FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 05:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: panična motnja in terapevt  (Prebrano 802 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Madhurii
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 15

« dne:: ponedeljek, 08. december 2008 ura: 12:36 »

Že leta z obdobji dobrega počutja trpim za anksioznostjo, pri kateri pa so zame najbolj moteči panični napadi, ki me lahko "zagrabijo" povsem nepričakovano oz. nepripravljeno in v različnih okoliščinah. Zakaj napad, si v tistem trenutku enostavno ne morem razložiti, ker npr. grem enkrat v enako ali podobno situacijo, pa je vse OK, spet drugič pa me v isti situaciji doleti, tako, da so ti napadi tako nepredvidljivi, recimo od doma grem sproščena in dobre volje, potem pa nekje nenadoma napad.
Torej dolga leta sem se zdravila pri dr. Lovšinovi. Seveda je nisem stalno obiskovala, ker so bila tudi obdobja zelo dobrega počutja, recimo tudi nekaj let. Vendar pa sem vedela, na koga se lahko obrnem, kadar se mi bo stanje poslabšalo. Vem pa, da je bilo najhuje po porodu in sedaj se spet slabše počutim (opazila sem, da se mi vse poslabša v skladu s hormonskimi spremembami, ker opažam tudi druga hormonska neravnovesja-kmalu bom stara 46). Sedaj pa je dr. Lovšinova že nekaj časa v pokoju, zamenjal pa jo je drugi psihiater, o katerem ne bom izgubljala besed, saj me je že prvi obisk pri njemu zelo razočaral, tako, da ne mislim iti več tja. Kot prvo, zame si sploh ni vzel dovolj časa, odpravil me je prej, kot je bila moja pravica-torej prej kot v 45 minutah in na koncu je samo rekel, da si moram vzeti več časa za sebe, hoditi npr. na jogo, kam ven, vglavnem narediti nekaj za svojo dušo, očitno je preslišal, da sem mu povedala, da marsikam hodim, na jogo sem hodila, šla sem na različne duhovne tečaje in marsikdaj čisto sama-moža to ne zanima- med popolnoma neznane ljudi (kar bi bilo še za marsikaterega zdravega človeka malce neprijetno), tudi izven Ljubljane, kjer nas je včasih spalo v eni veliki sobi polno v spalnih vrečah in podobno), zatorej se mi je zdelo smešno, da mi govori take stvari, kot da bi posedala samo doma. Seveda bi šla morda kam še večkrat, pa nisem šla zaradi obveznosti do družine in majhnega otroka. Sedaj ko ima sin že 16 let, kar se tiče tega, ni več takih ovir, so se pa spet začeli nizi paničnih napadov (pa problemi z desno roko, za katere pa ne vem ali so posledica tesnobe ali pa je res kaj fizičnega), zato me že iz tega razloga ne vleče nikamor. Sem pa bila v oktobru spet nekje za dva dni, pa je vse minilo OK, brez paničnih napadov.
Prosim vas, če mi svetujete kakšnega dobrega psihiatra oz. psihoterapevta v Ljubljani ali okolici (ki se res zavzame za človeka), najraje bi videla na koncesijo, kajti sedaj resnično nimam nikogar, na katerega bi se lahko obrnila. Zaradi težav z desno roko (me ne uboga, boli, nemočna, včasih kar mrtva) sem bila pri moji zdravnici, ki me je dala na preglede krvi (ščitnica, sladkor itd.) in danes, ko bom šla k njej , izvem izvide. Hrbtenico sem slikala že pred časom in bila pri nevrologu, pa je bilo vse OK. Ko sem zdravnici omenila, da je mogoče to v zvezi z roko tudi kaj psihično, mi je rekla, da mora izključiti telesne razloge, da lahko ukrepa naprej. Ve pa, da sem že prej trpela za tesnobo.

Lep pozdrav, M.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar