Meni se zdi, da razmišljaš kar v pravo smer, upica
Glede tega, da se te bo pa tvoj partner naveličal pa: jaz sem vedno poskušala gledati tudi s svojega stališča - bi mene motilo, če bi bil moj partner cele dneve brez energije in bi se dalj časa smilil sam sebi, brez da bi naredil kar koli, da bi se njegovo stanje spremenilo? Ja, bi me. Ampak mislim, da se ti vseeno trudiš, da bi svoje stanje spremenila na bolje

Skratka, tudi jaz sem bila v dilemi, koliko zaupati partnerju glede sebe, predvsem glede svojih padcev, in sem se nato odločila, da mu ne bom vsega povedala, saj navsezadnje on ni moj terapevt in nima ustreznega znanja, da bi mi pomagal (kar bi potem nekako pričakovala od njega). Hkrati pa menim, da so moje težave tudi del mene in vidim bistvo zaupanja (ter bližine) med dvema tudi v tem, da si lahko take stvari povesta. Od partnerja torej pričakujem, da me v primeru, da je moja stiska prehuda, posluša in pokaže neko razumevanje, trudim se pa tudi, da od njega ne bi zahtevala preveč, poskušam čim bolj razložiti, kaj doživljam in čutim, predvsem pa poskušam res delati na sebi.. Pri meni to deluje in zadovoljna sem s takim pristopom