Malo sem prebiral tvoje vpise in poleti si imela tudi podobno krizo. Pismu, Zgubljena, če je naše bistvo v krčevitem oklepanju nekoga drugega, sta zelo logična dva rezultata:
- da ga bomo zadavili ali
- da mu bo tik pred zadavljenjem uspelo pobegniti.
Že za lastno varnost je potemtakem pametno temelje betonirati na svojem terenu. Vem, da ti s tem nisem prida pomagal, ampak morda pa bo vsaj malo v uteho to, da si v življenju že bila v težavah, pa si jih nekako previharila. Premisli, kakšne strategije si uporabila takrat, in poskusi znova.
sej o tem sm tud ze pisala enkrat... da kadar mam hipomanicno fazo, sm sposobna bit racionalna, ceprav custva do njega ne izginejo, da ne bo tle pomote. kadar sm pa v depresiji, se pa vse moje tezave tega sveta nakopicijo v eni stvari, ponavadi v tem bivsem, ker je to stvar ki me najbolj boli. se pa zgodi da se tudi v kaksni drugi stvari - npr oktobra je blo vse v mojih ginekoloskih problemih, ker mi je takrat pac po pomembnosti prevagalo... ne zacne se depresivna faza z mislijo na bivsega, ampak depresivna faza se eskalira s pomocjo misli na bivsega. ker takrat ko me boli dusa, telo in srce, se ocitno hocem se bolj mucit oz drugac ne znam reagirat, in zato pol takile zapisi... tle mogoce izgleda kot krcevito oklepanje, ampak js tle pisem zato, da nekam izbruham vso bolecino. ne pomeni to, da tezim njemu noc in dan, ker tok zdrave pameti se premorem. seveda ve kaj cutim, ve kaj si zelim, ampak zivim po motu da je v ljubezni in vojni vse dovoljeno. mislim da ni nic slabega v tem, da on ve kako in kaj je. da me prizadanejo njegove besede pa nekam morem dat, ker ko o bolecini poves, bi bolecina naj bila manjsa.
ton, iskreno hvala za tvoj konstruktivn post, upam da se kdaj vidiva v zivo (btw hvala za une pozdrave prejsnc) in poklepetava.
sej vem da grem tle marsikomu na zivce, ampak nocem obremenjevat svojih kolegic in moje druzine s temile depresivnimi stanji, zato pac napisem na ta forum, kjer imajo ljudje iste oz podobne tezave. prav tako forum dopusca moznost, da ko vidis katera oseba je napisala post, pac preskocis...