masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #20 dne:: četrtek, 12. junij 2008 ura: 14:01 » |
|
jap kombinira se ja.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
PIKA5
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 27
|
 |
« Odgovori #21 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 16:31 » |
|
meni ga je pa zdravnica predpisala tudi v ta namen, da ne bom imela želje po cigareti, ki jo po 6-ih mesecih nekajenja zopet imam. me pa zanima, kako je z apetitom, se poveča ali zmanjša?
lp pika
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
PIKA5
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #23 dne:: torek, 17. junij 2008 ura: 17:33 » |
|
SUPER, HVALA!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 152
|
 |
« Odgovori #24 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 07:49 » |
|
A ti ta Wellbutrin lahko napiše tudi osebni zdravnik ali samo psihiater? Jaz namreč zadnja 2 meseca preveč kadim, pa bi rada vsaj zmanjšala, do zime pa itak nehala. Osebni zdravnik pa itak ve, katera zdravila jemljem (vključno z AD), ker sem vse povedala. Lp, Oliva
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
slaya
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 147
|
 |
« Odgovori #25 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 07:57 » |
|
a je koga wellbutrin že kej prjel,ki sem res mal radoveden na njegovo delovanje!?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
slaya
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 147
|
 |
« Odgovori #27 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 08:48 » |
|
hvala alexx..prijazna kot vedno. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #28 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 09:32 » |
|
A ti ta Wellbutrin lahko napiše tudi osebni zdravnik ali samo psihiater? Jaz namreč zadnja 2 meseca preveč kadim, pa bi rada vsaj zmanjšala, do zime pa itak nehala. Osebni zdravnik pa itak ve, katera zdravila jemljem (vključno z AD), ker sem vse povedala. Lp, Oliva
.......WELLBUTRIN predpišel ahko samo psihiater.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Dečko
|
 |
« Odgovori #29 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 11:21 » |
|
.......WELLBUTRIN predpišel ahko samo psihiater. Masi to pa žal ne bo držalo, mami ga je dobila pri osebnem zdravniku.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #30 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 11:31 » |
|
od kdaj pa???
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
PIKA5
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #31 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 13:52 » |
|
da ne bo pomote. za prenehanje kadit sta na voljo zyban in champix, oba za plačat.
wellbutrin pa je ad, ampak ima med drugim tudi sestavino, ki posledično vpliva na manjšo željo po cigareti. zdaj pa tako, meni je psihiatrinja rekla, da ima isto sestavino kot champix, samo, ko sem jaz gledala na sestavo, sem mi zdi, da je bolj podoben zybanu, nisem pa šla še preverjat. mogoče kdo tu ve komu je po sestavi podoben wellbutrin. meni ga je predpisala zato, ker zdaj ko ne kadim, pa bo že 7 mesecev, pada motivacija, pa še zredila sem se za 15 kg. včesih mislim, da bi kar začela kadit in da bo potem bolje. zdaj sem pa res kar malo depresivna, ne smem kadit, ne smem jest,posledično se mi ne da s sodelovkami na malico, kavo,.... obleke so mi premajhne, za nove nimam niti nočem kupovat velike številke, no tako, da ipam, da mi bo wellbutrin pomagal. sem pa do zdaj jemala coaxil.
lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #32 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 14:09 » |
|
Podoben je Zybanu. Skoraj ista sestava razen pomožnih sestavin.
Zyban 1. ZYBAN 150 mg filmsko obložene tablete s podaljšanim sproščanjem zdravilu je poteklo dovoljenje za promet 5363-I-18/02 GlaxoSmithKline d.o.o., družba za promet s 40053 zloženka s 60 tabletami (6 x 10 tablet v pretisnem omotu) N07BA02 Bupropion Pomožne sestavine 1 celuloza, mikrokristalna (E 460) 2 hipromeloza (E464) 3 L-cisteinijev klorid monohidrat 4 magnezijev stearat 5 titanov dioksid (E 171) 6 makrogol 400 7 karnauba vosek
Wellbutrin 150
1. WELLBUTRIN XR 150 mg tablete s prirejenim sproščanjem 5363-I-226/07 GlaxoSmithKline d.o.o., družba za promet s 018643 škatla s plastenko s 30 tabletami 23.04.2012 - 124/2007 Glaxo Wellcome GmbH&Co.KG, Bad Oldesloe, Nemčija/ P
N07BA02 Bupropion tableta s prirejenim sproščanjem
Pomožne snov:
Postavka Pomožna snov 1 polivinilalkohol 2 povidon K90 3 silicijev dioksid (E 551) 4 železov oksid, črni (E 172) 5 glicerildibehenat 6 makrogol 1450 7 trietilcitrat 8 amonijev hidroksid 9 etilceluloza 10 metakrilna kislina in etilakrilat,kopolimer 1:1 11 šelak
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
PIKA5
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #33 dne:: sreda, 18. junij 2008 ura: 14:46 » |
|
no, jaz upam, da mi ne bo ne do cigaret in ne do hrane, pa bom zmagala
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Barbra
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 135
|
 |
« Odgovori #34 dne:: četrtek, 19. junij 2008 ura: 08:30 » |
|
Oj PIKA5, Želje po (hrani/cigaretah) se definitivno zmanjšajo. Za koliko pa je odvisno od vsakega posameznika. Boš pa občutila, da imaš več energije, da lažje dejansko opraviš stvari, ki jih prej morda nisi zmogla (npr. rekreacija,..), vendar ta občutek večje energije ne spremljajo tesnobna občutja,..kar je za strahce sploh fino,..ok,. če tesnobna občutja že so, so manj izrazita in se redkeje pojavijo. Ja pa ostali neželeni učinki SSRI-jev (zmanjšana spolna sla, suha usta, zaspanost, upočasnjen metabolizem,..) so manj izraziti. Rada bi ti samo položila na srce, da ti bo Wellbutrin v pomoč pri odvajanju od cigaret. Brez tvoje motivacije, truda in vztrajnosti pa zdravilo samo žal ne dela čudežev. Želim ti zmago nad cigaretno razvado,..in obleke ti bodo spet bolj prav, brez šoka za denarnico.  Lp, Barbra
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
PIKA5
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #35 dne:: četrtek, 19. junij 2008 ura: 13:47 » |
|
Hvala Barbra, upam da mi uspe. trenutno sem vrtim v krogu in močno upam, da mi wellbutrin pomaga najti izhod.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: četrtek, 19. junij 2008 ura: 13:54 od PIKA5 »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Dečko
|
 |
« Odgovori #36 dne:: četrtek, 19. junij 2008 ura: 14:47 » |
|
od kdaj pa???
Mami ga je že takrat dobila, ko je bil še za plačati in zdaj pred kratkim. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
|
|
|
PIKA5
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #37 dne:: četrtek, 19. junij 2008 ura: 15:08 » |
|
mogoče še: koliko časa traja, da začne delovat? teden, dva,?
hvala
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #38 dne:: petek, 27. junij 2008 ura: 22:30 » |
|
Odločila sem se, da po enem mesecu in še malo jemanja, le povem rezultate uporabe Wellbutrina, ker že lahko objektivnejše ocenim. Jemljem samo 150 mg in pri tem bom ostala. Kot veste je moja težava anksioznost ki je rezultirala v depresijo. Jemala sem Cipralex, ki mi ni pomagal. Nato Proxat, ki je imel odlične rezultate pri spanju...celo predobre in sem bila že preveč zaspana. Pred mesecem sem psihiatra prosila za Wellbutrin. Hvala *nebesima*. Počutim se res dobro...za enkrat. Možgani delujejo kot urca, napada strahu (glavni problem) nisem imela že dolgo časa. Pravi rezultati se razvije tudi šele po parih mesecih, a že sedaj je krasno. Ne rečem, da je dober za vsakega, a zame je. Nekako se počutim bolj osvobojena.
P.S. V začetku sem se počutila zelo slabo: slabosti, siljenje na bruhanje...za crknit. Čez kake tri tedne so ponehale in sedaj je dobro. A.
Bom poročala naprej.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sobota, 28. junij 2008 ura: 07:36 od Alexx »
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.532
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #39 dne:: petek, 27. junij 2008 ura: 22:45 » |
|
Alexx odlična novica. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|