FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 04:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: koliko zaupate svojim partnerjem?  (Prebrano 2715 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
barby
Puedo!!!
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 103

« dne:: torek, 11. november 2008 ura: 16:55 »

Ne vem v kateri del bi dala tole temo.

Jaz sem začela sedaj hodit na psihoterapijo. Doma vsi vedo, poleg njih pa ve za to še moj fant. Za ostale ljudi sem se odločila, da ji tega ne bom govorila, čeprav veliko mojih prijatelic ve, da sem imela probleme s tesnobo. Moje vprašanje je koliko zaupate pogovore s terapevtom svojim partnerjem... mene moj vedno vpraša kako je bilo in jaz rečem, da dobro, čeprav mogoče mi je bilo zelo težko... na terapiji sem tudi spoznala, da imam probleme s postavljam mej... torej koliko je potrebno, da moj partner ve kaj se z mano dogaja. Težko mi je rečt, moreš razumet, da ti ne morem povedat, ker on ni nič kriv zato... po drugi stani pa tudi vem, da mu ni vseeno zame.. in da ga skrbi kako se počutim. In moj fant on me full dobro pozna in če rečem da se počutim dobro, čeprav se ne, on to ve in potem je obema bad, meni ker nevem kako naj mu povem kaj me skrbi in njemu ker ne ve kaj se z mano dogaja...
Prijavljen

Preteklosti ne moremo spremeniti, zato pa lahko prihodnost!!!
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 900

« Odgovori #1 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 17:19 »

zaupanje je bonus...

menim, da bi človek naj živel s partnerjem, ki mu zaupa...

določeni ljudje, ki so bolj zaprte narave, se težko zaupajo...mislim, pa da mora biti zaupanje temelj dobrega odnosa...

če ni zaupanja med partnerjema se moraš vprašati:
- je to zaradi mene...imam jaz probleme in zakaj
- je to zaradi partnerja...in če je odgovor DA...pol je kriza Wink

Prijavljen
fajgel
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7

« Odgovori #2 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 17:26 »

...
vsak odnos se gradi na zaupanju, pa vendar, so stvari o katerih ne gre debatirati s partnerjem, mu preprosto ne moreš povedati, pa čeprav ni nekaj drastičnega...
. sedaj se ne obremenjuj še s tem, prvo poskrbi zase in ko boš nekega dne začutila, da mu lahko neko stvar zaupaš, potem stori to spontano, ne delaj si naprej scenarja kako bo.. pomisli

lp
Prijavljen
barby
Puedo!!!
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 17:35 »

hvala za vaša mnenja... hja tole s scenarijem mi je znano... čist preveč Smiley
Prijavljen

Lisha
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 117

« Odgovori #4 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 17:39 »

Barby, tudi sama se strinjam, da je zaupanje ena od temeljev uspešne partnerske zveze. Je pa po mojem mnenju predvsem od tebe odvisno, koliko moraš partnerju povedati o tem, kaj se pogovarjaš s terapevtom. Ne, ni ti potrebno pred njim obnavljati celotnega pogovora, kako se počutiš in kaj te teži, pa mu le povej. O svoji bolezni, počutju, občutkih mu povej toliko, kolikor čutiš, da mu moraš...toliko, da ne boš imela občutka, da mu kaj prikrivaš in hkrati ne toliko, da bi se počutila neprijetno, ker si povedala preveč. Nekatere stvari so pač samo tvoje in če jih želiš obdržati zase, to stori (a le pod pogojem, da te to zadržanje zase ne bremeni).
Prijavljen

Have a little faith...
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 442

« Odgovori #5 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 17:53 »

Jaz in moj prjatu hodiva k isti terapevtki. Ona mi je rekla, lahko poveste njemu kaj se pogovarjava, naj sama ocenim ali ja ali ne, načeloma pa se takih stvari kaj se ti in terapevt pogovarjata pa naj ne bi govorila. Veš danes se lahko čudovito razumeta, ko pa pride kakšen prepir ali razdor pa boš ti tista, češ saj je že morala iskati pomoč .  Oceni sama, jaz mu ne govorim in on tudi meni ne. Sklenila sva sporazum da si teh reči ne bova razlagala. Vse ostalo pa jasno ostane medsebojno zaupanje. pomezik
Prijavljen

OLJA
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 914

« Odgovori #6 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 18:30 »

Jaz pa bi mu z veseljem kaj povedala glede terapije (pa me ne vpraša, sama pa mu ne mislim razglabljat), še raje pa bi videla, da bi šel tja skupaj z mano... ker je po eni strani terapije še bolj potreben kot jaz.

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Lisha
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 117

« Odgovori #7 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 18:43 »

Jaz pa bi mu z veseljem kaj povedala glede terapije (pa me ne vpraša, sama pa mu ne mislim razglabljat), še raje pa bi videla, da bi šel tja skupaj z mano... ker je po eni strani terapije še bolj potreben kot jaz.

