FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 04:58

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 12 13 14 [15] 16   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: wellbutrin xr kdo ima izkušnje z njim ?  (Prebrano 21826 krat)
0 uporabnikov in 3 gostov pregleduje temo.
giggi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 28

« Odgovori #280 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 17:11 »

Hallo vsem!

Zanima me če so se kateremu izmed vas pojavili stranski učinki šele po nekaj tednih jemanja? Sama namreč jemljem približno dobra 2 meseca welbutrin po eno tbl. 150 mg., in se mi zdi da so se mi šele sedaj začeli pojavljati stranski učinki: odsotnost, močno tiščeča bolečina za prsnico, utrujenost, nezbranost,neenakomerno bitje srca,... Ne dogaja pa se nič kaj posebnega, da bi lahko sprožilo vse te simptome. Prav nič prijetni niso. Upam, da minejo in to prav kmalu.

Giggi
Prijavljen

Giggi
simfonika
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

Vem. Ne razumem vseh besed. Motijo me toni ...

« Odgovori #281 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 18:10 »

Moja izkušnja z Wellbutrinom je taka, da se mi je kot stranski učinek pojavil zelo hud glavobol. Tako da sem ga jemala samo 10 dni, ker je bila bolečina glave nevzdržna. Ti pa želim, da tvoji stranski učinki minejo!
Prijavljen

Zbudi me, ko bo ugasnil ogenj ...
bond
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 30

« Odgovori #282 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 19:40 »

Pred leti sem ga jemal in so me morali po enem tednu spraviti na urgenco (mini možganska kap).
Prijavljen
giggi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #283 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 19:47 »

Pred leti sem ga jemal in so me morali po enem tednu spraviti na urgenco (mini možganska kap).
OMG! Upam, da si OK.?! Pa so le tako nevarne kot piše. Grozaaaa!
Prijavljen

Giggi
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.864

« Odgovori #284 dne:: petek, 14. januar 2011 ura: 19:56 »

A da je tudi mini možganska kap od Wellbutrina bond. Kaj pa če te je kap, ker si zatežen. Te ni mogla več prenašati.

Tu je več naslovov in izkušenj uporabnikov giggi. Jaz poznam nekaj ljudi, ki jim je precej koristil.  http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php?action=search2

P.S. Še eno tako pa bom adm. prosila, da te izključijo, ker strašiš ljudi bond.
« Zadnje urejanje: petek, 14. januar 2011 ura: 20:27 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Suzy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.764

« Odgovori #285 dne:: sobota, 15. januar 2011 ura: 08:34 »

Tud meni je Wellbutrin pomagal,ki ga imam predpisanega zraven Cymbalte že kak mesec in pol.
Dobila sem več energije,sploh zjutraj in čez dan,zvečer pa me zgrabi še vedno utrujenost.Kar pa je čisto normalno po celodnevnem delu doma in v službi.
Pospešeno bitje srca,bolečine v prsnem košu,vrtoglavice,...pa sama ne prepisujem stranskim učinkom,
temveč posledici kadar sem bolj tesnobna in v stresu.
Kakšna kap bond neki,...?se strinjam z alexx!
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #286 dne:: sobota, 15. januar 2011 ura: 10:06 »

Malo sem včeraj zeznila link...tale je pravi. http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php/topic,4957.0.html
Prijavljen

alexx Afro 
giggi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #287 dne:: sobota, 15. januar 2011 ura: 17:45 »

Edina dobra stvar ki sem jo zasledila pri sebi je da se mi je apetit močno zmanjšal. Ostalo pa... za znoret! Sedaj se mi je še pritisk zvišal, pulza imam že čez 100. Ne vem če je to v redu?! Imam tudi filing, kot da nisem čisto prisotna. Je imel še kdo podobne težave? Mislim, da bom začela kar s prejšnimi AD-ECYTARO.
Prijavljen

Giggi
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #288 dne:: sobota, 15. januar 2011 ura: 18:37 »

Pa ve, ki mate te stranske učinke od teh AD hodite v službo/fax,...?

Lp-Sofie
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
giggi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #289 dne:: sobota, 15. januar 2011 ura: 18:42 »

Pa ve, ki mate te stranske učinke od teh AD hodite v službo/fax,...?

Lp-Sofie
v službo( z občasnimi bolniškami), sama pa trenutno tudi študiram. Težkkko je. Zraven pa še družina z dvema najstnicama in z možem, ki moji bolezni ni dorasel in najbrž nikoli ne bo.
Prijavljen

Giggi
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 423

Hrabra miška

« Odgovori #290 dne:: sobota, 15. januar 2011 ura: 23:42 »

Hallo vsem!

Zanima me če so se kateremu izmed vas pojavili stranski učinki šele po nekaj tednih jemanja? Sama namreč jemljem približno dobra 2 meseca welbutrin po eno tbl. 150 mg., in se mi zdi da so se mi šele sedaj začeli pojavljati stranski učinki: odsotnost, močno tiščeča bolečina za prsnico, utrujenost, nezbranost,neenakomerno bitje srca,... Ne dogaja pa se nič kaj posebnega, da bi lahko sprožilo vse te simptome. Prav nič prijetni niso. Upam, da minejo in to prav kmalu.

Giggi

Da, meni so se pojavili težki migrenski glavoboli po nekaj tednih jemanja, ki niso izzveneli.
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 423

Hrabra miška

« Odgovori #291 dne:: sobota, 15. januar 2011 ura: 23:50 »

Mene pa zanima, ali je kdo imel težave zaradi pridobivanja telesne teže med jemanjem Wellbutrina?

Zmanjševal naj bi apetit, meni pa se (ugotavljam) dogaja obratno. Ves čas sem lačna. Najprej sem to pripisovala večjim spremembam v svojem življenju, vendar sem se sedaj že dokaj ustalila, a ta lakota ostaja. Na internetu sem precej brskala in našla kar nekaj primerov, ko se jim je apetit povečal. Sicer imam motnjo hranjenja, trenutno kompulzivno prenajedanje, vendar sem se z ustrezno psihoterapijo naučila prisluhniti si, zato sedaj sumim, da je "lakota" (in težave okrog nje) morda povezana z jemanjem Wellbutrina. (V navodilih piše, da se W. ne sme jemati, če imaš ali si imel katero obliko motnje hranjenja;  moj psihiater ve za moje težave, a mi ga je vseeno predpisal...brez pojasnil.) Časovno se pridobivanje teže ujema z začetkom jemanja W (konec avgusta letos). Začela sem ga jemati, ker sem bila že nekaj mesecev prej v močni, tudi suicidalni krizi in mi Fluval ni zadostoval. Omenjene večje življenjske spremembe so se odvijale do nekje srede oktobra, potem sem se še kar prilagodila. Težko mi je z gotovostjo reči, ali sem več jedla (jem) zaradi zdravil ali sprememb...dejstvo je, da moram nekaj korenito spremeniti, ker se s tako nenormalno rastjo teže lahko samo  brusimsekiro ...Borim se na več frontah hkrati in stvari mi uhajajo iz rok. Začaran krog je to Sad

Ima kdo izkušnjo s povečanjem apetita zaradi Wellbutrina?

Povečan apetit je zagotovo posledica Wellbutrina. Moja izkušnja še zdaleč ni osamljena. Motnje hranjenja niso zastonj kontraindikacija pri tem zdravilu.
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
giggi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #292 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 13:19 »

Pri meni je TTzačela padati, hrana mi smrdi. Vendar je to edina dobra stvar pri wellbutrinu. Je bilo prehudo, in sem z njimi zaključila. Jutri grem k dr. in bom videla kaj poreče. Če bo treba bom pač šla nazaj na ecytaro. Ni drugega Sad. Mogoče kdo ve kako je z menjavanjem tablet, se mi zdi, da psihiatri z lahkoto probavajo več vrst tablet, mi pa imamo vedno znova nove začetne nevšečnosti Cry. Ima kdo izkušnje z ecytaro?
Prijavljen

Giggi
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #293 dne:: nedelja, 16. januar 2011 ura: 13:34 »

Ker je Ecytara isto kot Cipralex, lahko pogledaš tudi izkušnje s Cipralex-om giggi.  kiselnasmeh
Prijavljen

alexx Afro 
naja2010
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #294 dne:: sobota, 03. september 2011 ura: 00:24 »

pozna kdo kombinacijo paroxat+lamictal? kako bi deloval wallbutrin v tej kombinaciji? ali bi bilo potrebno opustiti lamictal?? diagnoza depresija + občasni panični napadi... hvala!
Prijavljen
Moel
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 152

“Conflict builds character. Crisis defines it.”

« Odgovori #295 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 14:01 »

Sama ga morem zelo pohvalit clap

+ zmanjša apetit, zmanjša zaspanost in zmedenost
+ veča koncentracijo, budnost, logično razmišljanje...na sploh sem začela cele dneve razmisljat o tem od kje depresila in iskat vzroke, prej pa bi samo spala in ne vidla nobenega
+ dosti bol zgovorna kot v depresivnem obdobju, tko da postajam nazaj jaz
+ zmanjša željo po cigaretih zato ga uporabljajo za opustitev kajenja

- včasih je težko zaspat, posebej če ga ne spijem zjutraj takoj ko vstanem
- stranski učinki so bli slabost, nemir, živčnost trajali pa so 1 mesec
- prebavne težave, če ga nisem vzela po obroku ampak pred
Prijavljen

“To love is to risk not being loved in return. To hope is to risk pain. To try is to risk failure, but risk must be taken because the greatest hazard in life is to risk nothing.”
bojan
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #296 dne:: ponedeljek, 13. februar 2012 ura: 18:34 »

Ocitno je res od posameznika do posameznika drugace... No, pri meni je tako:

1. povečana budnost, refleksi, koncentracija
2. spim celo bolje (mi je celo uspelo spati v enem kosu do 05.00 - prej najvec do 02.30)
3. boljša verbalna komunikativnost
4. storilnost je izjemno višja
5. bal sem se zaradi moznega povisanja krvnega tlaka pa je takole:
     - prej sem ga imel cca. 135/85
     - sedaj ga imam cca. 120/70 (sicer to pripisujem ublazitvi predhodne napetosti)
6. zmanjšan apetit :-)
7. nisem opazil NOBENIH NEGATIVNIH stranskih učinkov

Skratka sem res presenecen nad tem zdravilom...

lp

Bojan
Prijavljen
slaya
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 147

« Odgovori #297 dne:: ponedeljek, 13. februar 2012 ura: 18:45 »

Moel,bojan a vidva to o welbutrinu piseta?
Prijavljen
bojan
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #298 dne:: ponedeljek, 13. februar 2012 ura: 18:48 »

Ja, o Wellbutrinu...
Prijavljen
tejama
Moderator
Aktiven član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 68

« Odgovori #299 dne:: torek, 14. februar 2012 ura: 16:09 »

pozna kdo kombinacijo paroxat+lamictal? kako bi deloval wallbutrin v tej kombinaciji? ali bi bilo potrebno opustiti lamictal?? diagnoza depresija + občasni panični napadi... hvala!

Pozdravljena!

Naj ti odgovorim takole:

Paroxat: se uporablja za zdravljenje odraslih pri depresiji, obsesivnem ali kompulzivnem vedenju,
paničnih motnjah, socialni anksiozni motnji (socialni fobiji), generalizirani anksiozni motnji in
posttravmatskih stresnih motnjah.

Lamictal: je indiciran za preprečevanje razpoloženjskih epizod pri bolnikih z bipolarno motnjo, in
sicer pretežno za preprečevanje depresivnih epizod. Poleg tega je indiciran še pri epilepsiji.

Dodatek Wellbutrina (bupropiona): Večkratni peroralni odmerkibupropiona niso statistično značilno vplivali na farmakokinetiko Lamictala. In vitro poskusi tudi kažejo, da ni pričakovati inhibicije presnove lamotrigina ob sočasnem jemanju nekaterih antidepresivov. Posebej sicer ni omenjen paroksetin (Paroxat), vendar imajo zdravniki izkušnje in imaš ti zato tako kombinacijo.

Wellbutrin ne bi bistveno spremenil učinkov. Se moraš pa absolutno pomeniti z zdravnikom., kaj bosta dodala.

Gre za delno nasprotno delovanje: Lamnotrigin pomirja (če npr. nisi mogla zaspati), Wellbutrin pa osebo "dvigne" in ima zato več energije za vsakodnevno delovanje.

Zakaj bi ti želela še Wellbutrin?

Lp, Mateja
Prijavljen
Strani: 1 ... 12 13 14 [15] 16   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar