|
žana
gost
|
 |
« Odgovori #20 dne:: sobota, 22. januar 2011 ura: 21:52 » |
|
Najlepša ti hvala za tvoje odgovore  , prav bolje se počutim. Drugače zvečer vedno prištimam stvari za zjutraj, da se mi ne mudi, od cunj...  . Glede količine lexaurina pa sem na začetku sem vzela samo 1 tableto (1,5mg) in sem zaspala takoj, nato pa se mi je nekajkrat zgodilo, da kljub temu nisem in nisem mogla zaspati, zato mi gre misel na to, če se telo tako hitro navadi na zdravilo. Vedno pa ga jemljem samo za spanje, čez dan ne jemljem nobenega zdravila. Upam da mi bo psihoterapija pomagala, čeprev priznam da me je kar malo strah prve terapije. Koliko časa pa že ti jemlješ lexaurin?, ali jemlješ še kakšna druga zdravila? Sama sem jemala Mapron (antidepresiv), vendar je sedaj že približno 8 mesecev od tega. Takrat nisem potrebovala za sapanje nič (pa sem jemala vedno eno tabletko na dan, in nato preden sem prenehala polovičko), po prenehanju pa tudi par mesecev nič težav, nato pa problemi s spanjem  . Drugače pa sem imela te probleme s spanjem pred ugotovitvijo moje bolezni, in sicer pred začetkom jemanja Maprona. Imela sem obdobja ko nisem in nisem spala nič, nato potem kakšen dan lahko, ker sem bila že tako utrujena. Imela pa sem tudi obdobja, ko sem zaspala takoj oz. bi skos samo spala. Lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #21 dne:: nedelja, 23. januar 2011 ura: 01:07 » |
|
Ne jemljem drugih zdravil, razen ta lexaurin, ponavadi 1'5 mg ali vec, nekaj let redno, 3 do 4 leta. Pa zadnje case baldrijan in Hovo zraven zvecer. Meni osebno je najvec skode povzrocila nocna sluzba. Moja stiska je bla tud ta, da manjkajocih ur spanja nikakor nisem mogla nadomestiti cez dan! Ko se je delovna izmena menjala, spet vse narobe... Psihiater me je dal na antidepresiv , zadevo resiti. Zal pri meni to ni delovalo, še slabse ja bilo. Bi pa rada nekoc spala brez te tablete, ki ni nic fajn. Ker je zivljenje manj barvito tudi cez dan. na pomirjevalu se tega zavedas. Na antidepresivu pa ti je bolj 'ravno'. Tebi je AD pomagal tudi proti nespecnosti. Ce ti lexaurin ne prime vec, te bodo kmalu verjetno dali nazaj. Zakaj bi te blo psihoterapije strah ? Saj zato pa gres, da boste kaj pogruntali, upam da ti pomaga
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
žana
gost
|
 |
« Odgovori #22 dne:: nedelja, 23. januar 2011 ura: 10:19 » |
|
Ja po eni strani upam, da mi tudi AD nebo treba več, čeprav nemorem verjeti kako lahko ene tabletka na dan izboljša počutje, spanje, skrbi in vse druge simptome.
Pri tebi je problem nočna služba, ja velikokrat sem slišala da če delaš ponoči imaš pomešan ritem spanje itd. tudi moj oče je nekaj časa delal ponoči ter imel velike probleme, k sreči je lahko zamenjal staro delovno mesto in mu ni več potrebno delati ponoči. Ali si probala več različnih AD-jev, namreč v večini primerov če ti en ne pomaga ti lahko pomaga drugi?
Za psihoterapijo pa upam da mi pomaga, čeprav se sama zavedam od kje izhajajo moje težave, predvsem služba, za vsako stvar se razburim, sem živčna, vse moram narediti takoj, drugače sem spet živčna, potem velikokrat sem slabe volje, noben me sploh ne spravi v dobro voljo, mogoče bi večkrat morala med ljudi (spravim se komaj kam ven, vendar ko pa se dobim s prijateljicami sem veliko boljše volje). Problem pa je , da nevem kako bi reagirala v posameznih situacijah, oz. odmislila vse skrbi. Ljudje smo si različni, nekateri zamujajo v službo in jim ni mar zato, jast pa naprimer sem vedno še pred začetkom službe na delovnem mestu. Ali pa ko je konec službe odmislijo vse skrbi, jast pa razmišljam vsako malenkost, čeprev vem da nebom doma čisto nič rešila (razmišljam kaj bo jutri za narediti...).
V zadnejm času pa je moj največji problem tudi moj fant, predvsem njegova družina, ki me slili da bi živela pri njih, čeprav sama nočem tja. Doma sva namreč iz različnih krajev, ter čisto drugačnih družin. Njegov oče je deloholik in zato tudi njega ter brata sli v delo vsak dan po službi še doma v delavnici, ter še vse sobote. Frej je le v nedeljo, če pa si vzame zame kakšen popoldne pa ga oče že zafrkava da ni nič naredil... Jast pa sem žalostna ker nima časa zame, in to je začaran krog.
Sama dokaj vem iz kje izhajojo moje težave vednar jih neznam rešiti. Upam, da mi nebo treba vse življenje jemati Ad-jev in drugih zdravil.
Hvala vsem za vašo podporo
Lp
Hvala vsem za podporo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #23 dne:: nedelja, 23. januar 2011 ura: 10:28 » |
|
Žana, tudi sama se najdem med tvojo tole zadnjo zgodbico. Se sekiram , ma res za brezveze. Služba je tudi na prvem mestu. Ampak, glej. Pravilno delaš, ko se prisiliš, da greš ven, s prijateljicami, da se imaš fajn. Se pravi, da si si vzela čas za druženje in dobro voljo, ZASE!!! Če imaš pravo psihoterapijo, boš dobila tudi prave smernice in čas za razmišljanje, predloge, zamisli, kako težave odpravit....Sama boš prišla do spoznanj, čas je potreben za to. Pa še nekaj. Če nisi še pripravljena it živet k fantu, to odločno povej njegovim staršem, ne pusti se siliti. Ko boš začutila, da je prišel čas za to, boš naredila korak naprej. Ne delaj nič pod prisilo. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Jagodka
|
 |
« Odgovori #24 dne:: nedelja, 23. januar 2011 ura: 19:17 » |
|
Žana, oprosti, ker se štulim v tvojo temo  Moja nespečnost je malo drugačna. Brez problema zaspim, samo, da po deseti uri začutim kaj mehkega in toplega, potem pa ob 1h, 2h ponoči auf in ne morem zaspati nazaj, traja po več ur, da zaspim nazaj, včasih tudi šele ob 5h, ob 6h moram pa vstat in sem potem čisto fuč zjutraj, da se komaj vlečem. To se mi dogaja vsaj trikrat na teden, včasih tudi zapovrstjo in sem čez dan, tam v popoldanskih urah ko zombi. Sicer nimam nikakršnih drugih simptomov, kakršne sem imela v akutni fazi D&A  To se mi je dogajalo že v nosečnostih, le da sem takrat imela energije za dve današnji Jagodki. Zdaj se pa napol živa vlečem po svetu. Nimam kakšnih posebno stresnih stvari, čisto običajen life, sicer dnevno stresen, ampak se mi zdi, da sem s tehnikami sproščanja kar dobro zastavila. Da bi jih pa uporabila za spat mi pa ne gre, ne morem. Ne zaspim. Mogoče vmes zadremam za nekaj minut, sicer pa ne. Pa sem utrujena, mogoče malo premalo športam, kavo sem zminimalizirala, zvečer ne jem težke hrane. Pa še nekaj, v fazah, kadar slabo spim imam strahotno žive sanje, ponavadi neprijetne, na pa nujno, dogaja se pa kot v kakšnih mehiških telenovelah, vse je tako pretirano, barvasto, izrazito, popačeno. Ko se potem zjutraj zbudim se počutim utrujeno, kot bi ponoči na Blegoš lezla (iz Loke gor  ). A se še kdo ukvarja s tem, da je videl vse dokumentarce dvakrat in mu je ponoči dolgčas? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane. V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
|
|
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #26 dne:: nedelja, 23. januar 2011 ura: 20:16 » |
|
OMG Alexx...probaj preklopit na kakšen...khm....program....name deluje uspavalno, vse tisto pozibavanje 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #28 dne:: nedelja, 23. januar 2011 ura: 20:33 » |
|
Jaaaa.....saj znaš...saj veš...  in ko gledaš vse tisto pozibavanje, se ti oči kar same zaprejo... Ampak mislim, da tale debata ne spada v to temo...ampak v tisto, ki nam jo je Nabc odpru... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
|
|
|
Jagodka
|
 |
« Odgovori #30 dne:: nedelja, 23. januar 2011 ura: 21:23 » |
|
Obladam vse Discovery-je in Reality v nulo  A pol začneva recenzije pisat? A je tle kej dnarja? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane. V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
|
|
|
|
žana
gost
|
 |
« Odgovori #31 dne:: ponedeljek, 24. januar 2011 ura: 12:50 » |
|
Pozdravljeni!
Danes pa se spet počuti zelo slabo (glavoboli, slabost, počutje je zelo slabo), ali mislite da se mi vse spet ponovilo, namreč počutim se skoraj enako kot pred jemanjem AJ-ja. Namreč sama sem jih jemala 2 leti, upam da nise prehitro nehala z jemanjem? Koliko časa pa ste vi jemali antidepresive?
Lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|