Zvezdica
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 80
|
 |
« dne:: sobota, 17. maj 2008 ura: 23:36 » |
|
Že dlje časa se sprašujem, kako se jo pozdravi (depresijo namreč). Skozi vaše zgodbe, ste večinoma vsi še na tabletih oz. se zdravite, nekateri leta, nekateri pa celo življenje. Se trudite 100% ali 50%. Saj je vseeno koliko, zanima me, ali lahko verjamem, da se vse skupaj da rešit in se odrešit teh nihanj, s trudom in zavzetostjo, močjo, hrabrostjo, ki jo nosim in jo nosite v sebi. Se da? Mi kdo lahko zanesljivo lahko potrdi, da je depresijo vrgel stran s sebe? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
jola
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sobota, 17. maj 2008 ura: 23:53 » |
|
Zvezdica, če se primerjam s takrat, ko sem se začela zdraviti in danes, sem prepričana da sem depresijo premagala sigurno v 90%! Vse bolj in bolj pa verjamem, da če bom vztrajala jo bom sigurno lahko čez nekaj časa vrgla stran!!!!!!!To želim in hočem.Za to se trudim 100%, vendar mi še vedno malo ponagaja, ampak če bi vsa stvar ostala na tem mestu,kot je sedaj, lahko zagotovo trdim, da sem jo premagala glede na to v kakšnem stanju sem bila pred zdravljenjem.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bogu je gotovo ljubše, da ozdravim,kot odpustim.
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.532
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sobota, 17. maj 2008 ura: 23:58 » |
|
Moje mnenje je, da je za popolno ozdravljenje pomembnih več dejavnikov. - kako hitro si začel z zdravljenjem - koliko časa si vztrajal z zdravljenjem - koliko si naredil na sebi, kako se spopadaš z težavami
- odvisno od tega kako huda je tvoja depresija - lahko imaš le eno epizodo, drugim se ponavljajo
Zagotovila, da se depresija nikoli več ne ponovi ti ne more nihče dati. Depresija je zelo "družabna bolezen" in se hitro prilepi še h kakšni drugi zraven.
Po mojem mnenju največjo napako delajo vsi, ki ČAKAJO, da bo bolezen minila sama od sebe. Nekateri čakajo leta in leta, trpijo in zavozijo svoje življenje... Mine "depresivno razpoloženje", "depresivno motnjo" pa je potrebno zdraviti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
Lost
|
 |
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 18. maj 2008 ura: 07:12 » |
|
Zvezdica, sam lahko recem da sem depresijo premagal 80%. Tistih 20% pa je anksioznost, na katero se je depra tudi "prilepila" Je pa stanje pred 1 letom in danes 100% boljse. Ostalo pa se podpisem pod Aslan. In vsem ki se trudijo brez zdravil in kupckajo ali ja ali ne? Dalje boste padali v depro in ankso, daljsa bo pot ven. Tiste misli ki vam jih je "podarila" depra boste dokaj hitro spravili v red. Misli in vzorci ki pa se vam vlecejo vec let, pa so zelo trdovratni.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Srce ne laže .... Tu-dum, tu-dum, tu-dum …
|
|
|
|
pupika
|
 |
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 18. maj 2008 ura: 07:38 » |
|
imam depresijo, panične motnje, KČVB (nekaj na črevesju) ..mogoče bi še kaj našla in naučila sem se živeti s tem, boriti in depra je postala čisto majčkena  pred leti, ko so se mi pojavile težave najprej itak nisem vedela kaj mi je. Spoznanje in priznanje, da imam depresijo, mi je omogočilo sprejeti strokovno pomoč. V začetku, ko sem bila zelo na tleh, sem se zdravila samo z AD-ji in po potrebi pomirjevala. Ko sem se fizično pobrala sem začela intenzivno delati na sebi, saj sem spoznala da pregovor: POmagaj si SAM in BOG ti bo pomagal- 1000% drži. Najprej sem začela z več gibanja in druženja. potem sem nadaljevala z jogo, sproščanjem in avtogenim treningom. Ko sem dovolj visoko priplezala, na stopničkah k ozdravitvi, sem lahko začela tudi brati knjige o samopoči in duhovni rasti, saj so mi v najbolj težkih trenutkih te knjige bolj škodovale kot koristile. Sedaj imam 3 knjige, ki jih redno prebiram in to so Alkimist, Umetnost sreče (Dalajlama) in Skrivnosti Skrb za telo mi je postala navada in sedaj najmanj enkrat tedensko grem v hribe, hodim na aerobiko, jogo , pa tudi doma redno vadim jogo. Da sem prišla do te stopnje sem rabila veliko samodicipline in še danes je to včasih problem,.. ampak ko spoznaš kakšne koristi od tega vlečeš potem je lažje In seveda začela sem spreminjati vzorce svojega razmišljanja in obnašanja. Iščem srečo in lepoto v malih stvareh. privoščim si počitek, ki si ga prej nisem, dopuščam si napake in od sebe ne zahtevam nemogočih in totalno prefektnih stvari. in ne poskušam spremeniti ljudi okoli sebe, kajti vem da je to nemogoče in da lahko spremenim le pogled na njihova dejanja. še vedno me kdaj prime tesnoba, še vedno me je kdaj strah.. pa saj mi to pripada. konec koncev sem samo človek ampak po letu in pol zdravljenja si upam trditi, da sem boljši človek in da živim bolj kvalitetno kot pred zdravljenjem. Ali sem ozdravela? Ne vem, in me ne zanima- glavno mi je da sem zadovoljna sama s seboj in življenjem, in da je črnih dnevov čedalje manj, Ali bom celo življenje jemala tablete? Ne vem in se s tem ne obremenjujem. Ob vsej kemiji ki jo pojem s hrano, ob vsem onesnaženem zraku ki ga vsakodnevno vdihnem v svoja pljuča mi ena tableta na dan res ne more narediti veliko dodatne škode. In za konec, samo majhen nasvet tistim, ki ste na začetku poti navzgor: Zaupaj Vase in imej se rad. kakor se mi je pred leti to zdela obrabljena in neumna fraza, tako sedaj spoznavam da je temelj za ozdravitev sprejeti samega sebe in se imeti rad Uf.. sem se razpisala
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
alexx
|
 |
« Odgovori #5 dne:: nedelja, 18. maj 2008 ura: 08:29 » |
|
Zvezdica, sam lahko recem da sem depresijo premagal 80%. Tistih 20% pa je anksioznost, na katero se je depra tudi "prilepila" Je pa stanje pred 1 letom in danes 100% boljse. Ostalo pa se podpisem pod Aslan. In vsem ki se trudijo brez zdravil in kupckajo ali ja ali ne? Dalje boste padali v depro in ankso, daljsa bo pot ven. Tiste misli ki vam jih je "podarila" depra boste dokaj hitro spravili v red. Misli in vzorci ki pa se vam vlecejo vec let, pa so zelo trdovratni.
Copy/paste Lost. Zaradi GA sem fasala depro in tudi jaz sem se otepala zdravil....o budala. Sedaj ni več niti sledu od depre...ankse pa približno 10-15 %, a se trudim menjat vzorce razmišljanja. To pa je bolj Sizifovo delo in veliko logike je treba uporabiti, da ne reagiraš trapasto. P.S. Na žalost se mi še zgodi, pa malo zatežim koklji in Lostu.  Sorry lubčka moja. Saj vesta, da vsa imam rada.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 18. maj 2008 ura: 09:06 od Alexx »
|
Prijavljen
|
alexx
|
|
|
|
|
Zvezdica
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 80
|
 |
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 18. maj 2008 ura: 12:45 » |
|
Pupika super. Ja js sm na svoji poti in tud delam na sebi, skrbim za svoje telo, že od nekdaj sem "športnica" po duši- rekreacija, rolanje, tek, kolesarjenje, hoja na manjše hribce, pa aerobika je bla pozimi pa tko.. Zdravila pa res pomagajo umirit misli, prej tega resnično nisem sprejela, nisme niti hotela vedeti kaj so zdravila, niti slišati o njih..ko sem si končno priznala da imam mal depresije, sem se pa odločla za "pomoč" pri zdravniku in sama pri sebi sem se zaklela, da ne bom nič več "samevala" med 4 stenami kot kak pozabljen kužek. Zdej se spravim med ljudi, na sprehod pa če tud se mi včasih ne da,zaradi lastnih misli v katere sem ukalupljena.. kaj pa če.. kako pa bo.. to ni zame.. ipd.. Na koncu pa ugotovim da je blo fuuuuul fletno da sem šla. V glavnem ja Pupika  Lep pozdrav vsem.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Mcmurphy
|
 |
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 18. maj 2008 ura: 20:13 » |
|
Jaz sem imel depresijo, ki pa smatram, da je bila le namiščjena ali pa blažja oblika. V bistvu ne vem, ker nisem nikoli šel zaradi tega k zdravniku.
V končni fazi niti ni važno, ker več nimam teh simptomov.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Matej
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 20
|
 |
« Odgovori #9 dne:: nedelja, 18. maj 2008 ura: 22:55 » |
|
Nimam pojma samo vem, da sem se pred začetkom zdravljanja počutil dost obupano, zdaj pa precej bolje, čeprav sem nehal jemati tablete, stanje se je izboljšalo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 19. maj 2008 ura: 07:48 » |
|
Zvezdica, poglej vendarle sebe - krasen primer si, kako lahko človek napreduje! v kratkem času si naredila ogromno in če s tem tempom nadaljuješ  sledi več kot očitno zmaga na celi fronti  ; je pa seveda za vse potreben čas. Pogumno in korajžno naprej..če se slučajno kje zaustavi pa smo tu, da te spodbujamo dalje 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
katarina-keti
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 21
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sobota, 07. junij 2008 ura: 22:33 » |
|
POZDRAVLJENI
ZDRAVILA SEM SE ENO LETO ZA DEPRO IN ANKSIOZNOSTJO.( Z ZDRAVILI CIPRALEX IN PAROXAT) HODILA NA PSIHO TERAPIJE. SEDAJ BO DVE LETI , OD KAR NE JEMLJEM NOBENIH TABLET. POČUTIM SE ZELO DOBRO IN UPAM, DA SE TO VEČ NE BO PONOVILO. TO ŽELIM VSEM VAM.
L.P. KATARINA
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 23. junij 2008 ura: 10:59 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Spiderwoman
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 121
|
 |
« Odgovori #13 dne:: četrtek, 17. julij 2008 ura: 15:32 » |
|
Poznam mnogo ljudi, ki so prehodili pot, in se rešili depresije. Moraš se zavedat, da depresija bržkone zadane večini ljudi v življenju.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.271
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #14 dne:: četrtek, 17. julij 2008 ura: 20:12 » |
|
Poznam mnogo ljudi, ki so prehodili pot, in se rešili depresije. Moraš se zavedat, da depresija bržkone zadane večini ljudi v življenju.
......depresivno razpoloženje občuti seveda vsak človek, depresivna motnja pa je bolezen, ki ne prizadane vsakega in to dvoje je potrebno ločiti, razpoloženje, ki ni bolezen in motnjo, ki je bolezen.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
Matej
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 20
|
 |
« Odgovori #15 dne:: petek, 18. julij 2008 ura: 12:45 » |
|
......depresivno razpoloženje občuti seveda vsak človek, depresivna motnja pa je bolezen, ki ne prizadane vsakega in to dvoje je potrebno ločiti, razpoloženje, ki ni bolezen in motnjo, ki je bolezen. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Soncnica
|
 |
« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 21. julij 2008 ura: 08:15 » |
|
Imela sem depresijo, ostajajo še določene "vedenjske motnje" - v bistvu niso tko hudo motnje, ampak bolj posledice določenih situacij v preteklosti. Ampak vseeno lahko rečem: Premagala sem depresijo! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 21. julij 2008 ura: 10:45 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tarzan
gost
|
 |
« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 21. julij 2008 ura: 14:04 » |
|
...ne da bi vedel. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
smukva
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 39
Nihče me ne more spraviti v slabo voljo.
|
 |
« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 21. julij 2008 ura: 15:26 » |
|
Ampak vseeno lahko rečem: Premagala sem depresijo!  bravo, bravo, bravo  vsaka čast 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Moje življenje je čudovito, imam vse... A tudi če sije sonce, se moraš včasih zjokati.
|
|
|
|