Dobrodošel na forumu.
Poznam vse simptome razen pogostega odvajanja vode. Obstaja množica možnih simptomov, ki pa so v grobem enaki pri večini pacientov. Vsa simptomatika pa vodi k važnejši stvari, našim mislim. Te so najhujši sovražnik vsakega anksiozneža.

Vidim, da hodiš na psihoterapijo. Imaš to individualno ali skupinsko terapijo? Samoplačniško ali preko zdravstva? Ne vem koliko časa že jemlješ antidepresive, vendar se mi pri tej simptomatiki zdi nenavadno, da ti psihiater zmanjšuje dozo.

Premisli če se ujameš s svojim psihoterapevtom?

Ti odgovarja? Če je odgovor negativen, bi bilo pametno razmisliti o menjavi. Zelo veliko naredimo že, če najdemo psihiatra in psihoterapevta s katerim se ujamemo.

Tablete rešijo samo delček težav. V resnici nam dajo samo zagon

, naprej pa je vse odvisno od nas. Lepo si opisal psihoterapijo in povedal da ti nič ne pomaga. Ne vem kako stvar izgleda, vendar od psihoterapije, tisto uro tedensko, ne smemo pričakovati čudežev.

V resnici moramo SAMI garati, če se hočemo premakniti z mesta. Psihoterapija je samo zato, da se pogovorimo o tistem, kjer se nam je zalomilo in da dobimo kakšno SMERNICO

kako bi zadevo izpeljali. Mislim, da nam psihoterapevt z direktnimi navodili (kako in kaj) dela večjo škodo kot korist. Največ je vredno tisto kar zrase na našem "zeljniku"
...včasih obupujem in ne vidim naprej...pogostejši...
Iz napisanega menim, da je prisotna tudi depresija. Se motim?? Vem kako izgleda ta občutek, ko ne vidiš več ničesar za kar bi bilo vredno živeti. Pa si to res ti ali samo produkt depresije? Te misli niso realne.

Ja, sliši se nemogoče. Tudi sam sem bil še nedavno takega mnenja. Danes na stvar gledam malo drugače. Še vedno imam hude probleme s tesnobo in dostikrat bi najraje obupal, vendar se zavedam da je to samo bolezen. Bolezen, ki mi pravi naj obupam, da ni vredno... Se pravi to niso moje misli, ampak misli depresije. Se boš res prepustil nečemu, kar sploh nisi ti?

...naročen pri...hipnoterapevt...
S hipnoterapevti nimam izkušenj, vendar je kar nekaj uporabnikov tega foruma hodilo na tako terapijo. Malo poglej pod rubriko "
Psihoterapije, psihiatri, terapevti".
...upam da bo sčasoma kaj bolje saj ne vem kaj naj se drugega probam...
Ne vem koliko različnih psihoterapevtov si dosedaj imel. Ni greh poskusiti z drugimi. Možnosti zdravljenja je kar nekaj.
V končni fazi se MORAMO samo BORITI, migati, brcati...in tudi rezultati morajo priti.
DRŽI SE