FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 04:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: A je to GA, ali kaj ?  (Prebrano 1796 krat)
0 uporabnikov in 2 gostov pregleduje temo.
mite
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: sreda, 05. november 2008 ura: 21:21 »

Sem nov na forumu, sredi 30-tih let.Začelo se je pred mesecem in pol nekako takole. Zaradi bolečine v roki sem vzel analgetik in ob tem spil malo preveč kave. Odšel sem na rutinski službeni sestanek in tam napad tesnobe. Srce mi je utripalo kot noro, vrtoglavica, slabost, omotica, otrplost obraza... Sestanek sem moral zapustiti. Stanje je bilo noro, mislil sem, da je to konec. Trajalo je približno 1 uro in se po nekaj dnevih v milejši obliki ponovilo. Od takrat ne najdem več izhoda. Nekaj časa sem premišljeval le o tem in čakal, da mi srce začne razbijati, razmišljal o vseh mogočih hudih boleznih. Bil sem nekajkrat pri zdravniku, opravil EKG, meritve krvnega tlaka, pregled krvi, ščitnični hormon. Izvidi so bili bp. Težave ne minejo, od takrat se mi pojavlja omotica, rahla slabost, pritisk v glavi in ušesih, stiskanje v trebuhu, najbolj pa me motijo močnejši zvoki, ki gredo do želodca... Začne se dopoldne in ponavadi traja do večera. Težave imam s koncentracijo, kar mi glede na dokaj zahtevno službo za računalnikom precej otežuje delo. Kakšen dan je bolje, nato me naslednji dan ponovno čisto sesuje. Od tega sem že precej izčrpan, le spim še dokaj dobro. Po nekaj tednih, ko se skoraj nisem premaknil od doma, sem se sedaj začel precej ukvarjati s športom, vendar občutki ostajajo isti. Vsak dan čakam, da pride večer, ko se počutim bolje. Ko premišljam za nazaj vidim, da sem bil že dalj časa razdražljiv, pritisk v ušesih tudi že dalj časa. Ne vem, ali je smiselno še nadaljevati kakšne preiskave nevrolog, ORL…in po pol leta na koncu ugotoviti, da je to anksioznost ? Ne vem, a je naslednja postaja psihiatrična pomoč, al si kdo pomaga kako drugače ?
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.427

« Odgovori #1 dne:: sreda, 05. november 2008 ura: 22:24 »

Pozdravljen!

Nisem strokovnjak, vendar sem imela podobne težave tudi jaz. Slabost, vrtoglavica,pekoče bolečine po vsem telesu, bolečine v levo roko in v prsih, bolečine v želodcu in vsepovsod. Bila sem na urgenci, ker sem bila prepričana, da je infarkt. Opravila sem preglede: gastroskopijo, kolonoskopijo, ščitnico, krvne preiskave, kardiolog, UV....in kaj so ugotovili. Razen želodčne kile-refluksa in hemoroidov sem popolnoma zdrava, vendar močno anksiozna in zmerno depresivna. Vse življenje sem bila optimist in vesela oseba, z mamino boleznijo, pa se je vse sprožilo v psiho in telo se je odzvalo tako kot sem ti opisala. Če si dal vse preglede skozi in si "zdrav", potem ti lahko samo svetujem, da čimprej obišči svojega zdravnika ali pa psihiatra in se pogovori z njim-nič ne boli, kaj te pa stane, razen da boš pomirjen ali pa da ti bodo pomagali kako drugače. Jaz si trenutno že en mesec pomagam z AD-ji in se odlično počutim, seveda vsi strahovi o bolezni še zdaleč niso odšli, lahko pa normalno delam in se posvečam sebi in družini. Kar pogumno naprej, bila sem čisto na dnu, pa se pobiram...

pozdrav, Trzinka
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.864

« Odgovori #2 dne:: sreda, 05. november 2008 ura: 22:47 »

Moje mnenje je, da si doživel napad panike. A poglej si malo tu pod GA in pod panično motnjo. KLIK
Obisk psihološke ali psihiatrične stroke bi ti vsekakor svetovala, če drugi izvidi niso pokazali nič. Škoditi ne more.  Smiley
Osebno še ne poznam a slišala sem, da je dober pripomoč tudi TRIS. Seveda ob pravi diagnozi, za katero pa rabiš strokovno pomoč.

Smiley
« Zadnje urejanje: sreda, 05. november 2008 ura: 22:52 od Alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Mateo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

« Odgovori #3 dne:: sreda, 05. november 2008 ura: 23:31 »

Zdravo.

Sam sem doživel podoben napad, po moji presoji je tudi k tem napadu tesnobe (panike) prispevala kava. Sam kave nisem pil redno. Po tem napadu, ki sem ga doživel pa sploh ne več. Zato, ker kofein pospešuje pri meni tesnobo. Takrat sem namreč na prazen želodec popil veliko skodelico kave + okoliščine same. Na kar se mi je zgodil napad tesnobe (panike). Čutil sem mravljince po vsem telesu, krče sem imel v rokah, bled v obraz, srce je razbijalo, vrtoglavica... Potem je šlo vse na slabše, kar se tiče koncentracije in javnega nastopanja. Zdaj pa se ugotovil, da imam še socialno fobijo. Ampak se trudim vsak dan. Poišči si kakšnega terapevta, da ti bo svetoval kako naprej....

lepo se imej
Prijavljen
beckham23
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 14

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 06. november 2008 ura: 11:53 »

Pozdravljen,
jaz bi vsekakor rekel da je to panični napad in GA. sam imam že skraj 5 let podobne težave in je res hudo. drži se!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar