FORUM Nebojse.si
Novice: oglas

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. torek, 07. februar 2012 ura: 20:16

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Hči govori o samomoru  (Prebrano 5885 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
masi
Global Moderator
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.142

moja mačkonka Opa

« Odgovori #20 dne:: sreda, 17. december 2008 ura: 16:08 »

She, nič nisi narobe napisala. Zelo lepo si napisala in sem sem vesela, da si delila to izkušnjo tukaj, zdaj mi je lažje (če verjameš al ne), ker vidim, da si živa...upam, da to ne zveni preveč groteskno.  009 Hči ima zdaj malo boljše dneve, tako, da sem tudi jaz boljše volje, z očetom razčiščujeta vsak dan nekaj, čeprav samo preko telefona, z mano se itak veliko pogovarja, jutri pa imava še obisk pri psihiatrinji.  Pa še to - ta teden (do danes) še nič ni špricala pouka, kar je tudi napredek!!! smejalci

oki, sem vesela za vaju oz. za vas vse tri in res mi je toplo brat, da z bivšim možem sodelujeta, saj očka je očka in mami je mami, ne glede na to, da ne živita več skupaj se pomenita in iščeta rešitev. Veš najbolj me zaboli oz. kar pristrižem z ušesi, ko se starši ločijo in potem preko otroka perejo umazano perilo in pred otrokom grdo govorijo o svojemu bivšemu partnerju in jezno pomislim ali se sploh zavedajo, da sami dajejo svojemu otroku s tem vedenjem napotnico za psihiatrijo....,           
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
scorpion
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.225

« Odgovori #21 dne:: sreda, 17. december 2008 ura: 17:21 »

Ja  Masi..men je uspelo, da tega nisem delal preko sina, hvala bogu..Danes pa sva z bivšo ženo v dobrih odnosih in se spoštujeva....
Prijavljen
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 675

« Odgovori #22 dne:: sreda, 17. december 2008 ura: 19:20 »

She, nič nisi narobe napisala. Zelo lepo si napisala in sem sem vesela, da si delila to izkušnjo tukaj, zdaj mi je lažje (če verjameš al ne), ker vidim, da si živa...upam, da to ne zveni preveč groteskno.  009 Hči ima zdaj malo boljše dneve, tako, da sem tudi jaz boljše volje, z očetom razčiščujeta vsak dan nekaj, čeprav samo preko telefona, z mano se itak veliko pogovarja, jutri pa imava še obisk pri psihiatrinji.  Pa še to - ta teden (do danes) še nič ni špricala pouka, kar je tudi napredek!!! smejalci

Tud js sem ful vesela, da vama gre !! (sem čisto razumela, da si vesela, da sm živa. tud tvoja hčerka bo še zelooo dolg živela, boš vidla ! )  rozicodam rozicodam
Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
Maia
gost
« Odgovori #23 dne:: petek, 19. december 2008 ura: 13:54 »

Evo, včeraj bili pri psihiatrinji, hčerka je bila sama z njo eno uro,potem pa sva še midva z možem šla not, tako da smo debatirali še naslednjih 40 minut. Skratka - noro!!! Moj bivši je bil čisto šokiran ob njenih izpovedi (jaz ne, ker že poznam zgodbo) in je po moje prvič včeraj dojel, kako resna je zadeva z njo. Psihiatrinja ji je predpisala Zoloft, ga bova lepo začele med počitnicami polovičko na dan.  boks

Stvari so se skratka začele odvijat in jaz sem zadovoljna do amena!!!!
Prijavljen
ton
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.138

« Odgovori #24 dne:: petek, 19. december 2008 ura: 14:08 »

Zelo v redu. Odlično, da ste v proces vključili tudi očeta.
Samo eno pripombo imam: kar zanese te v dvojino, zelo se vživiš v hčerko... a naj ona le ostane neko samostojno bitje, prav? Včasih je težko razločiti med skrbjo in pretiranim nadzorom (ker imam tudi sam s tem težave, kako drugače bi vedel)... in naj dama vendarle ohrani nekaj svojega prostora. Ko ti ne boš več strpela ob njenem čemenju v sobi - se zadrži in se loti česa. Peglanja, poliranja, branja, česarkoli.
Prijavljen

Anuška, javi se! In kje neki kolovrati Scorpion?
krasendan
gost
« Odgovori #25 dne:: petek, 19. december 2008 ura: 14:11 »

bravo...ful sm vesela, da je premik...bravo mama Maia in tvoja hčerka...sam pogumno naprej zdaj!

Prijavljen
Maia
gost
« Odgovori #26 dne:: petek, 02. januar 2009 ura: 08:53 »

Najprej lep pozdrav vsem in seveda, vse naj, naj v novem letu!! clap

Pri nas je zadeva taka, da hči pije Zoloft, polovičko na dan. Zaenkrat nima nekih hudih stranskih učinkov (antidepresiv pije skoraj dva tedna), razen občasno glavobola, kar me sicer veseli. Sem se bala, da bo huje, ker je zelo občutljive sorte. Nekih sprememb v obnašanju in razpoloženju še ni, sem pa optimistična in upam, da bo po počitnicah v šoli bolje z njo.

