FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 05:18

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Aromaterapija  (Prebrano 5012 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Astrica
oštrokanđa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 152

« dne:: sreda, 26. november 2008 ura: 09:36 »

Sa Wikipedie

Ako vas nešto zanima pitajte,imam literaturu.
« Zadnje urejanje: sreda, 26. november 2008 ura: 09:50 od Astrica » Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: sreda, 26. november 2008 ura: 09:50 »

...noče odpret strani  Huh?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Astrica
oštrokanđa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sreda, 26. november 2008 ura: 09:52 »

Izgleda da samo ovako ide jer je link predugačak
http://www.youtube.com/results?search_query=aromatherapy&search_type=&aq=f
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: sreda, 26. november 2008 ura: 09:53 »

jap, zdaj pa bo  oki hvala  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Astrica
oštrokanđa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sreda, 26. november 2008 ura: 09:54 »

http://www.youtube.com/results?search_type=search_users&search_query=aromatherapy

http://www.youtube.com/results?search_type=search_playlists&search_query=aromatherapy

Ovo bi bilo za početak.
Prijavljen
Astrica
oštrokanđa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sreda, 26. november 2008 ura: 09:59 »

Depresija

inhalacija
a)timijan 2 kapi
bergamot 3 kapi
ylang-ylang 2 kapi
ili
b)tamjan 2 kapi
limun 3 kapi
bor 2 kapi
Inhalacije snažno utječu na raspoloženje osobe.U trenutcima snažnog ispoljavanja problema preporučuju se "brze" inhalacije.1-2 kapi npr. ulja timijana,muškatne kadulje ili lavande nakapa se na dlanove,protrlja i prinese nosu.Ulja se mogu nakapati i na maramicu.Inhalacije provodite svakodnevno posebno onda kada osjećate potrebu za njima.
Prijavljen
Astrica
oštrokanđa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sreda, 26. november 2008 ura: 13:31 »

Kako kupovati eterična ulja

Evo nekoliko osnovnih savjeta kojih bi se bilo dobro pridržavati pri kupovini eteričnih ulja:

1. Ne kupujte ulja na mjestima gdje se prodaju sva po istoj cijeni.
Zbog različite dostupnosti i vrste sirovina, te količine rada
potrebne za proizvodnju pojedinog eteričnog ulja, razlike u
cijenama su opravdane i mogu biti vrlo, vrlo velike.

2. Ne kupujte eterična ulja pakirana u plastične ili prozirne staklene bočice.
Mnogobrojne komponente eteričnih ulja mogu ulaziti u
kemijske reakcije s plastičnim materijalima ambalaže, pa
molekule razložene plastike mogu onečistiti eterično ulje.

Eterična ulja se pravilno pakiraju u tamne staklene bočice,
jer se takvim pakiranjem izbjegava da uslijed djelovanja
svjetlosti u uljima dođe do neželjenih kemijskih reakcija.

3. Eterična ulja kupujte na mjestima gdje vam je na
raspolaganju paleta s testerima svih ponuđenih ulja.

Tako ćete imati mogućnost na etiketi potražiti informacije o
svakom ulju, pomirišati ulja i razmisliti o izboru.

Pažljivo pregledajte paletu! Provjerite nema li u njoj ulja kao
što su jagoda, kokos ili zelena jabuka. Naime, takva eterična
ulja ne postoje! To su mirisna ulja i svaki će korektan
distributer jasno istaknuti i razdijeliti na svojoj paleti
takva ulja (ako ih već nudi) od eteričnih ulja. Ako su mirisna
ulja na paleti pomiješana s eteričnima, to baš nije neka
preporuka o znanju i/ili namjerama distributera, pa ne
možete biti sigurni što se u ponuđenim bočicama nalazi. U
takvom je slučaju bolje potražiti trgovinu s kvalitetnijom
ponudom i korektnim pristupom!

4. Pri prvim kupovinama eteričnih ulja nastojte ne nakupovati mnogo ulja odjednom.

Eterična ulja vrijedi upoznavati pojedinačno i detaljno. Kupivši više ulja odjednom, smanjujete vjerojatnost da ćete proučiti svojstva i djelovanja svakog od njih.
Prijavljen
Astrica
oštrokanđa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sreda, 26. november 2008 ura: 13:33 »

Aromaterapijska njega lica

Aromamaske na bazi zelene gline

Intreres za aromaterapiju svakodnevno raste, kako u svijetu tako i kod nas. Jedan od razloga je suvremeni način života, koji odvaja čovjeka od prirode. Svakodnevno sjedenje pred ekranom računala, stres, duhanski dim, suhi zrak u zatvorenom prostoru izrazito nepovoljno utječu na ljepotu i zdravlje kože. Koža postaje beživotna, gubi sjaj, treba posebnu njegu. Posljedice toga često se vide na licu, najizloženijem dijelu tijela.

Na tržištu ljepote i wellnessa rijetko se nađu kuće koje nude pravu aromaterapiju odnosno 100 % čistu aromakozmetiku. Aromakozmetika je relativno novi termin a predstavlja dio aromaterapije koji podržava ljepotu odnosno zdravlje kože čistim eteričnim uljima kombiniranim s prirodnim sastojcima. Prednosti aromakozmetike su u tome što se svi pripravci kreiraju na temelju individualnog pristupa klijentu, neposredno prije same upotrebe.

Jedan od visokovrijednih aromakozmetičkih tretmana je i tzv. aromamaska spravljena od zelene gline oplemenjene eteričnim uljima. Zelena glina kao i eterična ulja sve više se koriste u tretmanima za njegu lica, tijela pa čak i kose. Ona dubinski čisti, izvlači nečistoću, njeguje i blago pilingira te ju stoga često koristimo u tretmanima proljetnog čišćenja kože. Ovisno o tipu kože, zelenoj glini dodajemo eterična ulja. Kod mješovite i masne kože sklone aknama upotrijebit ćemo eterično ulje čajevca (Melaleuca alternifolia), suhoj i zreloj koži odgovarat će Ružino drvo (Aniba rosaeodora), dok će eterično ulje sjemenki mrkve (Daucus carota) pogodovat će svim tipovima kože. Nakon skidanja maske, kožu ćemo nahraniti biljnim uljima. Masnoj i mješovitoj koži odgovarat će jojoba, osjetljivoj badem, suhoj i zreloj ulje avokada ili marelice. Rezultat je vidljiv neposredno po završetku tretmana: glatka koža, blistav i svjež izgled!

Iako se aromamaske od zelene gline mogu koristiti za sve tipove kože, najbolje rezultate imat će kod masnog i mješovitog tipa. Prilikom izvođenja svih aromaterapijskih tretmana bitnu ulogu igra i atmosfera. Bilo da je riječ o velikim wellness centrima ili malim salonima od svega nekoliko kvadrata, klijent mora imati osjećaj da je odvojen iz svakodnevice. Posebnu pažnju treba posvetiti mirisnoj animaciji prostora, glazbi i bojama. Stručnost, visokovrijedni prirodni sastojci i atmosfera su faktori pomoću kojih utječemo na oslobađanje od stresa, potičemo na duboko opuštanje i odmor te na taj način indirektno podržavamo ljepotu lica i svjež, zdrav izgled kože.

© Sva prava pridržana; Laurus - studio za aromaterapiju
Prijavljen
Putka
gost
« Odgovori #8 dne:: sreda, 26. november 2008 ura: 15:06 »

Astrica zakon! Jaz obožujem aromaterapijo in vse kar je povezano s tem.  oki
Prijavljen
Astrica
oštrokanđa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sreda, 26. november 2008 ura: 16:12 »

Idem sutra na radionicu  o parfemima kod moje učiteljice iz aromaterapije.
Prijavljen
Astrica
oštrokanđa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: petek, 28. november 2008 ura: 12:02 »

Mene zanima ima li kod vas kakva škola aromaterapije i imate li gdje kupit eterična ulja. Ova iz DM-a vam ne valjaju. Kvalitetna ulja su:Pranarom,Primavera i Oshandi.A ja sam za one koji ne znaju ili su zaboravili išla na tečaj  za aromaterapeuta.
Prijavljen
Putka
gost
« Odgovori #11 dne:: torek, 02. december 2008 ura: 12:20 »

Meni daje najboljša eterična olja ter sveče ena starejša gospa, ki jih sama dela. Svaka ji čast.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #12 dne:: torek, 02. december 2008 ura: 12:27 »

kaj pa dišeče sveče? so vse narejene na podoben način ali je tudi pri tem važno, kako so izdelane, kateri vonj oddajajo?
Prijavljen

Putka
gost
« Odgovori #13 dne:: torek, 02. december 2008 ura: 12:33 »

Arwen zadnjič sem bila na obisku pri prijatelju in sem prinesla s sabo dišečo svečo, nisem niti pogledala kaj je gor pisalo , uglavnem sva jo prižgala. In ker on kadi, je bilo čudno, da se ni nič dima vohalo v zaprtem stanovanju. In pogledava na svečo in piše, da je proti cigaretnemu dimu. Vonj pa mislim, da je bil...ummm...borovnica?? Nevem. Ni se tolko močno vohalo same svečke saj je bila ta  narejena tako, da posrka oz. nevtralizira cigaretni dim.
Imam jih doma še nekaj. Mislim, da vonj smreke in še ene dve...bom prižgala ob prvi priliki, da vidim kakšni sta.
Ziher pa vsebujejo kaj od teh eteričnih olj ? ...
Prijavljen
Astrica
oštrokanđa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: torek, 02. december 2008 ura: 12:40 »

Prvi put čujem za te svijeće. Ja imam aroma lampu i morala bi je izvadit. I dok mi je stari bio živ mama je  koristila aroma lampu baš zbog toga  mirisa jer mi je stari bio strastveni pušač.
Prijavljen
Putka
gost
« Odgovori #15 dne:: torek, 02. december 2008 ura: 12:42 »

No jaz sem vedla, da obstajajo aromatične sveče proti dimnemu cigretu, ampak tako dobrih še nisem nikjer zasledila...
Prijavljen
Astrica
oštrokanđa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: torek, 02. december 2008 ura: 12:49 »

Ja ništa ne omalovažavam al nisam za to čula. Možda odem danas do svoje učiteljice iz aromaterapije po fotokopiju knjige ak dogovorim baš ću je to pitat. Ona ima studio za aromaterapiju i piše na "Grombolu".I malo reklame za one na Fejsu tamo ima grupu Aromaterapija-čarolija eteričnih ulja
Prijavljen
Astrica
oštrokanđa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: petek, 06. februar 2009 ura: 08:31 »

http://www.ednevnik.si/entry.php?w=zuzzu68&e_id=79862

http://www.aktivna.si/dobro-pocutje/telo-dusa/aromaterapija_za_zimske_dni-21543.aspx

http://www.ednevnik.si/entry.php?w=zuzzu68&e_id=79862
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #18 dne:: petek, 06. februar 2009 ura: 08:38 »

hvala za linke
Prijavljen

Astrica
oštrokanđa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: petek, 06. februar 2009 ura: 09:44 »

To sam našla na slovenskom,a inače na hrvatskom ih imam podosta kao i na engleskom.
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar