FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 21:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kako premagati depresijo  (Prebrano 29502 krat)
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 696

« Odgovori #20 dne:: sreda, 03. december 2008 ura: 14:05 »

Ja, prvi znaki izboljšanja so po 2-6 tednov, sam me zanima, v kolikem času lahko pride do stranskih reakcij? takoj po zaužitju tbl?

Meni se je vsa stvar resnično začela pojavljat pred dvema mesecema, sam verjetno se je kaj dogajalo že prej, preden je prišla bolezen na površje.
Jz sem imela kr neke mravljince, razbijanje srca, tesnobo, kr nekak nisem znala normalno dihat, potenje....potem pa v službi gužva, delat za tri...doma potem me še čaka kup opravil in počasi sem opažala, da mi ni sploh ni več do smeha. Moj se npr. presmeji raznim smešnicam na TV, jz pa glih tolk da usta vsaj malo zaviham navzgor. Včasih sem ful pogosto jokala, bila občutljiva, ta dva meseca nisem mogla niti tega, prvič sem zajokala v nedeljo, preden sem šla do zdravnice. Bolje mi je, če se zjokam in če se lahko s kom pogovarjam o tem in me vzpodbuja.
Drugače pa, nimam apetita, pijem kr dovolj, pa kakšno župco še pojem, pač tekočo mi paše, bolj trda hrana pa, jo žvečim pol ure en kos kruha. 
Zdej pa večino časa počivam, malo berem in poslušam glasbo, potem pa že čakam, da prideta moja dva domov...seveda posravim tudi po stanovanju, ampak zelo na izi, pa trudim se kaj skuhat.

Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #21 dne:: sreda, 03. december 2008 ura: 14:08 »

stranski učinki se ponavadi pojavijo takoj in nekako po mesecu dni jemanja izzvenijo, je pa to seveda različno od posameznika do posameznika - pri enih jih je precej, nekateri skoraj nič težav oz. stranskih učinkov, eni tam nekje v sredini...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #22 dne:: sreda, 03. december 2008 ura: 14:13 »

Aha, ja to me je zanimalo, ja. Najlepša hvala. A je morda kdo iz Gorenjskega konca?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #23 dne:: sreda, 03. december 2008 ura: 14:15 »

jaz že pomezik imamo skupino v Kranju v GD pri AMZS ob četrtkih, vsake 14 dni; naslednja je spet 11.12. ob 18,00 uri. Vabljena  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: sreda, 03. december 2008 ura: 14:23 »

A res si? O, super, hvala za informacijo, obljubila pa ne bom ničesar, ker ne vem, kako bom s počutjem do naslednjega četrtka. Sem še vedno bolj švoh, sej veš, sem komaj začela s terapijo.
Kaj pa počnete tam, oziroma kako zgledajo srečanja?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #25 dne:: sreda, 03. december 2008 ura: 14:29 »

nič kaj strašnega  Smiley lepo pridno sedimo v krogu in se pogovarjamo o svojih težavah, nadlogah in lepih stvareh ... vsak pove kaj malega o sebi, kako in kaj... če ima kdo akutno težavo, jo izpostavi in potem mu po svojih najboljših močeh predlagamo možne rešitve, ki izhajajo iz lastnih izkušenj,.. tko nekako...
Prijavljen

gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: sreda, 03. december 2008 ura: 14:42 »

Hvala za povabilo v skupino, bom izkoristla ko si malo opomorem. To pa lahko obljubim.  Smiley
A ti si doma, v šoli, v službi? Kako pa ostali preživljate te trenutke? Jz sem zaenkrat najraje doma.   kiselnasmeh
Prijavljen
žana
gost
« Odgovori #27 dne:: sreda, 03. december 2008 ura: 15:52 »

Tudi jast sem iz gorenjskega konca.
Drugače pa se trudim hoditi na faks, saj se le tako malo izognem mislim.
Prijavljen
žana
gost
« Odgovori #28 dne:: sreda, 03. december 2008 ura: 20:40 »

Ali je kdo od vas že kdaj prenehal z AD-ji, ter se uspel pozdraviti oz če je ozdravitev možna, ali se ti to lahko dogaja celo življenje?
Prijavljen
Tanjas
gost
« Odgovori #29 dne:: sreda, 03. december 2008 ura: 23:12 »

Žana pozdravljena
ADje sem prenehala jesti na lastno pest
stanje se mi je še dvakrat bolj poslabšalo
zato nikakor ne priporočam z prenenehanjem
razen pod zdravniškim nadzorom in z postopnim zmanjševanjem zdravila

to je seveda moja izkušnja

lp  in srečno

Tanja
Prijavljen
špela4
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 34

« Odgovori #30 dne:: četrtek, 04. december 2008 ura: 07:10 »

Moja izkušnja je enaka kot od Tanjas,zato na lastno pest nič ne poskušajte. oki
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #31 dne:: četrtek, 04. december 2008 ura: 07:28 »

prehitro prenehat z AD-ji, sploh pa na svojo pest  nehvala NIKAR! se stanje le še poslabša! Z AD-ji se zaključi le, ko to oceni strokovna oseba, pa še to se neha postopoma!

Če hočete sami sebi dobro, nikar eksperimentirat z lastnim zdravjem !!!  nehvala
Prijavljen

gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: četrtek, 04. december 2008 ura: 08:33 »

Dobro jutro vsem, ki ste že vstali. Bolj švoh sem spala to noč, proti jutru, ko bi lahko, pa sem se vstala in otroka oblekla, da ga je moj peljal v varstvo.
Včeraj čez dan sem imela odlično počutje, proti večeru pa spet bolj zanič. Pa sej to je ziher čist normalno.
Grem zdej neki pojest nato pa še tableto vzet in mal počivat. Jutra so bolj  Sad.

Drugač pa, čeprav sem šele začela s terapijo, tudi sama mislim, da ni dobro na svojo pest prenehat s terapijo. Bolj je potrpet pa dlje tabletke papnit kot pa sam poslabšat zadevo. Itak je zdravljenje počasno in nikol ne veš, kje bolezen še skrita čaka, zato, nikar prenehat sami.  pomezik

Prijavljen
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: četrtek, 04. december 2008 ura: 15:35 »

Zanima me, če je kdaj kdo imel občutek pekočega jezika, morda zaradi suhih ust?
Prijavljen
DAJDAM
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 31

« Odgovori #34 dne:: četrtek, 04. december 2008 ura: 17:21 »

Žana, Gogi, pozdravljeni.
Tudi jaz sem z Gorenjske. Na forumu sem kar frišen, kar pa ne velja za depresijo. Borim se že 14. leto. Veseli me, da sta se začili zdraviti takoj.
V mojem primeru se je pojavila v 19.letu. Ko sem končno odšel do osebne zdravnice, mi je dejala, da verjame, da bom "težave" rešil sam. Temu na žalost ni bilo tako.
In šele po 5 letih sem pristal na AD. Probal sem še vse drugo, alternativno medicino.... Dejstvo je da po AD sem nekako zaživel oz. krize so bile milejše, postal sem bolj stabilen. Kmalu sem poizkušal, da bi prenehal, vendar kot so že prej omenili je bilo samo huje. Ko sem pričel z AD sem čakal, da mine leto, da se jih losam. Sedaj jih jem že sedem let... Vmes sem jih nekaj zamenjal, ker niso več dobro prjel...
Moj nasvet: upoštavajte mnenja zdravnika in redno jemljite tablete in ko bo bolje... ne mislit, da je ž
e vse ok; takrat morate dati depri vetra in zmaga bo vaša, kmalu... Ne ponavljajte naših napak!
Za vse info imate prijatelje na forumu, kar je najpomembnejše, da niste sami v tem, kot sem bil jaz 12-13 let. Bolj boste dosledni do navodil, prej boste zunaj! Vso srečo oki oki wav
Prijavljen

Ko bom vedel svoj podpis, potem se bom podpisal!!
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: četrtek, 04. december 2008 ura: 19:18 »

Dajdam, to si pa zelo lepo napisal. Vzpodbudno za nas vse.  Smiley
Upam le, da res ne bo treba AD jemat celo življenje...pismo, bit tako odvisen od tl, pa spet verjetno ni tako dobro, a ne...a po drugi strani, če drugač ne gre, ti kaj drugega ne preostane.  kiselnasmeh
Prijavljen
žana
gost
« Odgovori #36 dne:: petek, 05. december 2008 ura: 08:59 »

Živjo Dajdam

Hvala za vzpodbudne besede
zanima pa me, ali tebi tablete pomagajo oz odpravijo vse znake?
Pri meni še ni tako, vendar upam da bo, saj me spreleti strah da bi se morala vse življenje počutiti slabo?

Srečno
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Prisotni Prisotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #37 dne:: petek, 05. december 2008 ura: 09:11 »

Žana, tableti samo OMILIJO znake....odpraviti oziroma omiliti pa se jih da z PSIHOTERAPIJO.
Ce bos samo cakala na tablete bos razocarana in potem je resevanje tezav tezje.
Poskusi ze takoj skupaj z kemijo tudi z psihoterapijo. Strah je NORMLALNO custvo....
v nevarnih situacijah zato bo ostal VEDNO, samo TI bos morala pri sebi ugotoviti
kateri je NEVAREN in ogorzujoc in kateri je samo posledica ANKSIOZNOSTI......

Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #38 dne:: petek, 05. december 2008 ura: 09:15 »

zanima pa me, ali tebi tablete pomagajo oz odpravijo vse znake?

žana,kaj konkretno imaš v mislih? ker če računaš na to, da bo depresija zginila s pomočjo tablet, potem....  ne.. pa saj je Lost lepo napisal...
Prijavljen

gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #39 dne:: petek, 05. december 2008 ura: 09:45 »

Tablete res samo omilijo znake.....potem se moramo čimprej naučiti sprostitve, nezategnjenosti? Mislim da sem nekje prebrala, da zategnjenost mišic tudi ahko privede do strahu, napetosti v telesu?
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4 5   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar