pikolana
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 10
|
 |
« dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 17:07 » |
|
Moja zgodba je zelo dolga. Sploh ne vem kako naj začnem.Stara sem nekaj čez trideset let, mamica majhne punčke. Moji problemi se že celo življenje vrtijo okrog moških. Nikakor ne najdem pravega partnerja. Odkar se je končala veza s partnerjem s katerim imam otroka nikakor ne najdem tiste prave sreče. To traja že pet let. Pravkar se mi je zrušila že moja četrta veza. Tokratni partner je bil čisto drugačen od vseh ostalih. Dober,pošten,pozoren,zvest....na začetku me je koval v oblake. Sploh ni mogel dojeti da sem njegova. Pogovarjala sva se o vsem....da bova nekoč imela hišo,otroke...do mene je bil zelo pozoren,ljubeč,izredno me je imel rad. Naj povem da je star 35 let, brez otrok, izobražen,zelo realen...Govoril mi je da se bo vedno on prilagodil meni, da je moja želja njegov ukaz...bal se je zame. Zelo je vzljubil tudi mojo punčko. Počutila sem se ljubljena, srečna,varna...Potem so se zgodili trije konflikti, ki so zame zelo banalne narave. Primer: enkrat se je zgodilo, da sem na podlagi nekega dogodka,izrekla besedo na k....in sicer sem mu rekla naj gre v moški spolni organ, se obrnila in zaspala. Zame je bilo to čisto nekaj običajnega. S tem nisem mislila nič slabega. Pač izrazila sem svoje mnenje na malce neprimeren način. Potem sem se mu tudi opravičila. Skratka nič takega. Zaradi tega in še par manjših konfliktov se je odločil vezo prekniti. Sva sicer imela pogovore na to temo...ampak jaz enostavno ne razumem. Rekel mi je da sem mu vizualno zelo vščeč, prav tako ga zelo privlačim, prav tako sem v njegovem srcu in me ima rad, ampak da on ne more....da imava drugačen način razmišljanja, da ne gre za konkretne zadeve...in če se je že sedaj zakompliciralo pri majhnih zadevah...kaj šele bo kasneje. Naj povem, da se je v začetku veze on bolj trudil...jaz sem začutila kemijo šele na osmem zmenku, medtem ko jo je on že takoj. Po pravici povedano niti ne vem, če sem bila zaljubljena vanj...godilo mi je vsa ta pozornost...imam močno potrebo po varnosti in zelo si želim ustaliti,imeti partnerja ob sebi. Vse kar želim je biti srečna, varna, ljubljena, spoštovana. Rada bi imela normalen odnos. Ko sem ga spoznala, sem sama sebi rekla, pa daj fantu možnost. Zdel se mi je in to še vedno mislim zelo vredu fant. Zdaj pa on mene pusti in to zaradi??? Se opravičujem če pišem malce zmedeno ampak za prvič mislim da bo kar vredu.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.532
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 17:23 » |
|
Pikolana pozdravljena. Razočaranja v ljubezni so boleča, težka, porušijo nam samopodobo... Ampak prav skozi napake svoje in druge rastemo...se učimo...spoznavamo sebe. Vse kar želim je biti srečna, varna, ljubljena, spoštovana. Vse to je treba najti prvo v vsamem sebi. Potem bo vsaka veza lazja, ker od partnerja ne boš pričakovala tega, ker če črpamo od njega in ne iz sebe je to uničujoče za oba. ..Govoril mi je da se bo vedno on prilagodil meni, da je moja želja njegov ukaz...bal se je zame. Tole je pa njegova nezrelost. Slab temelj za osrečujoče partnerstvo. Ne vem zakaj se je odločil končat zvezo, amapk beseda na k...je bila verjetno le sprožilec. Včasih bi nam kdo dal vse, cel dan bi nas držal za roko, vse želje bi nam uresničil, samo da smo z njim....in posesivnost omejuje....to je zlata kletka, ki duši... To lahko počnemo partnerju nezavedno, in smo prepričani da mu dajemo samo ljubezen, ubistvu se ga pa oklepamo, hočemo ga zase, zavedno, želimo garancijo da bo samo naš...ker se bojimo bit sami, zapuščeni.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
OLJA
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 13:01 » |
|
Pikolana Vedeti moraš, da se moški ne bo nikoli v popolnosti prilagodil ženski. Me smo preveč zahtevna bitja kot pravijo, Saj hočemo le pozornost in ljubezen. Seveda pa brez kompromisov ne gre. Nihče ni idealen. Če nisi bila zaljubljena vanj ti je toliko lažje končati zvezo. Ne obremenjuj se , po že prišel pravi ko ti bo v želodcu delal metulčke. Vaarnost in ljubljenost ti lahko daš hčerki , da te bo spoštovala. Glede moških pa pravim težko smo brez njih a resnica je da so moški težje brez nas. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
OLJA
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 13:07 » |
|
kot pravi Aslan Vse to je treba najti prvo v vsamem sebi. Potem bo vsaka veza lazja, ker od partnerja ne boš pričakovala tega, ker če črpamo od njega in ne iz sebe je to uničujoče za oba. ... praviš, da se tvoji problemi vrtijo okrog moških.. pa si se kdaj že vprašala, kako to? katere moške privlačiš? katere vzorce nosiš s sabo? kakšna so sploh tvoja pričakovanja, želje, cilji ... v vezi partnerskega odnosa in v kolikšni meri si pripravljena na sprejemanje kompromisov...? kako se spopadaš z ostalimi življenjskimi preizkušnjami? kakšen odnos imaš do same sebe? ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
pikolana
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 13:23 » |
|
A resno mislite,ko pravite, da so moški težje brez nas? Kaj pa vem? Drugače sem zelo družabna, resnično imam veliko dobrih prijateljev okrog sebe. Saj kar nekako gre, razen na momente. Vsi, ki me poznajo pravijo, da bi morala biti nekaj časa sama,kajti jaz vedno skačem iz veze v vezo. Ampak to delam izključno zaradi tega,ker ne prenesem "biti sama". To je moj največji strah. Prav bojim se vikendov. Ne vem. Morda odvisnost od odnosov. Čeprav ne bi rekla. Kakor sem obveščena je odvisnost, da vztrajaš v zvezi,čeprav ni zdrava. Ta moj bivši pa se mi je zdel naravnost idealen. Tip moškega, ki te večkrat na dan pokliče, je pozoren, vedno te obvesti kje se nahaja, zvest, pripaden...resnično sem mislila, da me ne bo sposoben zapustiti, ker pred menoj ni imel 3 leta veze in si je to zelo želel, prav tako se vidi v vezi, ve da je ustvarjen za v dvoje, želi si družine, skratka bil je tudi nor name. Potem pa tole. Vedno je on govoril, saj vem da boš ti mene lepega dne zapustila, da še vedel ne bo zakaj...in podobno...velikokrat je rekel, da se bo on prilagodil meni, da če mi nekaj ne paše bo poskušal upoštevati moje želje...na koncu pa ti reče da nisva za skupaj??? Skratka moram naprej. Kaj mislite o tem...ali naj bom nekaj časa samska??? Mogoče se sliši to komu smešno ampak meni je to nekaj najbolj groznega na svetu. Samo jaz in hčerkica. Prazno stanovanje. Nekako se ne znam sama zamotiti. Vedno potrebujem nekoga ob sebi. Zakaj? Poznam veliko oseb, ki živijo same oz. z otročki, saj je resnično veliko enostarševskih družin. Ampak meni je to grozno. Ne vem kaj bi rekla. Sem pa začela delati na sebi. Za začetek sem začela hoditi na rekreacijo, najdla sem si tudi terapevtko, ki mislim da mi bo pomagala. Najti ta moj strah,...potrebo po partnerju, varnosti !!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
pikolana
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 13:44 » |
|
Ja moji problemi se vrtijo zgolj okrog moških. Velikokrat sem se vprašala zakaj? Ne vem do odgovora nisem še prišla. Zdaj delam na tem. Saj v drugih stvareh sem relativno uspešna. Sem izobražena, finančno neodvisna (glede na to kakšna je situacija pri nas)...glede na to da sem moram preživeti sama...prav tako hčerko...čisto lepo živiva...z dokaj dobro kariero...prav tako neodvisno...zatakne se le pri partnerju. Hrepenim po družini. Da bi živela čisto običajno družinsko življenje. Ja sem pripravljena na sklepanje kompromisov. Sicer tega v začetku nikoli ne priznam, ampak za partnerja sem pripravljena storiti veliko. Mi je na prvem mestu. Nikoli nisem imela problema moškega dobiti, bolj ga je bil problem obdržati. Ne vem čemu tako. Mogoče res preveč hrepenim. Na začetku so zmeraj vsi nori name...potem pa...ne vem kaj delam narobe. Kakšen odnos imam do sebe?? Drugače pravijo da sem lepa ženska, atraktivna, privlačna...v glavnem ko vstopim v prostor sem opazna. Mislim pa da pa sem vredna le, če imam partnerja...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 13:47 » |
|
... Mislim pa da pa sem vredna le, če imam partnerja... in od kje tako razmišljanje? si mogoče vzgajana v tem smislu, da je ženska nekaj le, če je ob njej mož?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Amelie
gost
|
 |
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 14:30 » |
|
Pikolana, temu se lahko reče tudi odraščanje, pa nočem bit pokroviteljska. Je fajn občutek, ko je nekdo nor nate, še sploh, če ti še nisi čisto zaljubljen in te kemija nežno oplazi šele na osmem zmenku? Temu se reče premoč in zdaj trpi predvsem tvoj ego, kako me je mogu pustit, pra***. Če samo skačeš iz veze v vezo, je tudi to en način bežanja od same sebe, soočanja; druge zlorabljaš za ogledalo "katera je najlepša v deželi tej" in ko videz ni več dovolj... Največ se lahko učimo ob problemih, lahko pa vedno začenjaš znova, če misliš, da se tako kam pride. Odnosa se pa ne gradi na videzu. (Je treba še kaj več kot biti opažen.)
Upam, da nisem bila pregroba.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
pikolana
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #8 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 14:38 » |
|
Ne, sploh nisem vzgajana v tem smislu...drugače sem čisto samostojna...bolj čutim potrebo, nekoga, ki je ob tebi.., ki te objame,ko ti je hudo, skratka vidim nek smisel življenja, če je ob meni partner. Je pa res, da je moja mati vztrajala ob moškem, s katerim ni srečna in še vedno sta skupaj. Pač vzela je v zakup, da tako pač je....velikokrat reče, pa saj je povsod tako...vsi imajo probleme.
Spomnim se dneva, poleti, ko smo smo bili skupaj z zdaj že bivšim na morju. Zjutraj sem se zbudila,ga pogledala in v moji glavi je butalo....nisem zaljubljena vanj,nisem zaljubljena vanj...nato pa sem sama sebe prepričala....ampak on je vendarle tako dober...v redu fant...vse bi naredil zate in za tvojo hčerkico... Sama sebe sem prepričala da tako mora biti. Velikokrat mi je tudi rekel, saj vem da ti mene nimaš rada...jaz pa sem mu vedno morala potrditi da ga imam...pa je potem vedno še enkrat vprašal...a me imaš res? To najbrž tudi nekaj pove...ali ne? Ne vem...malce sem zmedena...morda zmedeno tudi pišem...ampak te svoje občutke in doživljaje moram dati ven.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
pikolana
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #9 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 14:48 » |
|
Amelie,
ne sploh nisi bila pregroba. Definitivno vem, da se odnos ne gradi na videzu. Verjemi, da sem zelo v redu oseba, z dobrim karakterjem. Nisem neka tepka. Ja mogoče trpi moj ego...ne vem, s skakanjem iz veze v vezo pa najbrž res bežim sama pred sabo...pošteno povedano če sem čisto iskrena bi lahko nadaljevala novo vezo in verjemi mi, da se na bivšega še spomnila ne bi. Ravno to hočem presekati. Želim biti nekaj časa sama in upam, da mi uspe. Da bom zadovoljna sama s sabo...da ne bom potrebovala nikogar. ja res je, vedno sem začela z nova in ugotavljam, da se tako ne pride nikamor....zmeraj je isto
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Amelie
gost
|
 |
« Odgovori #10 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 14:57 » |
|
Ne, daleč od tega, da bi namigovala na to, da si tepka, Pikolana. (Saj sem bila tudi jaz že v taki situaciji, pa verjetno niti nisva edini.) Ne rečem, da postaneš kaj blazno pameten takrat, ko si sam, imaš pa čas zase in za razmišljanje. Največ se pa definitivno učiš ob drugem. Ni pa nič čudnega, če ga boš lažje pozabila, ker v kratkem času neke globine ravno ne uspeš razvit. Mogoče je hitro menjavanje tudi beg pred bližino.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: četrtek, 13. november 2008 ura: 15:52 od Amelie »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #11 dne:: petek, 14. november 2008 ura: 07:20 » |
|
... beg pred sabo.... beg pred bližino... odvisnost od odnosa... beg pred ljubeznijo... kar nekaj iztočnic... lahko je kaj od tega ali pa nič, odgovor je v tebi
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ton
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.138
|
 |
« Odgovori #12 dne:: petek, 14. november 2008 ura: 09:12 » |
|
Bistveno se je po mojem prašat, zakaj ti je neugodno in neprijetno sami (in sami s hčerko). Mislim sicer res, da obstajamo taki in drugačni, tudi sam sodim med one, ki venomer iščejo 'svojo izgubljeno polovico' (in lahko pametujem zdaj, ko sem jo našel in sem pomirjen), je pa verjetno grozno, če te tovrstna nuja ropa vsakdanjih malih užitkov, ki bi jih lahko živela brez imperativa stalnega iskanja.
Takole bom rekel: nič ni narobe, če iščeš partnerja, prav pa je, da razumeš vzroke za takšno dejavnost (in ono z mamo bi veljalo še premislit, pa o očetovskih likih iz otroštva tudi) in se obenem naučiš živeti tudi brez. Morda je pa tale zadnji pobegnil, ker se je čutil preveč pritisnjenega, objetega?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Anuška, javi se! In kje neki kolovrati Scorpion?
|
|
|
|
matheu__
gost
|
 |
« Odgovori #13 dne:: petek, 14. november 2008 ura: 14:24 » |
|
Govoril mi je da se bo vedno on prilagodil meni, da je moja želja njegov ukaz Že ko ti je to reku, bi lahko pričakovala tak izzid. Taki stavki in tako mišljenje na dolgi rok ubije zvezo. Želja po varnosti je zlo beden razlog za vstop v zvezo. A ti povem eno anekdoto: Moj dober frend je pred enim letom končal komunikologijo na FDV in je šele zdej najdu službo. Iskal je in iskal, delal za en teden tam, pa si je premislu, pol je delal nekje drugje, pa si spet premislu. Folk ga je začel opravljat, da si izmišljuje in da ni z ničemer zadovljen. Še uni drekači z osnovno šolo zabavljali na njegov račun. Sam jst tipa poznam in sem vedu, da bo iskal dokler nebo dobu neki kar mu ustreza, pa čeprav bo ta čas brez keša in odvisen od njegovih doma. Fora je v tem da je pred dvema mescoma najdu službo kreativnega direktorja v oglaševanju ene ful znane oglaševalske firme in zasluži več kot bojo uni bebci z osnovno in par unih s srednjo na višku svoje kariere. Hočem rečt; brez keša je bil, ampak je ostal samozavesten in še naprej izbiral; tip se ni prodal poceni zarad piškavih 600eur. Ampak je poznal svojo vrednost in je vedu, kaj lahko ponudi in je zahteval najboljše in to je tud dobil. Tko da. Isto velja za relationshipe. Za partnerstva. Ne boš pla v donos z nekom, ker ti manjka objem, občutek varnosti al preprosto zato ker ni ok bit sama. (najbolj beden razlog pa je, da nekoga vzameš, ker te ma rad) Evo to je to.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Amelie
gost
|
 |
« Odgovori #14 dne:: petek, 14. november 2008 ura: 15:38 » |
|
Se globoko strinjam.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
pikolana
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sobota, 15. november 2008 ura: 11:21 » |
|
Matheu,
ravno zaradi tega kar mi je govoril ( da je moja želja njegov ukaz)nisem pričakovala tak izid. Resnično sem mislila, da sem v tej vezi jaz močnješi člen in me on ne bo sposoben zapustiti.Sploh, ko ti nekdo večkrat reče, da mu sploh ni jasno zakaj si z njim, da ni ne bogat ne lep. Očitno sem se motila. Res sem mislila, da me ima rad. Ne narobe razumeti,tudi jaz sem njega imela rada. Pripravljena sem bila biti z njim do konca življenja. Pač videla sem se v tej vezi. Kar se tiče tvoje anekdote sem jo čisto razumela. Sama sebe cenim, ne razumem da on tega ne vidi. Mislim pa da nas je veliko takih, ki smo raje v zvezi kot pa samski.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 17. november 2008 ura: 17:22 » |
|
Pikolana..praviš, da si samostojna in hkrati da nenehno iščeš partnerja, ker potrebuješ varnost in ne znaš biti sama...To dvoje ne gre skupaj...nevrotično in prisilno iskanje partnerja, ker se bojimo biti sami je daleč od samostojnosti..
Tudi tvoja mama je ostala v slabem odnosu zaradi te potrebe...Boš ponovila njeno napako?
Je pa zanimivo kako superiorno si se počutila ob tem človeku..in si mislila da bo živel le zate, ker nima občutka, da te je vreden..počutila si se varno v taki situaciji..
Očitno je imel toliko samospoštovanja, da ni pristal na vlogo serviserja...in ti se čudiš..kako je to mogoče..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
matheu__
gost
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 18. november 2008 ura: 19:52 » |
|
Očitno je imel toliko samospoštovanja, da ni pristal na vlogo serviserja...in ti se čudiš..kako je to mogoče..
Mal projiciraš scorpo...  Govoril mi je da se bo vedno on prilagodil meni, da je moja želja njegov ukaz ...ker taki stavki ne kažejo na pretirano samospoštovanje. Ampak prej na zlo skrhanega tipa.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 18. november 2008 ura: 19:56 od matheu__ »
|
Prijavljen
|
|
|
|
pikolana
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #18 dne:: petek, 28. november 2008 ura: 10:45 » |
|
Pozdravljeni,
nisem se javila kar nekaj časa, ker sem se v bistvu kar dobro počutila. Danes pa...zjutraj sem jokala eno uro..to se mi še ni zgodilo odkar sva šla narazen...jokam ker sem se spomnila da sem mu še v septembru pomenila vse...čez en mesec me je pa pustil z razlogom da nisva za skupaj. Mah brezveze. Kako sploh še komu zaupati, ki ti bo rekel rad te imam. Je te besede tako lahko izreči...potem pa...Ne vem. Zgleda da sem vstala z levo nogo...pa še pms imam.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
scorpion
|
 |
« Odgovori #19 dne:: petek, 28. november 2008 ura: 10:48 » |
|
Sicerpa je bil pošten do tebe..ni ti lagal in je rajši odšel...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|