 2011 ura: 14:40 »

Pozdravljena, Medvedek  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #551 dne:: sreda, 02. februar 2011 ura: 14:51 »

Hojla Medvedka  pomezik

Ti kar piši, piši, piši,.....

Pozdravček Sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
babyblu
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #552 dne:: torek, 15. februar 2011 ura: 12:19 »

Živjo, sem nova tukaj.
sicer še sama ne vem kaj me točno muči. trenutno se počutim nemočno, žalostno in jokam.
Lp
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.864

« Odgovori #553 dne:: torek, 15. februar 2011 ura: 12:27 »

Dobrošla med nami. Upam, da ti bomo od koristi.  Smiley
Prijavljen

alexx Afro 
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #554 dne:: torek, 15. februar 2011 ura: 12:33 »

Pozdravček babyblu... rozicodam

Čemu je vzrok tvoji žalosti in joku?Zaupaj nam kaj več...
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #555 dne:: torek, 15. februar 2011 ura: 12:47 »

Babyblu   rozicodam  kar z besedo na dan  Smiley
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #556 dne:: torek, 15. februar 2011 ura: 15:34 »

babyblu........ mi smo tu

zato kar z besedo na plan

da vsaj malce ti polepšamo dan! Smiley

Lp-Sofie  rozicodam
Prijavljen

nataška
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #557 dne:: petek, 18. februar 2011 ura: 22:16 »

Lep pozdrav!
Sem Nataša, stara sem 39 in prihajam iz Ljubljane. Z depresijo se spopadam od 6. razreda OŠ. Takrat sem prvič poskušala narediti samomor. Namreč, že od malega sem res zelo debela. Za seboj imam celo morje neuspešnih diet. V ranem otroštvu sem bila tarča posmeha tako s strani vrstnikov kot tudi starejših. To je povzročilo na moji duši ogromno rano, ki je ne morem zaceliti. Debela sem še zmerom, pa ne najdem motivacije, da bi se to spremenilo. Sovražim svoje debelo telo, ne morem se pogledati v ogledalo. Sem mnenja (ki so mi ga vcepili drugi), da debeli ljudje ne zaslužijo ljubezni. Zato še nisem imela partnerja, niti si ga ne želim. Po drugi strani pa... lepo mora biti, če te ima nekdo rad.
Moja depresija se kaže v tem, da zadnje čase pogosto jočem, tišči me v prsih, srce mi razbija, imam občutek, da me trese elektrika. Jemljem dvoje vrste zdravil (antidepresivov). Pred dvema tednoma sem bila odpuščena z EKIja (enota za krizne intervencije). Tja so me sprejeli, ker sem se spet namenila umreti. Hospitalizacija mi je pomagala, da sem se spet malo odprla in celo ugotovila, da sem rada v družbi. Spet sem se začela smejati. A zdaj mi je pogum spet začel upadati. Sebe vidim grdo in ko sem žalostna, se prenajedam in potem imam slabo vest... Ne morem iz tega začaranega kroga. Poiskala sem si nekaj aktivnosti (telovadba, tečaj nege, pevski zbor), prenajedam pa se še vedno. Obiskujem psihoterapevtko, ki mi je rekla, da moram najprej sebe sprejeti tako kot sem, šele potem bom lahko shujšala. Naj se pogledam v ogledalo in na svojem telesu najdem nekaj lepega. A verjemite mi, jaz nič ne najdem. samo trebuh je tak, kot da sem v 9. mesecu nosečnosti, da ne govorim o drugih delih telesa.
Rada pomagam, če se le da in vesela sem, če sem lahko koristna. Ne maram pa biti v središču pozornosti .
Toliko zaenkrat. Upam, da sem bila dovolj jasna. Nocoj mi ni lahko. Spet sem žalostna, na jok mi gre. Upam,na kak odgovor in vas toplo pozdravljam!
Nataša Sad
Prijavljen

nataša Sad
nebesno modra
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 255

« Odgovori #558 dne:: petek, 18. februar 2011 ura: 22:26 »

Lep pozdrav!
Sem Nataša, stara sem 39 in prihajam iz Ljubljane. Z depresijo se spopadam od 6. razreda OŠ. Takrat sem prvič poskušala narediti samomor. Namreč, že od malega sem res zelo debela. Za seboj imam celo morje neuspešnih diet. V ranem otroštvu sem bila tarča posmeha tako s strani vrstnikov kot tudi starejših. To je povzročilo na moji duši ogromno rano, ki je ne morem zaceliti. Debela sem še zmerom, pa ne najdem motivacije, da bi se to spremenilo. Sovražim svoje debelo telo, ne morem se pogledati v ogledalo. Sem mnenja (ki so mi ga vcepili drugi), da debeli ljudje ne zaslužijo ljubezni. Zato še nisem imela partnerja, niti si ga ne želim. Po drugi strani pa... lepo mora biti, če te ima nekdo rad.
Moja depresija se kaže v tem, da zadnje čase pogosto jočem, tišči me v prsih, srce mi razbija, imam občutek, da me trese elektrika. Jemljem dvoje vrste zdravil (antidepresivov). Pred dvema tednoma sem bila odpuščena z EKIja (enota za krizne intervencije). Tja so me sprejeli, ker sem se spet namenila umreti. Hospitalizacija mi je pomagala, da sem se spet malo odprla in celo ugotovila, da sem rada v družbi. Spet sem se začela smejati. A zdaj mi je pogum spet začel upadati. Sebe vidim grdo in ko sem žalostna, se prenajedam in potem imam slabo vest... Ne morem iz tega začaranega kroga. Poiskala sem si nekaj aktivnosti (telovadba, tečaj nege, pevski zbor), prenajedam pa se še vedno. Obiskujem psihoterapevtko, ki mi je rekla, da moram najprej sebe sprejeti tako kot sem, šele potem bom lahko shujšala. Naj se pogledam v ogledalo in na svojem telesu najdem nekaj lepega. A verjemite mi, jaz nič ne najdem. samo trebuh je tak, kot da sem v 9. mesecu nosečnosti, da ne govorim o drugih delih telesa.
Rada pomagam, če se le da in vesela sem, če sem lahko koristna. Ne maram pa biti v središču pozornosti .
Toliko zaenkrat. Upam, da sem bila dovolj jasna. Nocoj mi ni lahko. Spet sem žalostna, na jok mi gre. Upam,na kak odgovor in vas toplo pozdravljam!
Nataša Sad

Pozdravljena nataška in dobrodošla na forumu rozicodam!

Verjamem, da ti ni lahko in da je v tebi veliko žalosti. Verjamem tudi, da ta trenutek ne moreš videti nič dobrega v tem kaj doživljaš, kako doživljaš sebe...Imeti se rad, ja, pa vidiš, da sploh ni preprosto, sprejti se takšnega kot si, spet neke besede...Vendarle če boš prebrala kaj zgodb na tem forumu boš videla, da nisi edina, ki se tako počuti, da nisi edina, ki se (še) nimaš rada.Vendar se zavedaš, da hočeš zaživeti drugača in jaz verjamem, da ti bo to tudi uspelo. Ne gre čez noč, vendar nekaj si že storila zase, pojdi še naprej, stori še kaj in svet se bo spreminjal skupaj s tabo.

Glede prenajedanja lahko najdeš koristne informacije na  http://med.over.net/forum5/list.php?43
Priporočljivo je, da se pridružiš kakšni skupini za samopomoč, delujejo tudi anonimni overeatersi
http://oa-slovenija.com/
Obiskovanje skupine in podpora drugih je lahko zelo zdravilno.

Napiši še kaj kako ti gre, kako je s stiki z drugimi, podporo in zaupanjem...

Vse dobro,
Prijavljen

When you re standing on the crossroads that you cannot comprehend, Yust remember that Death is not the End
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.982

« Odgovori #559 dne:: petek, 18. februar 2011 ura: 22:33 »

Nataša  rozicodam najprej pozdravljena na forumu. Hudo mi je, ko berem tvoje besede. Vsekakor si zaslužiš ljubezen...vsak človek si zasluži biti ljubljen...tako debel, suh, bogat, reven, bolan, zdrav...vsak ima v sebi biser in lupina, ki ga obkroža ni pomembna.

Pohvalno je, da si poiskala aktivnosti, s katerimi zapolniš svoje življenje. Kot berem, obiskuješ tudi terapijo...tudi to je super. In kar prav bi dala besedam terapevtke, da se počasi sprijazni s sabo, najdi nekaj lepega na sebi, potem boš dobila tudi moč, da spremeniš svoje obnašanje-prenajedanje.

Glej, jaz sem stara 38 let in marsikdo pravi, da "dobro izgledam"... pa vseeno sama do sebe ne čutim tako...ne počutim se lepo, sama sebi se zdim nezanimiva in čeprav imam družino, tudi velikokrat nevredna ljubezni.
Vse to nosim v sebi zaradi besed, ki sem jih poslušala vse svoje otroštvo in mladost... Tudi jaz obiskujem psihoterapijo in se poizkušam vzljubit in vem, da ni lahko.

Verjamem, da si dekle mnogih kvalitet, na katere bi morala biti ponosna, to izpostaviti in začutiti v sebi svojo VREDNOST.  rozicodam

Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Strani: 1 ... 25 26 27 [28] 29 30 31 ... 48   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar