blueberry
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 3
|
 |
« dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 10:15 » |
|
zdravo... prisel sem do tocke kjer sm zacel razmisljat o temu,
zanima me kako to gre, ? Bil sem 3x v bolnici 2x prisilno.. sm skizofrenik/bi polarna motnja je moja diagnoza... pa se malo depresije zadnje case, sluzbe ne morem najdet ki bi mi ustrezala, v zadnjem letu sm menjal 3 sluzbe in na nobeni nism zdrzal, mel sem ful dobro sluzbo pred tem a sem jo pustil ker si me je eno noc dobesedno zmesalo,ne morem tam nazaj ker sm dal odpoved takrat, (dolga zgodba je moja) ... dec 20 dni mam 25 let.. mam razne 'flese' kot bi se temu reklo, zadnje case se ne pocutim sposobnega za delo, sicer sem zdrav in se pocutim okej razen depresije, nisem agresiven etc kar so bli problemi v preteklosti (in zakar sm bil hospitiliziran).. zadnje case me je zacela se mucit depresija.. mogoce bi se naslo kaksno delo zame se ampak na zalost nimam sole in sm ze obupal da bi dobil kako dobro delo brez sole (mam samo osnovno).. in to me zalosti, nimam volje se ucit in ucenje mi nikoli ni slo, mam razne hobije ki me veselijo .. kolegica si je zrihtala upokojitev za 5 let .. res sm obupal nad vsem , in moje zgodbe ne more nobeden razumet samo jaz tocno vem kaj se mi je zgodilo, (problemi so se zaceli leta 2003 ko sem prisel iz tujine).. nevem vec kaj je z mano.. bil sm ambiciozen pa se nevem kaj ,po bolnici leta 2004 ko sm bil prvic tam...se je vse spremenilo, nevem al so me te tablete skurle al kaj, bil sem na akineton moditen stvarci, grozne tablete, zdej sm na zyprex , chrono in depo clopixol.. mi je menjal lani tablete hvala bogu.. psihiater je bolj tko, samo tezi naj si najdem sluzbo al pa solo naj delam pa nic kej konkretnega se ne pogovarjamo vcasih sm pri njemu samo kakih 5 minut.. a se vedno mi zabija to inekcijo odkar sm bil zadnjic v bolnici (2006).. skratka tale psihiatrija mi je unicla zivljenje, bolnica mi je vzela cajt in sm se probal pobrat nazaj ampak pol se je spet ponovilo in tko, nekako sm zazivel ko sm dubu to sluzbo a kaj ko nisem spal in nisem jemal zdravil in se mi je spet zmesalo.. posledica tega je bla da sm spet zacel sanjart o bajnih vsotah moje pokojnega oceta in nevem kaj vse (dolga zgodba) in se odlocil pustit sluzbo kar tako, keri idiot sem.. ta skizofrenia me je ubila res, sicer jaz osebno tocno vem kje sm zbolel in kako in sicer to je blo ko sem bil v tujini kjer so me dva prijatla posteno zafrknli da se mi je zmesalo...
zdej pa zadnjih 5-6 mescov nimam volje za nic, nocem otrok , nocem druzine... niti da bi mel resno punco me ne briga zaenkrat.. veckrat sm probal se zadusit, sam da vidim ce je mozno, kolegu tezim naj mi nabavi pistolo, ampak jaz vem da nimam jajc naredit samomor in se grozno bojim smrti/bolecine.. ceprav ce bi bil nacin kako koncat brez bolecin bi se odlocu koncat, zdej... nimam volje koncat sole in mi ucenje ne gre, mogoce ko sem bil se mulc ja sam zdej pa ni sans , sola odpade.. ostane mi osnovnosolska izobrazba, nicesar drugega ne obvladam neki da bi lahko delal (recimo racunalnike).. tko da to me tud mece v depresijo, to da mam kmalu 25 me pretrese ko pomislim, od 20 leta ko sm bil prvic v bolnici se je moje zivljenje spremenilo prevec... to ne mores vejet kako.. tako da razmisljam o invalidski upokojitvi.. pomagajte mi malo okol tega... a sm prehitro obupal? Vem tudi da je izjemno nizka, ampak jaz se ne vidim vec nikjer v teh sluzbah ki so na razpolago... sm probal in ne zdrzim.. problem je v temu ker je pokojnina tko nizka da res nevem ce bi se spuscal v to.. samo pomoje jo bi dobil ker sm bil hudo bolan res sm bil grozen in 3x na zdravljenju 3x, ne morem verjet da sm bil v bolnici se danes.. ampak se je zgodilo in ta bolezen me je unicla.. vsak dan razmisljam kaj se je dogajalo v tujini in zakaj se mi je zmesalo (je prav razlog , epizoda ki se je zgodila) ... ce mi oce ne bi umru bi blo vse drugace z mano ampak je pac tako.. nevem vec kaj naprej, vse mi je brezveze postalo ..
p.s. nisem vedel kam dat to temo sry
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ton
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.138
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 20. november 2008 ura: 10:24 » |
|
Blueberry, za Šent vem, da izvajajo delovno rehabilitacijo, tam ti tudi lahko svetujejo, ali na tvojo delovno dobo lahko morda dobiš začasno penzijo po zanonu o delovni rehabilitaciji invalidov... se mi pa zdi, da pri tvojih letih nekako ni čas, da bi razmišljal o polni penziji: toliko vsega je še pred tabo! Glede na to, da si že nekaj let stabilen, je to samo še en argument, da vendarle pomisliš na to, da zastaviš neko neodvisno življenje z lastnimi prihodki. Ne vem, ali ima ob Šentu tudi Ozara (pa tudi Altra) tudi te vrste 'socialno - delovno rehabilitacijo', vsekakor poglej, kaj imaš bodisi v svojem kraju ali v bližini, pokliči, stopi tja na pogovor in nam seveda poročaj, kako zadeve potekalo. Srečno!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Anuška, javi se! In kje neki kolovrati Scorpion?
|
|
|
|
Azrael
|
 |
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 01. december 2008 ura: 13:10 » |
|
Jaz ti bom takole povedal: Saj ni prijetno, že sama misel ne, ampak če ne funkcioniraš si to priznaj, delaj na tem da se pozdraviš, na način ki ti odgovarja. Jaz sem star 27 in se mi v roku enega meseca lahko zgodi invalidska - odv. kako se bom lahko zmenil na zavodu, glede na to, da ne mislim bleferat, o tem, da nisem od zadnjega obiska tam naredil praktično nič od tega kot smo se dogovorili, ampak jebiga - jaz vem zakaj je tako in se ne mislim sramovat tega. Pa invalidska ni dosmrtna, to moraš vedeti. Če se spedenaš, se ti jo lahko ukine - to pa sam presodiš.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Azrael AZRAEL Azrael
|
|
|
nicole
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 134
|
 |
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 01. december 2008 ura: 19:09 » |
|
Blueberry,jaz bi pa tako rekla...Si kdaj razmišljal,da bi zamenjal psihiatra? Ko berem tvoj post, imam občutek,da se psihiater ne ukvarja kaj dosti s teboj,da te fila s tabletami in inekcijami in to je to.. Ne vem, mogoče ti bo kdo na forumu znal svetovati kakega dobrega terapevta...meni se zdi ,da se vrtiš v krogu... Forumovci še kakkšno mnenje?  ?? pozdrav nicole
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 01. december 2008 ura: 19:23 » |
|
Jaz tudi mislim,da bi bilo potrebno odpret še kakšna vrata na psihiatriji in si najti drugega psihiatra. Spet se bom ponavljala in rekla - premlad si za v pokoj.Jaz bi izkoristila prav vse možnosti za ozdravitev in boljše počutje.Me zanima ali poveš psihiatru kaj te muči,kaj pričakuješ od njega in od življenja nasploh. Verjetno sam dobro veš,da zdravila pri tvoji bolezni ni kar za ukinit.Bil si hospitaliziran,poznaš nekaj zdravnikov,poznaš vzroke svoje bolezni - začni že ukrepat  Samo od sebe se ne bo nič premaknilo, stopi v akcijo in verjemi mi,da se zna zgodit kakšen premik in to na bolje  Vse dobro ! lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
blueberry
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sobota, 06. december 2008 ura: 04:00 » |
|
Hej,
sm vedu da mi boste vedli pomagat tukaj hehe... ja vem da zdravila niso za ukinit samo moj primer je kr cuden ne bi o detajlih v glavnem vem zakaj se mi je 'zmesalo' in zdej sm cisto ql in sm koncal s tem nazadnje sm bil hospilitiziran 2006.. zdej bo 3 leta odkar sm v redu.. resno bi rad menjal psihiatra , nah nic mu ne povem , mam obcutek koda me hoce cimprej odpravit vedno, ne govorim mu prakticno nic kej posebnega, pise vmes ko govorim.. sploh nevem kaj je vse napisal tam v njegovo bukvo krneki.. tip me res samo fila in nic drugega.. kako ga menjam? Sej nevem , sm ze probal pa mi ni uspelo.. Ce mi poveste kako naj menjam psihiatra ga bom ker ta je res bolj svoh, zoprn mi je tudi in mi gre na zivce..
Drugace neki mi je omenu o temu da treba met 3 leta delovno dobo za to, kaj je to res? kako to gre? jaz nima 3 leta delovne dobe bi jo vseeno dobil?
lp hvala
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Orhideja1
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sobota, 06. december 2008 ura: 16:01 » |
|
Pravico imaš, da zamenjaš psihiatra, če se z sedanjim ne ujameš. Po moje, to ne bi smel biti nek velik problem. Edino kar je lahko so čakalne vrste. Pojdi do svojega osebnega zdravnika in ga povprašaj, če ti lahko koga priporoči in naj ti napiše napotnico za novega psihiatra.
Ali hodiš obenem tudi na psihoterapijo? Ta je predvsem pomembna in ti lahko največ pomaga.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
|
|
|
blueberry
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #7 dne:: sobota, 06. december 2008 ura: 18:36 » |
|
lol,kaj je to psihoterapija? kje se hodit k njemu mi je muka, pateticno mi je dobivat inekcijo in boli.. na zivce mi gre da morem jemat inekcijo pa mi jo noce ukinit ga bom prasal kdaj jo misli ukinit zdej ko ga vidim, drugace ja bom sel do moje splosne zdravnice za drugega.. samo nevem ce bi menjal, on tudi sploh ne razume kaj je blo z mano pomoje razen tega da si misli da sm pac mel psiho epizode, ne razume pa zakaj (dolga zgodba) vedno mi tveza kr neki neumne, vcasih me ma manj kot 5 minut noter res haha !!!
Jaz vseeno se ne pocutim vec sposobnega delat in me zanima kako je s to penzijo, ceprav je nizka bi lahko se kaj zasluzil z ostalimi hobiji pa bi blo ql za en cajt, samo nevem ce bi v to sel, me pa zanimajo pogoji za to ce mores res imet 3 leta delovne dobe
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ton
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.138
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sobota, 06. december 2008 ura: 18:53 » |
|
Tule imaš, iskreno pa priznam, da ne razumem povsem, kaj mislijo s tistim o delovni dobi po 20. letu. http://www.zpiz.si/src/pravice/invalidska08.html
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Anuška, javi se! In kje neki kolovrati Scorpion?
|
|
|
|