FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 16. april 2024 ura: 19:54


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 14   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Panična motnja  (Prebrano 60776 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
Cvetlica
Izkušen član/ica
***
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 411



« Odgovori #80 dne:: petek, 19. februar 2016 ura: 19:17 »

Vem cvetlica da se zadeve počasi urihtajo sam ne vem zakaj mi misli zmer uhajajo na črne misli pa ne vem skoz mam neko misel v podzavesti kot da mi je punca kriva za to anksioznost.

Ja tudi to poznam. Ker hočemo da je razlog povsod drugje, samo v nas ne sesmejem
Prijavljen
dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 78


« Odgovori #81 dne:: sobota, 20. februar 2016 ura: 08:00 »

Hojla folk dobro jutro kako ste kaj. Ne vem studiram a bi se spravu mal smucat ker pravjo, da bo lepo vreme. Upam da se danes kaj bolje pocutite ,ker jaz sem kar za silo me je včeri kolega potolazil pravi bos videl to je vse prehodnega obdobja za vse nas ki se ukvarjamo z anksioznostjo bos videl pravi normalno se ukvarjajo z stvarmi kot si se prej pojdi v nazaj v službo in bo počasi vse izvenelo  pa tudi z tableti bos pol lahko prenehal  pravi,da se včasih preveč tega nabere in se ti pol mal sesuje,da pa itak čas in telo postavita vse nazaj v pravo ravnovesje. Tako se pravi ,da se zdaleč nismo odpisani je pa res kot je hondael napisala jutra znajo bit se malo trmasta ampak ko se malo človek zbrca kar gre.Nic lepo se imejte pa se beremo.



Prijavljen
dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 78


« Odgovori #82 dne:: nedelja, 21. februar 2016 ura: 10:03 »

Dobro jutro vsem evo sem imel spet ponoči moteno spanje ne razumem več kako je to mogoče zaspim kot ubit nato se zbudim in zopet neka napetost brez razloga potem pa študiram pa zakaj za vraga sem napet pa saj me ni ničesar strah. tako, da pol pa sploh ne vem več ali se samo meni dogaja ali grejo vsi skozi to trapasto proceduro. Lep dan še naprej.
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
***
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 411



« Odgovori #83 dne:: nedelja, 21. februar 2016 ura: 12:00 »

Nisi sam Smiley sploh pri uvajanju/odvajanju od tablet so motnje spanje pogoste. Čim manj tuhtaj o tem kaj in zakaj in kaj lepega premišljuj vmes ko se zbujaš sesmejem
Prijavljen
bars
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 27



« Odgovori #84 dne:: ponedeljek, 22. februar 2016 ura: 09:55 »

Jutro vsem na forumu

veliko prebiram ta forum in sem zasledil  stavek ki se vliko krat ponavlja.Zgodilo se mi je v naljepsem delu zivljenja in tuki se zadeva ustavi.Sedaj saamo razmisljamo kako je to mozno ,zakaj meni,in kako cimprej iz tega ven.Nisce vec ne razmislja o tem trenutku ko se je to zgodilo ampak samo zelim stega ven.morate vedeti da smo nekaj pozabili zasigurno smo.V temu obdobju ko se je to zgodilo so bili,bil narejen napacen korak .Zasigurno vem da so bile ene spremmbe bodisi pozitivne ali negativne,in vase telo tega ni sprejelo.Zato se je treba vrniti natančno tam ki so se dogajale kakrsnekoli spremembe in si slikovno predstaviti jasno sliko ,to sliko zamrzniti analizirati  natancno  in marsikateri od vas bo najdu da pa res niso bile stvari prijetne.moje iskusnje so mi pokazale da sem iskal eno napako ,verjemite mi da sem jih najdo vec in ko sem jih najdo so se stvari zacele premikati na bolje. Malo  v razmislek Smiley Smiley Smiley
lep dan vam zelim
Prijavljen
dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 78


« Odgovori #85 dne:: ponedeljek, 22. februar 2016 ura: 18:08 »

Zdravo Evo mene danes sem šel prvi dan v službo malo je bilo težko ker se človek kar navadi doma. Ma stanje je se vedno tako tako stalno mi razpoloženje niha ne vem zakaj se to dogaja da sem 2ure super potem pa spet počutje slabše tako nekako kot bi imel gripo cist zanic upam da se počutje tudi počasi začne kaj izboljševati ker je res zoprno.Res mi je bilo pa zanimivo v sluzbi ,ko sem se malo razgovoril o anksiozi kako so se hitro našli nekateri sodelavci ki so se že zdravili za anksiozo.Tako,da mi je kar malo odleglo ampak je res zanimivo toliko let sodelavci pa nikoli noben nic omenil.Je pa vredu ker lahko kakšno rečemo na to temo.Tako da trenutno sem jaz na vrsti mi pa pravijo,da bo treba potrpeti,da bo vse to minilo samo tak je pač proces.Tako da le ni vse tako črno kot se nam zdi.vam pa povem vsem na tem forumu da se lahko obrnete tudi na barsa ker ima res veliko izkušenj.se beremo

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 22. februar 2016 ura: 20:08 od dusi.levicar » Prijavljen
ugra
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 28


« Odgovori #86 dne:: torek, 23. februar 2016 ura: 09:48 »

Pozdravljeni sotrpini, jaz bi vas pa rada poprosila za mnenje. Decembra sem bila na KVT in sočasno tudi prenehala z jemanjem Cipralexa. Le tega sem jemala drugič in sicer slabo leto. Sem pa nekje po pol leta znižala dozo na 5 mg in sem se počutila veliko bolje kot pa na 10 mg. No sedaj sem dva meseca brez, veliko delam na mišičnem sproščanju in mi je super. tudi spanje se mi je zelo izboljšalo, včasih zaspim še popoldan za kakšno uro. Še v nedeljo sem se pohvalila kako dobro sem spala a kot zakleto sedaj že drugi dan ne spim. Predvčerajšnim sem dobre dve uri, danes pa sploh ne vem ali sem kaj ali ne. Glede na to kolikokrat sem pogledala na uro se mi zdi da nič. Sem zvečer vzela en neopersen, potem sem šla dvakrat skozi sproščanje. In sem se zelo dobro počutila in ko sem že mislila, da bom zaspala trznem in spet sem bila kot čuk. Razen vročinskih oblivov nisem imela kakšnega drugega simptoma. Ob ene 1ih sem vzela pol Helexa a ni bilo bistveno nič boljše. Vročina, oblivi in nič spanja. Verjamem da sem delno kriva sama ker temu posvečam preveč pozornosti ker se bojim spet na ADje. Stara sem 41 in se sprašujem če nisem že v meni (tudi za ščitnico se zdravim že skoraj 30 let) ali pa je kriva polna luna. seveda se pa najbolj bojim da je spet anksioznost. Drugače se počutim v redu, pazim na prehrano (ob jemanju AD sem se zredila dobrih 10kg), kar precej tudi migam, hodim na jogo...Ali je res vse samo psiha oz. kaj naj še naredim da si olajšam vse skupaj - brez zdravil. Naročila sem se tudi k hipno terapevtu, ker me je groza visokega pritiska, ki ga dobim ob takšnih nihanjih razpoloženja. Kaj pa vi mislite ? Ali ima kdo kakšen dober nasvet ?
Prijavljen
skylost
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157


« Odgovori #87 dne:: torek, 23. februar 2016 ura: 10:01 »

Pozdravljena Ugra  Smiley Smiley
Sicer z AD-ji nimam izkušenj, ker jih nisem jemala (borba brez  Huh? ), vendar ti povem, da se je meni tudi občutno izboljšalo stanje zadnjih 10 dni, neprimerljivo se boljše počutim, kot vseh 7 mesecev prej (odkar sem padla v paniko in ankso  unsure).. Spanje pa je še vedno slabo. Ravno to noč sem se zbudila ob 1,30 uri, vsa prepotena, pidžama mokra.. In potem nisem več zaspala nazaj, mogoče pol ure še vmes in to je to. In sedaj sem v službi kot zombi. Jaz se budim v najboljšem primeru 3x na noč.. In ko se mi spanec prekine, sem zjutraj in posledično cel dan nenaspana. Tudi jaz hodim k KVT in delam sproščanje, športam tudi nekaj, se počutim cool, samo to spanje me še kar heca. In potenje ponoči me zelo moti, saj se pred "boleznijo" nisem nikoli potila ponoči.. In potem spet misli uhajajo na krivo pot (kaj pa če...). Ahhh je res trnjeva ta naša pot ane.
Lep dan ti želim, čeprav oblačen in deževen.
Prijavljen

Love the life you live, and live the life you love
dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 78


« Odgovori #88 dne:: torek, 23. februar 2016 ura: 11:39 »

A ves skylost da bi jaz kar prenehal z antidepresivi me skoz neki na bruhanje tisci pa glava me boli  na vsake 2 dni pa sko se mi spi danes grem prvic na psihoterapijo pa bom tam vprasal kaksnega mnenja je psihoterapevtka.Ne vem sploh se ne morem sprijazniti z tableti.Lep dan se naprej se beremo.
« Zadnje urejanje: torek, 23. februar 2016 ura: 11:58 od dusi.levicar » Prijavljen
skylost
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157


« Odgovori #89 dne:: torek, 23. februar 2016 ura: 13:26 »

Dusi,
ja me vem kaj ti reči  Sad Sad . Odločitev je samo tvoja. Jaz jih nisem niti začela jemati, zato ne vem, kakšni so stranski učinki ampak koliko berem tu gor, so začetne težave kar velike, potem pa to izzveni. Če misliš, da boš lahko prebrodil brez in da lahko kolikor toliko "normalno" prebiješ dan brez tablet, potem poskusi brez.. če pa je stanje nevzdržno, pa kar potrpi še nekaj časa, da stranski izzvenijo. Jaz sem imela dneve, ko sem mislila z glavo v zid tolči, toliko slaba sem bila, ampak so šli mimo in sedaj sem boljše, dosti boljše  wav . Jaz sem zagovornik AD-jev za ljudi, ki ne morejo v službo, ne morejo zjutraj vstati iz postelje, jih to zelllooooo ovira pri vsakodnevnih funkcijah. Če pa stanje ni tako hudo, pa mi se zdi, da je bolj "crkljanje" z AD-ji in čakanje na odrešilni dan.. ki pa mislim, da brez dela na sebi in terapije ta dan ne pride. In po prenehanju jemanja AD-jev, se ponavadi stanje poslabša. No to je samo moje mnenje. Se pa mora vsak posameznik odločit sam pri sebi (ali ja AD-je ali ne). Gre pa okrevanje zelo zelo zelo počasi na bolje, kljub ogromnemu delu na sebi.
Uživaj dan.
Prijavljen

Love the life you live, and live the life you love
dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 78


« Odgovori #90 dne:: torek, 23. februar 2016 ura: 14:15 »

Ma ves sprasujem zato ker jih jemljem komaj 16 dni pa ne vem ali so lahko ze kaksni stranski ucinki ma ti povem se kar ne moram sprijazniti z tableti.
Prijavljen
skylost
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157


« Odgovori #91 dne:: torek, 23. februar 2016 ura: 14:39 »

Ja ne vem tudi jaz. Mogoce ti bo kdo drugi odgovoril tu gori glede prilagajanja na AD.
Prijavljen

Love the life you live, and live the life you love
Cvetlica
Izkušen član/ica
***
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 411



« Odgovori #92 dne:: torek, 23. februar 2016 ura: 16:26 »

V skupini za samopomoč so ljudje različnih starosti in pravijo da imajo načeloma starejši ljudje več stranskih učinkov. Zdravniki pravijo da bodo učinki hitro, ampak v resnici traja en mesec do dva. Jaz jih šele po enem mesecu začenjam počasi opažati. Smo pa ljudje različni-nekateri jih morajo zamenjati, nekaterim takoj primejo... Jaz bi ti svetovala da počakaš in sploh sprobaš ali je to zate ali ne. Da ne boš čez tri mesece na isti točki kot danes in se ponovno ubadal z stranskimi učinki Smiley
Prijavljen
dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 78


« Odgovori #93 dne:: torek, 23. februar 2016 ura: 16:39 »

Ma bom probal z polovicko ene tri dni pol pa brez saj nimam kaj izgubiti stanje v katerem sem bil pomoje ne bom resil z tabletami ker itak vsi pravijo da je 90 procentov dela na sebi zdaj tudi ze  vsi poznamo sistem ankstioze.se beremo
« Zadnje urejanje: torek, 23. februar 2016 ura: 20:15 od dusi.levicar » Prijavljen
hondael
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 87


« Odgovori #94 dne:: sreda, 24. februar 2016 ura: 07:55 »

Dusi jaz pa ti svetujem da se malo potrpiš in se posvetuješ z psihologom oz zdravnikom. Tablete še niso prijeli in to so stranski učinki ki bodo izzveneli.  Ko bodo prijeli pa začneš s psihoterapijo.  Za zdravljenje brez AD moraš biti res močan..Ni lahko. Če pa se čutiš dovolj močnega potem pa ni problema. Samo boš dvojno moral delati na sebi. Jaz jih jemljem sedaj polno dozo 14 dni in stranski počasi izzvenevajo. Še vedno se potim zbujam se ful..itd. Ampak zaupam jim da bo vsak dan bolje.
Lep dan
Prijavljen
dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 78


« Odgovori #95 dne:: sreda, 24. februar 2016 ura: 10:11 »

Ja mi je tudi bars svetoval ves mam tudi tako hudicevo tesnobo kot ti pa mi je bars rekel da je anksioza vse na custveni bazi in da je potreben cas da se vse vzpostavi.upam da si ti kaj bolje saj enkrat bo  bolje.se beremo
Prijavljen
hondael
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 87


« Odgovori #96 dne:: sreda, 24. februar 2016 ura: 10:33 »

Ja dusi jaz sem vsak dan bolje - tablete HB počasi prijemajo. Vem pa da jih rabim ker je bila podzavest močnejša od moje zavesti in nisem razmišljala več pozitivno. Tko da bom vztrajala s tableti in delala na sebi. Obvezno psihoterapija. Vsak dan se trudim in se spodbujam - skušam biti pozitivna in poskušam svoji notranjosti ne pustiti (ki je sedaj ranjena)  da je negativna. Je težko ampak se trudim.
Včeraj sem bila pri zobozdravniku in me je vrglo iz tira. Tako da sem danes zopet bolj slabo. Že imela napad in sem ga lepo predihala, sprejela... Vem da je strah spet bil v podzavesti, ker se strašno bojim zobarja ampak zavestno ne vem zakaj. Smiley
Lep dan naprej in ostani pozitiven...
Prijavljen
dusi.levicar
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 78


« Odgovori #97 dne:: sreda, 24. februar 2016 ura: 11:20 »

Ves kaj pojdi malo v sluzbo jaz sem tudi sel pa mi je cez dan malo  bolje ker se z sdelavci malo pogovarjam pa malo pozabim drugace je pa tezko ko je clovek na tleh jaz bom probal potrpeti z antidepresivi pol bom pa videl kako bo.verjemi da nam bo bolje saj se tudi custva porihtajo vzami si to kot neko travmo.se beremo.
Prijavljen
skylost
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157


« Odgovori #98 dne:: sreda, 24. februar 2016 ura: 21:58 »

Hojla vsi tu gor  sesmejem sesmejem,
kako ste?? Mene se danes polotevajo zopet neki strahci.. Sprovociralo jih je spet potenje ponoči in zbujanje enih 6x in posledično sem neprespana in čudna  Cry Cry . Sem v strica googla vpisala nočno potenje in prebrala... no saj veste kaj vse. Katastrofa. In sem se že zaklela, da ne bom po netu iskala simptomov in bolezni. In danes me je premamilo. In zato je verjetno počutje temu primerno.
Prosim samo za kakšno tolažilno besedo.
Lepo in mirno noč vam želim.
Prijavljen

Love the life you live, and live the life you love
hondael
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 87


« Odgovori #99 dne:: sreda, 24. februar 2016 ura: 22:10 »

Hahaha skylost nisi edina. Danes ni tudi moj dan. MoGoče je polna luna. Jaz sem tudi utrujena od zbujanja imam zamegljen vid in tudi paničaRim in brskam po netu al je to od adejev al od anksioznost.  In itak me od razmišljanja že boli glava  sem nemirna in v čakanju napada..
Tko da nisi edina in itak da sva zdravi samo slab dan imava in jutri bo boljši...
Potim se tudi jaz ponoči. Zbudim se mokra. Sem se sprijaznila da so to živčki in to je to.
Ne skrbi vse bo ok!! Lepo noč ti želim...
Prijavljen
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 14   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.127 sekundah z 21 povpraševanji.