ton, imaš čisto prav. V njeno življenje sem se popolnoma vživela in najraje bi vse njene težave prenesla nase, ker ne maram da trpi!! Ne maram in pika! A vem, da ni prav. Vsi moramo skozi takšne in drugačne obdobje odraščanja. zato sem začela tudi sama z njo delati drugače: ne ustrežem vsaki njeni muhi, ne tečem takoj, ko me pokliče, poskušam jo vključiti v življenje izven doma, med ljudmi, kar je njena največja muka. Morda se komu zdi smešno, a to, da gre z mano v nakupovalni center je že veliko zanjo. Zadnjič sem jaz recimo kupovala meso, njo sem poslala po pijačo. zanjo je bila to takšna muka, da sva se skoraj obe spotili od hudega!! Niti pijače ni znala prinest, enostavno se ne znajde v zunanjem svetu.  :'(A vztrajam!! oki

Lep pozdrav vsem!
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 3.569

wanna be found

« Odgovori #27 dne:: petek, 02. januar 2009 ura: 09:37 »

Morda se komu zdi smešno, a to, da gre z mano v nakupovalni center je že veliko zanjo. Zadnjič sem jaz recimo kupovala meso, njo sem poslala po pijačo. zanjo je bila to takšna muka, da sva se skoraj obe spotili od hudega!! Niti pijače ni znala prinest, enostavno se ne znajde v zunanjem svetu. 

Mislim da to poznamo vsi. Tudi zame je bila samo voznja vozicka MUKA. Iskanje izdelkov je prislo
na vrsto po nekajkratnih obiskih trgovine. Vsekakor rabi spodbudo, tudi mene je mama tedensko
vodila v trgovino in vstrajanje se je izplacalo.
Prijavljen

Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
marika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 337

« Odgovori #28 dne:: petek, 02. januar 2009 ura: 23:41 »

Krasno Maia,

zelo me je razveselil napredek pri tebi in tvoji hčeri. Tudi jaz imam težavo, da bi rada vse prenesla namesto otrok, vendar vem, da to ne gre in včasih delam na tem, da bi jih utrdila. Smešno se mi zdi, kako nekateri starši otrokom prikrivajo smrt in jim lažejo, da bo tisti, ki je umrl še prišel nazaj. Sama nikoli ne bi razlagala česa takšnega. Skušam jih navajati na samostojnost in praktičnost. Tudi ti ji poskusi dati kakšno praktično zadolžitev, pa četudi za začetek pripravo čaja.

Vse dobro v novem letu 2009 želim tebi, tvoji punčici in tvojemu bivšemu možu.

marika
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.290

vsi smo orli

« Odgovori #29 dne:: torek, 06. januar 2009 ura: 07:06 »

Maia, me veseli za obe  oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
2009aleks
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7

« Odgovori #30 dne:: torek, 06. januar 2009 ura: 11:18 »

Pozdravljena!
Ker hči govori in razmišlja o samomoru, je skrajni čas , da ji je potrebno prisluhniti z vso resnostjo. Morda je potreben le delček sekunde, ko se odločiš za to dejanje. Svetujem ti, spusti se na njen nivo, ničesar ji ne oporekaj, počasi naveži stik kot prijateljica in ne kot mati. Ne sili jo h kakršnokoli dejavnosti, ki jo ne interesira. Naj pusti šolo in skušaj jo na prijazen način pripraviti do tega, da prične z delom preko študentskega servisa. Delo naj bo motivacija, ko bo prejela plačilo za opravljeno delo, se bo stvar sigurno obrnila na bolje. Nikar naj ne poseda doma in razmišlja o svoji nemoči. Dekle se mora včlaniti v kakšno dejavnost: aerobika, joga, avtogeni trening...vse mora opravljati z veseljem, čeprav se to zdi nemogoče. Postanita prijateljici!! Obisk pri psihiatru in psihologinji ji bo pomagal in naj ju redno obiskuje. Potrudi se, da bo čimmanj sama in da se ne bo počutila odveč.
Prijavljen
nedostopna!!
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 183

« Odgovori #31 dne:: sobota, 01. avgust 2009 ura: 00:32 »

oi maia.... v tvoji zgodbi sm nasla tut sebe....
zanima me,kak je ze kaj napredek  Cool ?
Prijavljen

I wanna disappear..but i can`t cuse my dog need me and I need him every day <3
DANIAMMA
Aktiven član/ica
**
Prisotni Prisotni

Prispevki: 85

« Odgovori #32 dne:: torek, 01. februar 2011 ura: 12:53 »

No saj bo....postopoma...me veseli da gre počasi na bolje
Prijavljen

Če v svojem življenju obupaš nad skromnim začetkom, se spomni, da je tudi hrast, tisto veliko in mogočno drevo, začel kot majhen želod, ki je ležal na tleh.
Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 575

« Odgovori #33 dne:: torek, 01. februar 2011 ura: 13:29 »

V dobrih 2 letih se pa menda je že obrnilo na bolje.  Smiley
Prijavljen
DANIAMMA
Aktiven član/ica
**
Prisotni Prisotni

Prispevki: 85

« Odgovori #34 dne:: torek, 01. februar 2011 ura: 23:41 »

sesmejem tole sem pa ustrelila mimo ja  sesmejem jaoooo...še en dokaz da se živemu človeku marsikaj zgodi  rozicodam
Prijavljen

Če v svojem življenju obupaš nad skromnim začetkom, se spomni, da je tudi hrast, tisto veliko in mogočno drevo, začel kot majhen želod, ki je ležal na tleh.
majč
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.692

« Odgovori #35 dne:: nedelja, 06. februar 2011 ura: 11:14 »

ja tud meni se zdi, da je mal prestara tema, razen, če bi Maia prišla in kaj na novo napisala tozadevno Smiley

Tud jaz upam, da sta speljale. Wink

Maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar