Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 532
|
 |
« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 19. maj 2008 ura: 23:58 » |
|
Odseliti se, bi bil pravi absurd, saj imam za 15 let delovne dobe zelo nizko invalidsko pokojnino in se niti pod razno ne bi mogla sama preživljati. Niti za položnice ne bi imela dovolj. Prisiljena sem tudi mamo preživljati, ker ji moja polsestra zarubi vso pokojnino, ker je tako zakreditirana. Dobesedno zlorablja to nemočno ženico.
Najbolje se mi izide, če vse lepo potrpim in živim svoje življenje. To je še najboljša varianta in mi še najbolj koristi. In če me mož prenaša in mu je prav, da živiva pod isto streho, je toliko bolje. Sva pač cimra! Sama moram poskrbeti za to, da si zapolnim dneve tako, da mi je najlepše. Če mi to ne uspe, mi za vratom piha depresija. Lahko rečem, da sem kar uspešna pri premagovanju le te. Enostavno nimam časa za depresijo in ji v svoji glavi tudi ne dam prostora. Tu in tam pa le podležem. Vem pa eno: nisem več tako vesel človek, kot sem bila. Tudi govorim manj. Postajam vedno bolj asocialna.
Sin, ki je star 30 let, živi s svojo ženo pri nas. Saj je na splošno dober fant, toda takten pa ni. Nima občutka, da mi včasih reče táko, ki me prizadene, poniža. Počutim se kot en majhen otrok, ne pa ženska zrelih let in mama, ki bi jo bilo treba spoštovati.
Jaz sem se zavila v molk, umaknila se v samoto in v tej samoti si moram sama ustvariti svojo srečo. Drugi mi je ne bodo. Opažam, da z leti dobivam debelejšo kožo, kar pomeni, da lažje prenašam težave, kot sem jih v mladosti. Nekoč nisem mogla živeti brez ljubezni, zdaj se mi zdi, da lahko. Toda hrepenim pa še vedno po njej, priznam.
Možu ne pripovedujem, kako se počutim. Ko sem bila na psihiatriji, me sploh ni vprašal, kaj mi je, da sem se znašla tam. Ko sem po končani hospitalizaciji poskušala narediti samomor in sem se spet znašla v bolnišnici, se je do mene obnašal sovražno. Obiskal me je samo enkrat, tik pred odpustom, ko ga je na to nagovorila moja hči. Držal pa se je na obisku, kot mačka, ki so ji vzeli mlade.
Ah, ne bi več! Oprostite, če sem vas zamorila!
|