Kako smo si ljudje različni. Sama sem še kot najstnica hodila na terapije včasih s starši (ma dobro, ne gre za partnerje, pa vseeno - ljudje, ki naj bi ti bili blizu, ki naj bi te poznali,...)... Kako nelagodno! Oni so govorili, kar so mislili, da jaz mislim, čutim, želim (še blizu večinoma niso bili Shocked), o tem, kaj potrebujem, kaj počnem... in so si terapevti na podlagi njihovih pripovedi ustvarili napačno predstavo o tem, kaj je z mano zares narobe oz. kje imam res težave. V glavnem je staršem uspelo le napačno usmeriti moje zdravljenje, potek terapije, pa je šlo vse k ... Poleg tega sem sama v njihovi prisotnosti bolj kot ne igrala nemega razstavnega kanarčka.

Če povzamem - terapije so v prvi vrsti namenjene osebi, ki se zdravi, ostali pa naj se, če je že čutiti potrebo po njihovi prisotnosti, udeležijo kasneje, ko ste s terapevti že vsaj v grobem izpostavili problem.
Prijavljen

Have a little faith...
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 914

« Odgovori #8 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 19:18 »

No, Lisha...sej po pravici povem, da se v bistvu tega pa bojim... in da se je pravzaprav že enkrat (edinkrat) izkazalo isto kot pri tebi...da je zaradi osebe, ki je prišla z mano, terapevtka totalno preusmerila pogovor v napačno smer....POPOLNOMA v NAPAČNO smer Shocked.

Sam .... zdej imam drugo terapevtko ... pa mi je ta fanj, pa si mislim, da bi mogoče pri tej bilo drugače zardevam....

Hm.... zdej mi je pa tvoj post dal misliti... nemi razstavni kanarček pa res ne bi več hotela biti (takrat sem bila, ja, tudi jaz, čisto paralizirana)... jebela...sej imam iste izkušnje kot ti  seznojim.... šele zdej vidim  Cheesy Shocked ...

jah, mogoče pa je res bolje, da sem tam sama....še dobro, da si mi to napisala ... šele zdej sem spregledala  007....

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
pupika
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 514

« Odgovori #9 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 21:01 »

partnerju navadno povem kaj sva se menili s terapevtko. Vendar eno uro pogovora strnim v kakih 5 minut. Drugače je pa tudi šel že z menoj in je bila za naju pozitivna izkušnja
Ljudje smo si različni in imamo različne izkušnje
Prijavljen
barby
Puedo!!!
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 21:24 »

jaz sem mojega fanta kar direkt vprašala, če on pričakuje da mu bom povedala, to kar se s trapevtko pogovarjava in je rekel da ne, da če mu želim povedati bo pošlušal, če ne pa ne bo zameril... no sej jst tak odgovor pričakovala pri njem, sam me je zanimal kako ste ostali z zaupanjem pri pratnerjih glede pogovorih pri terapevtih...
Prijavljen

She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 675

« Odgovori #11 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 21:36 »

Mislim, da je čisto od tebe odvisno.
Si želiš,da bi mu povedala stvari ?
Ne samo zaradi tišine, ki nastane, zato, ker mu ne poveš..
Ampak, a si želiš, da bi to vedel zaradi tebe same ?

Ko sem jaz hodila k prvemu psihiatru, sem imela občutek, da je to moja osebna stvar.
Sem se pa pogovorila z njim. Mu povedala, da ne želim debatirat o tem. Da si pa želim, da me podpira in da bom govorila o tem, če in ko bom pripravljena na to.

Naučila sem se, da čeprav ne govorim o terapijah, lahko govorim o svojih občutkih..
Npr. ko sem prišla s terapije včasih ful žalostna, sem mu pač to tudi povedala. In spet, da mi ne more pomagat, ampak da včasih pridejo pač taki dnevi. In da prosim, da naj malo potrpi. Pa sva se potem odločila, da bova raje doma, pa sem se mal stisnila k njemu in se je vseeno počutil zaželjenega  Smiley jaz pa še toliko bolj  Grin

Jaz sem ful nezauplijva. Kar se je v moji praxi izkazalo za dobro, ker nikoli ne veš, kdaj lahko človek malo obrne te stvari, ki mu jih poveš in ti npr. meče to naprej ali podobno. Po drugi strani je pa ful slabo, če nekaj nonstop visi v zraku in potem noben ne ve, kako bi se obnašal zato, ker hodiš na terapije..
Če ti ni do enega ali do drugega, se da ubrat tudi srednjo pot .

Čeprav se sliši klišejsko, pa vseeno mislim, da naredi tako kot čutiš.
Če si mu želiš povedat, mu povej, sicer se boš nonstop počutila nekako krivo in te bo to obremenjevalo.
Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.532

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #12 dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 10:57 »

Zaupanje je stvar nas samih po mojem mnenju.
Sami se odločamo katere stvari in komu zaupamo.
Le zakaj bi moral nekdo (kdorkoli) vedeti VSE o nas?
Tukaj ne gre za skrivanje, gre za to, da ni potrebe,
da nekoga informiraš o prav vsem kar ti razmišljaš, čutiš itd.
Posebno če to ni povezano z njim.

Tudi psihaitru povemo kar mi mislimo, precenimo da je pomembno da ve.
In v partnerstvu je enako.
In v prijateljstvu tudi.

Sama sem zelo odprta in povem veliko o sebi.
Pa vendar vem, da samo jaz vem VSE o sebi..in se še kar spoznavam, odkrivam, raziskujem..

Da pa bi partnerju dal celoten raport kaj si se pogovarjal s psihiatrom je nesmisel,
razen če želiš, da je o tem informiran, če to zate predstavlja vrednoto in neko pozitivno pričakovanje,
da te bo partner preko tega bolje poznal.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 678

« Odgovori #13 dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 12:26 »

Zaupam toliko kot ona meni, torej popolnoma.  clap
Prijavljen

Gloda gloda mala Francka, s smrčkom miga kadar spančka, ko pa pride do kosila, je čist pridna žuža mila.

http://www.youtube.com/watch?v=KxfoY_mLFAo
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.577

« Odgovori #14 dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 12:42 »

jaz mu povem, sploh ne razmišljam bi - ne bi ... ga poznam in vem, da je njemu prav, da naredim kot čutim, ne bi bil prav nič jezen, če bi se kdaj odločila, da ne povem ...

zaupanje je bonus...

menim, da bi človek naj živel s partnerjem, ki mu zaupa...

določeni ljudje, ki so bolj zaprte narave, se težko zaupajo...mislim, pa da mora biti zaupanje temelj dobrega odnosa...
podpis!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Dečko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 643

« Odgovori #15 dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 13:34 »

Nimam partnerja, tako, da zaupam kar sam sebi.  Grin
Prijavljen

Bodi to kar si, ker tega ne počne nihče bolje kot ti!
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #16 dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 13:37 »

...brezpogojno zaupanje in nič skrivalnic.. kar pa seveda ne pomeni, da pa čisto vse raportiram.. so stvari, ko so izključno samo moje... in samo njegove ... in tako, se mi zdi, je čist ok...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 675

« Odgovori #17 dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 14:16 »

Sama sem zelo odprta in povem veliko o sebi.
Pa vendar vem, da samo jaz vem VSE o sebi..in se še kar spoznavam, odkrivam, raziskujem..

Da pa bi partnerju dal celoten raport kaj si se pogovarjal s psihiatrom je nesmisel,
razen če želiš, da je o tem informiran, če to zate predstavlja vrednoto in neko pozitivno pričakovanje,
da te bo partner preko tega bolje poznal.

Aslan  oki
Se strinjam & enako razmišljam.
Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 238

« Odgovori #18 dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 20:07 »

Zaupanje je stvar nas samih po mojem mnenju.
Sami se odločamo katere stvari in komu zaupamo.
Le zakaj bi moral nekdo (kdorkoli) vedeti VSE o nas?
Tukaj ne gre za skrivanje, gre za to, da ni potrebe,
da nekoga informiraš o prav vsem kar ti razmišljaš, čutiš itd.
Posebno če to ni povezano z njim.

kje pa je neka zdrava meja?
kaj če ima partner drugačno predstavo o tem kaj povedat in kaj ne kot ti?
kako pristpiti do človeka, ki ni odprt sploh čustveno?
Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 900

« Odgovori #19 dne:: sreda, 12. november 2008 ura: 23:24 »

še nekaj o  pogovorih:
pomembno je, da poveš stvari, ker ti želiš povedati...ne ker bi to "moral" narediti ali zato ker nekdo pričakuje, da boš povedal...

meni je recimo najlepše premlevati stvari z mojim dragim....prediskutirava vse...najin dan...dogodke...knjige...čtiva...probleme...službo...družino....on je moj zaupnik, prijatelj, tovariš...

kaj mu nisem povedala?....včasih kakšno stvar, ki bi ga preveč prizadela...pa sem počakala, da se stvar malo "umedi"...dozori, umiri...in ob prvi priliki "ko je bila stvar zrela" sem načela tudi te stvari...s taktom...

če bi recimo čutila, da on pričakuje, da nekaj MORAM povedati, potem bi gotovo imela odpor...kot npr. pri moji mami, ki je tako grozno radovedna in "vtikljiva", da mora svoj nos vtakniti prav povsod in nima potrpljenja počakati, da ji sama povem...in ko tako nekako izsiljuje informacije od mene, se pri meni sproži odpor, da bi sploh kaj povedala...pa bi ji itak...če bi le malo zaupala v to, da bo dobila od mene itak vse (ker sem odprta) in ne izsiljevala s svojimi vprašanji...
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar